Torrevieja

Trevlig kväll i Torrevieja med ett fint återseende

En trevlig kväll blev det i går här i Torrevieja och ett kärt återseende med vännerna Ami och Patrik. I onsdags förmiddag lämnade vi Stockholm/Arlanda 11.45 och landade knappt fyra timmar senare i Alicante i Spanien. En resa hit som hastigt blev bestämd. Så nu är vi alltså i den spanska “stugan” i Torrevieja som ligger ca. 5 mil söder om Alicante. Att vara här är att vara både hemma och borta. Samtidigt. Varmt är det, i mitt tycke alltför varmt dagtid och detta med att orka göra så mycket när termometern visar +32 i skuggan är inte min melodi. Å andra sidan visste vi innan vi åkte hit att augusti här är en het månad här så det var ingen direkt nyhet.

Idag har det varit +33 som mest och i morgon lär det bli ytterligare att pargrader plus. Så att vila rygg och en ond häl i skuggan på terrassen, under markisen och omgiven av ett par fläktar har varit helt ok. (Inomhus har vi två ac och takfläktar så kyla kan vi få.

Torrevieja ligger på Costa Blanca “den vita kusten” och ca  5 mil söder om den trevliga staden Alicante .

En trevlig kväll

blev det verkligen igår och ett kärt återseende med vänner Och trots att det var varmt blev det en promenad ner till vattenfallen och havet. I mycket långsam takt. Jodå, allt såg ut som det brukar. Ja, nästan.

Fint att sitta i skuggan vid “vattenfallen” och få lite stänk på sig.

Vi sågs hemma hos Ami och Patrik och hann prata i kapp innan det var dags att lite senare gå ut och äta. Och eftersom vi inte setts sedan i april var det en del att ta igen. Deras fina lägenhet, en “attico”,  lägenhet högst upp i huset, har ett varmt läge så det var för tidigt att sitta där ute så här vid 19-tiden. Solen gassade fortfarande starkt så svalast var att sitta inomhus

Fin start på kvällen hemma hos Ami och Patrik. En hel del prat hade vi att ta igen- 

Ami på deras härliga terrass. Och havsutsikt ingår.

Med tanke både på antalet alla  besökare nu i stan, riktigt många, så bestämde vi oss för för att äta på ett”säkert” ställe i närheten, Bar Carlos. Ingen turistfälla och man kan välja att äta eller ta något att dricka- Musikundehållning ingår också ofta kvällstid-  Hit kan man komma även för lunch och det gjorde vi i april då vi var här och även  Ama och Anders var med. Känns inte alls så långt borta i tiden.

Spanien. Torrevieja. En riktrigt god, glad och trevlig kväll men vänner på Bar Carlos. En riktigt god, glad och trevlig kväll blev . Så roligt att ses igen. 

Torrevieja. Bar Carlos. Många besökare och jag tror alla hade en trevlig kväll. Inte minst vi- Och jag tror att alla hade en trevlig kväll. Inte minst vi. Stort tack!

Många besökare och i alla åldrar och just det är roligt att se och uppleva- 

22 svar på ”Trevlig kväll i Torrevieja med ett fint återseende”

 1. Trevlig kväll hade ni kan jag se.
  Skönt man kan svalka sig lite inomhus om man så vill.
  Enda “platserna” med ac i Huay Yang, förutom i det egna boendet, är 7 Eleven och ett café nära järnvägen.
  Ha det fortsatt trevligt där söderöver.

  1. Det hade vi verkligen! Och god mat och dryck därtill-
   Här finns det gott om ac runt om både i butiker och andra ställen.
   Hemma hos oss har vi två plus ett par takfläktar. Och i kväll tog vi ut en fläkt på stativ till terrassen när vi åt middag. Skönt.
   Men vi har markis och bra med skugga men fläkten var svalkande.
   Tack, vi tar till vara dagarna.
   Trevlig helg.

  1. Väldigt roligt att ses igen! Och det blev verkligen en jättefin kväll.
   Hälen vilar jag i form- Till viss del. I morgon ska det bli +35 så då blir det att stanna hemma i skuggan och mycket inne med ac:n på.
   Nu i kväll tog vi ut en fläkt på terrassen och det var så skönt-
   Stor kram

 2. Då har vi nästan lika varmt som i – 28 grader idag, 30 imorgon, här alltså. Bra att ni tar det lugnt dagtid, då orkar ni med sena middagar när temperaturen gått ner några grader. Ser att Patrick blivit med skägg. Vad är det med killarna i alla åldrar nuförtiden – skäggtvång eller;-)
  Fortsätt med att ta det lugnt och njut av tillvaron.

  PS. Min spanska granne åkte också ned till Benidorm i veckan. Ja, mannen alltså. Frun orkar knappt med våra temperaturer. Men hennes man har en kompis som varje augusti åker till sin sommarlägenhet i Benidorm. Då träffas herrarna och spelar tennis – dagligen. Grannen är 81 år gammal. Hur orkar han spela tennis i den värmen… DS.

  1. Såg att det var varmt i Stockholm också. Även i Uppsala. Pratade med döttrarna. I morgon ska det bli +35 så då håller vi oss nog hemma dagtid.
   Sena middagar absolut. I kväll blev det lite “kallskuret med ostar” hemma och vi tog ut en av fläktarna på stativ och den gjorde nytta.
   Ja, undrar över ens någon fysisk aktivitet i värmen. Hoppas ingen av dem får hjärtslag.
   Njuter nu av en skön kväll på terrassen med behagliga +28 .

  1. Det blev verkligen en trevlig kväll och lite svalare blir det ju då.
   Vi har lite praktiskt att syssla med i samband med huset men kvällar med vänner känns bra.
   I morgon väntas +35 så jag håller mig nog nära ac, fläktar och skugga.
   Kram

 3. När det är varma dagar sover vi middag fram på eftermiddagen, det behöver både vår kropp och knopp. En ny rutin för oss, men det gör underverk. Gör ni så också?

  1. Vi vilar också en stund med ac:n på. Och det behövs verkligen. Va ute idag och det blev en runda på 7 km så vilan i svalkan var skön. I morgon ska det bli +35 så då blir det nog att stanna hemma under dagen. I kväll tog vi ut en av fläktarna på stativ när vi åt middag och det svalkade skönt.

 4. Vad härligt att kunna göra en snabbt bestämd tur ner till Spanien och ha ett ”hemma”där också och trevligt att återse goda vänner!
  Även om ni har det varmt är det inte så mycket svalare här hemma.
  Idag har vi gått i 4,5 timmar på golfbanan i Nora med en temperatur som nosat på 30-strecket. Det blev en svettig tillställning det också.

  1. Det gick snabbt att bestämma oss för att åka hit. Vi har en del prsktiska ting att styra om så rots hettan fick det bli så. Och att återse goda vänner var så trevligt.
   Oj, känns varmt med 4.5 h på golfbanan . Pust. Ingen fläkt hade ni med heller.
   När vi åt en sen middag här i kväll lyfte vi ut en av fläktarna på stativ till terrassen och det blev bra.
   I morgon ska det bli +35 här så jag är glad för ac och fläktar Ingen promenad inplanerad.

 5. Det går undan hos er, mitt i allt så är vi grannar med varandra även om avståndet fortfarande är långt emellan. Välkomna till värmen!
  Ni har varmare än vad vi har, vi har mellan 27-30 grader i skuggan varje dag med hög luftfuktighet men vindarna/brisarna från havet är sköna.
  Lev livet väl, ät gott, umgås med goda vänner, håll hälen stilla och njut av varandra!
  Kramar!

  1. Tack!Jadå! Här går det undan. Vi har en del praktiskt att ta tag i här i stugan och lika bra att göra det nu. Vi visste ju att det var varmt men har aldrig tidigare varit här i augusti.
   Men även Stockholm hade idag +29.
   I morgon ska det bli +35 här så varning har utgått. Håller oss nog hemma oc är glada för ac och takfläktar.
   Och en fördel med värmen är att rygg och häl får naturlig vila.
   Ha det fint ni också.
   Kram

 6. Oj, vilken värme, jodå, vi har också fått en del av den, dock har vi inte AC här i lägenheten, men en bordsfläkt som hjälper en liten aning.
  Så mysigt att träffa Ami och Patrik, förstår att ni hade mycket att prata om, och en trevlig kväll fick ni. Fortsätt nu att ta det lugnt i värmen.
  Ha det så gott!
  Kram!

  1. Ja, varmt är det onekligen. Idag väntas +37 så då gäller inomhus och med ac på. Och vi har fläkt att ta ut till terrassen och den svalkar i skuggan under markisen.
   Jätteroligt att träffa Ami och Patrik och en fin kväll blev det.
   Lugnt blir det absolut.
   Kram
   Ha det fint du också.

 7. Vad mysigt ni har det när ni ses. Väldigt smidigt för er att ta er fram och tillbaka mellan Sverige och Spanien.
  Ha det så bra under vistelsen.

  1. Tack!Väldigt trevligt att ses igen. Var ett tag sedan.
   Smidigt är det att ta sig hit och det underlättar. Och eftersom vi inte jobbar (jag bara lite grann) kan vi ha kort startsträcka. Men väl varmt för mig. Idag ska det bli +37 så inne med ac på och på terrassen med en fläkt i skuggan-
   Önskar dig en fin helg.

 8. Så mysigt att träffa Ami och Patrik i värmen. Härliga bilder från Bar Carlos. Alltid trevligt att gå dit. Men så varmt ni har, inte min melodi numera. Det innebär att jag endast kan nyttja min
  älskade balkong endast på morgonen och när solen gått ner.
  Ha det fortsatt gott o värmen.
  Många kramar till dig och Bosse från mig.

  1. Jättetrevligt att ses och en fin kväll blev det. Varmt är det och idag väntas +37 så ac och att vara inomhus blir det.
   Vi fixar lite och med fläktar och ac går det. Men lite svalare i morgon. Tackar för det.
   Kramar till dig från oss.

 9. Vilken underbar kväll där, för mig är ju möjligheten att äta gott obligatoriskt, gärna med något “gott” i glaset/glasen. 😉
  33 grader tycker jag brukar funka på de breddgraderna men mer än det blir nog lite jobbigt kan jag tänka.

  Ha nu en fortsatt skön vistelse där Ditte. 🙂

  1. Vi hade en jättetrevlig kväll och det blev gott både i glasen och på tallrikarna. Och gott sällskap inte minst.
   Nja, vad gäller temperaturen är det väl varmt för mig om man ska orka röra sig mer än i skuggan på terrassen.
   Idag har vi nu +37 så det är milt sagt lugnt med fläkt ute och ac inomhus.
   Lite svalare kanske i morgon. Hoppas på det.
   Önskar dig också en fin helg.
   Ha det gott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *