Skyltar Spanien Torrevieja

Rask takt i Torrevieja med ”söndagsskyltning”

Även denna vecka har passerat i rask takt och det är på nytt söndag, ”skyltsöndag”, som vännen BP så förtjänstfullt förvaltar.  Och apropå raskt takt så har jag denna vecka också gått långt.  Jag har skaffat mig ett nytt personligt rekord i Torrevieja vad gäller antalet avverkade steg.  En tapasrunda pågår detta veckoslut och nästa och den i sig gör att det blir vissa extra promenader. För äta tapas vill vi gärna göra. Och vi gör det förstås även utanför denna ”runda”. Promenerar gör vi en hel del dagligen, dock blir det inte nya rekord satta var vecka. Men nu under sex dagar, från den 20/11-den 25/11 har jag avverkat 72 000 steg, vilket i princip motsvarar 4 mil 3 kilometer och 200 meter. Alltså lite drygt ett maratonlopp.(4 mil 2 kilometer och 195 meter.)  Lite enklare så blor det drygt 7 km/dag. (Hemma i Stockholm och i andra storstäder blir det ofta också ofta långpromenader och  den sträckan per dag.)

Tapasrundan i Torrevieja bidrar till att besöka restauranger i rask taktTapasrundan i Torrevieja pågår och bl.a ett stopp på Mat´s burger blev det.  Nytt för oss. Hamburgare av olika slag, även vegetariska, serverades. Gott och fräscht. 

Ett litet urval av alla  ölsorter som finns på Mat´s burger. Och det finns med och utan alkohol. Önskas annan dryck finns det också.

Rask takt

Vi har ju rört oss runt en del bland tapasutbudet sedan i torsdags och det kombinerat med andra utsvävningar har gjort att takten varit rask, men ändå alls inte jäktig. För tid har vi gott om. Har mer och mer i Torrevieja sett att maten kan levereras hem, något vi ännu inte testat. Jag tycker ju det är trevligt att just gå ”ut och äta” men kanske kommer jag att prova vid tillfälle. Bara för att ha gjort det.

Restaurangen Mat´s burger har hemleverans som även den sker i rask takt. Kanske hemleverans från Mat´s burger? Vi har ännu inte testat…

Telefonen används som stegräknare, den är liksom alltid med och även hastigheten mäts. Och en fundering dök upp. Jag kan vara lite tävlingsinriktad, bara lite, om jag nu kommer att varje vecka försöka slå rekordet. Nej! Nån måtta får det allt vara.

Delar av lördagens steg. Men det blev fler innan dagen var slut.

När en är ute och går så blir vissa saker mer påtagliga.  Runt om i stan finns det särskilda markeringar för bussar så att de smidigare ska komma runt gathörnen En god tanke, för en del gathörn är smala och trånga. Har ännu inte sett blar parkera just här. Men det sker annars lite som det passar. Kreativuteten är stor.

Tydliga stopptecken finns också som kan täcka en gatas bredd. Svåra att missa. även i rask takt på gångare, bilister och cyklister.

Kreativ parkering. Lite kombinerad sådan där övergångsställe, gathörn och trottoar utnyttjas. Och att det sedan står, ”Me gusta” på bilen – ”Jag tycker om det”  ger en extra knorr.  Undrar om det är parkeringen föraren tänker på.

Fler söndagsskyltare finns här! Titta gärna in!

31 svar på ”Rask takt i Torrevieja med ”söndagsskyltning””

 1. Kul med de spanska skyltarna, och ”me gusta ”åter bekant…försökte förhöra mina pojkar på spanska-läxan en gång i tiden när de gick i grundskolan, jag…som inte kunde ett ord spanska, hihi!!
  HA en skön söndag!

  1. ”Me gusta! är användbart i flera sammanhang. Och om en förhör läxor så fastnar ibland en del ord och fraser. Känner igen det. Och en del blev kvar. Nu kämpar jag på med spanskkurs. Vi är ju här så mycket så jag vill klara mig i vardagen på spanska. En bit kvar men det blir bättre och bättre.
   Önskar dig också en fin söndag.

 2. Så fiffigt du klämmer in dina värmande skyltar 🙂 72 tusen steg är inte illa 😉 Lite tokig parkering… i Svedala ger sådant trafikbrott böter… Vi sköter om oss 🙂

  1. En får göra sitt bästa…Och gått har jag gjort i vecka. Långt och raskt.
   Här är det då och då mer kreativa parkeringar som gäller och fantasin kan flöda även där. Men visst förekommer böter här också.

 3. Sådana skyltar från varmare trakter är det lätt att ”gustar”! Här har det varit så grått och regnigt att man kan hålla sig för skratt. Klockan är knappt fyra och det mörknar redan… Tur det blev en ljuspunkt hos Lilla S!

  Kram

  1. Visst är det fint med dessa ljuspunkter i tillvaron! Passar på att skicka lite sol också. Kan dela med mig.
   Kram!

 4. Läste här, så kom något emellan, och så kom jag inte ihåg om jag skrev något. Så händer ibland.
  Mycket lättare att hitta kul skyltar utomlands! Perfekt!
  Kram!

  1. Känner helt igen mig i detta med avbrott.
   Jadå, skyltar av skilda slag finns det gott om. Kanske tittar en extra noga på resande fot.
   Kram och trevlig kväll.

 5. Stort GRATTIS till fullföljd maratonlopp!!! Bra jobbat där:-) Å många fina skyltar på köpet – en extra bonus för mig och dina andra läsare:-)
  Giro bus-markeringen gillar jag, och den behövs verkligen med tanke på busschaffisarnas ”arbetsmiljö” på smala gator. Förvånansvärt att den respekteras av bilförarna. Kanske även spanjorer lär sig på sikt;-)
  Skrattar dock gott åt Dulcesol-bilen och hur den är parkerad. Japp, det sitter djupt förankrad ”i själen” att parkera kreativt, och ränderna lär nog inte gå ur så fort om man säger så. Bilen i sig är ju hur fin och färgglad som helst! Ögongodis:-)
  Härlig skyltning från Torrevieja! Tusen tack för den och länken:-)

  1. Tack! Jadå,du inspirerade mig till detta. Och envis är jag ju och likas promenerar jag gärna. Och en del skyltar blev det under gång.Alla fångade i veckan. Visst är Dulcesolbilen fin! Och den krativa parkeringen kommer säkert att få Ama att ta fram papperspåsen. Och buskapet på bilen passade liksom in på själva parkeringen.

 6. Även om man har svårt att tolka bilden så såg hamburgarna goda ut. Ölen förutom Bud och Heineken kände jag inte igen alla. Du fick ju med två typiskt spanska saker, Tapas och slarviga parkeringar.

  1. Många tapas har dte blivit sedan i torsdags. Det är ju tapasrunda här nu och även nästa helg. Men å andra sidan äter vi tapas var dag. De kommer oftast med drycker som beställs och ingår i priset. Vanligtvis mellan 1,20 och 1,50 euro. Helt ok. När det är tapasrundor ligger priset på 2 euro för ”vanliga tapas” med dryck (öl. vin , vatten) och 2.50 för lite mer påkostade tapas. Helt ok det också.
   Hade med fler bilder på tapas i fredags så nu blev det inte mer än burgarna. Men de var nydanande på sitt sätt-
   Och kreativa parkeringar gillas.

  2. Många tapas har dte blivit sedan i torsdags. Det är ju tapasrunda här nu och även nästa helg. Men å andra sidan äter vi tapas var dag. De kommer oftast med drycker som beställs och ingår i priset. Vanligtvis mellan 1,20 och 1,50 euro. Helt ok. När det är tapasrundor ligger priset på 2 euro för ”vanliga tapas” med dryck (öl. vin , vatten) och 2.50 för lite mer påkostade tapas. Helt ok det också.
   Hade med fler bilder på tapas i fredags så nu blev det inte mer än burgarna. Men de var nydanande på sitt sätt-
   Och kreativa parkeringar gillas.

 7. Mat’s Burger har vi ofta passerat, och tapas kan ju vara litet av varje, så varför inte en burgare! Synd att vi missar höstens rutt.
  Vår ljusglimt idag blev en uppfriskande teaterföreställning med vår gemensamma vän, skådespelerskan du vet. Det blev både väntade och oväntade möten! Fast egentligen inte….

  1. Visst kan tapas vara lite av varje. Och Mat´s burger låg på vägen…Gott och trevligt.
   Vad roligt med teater. Har varit på plats förr, men missade nu.Kul med både väntade och oväntade möten. Lite extra krydda.

 8. Men… Du måste ju varna innan du visar såna parkeringar! Hade inte papperspåsen här, men nu har jag hämtat den 😉

  Härlig skyltning igen från dig. Mat’s burger har jag testat och gillat, dock inte denna gång. Hann liksom inte med. Nu är det paus i dagarna tre innan det drar igång igen, Nästa vecka kanske det blir en burgare där 🙂

  Duktigt traskat!

  Ha en fin kväller 🙂

  1. Jag tänkte varna dig! Men hann inte riktigt…Skönt att du hade påsen till hands.

   Vi gillade mat´s burger men jag är nog överens med dig om favoriterna. I alla fall tidigar i dag. Nästa vecka byter jag ort så inget rejsande då för min del. Inte här alltså. Men det finns andra platser att rejsa på.
   Och visst får en motion. Blev ett maratinlopp på sex dagar. Helt ok.

   Önskar er också en fin kväll.

 9. Trevligt att ses som hastigast idag!
  Och blev verkligen många steg för er i lördags….bra att ha mobilen tillhands 🙂
  Stor kram och trevlig kväll!

  1. Många steg i veckan blev det, ett maratonlopp på sex dagar. Nåja, de som utför tävlingen gör det ju på en dag. Springandes…
   Trevligt och roligt att ses är det alltid!
   Stor kram!
   Natti!

 10. Gillar STOP-bilden mest! Cool vinkel! Bilens parkering är ju mumma för en parkeringsvakt, men det finns väl inga i Torrevieja. Bra promenerat, fortsätt med det!

  1. Gillar också ”STOP” målat på gatan. Och det var m¨lat över hela gatan dessutom.
   Jodå, det finns poliser som bötfäller men de är inte så ofta till städes. Jag tycker att det är roligt med dessa kreativa parkeringar. De piggar likspm upp.
   Och många steg blev det. Så även hemma i Stockholm. Men här var det rekord.

  1. Många steg blev det i veckan. Och bloggvännen BP nämnde detta i en kommentar så då blev maraton ett stegmål. Ama jobbar på dagligen med promenader så vem vet…Tror dock hon testat fler tapasställen än vi men det ger ju inte per automatik fler steg…

 11. ”Rask takt” är rätta ordet. Jag förstår inte vart tiden tar vägen! Nu är det snart dags för oss att styra kosan norrut igen.
  Ha en bra vecka i Torre!

  1. Nej, tiden är liksom ”flyktig”. Och vi ses igen! Önskar er en fin resa norröver!
   Här fortsätter vi att ha det bra!

 12. Kul att se skyltar som sträcker sig utanför ramarna i vårt land 🙂 he he bra jobbat att passerat 10.000 steg 🙂 njut av ert fina väder kramen

  1. Ja, det blev ca 72 000 steg på sex dagar, lite mer än ett maratonlopp, alltså över 4 mil. Och mycket ser en under ”gång”.
   Vi njuter på av den förlängda sommaren.
   Kram!

 13. Du stegar verkligen på rejält! Kanske ett måste om det ligger tapasbarer i varje hörn. Med så många steg kan du nog ta en extra tapa i farten! Kram

  1. Jag stegar på rejält men så många tapas per dag blev det inte för oss. Måste hinna se mig omrkring också…Men en och annan tapas blir det ju ändå här. DE följer liksom med…
   Kram!

 14. Hej Ditte!
  Du har inte sett den där felstavade SOTP på Calle Terremoto 😀 Den är kul, stod
  i en av norska tidningarna 😀
  Tack för i går…jag gick väl 300 meter 😛
  Kram P ♥

  1. Vad kul! måste titta efter det! Nja, mer än 300 meter gick du allt. Du var i gott sällskap.
   Tack själv! Alltid trevligt att ses.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *