Skyltar Torrevieja

Fångat i farten – Skyltsöndag #379

Söndag igen! Och här på bloggen innebär söndagar också att är dags för “Skyltsöndag,” ett tema som bloggvännen BP  så förtjänstfullt förvaltar. Skyltar av olika slag gäller och tolkningen är som vanligt väldigt fri. Förra veckans skyltbidrag bestod av skön feststämning  och många olika skyltar när  Prideparaden i Stockholm drog fram genom stan med ett genomgående viktigt budskap. Sedan några dagar tillbaka befinner jag mig i den spanska stugan i Torrevieja och det är också härifrån skyltarna kommer. Skyltar som jag fångat i farten.

På stränderna i Torrevieja har man under högsäsongen ordnat så att besökare med minskad rörlighet ska kunna vistas här och på olika sätt underlättat för dem. Gott initiativ. Bl.a finns trädäck och ett tag i tyg som ger skugga. 

Fångat  i farten

Vi har det väldigt varmt här och att vistas utomhus längre  perioder har jag inte velat göra. Min kropp är inte van vid temperaturer mellan 32 och 40 grader så promenaderna har blivit få och ganska korta.

Spanien. Torrevieja. Playa del Cura. Fin plats på stranden för rörelsehindrade som jag fångat i farten. Fångat i farten när vi passerade Playa del Cura, en av stränderna inne i stan. Skön skugga på stranden för de som är rörelsehindrade. För oss blev det en “pit stop” i skuggan helt nära men en bild över delar av stranden blev det.

I stan finns gott om bra skobutiker och i en av dem såg jag ett skomärke som heter “SWEDEN KLë”. Hade inte sett detta tidigare, men skorna har en sula som kommer ihåg dina fötter. Gott så. Hittade gott om spanska sidor där skorna fanns men det verkar vara brist på de svenska varianterna. Men skorna finns i mängder och verkar vara populära i Spanien.

Vad gäller både mat och dryck finns mycket att välja på. Men i denna värme är det inte så mycket varm mat som lockar oss. En vällagad paella med gott om skaldjur kan smaka bra men just nu avstår jag. Ser dock att många spanjorer beställer in den och man kan beställa en större eller mindre  paella panna att dela på. Större eller mindre beroende på hur många man är- (En paella pannan är som en stor stekpanna med tunn botten) Paella finns i olika varianter är en sorts pytt-i-panna där saffransris och olika skaldjur är viktiga. Ofta finns även delar av kyckling i och ibland kan kanin förekomma. Ett recept på paella som jag tycker fungerat bra är från Köket. se och där Erik Videgård lagar den. Här ingår räkor, musslor, bläckfisk och havskräftor.

Torrevieja. Fångat i farten. Reklam för paella. Fångat  i farten. Reklamskylt för paella. Här i sin panna. 

Ingen paella för vår del. Men fräscha skaldjur lockade i fiskdisken hos vår lokala och välsorterade Consumbutik. Olika sorters räkor och havskräftor fick följa med hem.

I butikerna ska man helst undvika att fotografera så bilden tog jag strax innan det blev min tur.

Svalkande i värmen

Visst finns det diverse turistfällor längs Paseon/Strandpromenaden i Torrevieja och de undviker vi och många med oss. Men visst kan skyltarna med olika drinkar locka.  Och man betalar ju även här för utsikten. Havsutsikt ingår liksom god utsikt över alla  och allt som händer på strandpromenaden-

Igår var termometern tidvis uppe i 42 grader. Och idag på förmiddagen,11.45, visade den 39.5 grader. Så bästa svalkan fick vi inomhus med ac:n på. Men vi satt tidigare ute och åt frukost i skuggan under markisen och tog då ut en av fläktarna på stativ. som bidrog till att göra det lite mindre hett.

Utomhussladden till termometern är trasig men det går bra att läsa av den vid “indoor”. Men inomhus är det svalare. Brukar ha 24-25 med ac:n i gång.

Bidrar även med en bild av mig som får vara vara skylt idag. Såg ut så här när det var 39.5 och fläkten ute svalkade mig.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

24 svar på ”Fångat i farten – Skyltsöndag #379”

 1. Va fint med lite extra hjälp till de som behöver på stranden. Å nej, varm mat i värmen blir man bara svettig av. Men skaldjur går ju bra!
  Skönt med AC, det är väl ett måste i Spanien. Sköt om er! Å snyggt skyltat!
  KRAM

  1. Tack!
   Verkligen bra tänkt att anpassa så här på stränderna för de som är rörelsehindrade. Ger ju fler tillfälle att komma hit.
   Varm mat nu känns inte lockande alls men skaldjuren smakade riktigt bra. Äter mycket melon också.
   Ac:n känns viktig och svalkar men många spanjorer har ingen. Elen är dyr och den drar ju en hel del. Men för oss spelar just det mindre roll. vi är ju här ganska korta perioder.
   Vi fortsätter att ta det lugnt.
   Kram!

 2. Selfie-skylten tar priset idag. En himla snygg och färgglad blus:-)
  Är så glad att även Torrevieja har inrättat ett “tält” för rörelsehindrade. Det har man även gjort på Levante-stranden i Benidorm. Där har man kombinerat utrymmet med ett strandbibliotek med böcker på olika språk. Smart tycker jag:-)
  Paëlla älskar jag i och för sig. Äter rätten dock sällan, då jag inte inte tål räkor. Å de med chorizo och kyckling gillar jag inte. Fiskdisken på din lokala Consum – dregel, dregel. Inte bra vad gäller utbudet utan även priserna.
  Tusen tack för att du skyltar och länkar.

  PS. Var försiktigt i värmen och drick massvis med Resorb. Men det kanske räcker med några Mojitos för att upprätthålla vätskebalansen;-) DS.

  1. Jag har klarat mig hyfsat i värmen men är glad för både ac och fläktar.
   Dessa områden för rörelsehindrade har funnits här tidigare men man har nu utökat dem. Tror att Playa del Cura nu har tre sådana. Även de andra stränderna har fått fler. Fint att tillgängligheten ökat så det inte heller blir så trångt.
   En riktigt bra paella gillar jag men det kan också vara ett vågspel. Fisk och skaldjursdiskarna i våra närbutiker är välsorterade och priserna är betydligt billigare än hemma. En klar fördel.
   Vi tar det lugnt och varmt är det så både rygg och häl får goda chanser att vila.
   En och annan mojito kvällstid blir det och mycket vatten-

 3. Du ser verkligen fräsch ut trots alla dessa hettans grader!
  Snygg skyltning som vanligt och de basala behoven. Blev du sugen på dessa skorna? De lovade ju gott.
  Just nu är det 24 grader här, så lagom skönt och balkongen mestadels. Boklyssning och en del MODjobb.
  Njut av kvällen
  Stor kram!

  1. Tack! Jag hade väl inte rört mig så mycket när jag tog bilden. Men varmt är det. Och skönt att vi har dubbla ac, takfläktar och andra fläktar.
   Jag testade skor av märket sketcher som passar mina fötter och rygg. Men testade även ett par av dessa som hade ett svenskklingande namn. Hade aldrig hört om skomärket tidigare. Men i Spanien är de väl kända.
   24 grader låter behagligt. Här har vi nu klockan 21.45 +30 och lite vind så det känns skönt.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Stor kram

 4. Sista skylten idag är ju sötast förstås 🙂
  Så bra att man tänker på de rörelsehindrade på Curastranden. Hedervärt!
  Paella är gott men jag förstår att ni avstod en dag som termometern visar på 42 plus. Pust.pust.
  Svenska skor i Spanien. Inte illa alls. Kul. Kvalitet för fötter som vill vandra helt säkert.
  Ha det gott i värmen som jag hoppas att blir lite mindre grader för er skull. Måtta med allt!
  Kram

  1. Tack! Är ganska slut av värmen. Men jag gör inte egentligen något direkt dagtid.
   Här har man inom stan, vid alla stränderna, utökat områdena för rörelsehindrade och även gjort fler och jättebra att tillgängligheten är god.
   Nej, ingen varm mat lockar. Och igår när det var +42 var det illa. Vi är ju inte heller vana så tacksamma för ac och rejäla fläktar.
   Hajade till när jag såg dessa skor. Inget märke jag kände till från Sverige men välkänt här.
   Vi hoppas också nu på lite svalare.
   Ha det gott och önskar er en bra start på veckan.
   Kram

 5. Vilken fiskdisk! Något avis 🙂 Frän skylt den sista. Jag hoppas jag får åka dit någon gång, goda vänner har köpt sig en lägenhet där, det var cykelavstånd till Torrevieja i alla fall. Granne med sin syster i alla fall. Dom har varit där nere i 3 v nu…

  1. Tack! Jo, jag har överlevt ett par heta dagar men det är knappt känns det som-
   Undrar hur din vän har det här i värmen. Men med ac inomhus och takfläktar går det hyfsat. Vi lyfter även ut en fläkt under dagen och kvällen.
   Utbudet av fisk och skaldjur är stort och priserna mycket rimliga. Mycket fiskas ju här i vattnen-
   Cyklar har vi och cyklar en del här men nu när det varit runt +40 (i går +42) så blir det alltför varmt. Detta är första gången vi är här i augusti och nu för att vi hade en del praktiskt att ordna med. Men värmen gör att det inte blir så mycket gjort . Oftast är vi ju inte här i juli eller augusti när det är som varmast.
   Jag gillar ju den svenska sommaren och reser hellre när det är kyligt och mörkt i Sverige.
   Önskar dig en bra vecka.

  1. Tack! Just detta med strändernas tillgänglighet här är så bra och man har nu byggt till fler liknande platser på flera stränder så att det heller nu inte ska bli så trångt.
   I farten har jag till viss del varit. Men den har varit långsam
   Nu klockan 22 är det +32.

  1. Instämmer helt. Nu i kväll klockan 22.30 är det +32 men det fläktar lite. Vi har aldrig varit här tidigare i augusti men nu hade vi en del praktiska bestyr därav resan nu- Men så långvariga blir vi inte.
   De flesta månaderna är bra här men just juli och augusti kan vi undvara.
   Hade hellre valt Årstaviken.

 6. Nyfiken ang. fotograferingen inne i en butik, är det nån oskriven regel jag missat att en inte ska fota i en butik? 🙂 Vi dricker inte alkohol när det är varmt, det har jag förstått är dumt, så de läckra drinkarna skulle inte locka oss i af. Tror att min pappas tia-attack i Spanien för 20 år sedan skrämde mig också, han drack sangria flera gånger varje dag för att “svalka sig”.

  1. Här i Torrevieja, i flera butiker, även t.ex stora Carrefour blir man tillsagd om fotografering. Egentligen är det inte att man tar bilder av mat som personal eller vakter klagar på utan vill inte att personalen ska vara med på bild. Och ibland säger personalen själva till om de ser någon fotografera.Så jag kan ta bilder lite försiktigt men ser till att personalen inte kommer med.
   Vi dricker inte heller någon starksprit mitt på dagen men ett glas vin eller en öl kan det bli och med en tapas .
   Men kvällstid gör jag då och då em “mojito” eller en riktigt god GT.
   Vi dricker ju litervis med vatten och det är ju viktigt att hela tiden fylla på med det. Har alltid med oss vatten ut på promenaderna.

 7. Fint skyltat som vanligt när du lägger upp, även väldigt fint att dem som behöver extra hjälp på stranden får det tror inte vi har ngt sånt här i sverige,Vilken hetta ni har förstår att du inte går ut på ngn promenad i detta väder det gör jag knappt med hunden här hemma i 28 grader.Paella har jag varit sugen på länge och nu blev jag påmind igen:) Hoppas du får njuta av ngn liten vindpust oxå ,kram

  1. Tack!
   Och visst är det fint att även de som är rörelsehindrade har tillgång till stränderna. Här finns det ganska gott om liknande platser och då inte heller så trångt .
   Vi har det nu väldans hett men idag var vi ute en sväng och träffade vänner och satt i skuggan.
   Nu i kväll, midnatt, är det fortfarande +32.
   Paella kan vara gott men inte i denna värme. Men skaldjur slog vi till på.
   Kram

 8. Vilken snygg skylt på dig och även de andra också så klart.
  Så varmt ni har det nu. I går hade vi 30 grader och det tyckte jag kändes väldigt varmt så tio grader till vill jag inte ha. Paella är gott men sedan jag blev magsjuk efter att ha ätit det är jag lite tveksam.

  Önskar en god måndag nu!

  Kram

  1. Tackar! Ja, varmt är det och så även idag. Just nu 12.30 är det 39.2 så vi är inomhus och med full ac.Men det ska bli lite svalare mot slutet av veckan. Hoppas!
   Ja, paella är jag också tveksam till och äter bara på ett par noga utvalda ställen- Och nu i hettan inte alls.
   Trist och kämpigt att du blev magsjuk så jag förstår att du är tveksam.
   Önskar dig också en fin måndag.
   Kram

 9. Jättebra att det har gjorts i ordning trädäck för de som är rörelsehindrade så att de också kan njuta på stranden. Det finns badrullstolar som rullar i sand men det kanske inte är något som var och en köper.
  Kan tro att matlusten är begränsad i värmen. Bra att ni har AC att svalka er med.
  Snygg Selfie!

  1. Här har dess funnits i några år men de har blivit fler och trängseln minskat. Ett riktigt gott initiativ.
   Vet att man här kan få låna dessa mer sandrullvänliga stolar men tror få ghar dem själva-
   Nej, matlusten är begränsad men jag är vid liv. Dock mest inomhus med ac:n på.

 10. Puh puh, du ser oförskämt pigg ut i hettan! Själv blir jag handlingsförlamad…
  Trots att vi har knappa 30 grader, i ån ca 20 och snart har jag simhud mellan tårna.
  Turistfällor ja, men nog unnar sig säkert många som bara kommer på kortare semester en färgglad och god drink vid strandkanten. Kul med svenska skor! Vet du var de är tillverkade? Är det ingen rötmånad i Spanien? Tänker på fisk och skaldjur som ligger där framme på disken (visserligen på is) men ändå lite vanskligt kan jag tycka. Om man har lite längre väg hem med varorna kan det snabbt bli höga temperaturer i matkassen. Men skaldjuren ser himla läckra ut, och det bästa valet i värmen som råder.
  Kram

  1. Här hade jag ännu inte rört mig och så mycket rörelse blev det inte heller under dagen. Inomhus och ac:n på.
   Vad gäller skorna tror jag de är tillverkade i staden Elche, en skostad, ca. 5 mil nordväst om Torrevieja. Hade aldrig sett märket förr.
   Vi köpte skaldjur men hade tanken. Men allt gick bra. Vi hade kort väg och fick is med oss i butiken. Annars hade jag inte handlat dem-
   Varm mat står vi över.
   Hett även idag och nu klockan 16 är det +38. Så inomhus är jag-
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *