Spanien Torrevieja Trevligheter

Omtänksamhet betyder mycket och ibland extra mycket

Omtänksamhet är är alltid viktigt och betyder mycket och i lördags upplevde jag detta på ett särskilt fins sätt. I slutet av oktober blev jag på Ringvägen i Stockholm bestulen på min plånbok som fanns i  min”handväsksryggsäck”. Detta hände plötsligt en kväll och jag var inte alls beredd. Undrar om en någonsin blir det. Mycket praktiskt trassel följde i fotspåren av detta men tursamt nog hann jag snabbt spärra de kort som fanns.

(Värre var det en annan gång, 2013, när jag blev bestulen på restaurnag Grill i Stockholm) Och vad gällde kontanter så kan inte tjuvarna ha jublat. Ledsen och kränkt var jag över det som skett men jag blev ju inte fysiskt skadad. Och det materiella går oalltid att ersätta. Jag gladdes verkligen över alla fina, varma och uppmuntrande kommentarer på bloggen och dessa hjälpte mig också att hålla humöret uppe. Stort tack!

Vackert beskurna träd med personlighet. Ganska lika men med små skillnader.

Omtänksamhet av stora mått

I kommentarerna på bloggen när det hela hände så fick jag olika förslag på modeller på ryggsäckar där öppningen var inåt – mot ryggen. En liknande ryggsäck har jag haft, men den tog slut och jag har inte hittat någon liknande. Började titta på förslagen jag fått och fick i samma veva se en kommentar från Yvonne om att hon hade en liknande ryggsäck, med öppning mot ryggen och som inte var i bruk. Ville jag möjligen ha den. Om jag ville! Ryggsäcken skulle få komma med i bagaget till Torrevieja och jag kunde få hämta den. (Till saken hör att Yvonne också vistas en hel del här) Så i lördags blev det en långpromenad för att hämta ryggsäcken.

En jättefin ryggsäck i skinn som det  stod “Ditte” på. Och ingen öppning utåt. 

Omtänksamhet kan vara att få en ryggsäck.Ryggsäcken öppnas mot ryggen och har extra “kläpp”. Helt perfekt!

Och förutom ryggsäcken blev det en jättetrevlig fikastund med läckra hembakta kakor. Försvinnande goda. En trevlig guidad tur genom värdparets jättefina hus fick vi också. Och vi var inte sena med att anamma en del praktiska lösningar som kanske kan tillämpas hos oss här i “stugan”. Att få idéer är alltid trevligt. Hela området här är så välskött så att även få se det var roligt. Även fast det nu är slutet av november så är det påtagligt grönt och visst är känslan av förlängd sommar behaglig. Tack för en trevlig eftermiddag och för fin omtänksamhet.

Liten rundvandring i omgivningarna.

Detta är ett stort olivträd som är planterat på en privat tomt. Här dignar det av oliver när säsongen är här.

Rosorna blommar fortfarande så vackert.

Poolområdet känns inbjudande med mycket grönska och stora bassänger. 

 

PS Av misstag så raderade jag idag hela min länklista, men den kommer tillbaka. Tar bara lite tid…

 

44 svar på ”Omtänksamhet betyder mycket och ibland extra mycket”

 1. Det finns så mycket man borde vara tacksam för här i livet. Visst ör det sorgligt att bli bestulen. Hursomhelst är jag tacksam för att du blev oskadd. Såklart sitter en sådan händelse djupt förankrat i ryggraden. Vilken trevlig vän som skänkte en smart ryggsäck till dig. Väldigt omtänksamt!! Kram och ta hand om dig?

  1. Visst är det! Trist att bli bestulen för det för så mycket onödigt jobb med sig, men jag är glad över att jag inte blev skadad eller att värre saker inträffade.
   Och rygggsäcken passar mig så bra. Jag är verkligen tacksam.
   Ha det bra!
   Kram!

 2. Hej!
  Vilken fin ryggsäck. Den passar dig perfekt.
  Jag har också varit hos detta värdpar och sett deras fina hus. Jag var hos dem för att kolla deras fina kök innan jag skulle påbörja min renovering. Fick också hembakta goda kakor då?
  Kram/A-K

  1. Tack! Visst är den fin! Jag trivs redan så bra med den.
   Förstod att du varit här och hämtat inspieration. Så roligt att se deras fina hem. Mycket inspiration fick vi med oss.
   Och goda kakor och trevligt omhändertagande.
   Kram!

 3. Jag blir både arg och glad när jag läser ditt inlägg. Det är då fasen att folk inte kan låta andras saker vara ifred. Glad blir jag över att det finns människor som sträcker ut en hjälpande hand när det behövs! Ryggsäcken är jättefin! Kram

  1. Jag blev själv väldigt bestört när det hade hänt och glad över att det “bara” var plånboken som blev stulen. Men jättejobbigt med kort , körkort och annat. Nu är jag helt omorganiserad och har bara en liten plånbok, där bara det nödvändiga får plats.Korten bor separat.
   Den nya ryggan med öppning inår är perfekt och jag är redan, efter ett par dagar, förtjust i den.
   Och goda tankar och omtanke från andra värmer helt klart.
   Kram!

 4. Men så omtänksamt av henne och vilken praktisk lösning för en ryggsäck. Tyvärr är det tillfället som gör tjuven så man får ta till alla medel för att försvåra. Men samtidigt så är det skrämmande att man inte kan skilja på mitt och ditt…

  Kram och god måndagskväll1

  1. Verkligen omtänksamt! Och det var så många som stöttade mig och med fina kommentarer när det hänt. Också väldigt omtänksamt. Att tillfället gör tjuven stämmer ju och jag såg väl ut att vara ett “lätt byte”. Nog tur bde för tjuvarna och mig att jag inte vände mig om.
   Kram och trevlig kväll.

 5. Vilken fin väska du fick.
  Hoppas den ska fungera bra.
  Fy så trist med alla dessa stölder.
  Blev själv av med en tygväska mellan Märsta o Arlanda. i mitten av oktober.
  Åkte buss. Eventuellt glömde jag den vid hållplatsen eller så stals den på bussen.
  Åkte tillbaka, ingen väska?
  Kameran ( som inte var så bra längre ) var det enda av värde som försvann.
  Hann köpa en ny innan Thailandsresan.
  Titti

  1. Visst var det omtänksamt att ta med den från Sverige till Spanien och ge mig den. Tacksam!
   Så trist för dig att du blev av med en tygväska. Och än värre att någon har glädje av att ta andras saker. Om du glömde den på bussen eller hållplatsen spelar ingen roll för i min ävrld så tar man inte andras saker. Hittar en något så lämnar man in det.
   Även o kameran inte var så bra så var dte ändå synd att den försvann.
   Fint att du hann köpa en ny. (I min rygga fanns också en bra kamera och den tog de inte. Glad för det…)

 6. Hej Ditte!
  Ja Yvonne hon är snäll hon! Syrris och jag fick massor av böcker av henne en gång för ett antal år sen 😀
  Och jag har också sett fina bostaden där.
  Ryggsäcken är så fin, har ju sett den IRL nu 🙂
  Kram P ♥

  1. God kväll! Jag är så tacksam över Yvonnes omtanke och tänk bara att ha besväret att ta med ryggsäcken hit. Verkligen omtänksamt.
   Och ryggan är på plats , som du sett. Kommer att bli en del av mig.
   Stor kram!

 7. Är såååååååå glad för din skull!!! Å verkligen otroligt gulligt av Yvonne att ge dig den fina väskan. Då slipper du kolla runt och klicka hem väskor som du kanske inte hade trivts med heller! Nu ska det väl vara slut på allt elände med att bli bestulen.
  Å då det verkligen står “Ditte” på den väskan så tycker jag att du ska sätta/klistra ditt namn på väskan. Du vet – döpta grejer håller längre;-)
  Kul med rundvandringen också liksom all inspiration du fick. Bonus:-)

  1. Jag blev också så glad över omtanken att dels komma på att hon had een ryggsäck som inte användes och dels att ta den med hit. Alla värmande och fina kommentarer på bloggen i samband med det hela värmde också. Och även att flera läsare på nätet hittat lämpliga ryggsäckar till mig kändes så fint.

   Tack för ditt förslag med namn på. Ska anamma det.
   Och förutom den fina ryggan fock vi en trevlig stund och en fin rundvandring i lite för oss nya omgivningar. Uppskattas det också.

 8. Usch, att bli bestulen är verkligen inte roligt. Men vilken fin vän du har, som dessutom bor väldigt fint. Sådär grönt och soligt är det inte här i dag. Jag var nära att bli bestulen på min systemkamera i Barcelona för evigheter sedan. Jag satt vid ett bord på ett café och tyckte att jag hade uppsikt över min väska med kameran. Av någon anledning tittade jag mot dörren, och såg en man stå där och titta tillbaka på mig, med min kamera i handen..! Jag blev helt stum och frös till is. Alla mina bilder och kameran som jag sparat så länge till. Jag vet fortfarande inte vad det var som fick honom att gå fram till mig och ställa tillbaka kameran på bordet bredvid mig, men tacksam var jag. Och chockad. Ha en fin kväll 🙂

  1. Jag blev så varm inombords av alla fina kommentarer i samband med att detta hände. Och flera hade tittat på nätet och hittat bra ryggor åt mig med öppningen mot ryggen. Och att sedan Yvonne, som jag träffat några gånger och som läser min blogg, erbjöd sig att ta med en ryggsäck hit och ge den till mig värmde verkligen.
   Oj, vilken upplevelse du hade i Barcelona. Men sådan tur att mannen ångrade sig. Ibland har en tur.

   Och jag had eju tur när incidenten ägde rum, för jag blev ju inte skadad rent kroppsligt. Men det sitter kvar inom mig.

 9. Inte trevligt att bli bestulen, hade en som spelade packad, skulle kramas och stack samtidigt ner handen i min ficka på jackan efter telefonen…men jag jag var på hugget, misstänksam som man ju är mot packade människor, fick tag i telefonen och han hade tur att jag inte bröt av hans arm i rena farten.

  Surt är det hur som helst.

  Stor omtänksamhet där….fint 🙂

  Ha det bäst.

  1. Nej, detta var verkligen trist. Och det blir så mycket trassel med allt som ska ordnas efteråt. Tursamt nog hann jag spärra korten och jag blev inte skadad. Men frågan är om det var jag eller de som gjorde det hela som råkat illa ut om jag vänt mig om. Men en kniv i magen hade inte varit lyckat.
   Och dessa som spelar packade är inte ett dugg roliga. Bra att du var på din vakt. Men kanske hade det varit bra ädr om han fått en bruten kroppsdel…Risken är väl att en själv då blir anmäld. Puh!!
   Och omtänksamhet i dessa situationer värmer. Nu har jag en tämligen inbrottssäker rygga och är så glad för den. Omtanke att ta den med hit och ge mig den. Så tacksam-
   Ha det bra du också. Många tankar.

 10. Omtänksamhet är värt guld!
  Så himla tråkigt att du blivit av med plånbok precis allt trassel med kort osv, FY!
  Jag blev själv rånad på tåget eller på väg upp min plånbok och 600 kr blev jag av med, flera år sedan och i julhandeln hade plånboken i fickan!
  Så himla trist!
  Vilken SÅ snygg ryggsäck, perfekt! Jag tycker den är helsnygg! ,-)
  Den är verkligen kanon med ingen ficka , öppning och en kläpp! ,-)
  Härlig omgivning måste vara en magisk känsla olivträd , citronträd ,-)
  Så njut på!
  Ha det jättefint
  KRAM Primrose ,-)

  1. Visst är det fint med omtänksamhet och jag blev så glad över fina kommentarer på böoggen när detta hände mig. Och väldigtvglad också på förslag på olika ryggsäckar. Och tänk, här kommer Yvonne resande med denna ryggsäcj i bagaget för att jag ska få den. Rörande och så omtänksamt.
   Och just att hitta ryggsäckar i liten modell med öppningen vänd inåt är verkligen svårt.
   Denna är perfekt för mig.
   Ja, du vet hur det känns att bli av med en plånbok, och den känslan kan en klart undvra.

   Jag njuter på av förlängd sommar och skickar gärna lite till dig.
   Kram!

 11. Oj, vilken smart ryggsäck! Det visste jag inte att det fanns. SÅ praktiskt. För tyvärr så finns tjuvarna överallt.
  Omtänksam väninna du har och visst är människor omtänksamma när det gäller! Finns SÅ många rara och goa.

  Jag blev av med min vänlänklista en gång tidigare, den bara försvann, men så sakteliga återskapade jag den.
  Varm kram!

  1. Visst är ryggsäcken smart. Har i flera år letat efter en liknande men inte hittat någon. Hade en liknande som varit med oss på resa jorden runt och under åren i Kina men den gick sönder. Tyvärr! Hade läst att de på Stockmanns i Helsingfors hade dem, men inte längre. Tittade där i somras. Och i Stockholm har jag inte sett någon. Så denna omtänksamhet att ta med rygggan från Sverige och hit är rörande.Jag är så glad. Gillar ju ryggsäckar när jag går för då har jag alltid händerna fria för att bl.a kunna fotografera.

   Vad gäller listan på bloggfavoriter så raderade jag den av misstag och den är ännu inte helt komplett men den blir. Och fint att din ko tillbaka. Bra så!
   Stor kram i sena kvällen.

 12. Å vilken underbar ryggsäck, så snällt att ta med den till dig! Den ser mjuk och smidig ut! Jag köpte en gång, i Spanien nånstans, en rygga i hårt brunt läder med dragkedja inåt ryggen, men den är styv och inte alls skön! Ser ut som en liten fiol. Den dök upp när jag städade garderoben, har alltså nästan aldrig använt den…..kanske mjuknar om jag börja använda den.

  1. Visst var det snällt och omtänksamt att ta med den hit från Sverige. Jag blev jätteglad och trivs verkligen med den. Perfekt med hela öppningen mot ryggen och dessutom en “flärp” som extra lås.
   Mjuk och följsam är det också.
   Kanske kan du mjuka upp din”fiol” så att den blir mer användarvänlig. Värt ett försök.

 13. Hola! Visst är det fantastiskt med omtänksamma vänner! Det hände mig senast för någon vecka sedan eller två när jag hade ett spanienpaket på hallgolvet från bästa Ama de Casa med en bajsande gubbe – efter att jag hade berättat för henne att vår förra var mystiskt försvunnen! Man blir glad och varm i hjärtat! ?

  Kram ❤️

  1. Visst är det fint med omtänksamhet! Kan tänka mig att du blev glad över paketet från Ama. Väldigt omtänksamt, för en ny “julkrubbsbajsande gubbe” låter sig nog inte hittas hemma i huvudstaden. Och er gamla kanske bara har valt att lämna hemmet…
   Kram och hälsningar från oss.

 14. Vad fin väska och omtänksamt! Tror att du får extra mycket glädje av den där ryggsäcken. Tack för att de delar med dig av grönska med olivträd och rosenbuskar.

  Ha det fint!
  Kram Christina

  1. Jag är jättteglad för ryggan och den är så praktisk med öppningen och extra “flärpar” mot ryggen. Och den är invigd och vi trivs med varandra.
   Verkligen rart och omtänksamt att ge ryggan till mig.

   Här pågår fortfarande sommar vad gäller växter och mer dagstemperaturer på runt +20. Behagligt och dagarna är ljusa
   Ha det bra du också. Och jag skickar sol om den där hemma tagit rast.
   Kram!

 15. Gomorron Ditte,
  det var verkligen en långpromenad om ni gick ända bort till Yvonne. Å andra sidan var det helt klart värt mödan. Vi var där i går och fick också smaka på de hembakta kakorna.

  1. Gomorron! Jodå, vi gick dit och hem. Och med tanke på de hembakade godsakerna som serverades var det skönt med lite rörelse därefetr.
   Vad gäller Yvonnes godsaker så vet du ju också….

 16. Kul att den kommer till användning. Själv insåg jag efter ca 30 min att jag inte är en ryggsäcksmänniska , den ville inte ens hålla sig kvar på axlarna 🙂 . Trevligt att ha er här också. Hoppas promenaden hem gick bra, kom på i efterhand att jag ju kunnat skjutsa hem er.

  Ha en trevlig tisdag. Själva ska vi fortsätta på husvisningar här i krokarna för dottern och svärsonens räkning.

  1. STort tack Yvonne för ryggsäcken, “rundturen” och för jättegott “fika”. Ryggan och jag tycker om varandra och jag är jätteglad för den.
   Hempromenaden gick galant och lite extra steg är alltid trevligt tycker vi. Tack i alla fall.

   Lycka till med husvisningarna och vi håller tummarna.
   Trevlig tisdag!

  1. Visst var det! Ryggan passar mig perfekt och jag blev så glad över att få den.
   Ryggan har redan sett sig om här i stan och kommer att få hänga med mig.

   Önskar er också en fin tisdag.

 17. Omtanke borde finnas dagligen hos alla, i mitt jobb är det en självklarhet 🙂 men du en sådan ryggsäck borde alla ha 🙂 super fin ..ha det gott kram

  1. Jag instämmer helt. Omtanke är så viktigt och i alla situationer.
   Ryggsäcken är perfekt och idag tillverkas inte många sådana. Jag hade en som var med mig i många år och även “jorden runt”, men den todg slut.
   Väskor har jag många i olika stirkelar och modeller men eftersom jag gärna vill ha händerna fria så är denna toppen för mig.
   Önskar dig en fin tisdag.
   Kram!

 18. Underbart med goda vänner som ställer upp när man behöver … såå snällt av henne att ge dig den både fina och praktiska ryggsäcken!
  Ha det fortsatt bra!
  Kram

  1. Jag blev så glad över omtanken och över att få den fina ryggsäcken. TYcker ju om ryggsäckar så att jag kan ha armarna lediga. Och denna har bara öppningen in mot ryggen. Men visst får en se upp i alla fall….
   Kram och trevlig tisdag.

 19. Omtanke kan man inte slösa för mycket med. Vilken fin ryggsäck! Jag har aldrig sett den modellen förr, den är som bak-och-fram, men mycket funktionell. Hoppas du får mycket glädje av den. 🙂
  Kram!

  1. Jag är så glad för ryggsäcken och tycker redan så mycket om den. Jo, den är som bak och fram. Blev så glad när Yvonne skreb en kommentar att hon hade en sådan ryggsäck som hon inte använde och som jag kunde få. Och sedan ta den med i packningen från Stockholm hit till Torrevieja.
   Jag fick ju också fina tips och värmande kommentarer från så många när det hände och dte hjälpte mig att lättare gå vidare. Men du vet ju känslan. Så väl…
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *