Allmänt

Platser där jag kan tänka mig att bo

När jag nu till viss del är “justerad” (bältros) så har jag inte kunnat röra mig så fritt och mycket som jag bruka. Så jag har passat på att läsa bloggar till personer jag känner men där jag inte dagligen är “kund”. Och jag hittade både hos Ann Louise och bloggen “Stad till strand” och hos  Annika som skriver “Resfredag”  inlägg om platser där de kan tänka sig att bo. Och idag hakar jag på.

Kanske är VIsby på Gotland en av de platser jag kan tänka mig att bo på.Kanske är  Visby på Gotland en av de platser där  jag kan tänka mig att bo på.

Platser där jag bott?

Nu fick jag fundera en hel del. Men en del erfarenheter har jag av att bo på olika platser, längre och kortare tid. Jag är född i Mariestad i Västergötland och delade sedan min tillvaro under 10 år mellan Norge och den “gudsförgätna” (min  norska mammas uttryck) hålan/köpingen, Töreboda i Västergötland. Men tiden  från april till början av september bodde vi i Norge och då mest i Lilllehammer en bit norrut från Oslo.

I Solna, grannstad till Stockholm bodde jag från 1959 och fram till1970. Då blev det jobb i Upplands Väsby, 25 km norr om Stockholm som nyutexaminerad gymnastikdirektör. Och i Väsby (olika boenden) blev jag kvar jag till 2002 då det blev flytt till Vasastan .Men under nästan ett år i slutet av 70-talet bodde jag i New York och passade under det året på att se det mesta av USA.  Och även på 80 och 90-talet blev det många resor till USA. Nu lockas jag inte dit  alls. Men till N.Y. har jag också återkommit många gånger sedan dess. Och dit reser jag gärna igen.

Vi bodde nästan fyra år i Kina, i Peking,mellan januari 2007 och december 2011. Fyra fantastiska år där jag arbetade på Svenska skolan. (Finns inte längre kvar) Och det var här jag började blogga i september 2007.

Peking. Många mysiga platser och kvarter att strosa runt i.Det finns många mysiga platser i Peking och i dessa fina, gamla, kvarter trivdes jag så bra. Ja, i Peking över huvud taget.

(I övrigt har mitt guide och reseledarjobb i yngre dagar fört mig till Österrike, Tunisien, Spanien och Grekland så där har jag bott  kortare perioder)

Och här kanske jag kan tänka mig att bo

Jag kommer att både börja och sluta med en ö och helt utan inbördes ordning. Visby. Här och på Gotland har jag varit i olika omgångar under årens lopp. Hav och öar lockar mig extra. Vi var i Visby under en dag  i somras  och jag kunde åter igen konstatera att det är en så fin stad. Och havet är ständigt närvarande.  Men kanske väl långt från Stockholm. Och osäkert med Gotlandsbåtarna. Blåser det så kan de ställas in.

Min bloggvän Bosse flyttade till Gotland för ett tag sedan och han har en härlig Gotlandsblogg där vi med hans guidning får följa med runt ön.

VIsby, rosornas och ruinernas stad är en av de platser jag tankemässigt skulle kunna bo .En av de platser jag tankemässigt skulle kunna bo på är Gotland och Visby.

Från Visby går tankarna vidare till Strängnäs, i Södermanland, med fint läge vid Mälaren. Det en gammal stad som sedan medeltiden tiden varit en mötesplats och har kvar sin historia. Läget, ca 9 mil väster om Stockholm är bra och om tågen går tar det ca 45 minuter.(Och viss närhet till Stockholm vill jag ha) Min pappa jobbade en del här så Strängnäs har jag besökt många gånger, men aldrig bott här.

En gammal och lite suddig bild från en sommardag i Strängnäs.

Många gamla hus är väl bevarade och stadskärnan är en fin blandning av gammalt och nytt.

 Fler platser som lockar

Vaxholm/Vaxön –Här har jag varit mycket under årens lopp och det är en väldigt fin sommarstad.  Men inser att det här vintertid är ganska “dött” Hela året kan man ta sig med båt in och ut från Stockholm på ca 45 minuter och bussen tar en dit på dryga 30 minuter. Att man sedan kan nå hela Stockholms norra skärgård härifrån är för mig ett extra plus. Och skärgården tycker jag om under alla årstider.

Vaxholm är en annan av de platser jag kan tänka mig bo på-Vaxholm är en annan av de platser jag kan tänka mig att bo på-

Sandhamn i Stockholms östra ytterskärgård  är en annan favorit. Och hit tar man sig bara med båt, vilket begränsar. Jag kan leka med tanken men inser att det skulle bli för knepigt att bo här. Men tänka kan man ju alltid.

Vi kommer till Sandhamn en septemberdag 2018

Härliga Sandhamn och här finns gott om platser där havet ständigt är närvarande. Tänk, dessa platser som omges av hav. Här Lotsberget i Sandhamn. 

Sandhamn är bilfritt så det är dragkärror av olika varianter som används. (Det finns också några elfordon med tillstånd.)

Just nu

och inte bara det utan sedan 2004 så bor jag jag på Södermalm i Stockholm. Liksom mitt i  stan och  med naturen helt inpå. Vi bor vid vattnet, på kajen och har olika grönområden några hundratal meter bort.  Och jag har nog svårt att tänka tanken fullt ut att bo någon annanstans. Men om framtiden vet man inget. Och jag är så nöjd.

Som alternativt boende har vi sommar/vinterstugan i Torrevieja  på spanska Costa Blanca, dit vi gärna pendlar med ojämna mellanrum. Men det är på Söder som är hemma. Här bor  jag på en ö och jag har vatten runt mig.

Hemma på Söder och vår kaj.

Fin kvällsutsikt från vardagsrummet och balkongen.

Har du någon/några platser där du skulle kunna tänka dig bo. Eller kanske är det där du bor som är den plats du allra mest kan tänka dig att bo på.

PS! Resten av veckan blir det korta inlägg.

 

44 tankar kring “Platser där jag kan tänka mig att bo”

 1. Så roligt att få läsa om alla platser där du bott … och där du kan tänka dig bo 🙂
  Jag är väldigt nöjd med att bo så som vi gör – i kanten av skogen 🙂 Jag fruktar den dag som vi inte kan bo kvar … Lasse får ju allt svårare att gå och vintertid är det jobbigt, men vi håller oss kvar så länge som det går!

  Kram

  1. En del platser har det blivit under årens lopp. Och i Norge bodde vi ute på landet. Där fick jag gå 1 1/2 km till skolan med de andra barnen och längs vägkanten. Och det var varannandagsskola. Lite som “Bullerbyn”.
   Jag förstår att du är nöjd att bo vid kanten av skogen och med naturen helt nära. Och kan tänka mig att det både är tyst och lugnt.Ja, vi blir ju inte yngre och krämpor får vi men jag hoppas innerligt att ni ännu kan få fina år här ute.
   Kram

 2. Gotland är väl en del av landet som jag skulle kunna tänka mig att bo i….mest antar jag för att “plura” och många andra har boenden där…fast det är ju fint också inte att förglömma.

  Själv har jag bara några få länder jag kan tänka mig att bo i…Spanien och Grekland…har varit i andra länder också men inte funnit något som tilltalar mig så mycket att jag kan tänka mig att bo där.
  Sen är ju frugan mest inställt på Spanien så blir det något av en ev flytt så blir det nog dit.
  Min hustrus ord är min lag det se 😉

  1. Jag vill inte permanent bo någon annanstans än i Sverige. (Kanske Norge.) Men vi har den spanska sommarstugan och den är ett deltidsboende som vi åker till när lusten faller på. (Maken är kvar där ännu.) Det spaska klimatet under vår, höst och vinter tilltalar mig och då r vi ju ofta där. Pendlar. Men mitt hem är här i Sverige. Att jag sedan kan leka med tanken på lite annat än hemma på Söder är en helt annan sak. Men här har jag det väldigt bra.
   Kul att du och frugan också funderar på Spanien. Och kanske tar ni en mindre lägenhet i Sverige och satsar på Spanien vad det lider. Och visst är det bra att ha någon som fattar besluten hemma….

 3. Kul, det där var kan jag tänka mig att bo … under åren har blivit några boställen, ja mest i tanken då förutom de ställen det blev om jag säger så. Fina förslag du lämnar här och flera är bekanta för dig. Öliv attraherar. Två lägen jag tänka mig att bo är ju min norska huvudstad Oslo, där jag ju varit mycket eftersom min mormor bodde där, jag bodde ju en kort tid också som vuxen innan svensken kom 🙂 Men det är alldeles för dyrt i bostadsskaffande och att leva. Som du redan vet så kunde jag tänka mig Stockholm också, men för dyrt skaffa bostad. Så den stad jag kan tänka mig blir ju mitt nästa boende när bostad dyker upp, Karlstad vid Vänerns strand. Helt ny stad för mig, ingen anknytning till någon eller något, bara jag med min resväska och lite bohag och så färgerna&dukarna då förstås. Ligger lite upptäckarlust i det ja!
  Stor kram Ditte <3
  Ps. går bra med korta inlägg också.

  1. Ja, Oslo och Stockholm är båda fina städer men tyvärr med en prisbild som är väldigt hög. Karlstad låter väldigt bra. Och enkelt att besöka dig med tåget också. Och inte måste man ha en anknytning till en stad. Det hade jag inte jag heller vad gäller de platser jag funderade på. Och kanske skulle även Karlstad vara en tänkt plats för mig också.Jag har varit där en hel del bådei nutid och förr och det är en stad jag tycker om- En stad med vatten, kultur, historia och ett tåg till Stockholm.
   Stor kram.
   Ja, korta inlägg blir det resten av veckan.

 4. Mitt sjätte sinne slog tydligen till igen. Så här har jag aldrig gjort under en bloggvandring. Jag läste början om Visby och inledningen om platser där de kan tänka sig bo. Fortsatte till dina boplatser. Satte på kopiatorn och tryckte på startknappen för trycka ut och läsa på papper istället, med orsaken att repetera sådant som jag kanske hade glömt bort om var du bott. Hade ex. glömt New York. Vad förvånad jag blev när … tusen tack för länken till gotlanduppochner. 🙂
  Jag sa i många år Umeå etta, Vaxholm tvåa. Men håller med dig. På vintern är kanske det sistnämnda inte värd en andraplats. Strängnäs har jag hört mycket gott om. När jag hamnade i Ystad en fin sommardag och dessutom hade kopplingar med alla mina lästa Wallanderböcker så. .. Den drömmen slog in och nu min gamla barndomsdröm – den om att få bo på en ö i minst ett år. När jag ser dina balkongfoton slåss jag av tanken att du nog aldrig har någon lust att lämna den boplatsen helt. Jag tycker du har det suveränt som kan alternera med boende i T.
  Jag önskar dig bättring med bältrosen.
  Kram Bosse

  1. Vad roligt att ditt sjätte sinne slog till- Och givetvis Bosse vill jag att många ska läsa dina fina Gotlandsinlägg. Ja, din gamla blogg också, men nu var det Gotland och Visby som fanns med hos mig idag. Jodå, i N.Y. bodde jag i slutet av 70-talet och höll på att missa min lärarexamen. Stor frånvaro…Men det gick bra. Väldigt bra med den. Umeå har aldrig varit aktuellt för mig. Alltför kallt om vintern och lång vinter.Men Vaxholm finns ändå kvar lite. Och nu är du på Gotland och har bott där i ett år. Ja, lite drygt.
   Vi bor ju så bra här på kajen på Söder så att lämna detta skulle vara knepigt. Men man vet aldrig vad framtiden kan ge. Och visst är det bra att alternea boendet med Spanien.
   Bältrosen har avstannat i sin utveckling just nu. Och det känns bra.
   Kram!

 5. Javisst, återigen en intressant frågeställning som jag har funderat en del på. Även jag har bott på många ställen under livet, dock “bara” inom Sveriges gränser. Har aldrig haft någon längtan att bo permanent utomlands, trots alla mina resor och det är så jag vill ha det. Nu kan jag inte tänka mig att bo någon annan stans än här uppe i norr, vid älvens utlopp i Bottenviken…men man vet aldrig vad livet har i beredskap framöver…och tur är det.
  Hoppas verkligen att du blir kvitt din “justering” å det snaraste! Ha det gott på vackra och mysiga Söder!

  1. Vi hade våra år i Peking, men under hela hela också vår bostad här hemma i Stockholm och var här flera gånger per år. Nej, att bo permanent utomlands vill jag inte heller. Trivs så bra med att bo här i Sverige. Dock har vi vår sommar/vinterstuga i Spanien dit vi pendlar när andan faller på och är nöjda med det. En del andra resor blir det ju också. Förstår att du trivs så bra där uppe i norr vid älvens utlopp i Bottenviken. Nej, man vet inte vad livet har eller vad det för med sig.Tur är nog det.
   Jag är redan lite piggare men har fortfarande ont. Men det ger sig.
   Trevlig helg.

 6. Trevligt att få veta var du bott tidigare. Själv har jag bott i Malmö, en liten ort precis utanför Malmö och nu i lillhålan. Jag har svårt att tänka mig att flytta ifrån vårt nuvarande område för jag är inte mycket för att flytta. Något alternativ i varmare trakter skulle jag kunna tänka mig men i och med att vi valde valp så lär det inte bli aktuellt. Just nu är det fokus på att sonen ska hitta en bostad.

  Kram och god kväll!

  1. Egentligen är inte jag heller mycket för att flytta men både när jag bodde i Peking, i New York hade och jobbat utomlands so reseledare hade jag kvar mina bostäder.En fast punkt ville jag ha. Även när jag var liten och varvade Norge med Sverige hade vi vårt boende i Sverige.
   Kanske kan det så småningom, på sikt, bli ett kompletteringsalternativ i varmare trakter.
   Förstår att det är fokus på att sonen ska hitta en bostad.
   Kram och trevlig kväll.

 7. Va roligt att läsa om detta, just den gränden på Gotland Visby gick vi oxå är väl en av dom mest besökta tyckte jag att jag läste i nån tidning. Du har då verkligen rört dig runt på helt olika platser på jorden…njut ha det gott kram

  1. Fundera kan man alltid. Och jag har ju testat att bo på lite olika platser i världen. Men har också under den tiden haft mitt boende i Sverige.
   Vi trivs ju väldigt bra där vi bor nu men en vet aldrig vad framtiden har med sig.
   Kram och trevlig kväll.

 8. Vilket personligt och roligt, nästan lite drömmande inlägg:-) Du har då verkligen sett dig omkring och är världsvan om man säger så. Men hemma är nog Söder för dig, nära och bra kommunikationer till allt på nolltid. Det är nog du, eller hur:-)
  Orterna som du nämnde där du skulle kunna tänka dig att bo är helt okej – sommartid alltså. Åk till Visby eller Vaxholm någon gång i november eller januari. Du skulle fly därifrån illa kvickt, jag lovar;-)
  Hade jag sett ditt inlägg innan jag la upp mitt eget hade jag nog hängt på.
  Så var har jag bott då? Mestadels i Sverige såklart, men jag har även bott ett år i Paris och ett halvår i München respektive London. Allt genom skola och jobbet alltså.
  Jag skulle kunna tänka mig att bo i Benidorm, i södra Frankrike eller i Tel Aviv. Men vi stannar nog här tror jag, för här trivs vi.

  1. Jag har ju rört på mig en del och på olika sätt. Och det roliga är ju att när jag flyttade till Söder hade jag knappast varit Söder om Slussen. Men det blev så bra att köpa en lägenhet här. Ja, utanför Sveriges gränser vill jag nog inte bo. (Möjligen Norge) Och vi varvar med den spanska stugan när andan faller på. Men Söder känns numer hemma. Absolut. Ja, dina tankar om Visby och Vaxholm utanför säsong instämmer jag helt i. Kul att du bott i Paris, en stad jag besökt många gånger men aldrig bott. München har jag besökt då och då men London har jag bättre koll på. Men jag har inte bott i någon av dessa städer. Men visst ger det ett annat perspektiv när man testat att bo utanför Sveriges gränser.
   Och visst är det bar att bo/stanna där man trivs. Man kan ju ändå provbo på andra platser men ha kvar sin “bas.”

 9. Du bor så oerhört fint nu. Dessutom har du slagit ner dina bopålar lite här och där runt om i världen. Så berikande.
  Jag vill bo någonstans nära vatten om jag skulle flytta. Vatten är hav för mig! Måste kunna känna havets vindar lite då och då.
  Kram

  1. Vi bor bra här men vid en kanal som är en del av Östersjön. Inte riktigt det ni har i Göteborg. Men jag har ju nära till skärgården här. Men Östersjön kan inte direkt jämföras med allt hav ni har hos er. Och även havet har vi gemensamt.
   Kram

 10. Jag har varit väldigt bofast och egentligen bara flyttat två gånger i mitt liv. En med mina föräldrar från ett hus till ett annat några km bort. Och sedan när jag flyttade hemifrån. Där bor jag kvar 47 år senare. Så har jag ju torpet som är min oas mitt vattenhål. Men jag leker ibland med tanken på att ha ett hus där jag kan se havet, kanske på en ö eller kanske bara på en klippa någonstans längst kusten. Skottland ligger mig varmt om hjärtat där vill jag tillbringa mer tid men att flytta dit nej det tror jag inte att jag skulle vilja. Det är nog så att jag är väldigt nöjd med att bo där jag bor.
  Hoppas att du snabbt blir frisk från bätrosen. Jag har förstått att det kan vara väldigt besvärligt och smärtsamt så jag hoppas att du slipper ifrån snabbt.
  Kram

  1. Tack, Kersti för att du berättar hur du funderar kring olika platser att bo på- Och härligt att bo kvar där du har bott så länge. Och ert torp har jag förstått är en verklig oas. Jag vet att jag vill bo i Sverige och har under de år jag bott utanför Sveriges gränser alltid haft min bostad, fasta punkt, här. En trygghet som jag varit glad över. Att bo på en ö och omgiven av vatten, ja – tanken har jag lekt med som du såg i inlägget. Nu bor jag på en ö och har vatten 10 m från huset så det känns bra. Men kanske skulle det ibland vara skönt med lite tystnad. Jag bor ju i stan så helt tyst är det inte, men ändå helt ok. Jag trivs så bra här på kajen. Skottland är så fint och kanske an du tillbringa mer tid där när du blir pensionär.
   Tack för din omtanke och jag är lite bättre.
   Kram

 11. Intressant att läsa dina tankar om vart du bott och var du kan tänka dig bo.

  I yngre dagar var jag sugen på att flytta till Halmstad, men sedan flyttade jag norrut till Strömstad. Men Strömstad-tanken försvann snart. Sommartid alldeles för mycket folk där, trångt överallt, vintertid tror jag det är en ganska tyst och “ödslag” stad. Litet tankar hade jag även på Örebro, men det blev också enbart tankar…

  Numer är jag så rotad i Jönköping att jag har svårt att tänka mig att flytta. Men jag har tänkt att om jag hade haft större självförtroende och känt till Stockholm bättre innnan jag skaffade familj hade jag nog flyttat till Stockholm. Stockholm är en stad jag gärna skulle vilja bo åtminstone ett par år. Så vacker stad med så många utbud av olika slag…

  Jönköping är absolut min stad. Har bott, levt här eller i området, i Habo två mil utanför sta´n under drygt 20 år. Till Jönköping flyttade jag 1971, så det har blivit många år. Utomlands, nej tack, skulle i så fall vara en lägenhet som semesterplats, men nej, inte ens det, jag vill upptäcka nya platser. Finns så mycket som jag inte har upptäckt än. Så är jag ingen person som vill äga så mycket, anser att det drar med sig fler problem än lycka… 🙂 Samtidigt vill jag förstås äta det man ska för att må bra. 🙂

  1. Mia! Jätteroligt att få ta del av dina tankar var du bott och hur du funderat, Kan tänka mig att Strömstad är lite som Vaxholm, livligt sommartid men ganska dött utanför säsong. Sedan kan det bli en slump var man hamnar och man rotar sig där. Jag bodde ju i Stockholmstrakten men var dåligt bevandrad här på Söder. Hade innan jag flyttade hit knappast varit söder om Slussen. Och det var en slump att det blev ett boende här på kajen. Eller kanske en mening. Och Stockholm har ju mycket av det mesta. Jag förstår att du är rotad i Jönköping och det är din stad. Och jag har haft förmånen att genom dig få lära känna staden lite mer.Jag har provat att bo utomlands i olika omgångar och på olika platser och det har berikat mig men jag är så nöjd med att jag vill bo i Sverige. Vi är nöjda med vår spanska sommarstuga och det är fint att pendla dit när andan faller på. Men att resa fortsätter vi med och att upptäcka nya platser och vidga vyerna. Nej, att äga så mycket är inget för mig heller.

 12. Intressant inlägg. Tänker genast på mig själv, min egoist ;D Jo, född i Vårgårda. I Älvsborgs län, nära Skaraborgs län, men ganska nära Alingsås och Göteborg.
  Har bott i Håverud, Mellerud och i Ed, alla i Dalsland. I Trollhättan. I Lidköping sedan 1999.
  Sigge och jag pratade ibland om vart vi skulle vilja bo om vi flyttade (fast vi var rätt nöjda med Lidköping). Vi for runt och smakade på Varberg, Falkenberg, Halmstad, Helsingborg, Nysted på Lolland i Danmark. Vi funderade svagt på Öland men kom fram till att Kalmar vore bättre.
  Det blev inget av inget, men drömma kan man alltid.
  Stor kram och krya på dig!

  1. Det är spännande att se sig omkring, att fundera,drömma, titta och fundera om var man ska slå ner sina bopålar.Eller var man kan tänka sig att göra det. Du har ju erfarenhet av en hel del “boplatser” i Sverige och att just “smaka” på annat är nog så viktigt. Ohc visst blev lidköping ändå bra.
   Jag är lite bättre och det är skönt.
   Stor kram

 13. Hej, jag nog är du en riktig världsmedborgare, i alla fall jämfört med mig. Helsingfors-Stockholm-Kloten-finnskogen i Nås och Säfsen. Ingen stad lockar….en ev.flytt skulle gå norrut, till en gullig lite håla, lite som här fast lite kallare. Men flytta vill jag inte. Ikväll var vi 120 säfsingar på stormöte angående planerna att löva av vårt äldreboende Säfsgården. Huka er politiker, dom fick på pälsen. Men tyvärr tror jag att beslutet står fast ändå…
  Krya-kram

  1. Jag har ju bott både i en liten håla, Töreboda i Västergötland med sina 5000 invånare och likaså på Fåberg utanför Lillehammer i Norge men kanske 800 boende. Men detta var i mycket unga år. Innan jag fyllde 10. Sedan har det blivit städer. Men kanske skulle jag finna mig till rätta på en mindre ort. Som du såg i inlägget hade jag olika funderingar Jag förstår att du trivs bra där du bor och det är det viktigaste.Och varför flytta om man trivs. Ja, det kan man ju göra för ma vet ju inte om man inte testar. Tyvärr är det ju så idag att lämnar man storstan är det svårt att sedan få ett boende
   Härligt att ni var så många på mötet och satte er upp emot beslutet. Men som jag skrev i en annan kommentar så var väl beslutet redan fattat så mötet blev ett spel för gallerierna. Men en så viktig sak som ni kämpar emot.
   Lite piggare är jag och medicinen har bromsat fortsatt framfart av blåsorna men tröttheten består.
   Tack för omtanken.
   Kram

 14. Intressant läsning. Så olika vi är.
  Mina första fem år tillbringades på ett skogvaktarboställe ute i skogen i Grangärdetrakten.
  där det inte inte fanns el eller vatten indraget. Kommer inte ihåg mycket därifrån.
  När far dog, fick vi lov att flytta (vi betyder mor, bror och jag). Det blev närmaste
  stad, Ludvika. – Tog realen där. Gick 2 år på Handelsgymnasiet i Norrköping (KUL !!!!)
  jobb i Stockholm (mor sa, att om hon kostat på mej att gå i skola, skulle jag inte stanna i en småstad).
  Fick jobb på Irano-Swedish och lägenhet i Traneberg. – Efter nästan 4 år skulle jag
  ha börjat jobba på kontoret i Teheran. Tur nog blev det inte av på grund av
  oroligheter, så det blev USA, för utomlands SKULLE jag.
  Bodde först i Worcester, Massachussetts, kort tid i Florida, sommar utanför Chicago. Sista
  platsen på mitt äventyr skulle bli San Francisco. Älskade San Francisco och mötte HONOM.

  Som gifta bodde vi i Palo Alto, nu hjärtat av Silicon Valley – perfekt plats för familjer på deb tiden.
  1973 förflyttning till Anchorage, Alaska – bara 14 månader. Förflyttning till Herndon, en förort
  till Washington, DC. Hade väldigt svårt att anpassa mej till livet på östkusten, men genom
  många vänner inom makens yrke (geolog) så det blev OK.

  Jan. 1980 – april 1982 bodde vi i Bandung på Java, Indonesien. Det varjättetrevligt.
  Tillbaka till vårt gamla hus i Herndon , där jag jättetrivs och har blivit allas “grandmother”.
  Har bott här sen 1975 förutom åren i Bandung. Jag gillar att ha folk omkring mej – folk i
  alla åldrar.. Skulle inte kunna tänka mej att bo, där det bara finns gamlingar – utom när jag
  är nära slutet, förstås. – Vad beträffar att trivas – jag slår rot, där jag befinner mej!

  1. Tack, Ruth för att du så generöst delar med dig av dina olika boenden och dina erfarenheter. Jag vet att det verkligen uppskattas av alla som läser min blogg. Du är så omtyckt.
   Vad gäller alla platser du bott på så har de ju verkligen varierat. Från din by, via Ludvika , till Stockholm och sedan med fartyget Stockholm över Atlanten. Och olika boenden även i USA. Men lyckan, din blivande make, träffade du i San Francisco. Tänk så mycket ni upplevt tillsammans och på så många platser du bott. Vilka fantastiska erfarenheter du har med dig i bagaget och i dina minnen.
   Kan verkligen förstå att det var svårt att komma till Östtkusten och att anpassa dig till en ny tillvaro. Men du klarade det.
   Att slå rot där man befinner sig – Ja, det gör nog jag också. PÅ ett sätt. Men jag vill nog ha en extra rot som även går hem till Stockholm

 15. Visby och Strängnäs är vackra platser, precis som dina foton. London vore ju kul något år men på tok för dyrt att bo i. Egentligen trivs jag rätt bra i nollåttaland.

  1. Det gör vi också. Men det är roligt att leka med tankarna och fundera. London som stad gillar jag men det blir bra att ta en vända dit då och då. Visby är en fin stad men är kanske lite öde på vintern. Men det har också sin tjusning.

 16. Du har verkligen bott på många fina platser och visst finns det många jag skulle kunna tänka mig bo på. Fast just nu trivs jag så bra i Torrevieja så jag blir nog kvar där ett tag i alla fall. Du vet ju, som norrlänning har man ju ett mantra med “vi flytt int!” 😉

  Ha en fin fredag!

  1. Några olika platser har det blivit under årens lopp och nu är det bra att varva mellan Söder och Torrevieja. Bra variation. Och på Söder trivs vi verkligen bra. Ja, det har jag i och för sig gjort på alla platser jag bott på.
   Förstår att ni har det bra där ni är. Såg igår vart ni skulle.
   Trevlig fredag.

 17. Hej Ditte!
  Ja du har flyttat på dig. Inte jag så mycket. Född i en by nära Stockholm och sen i 08-omr sen jag var 17. Ja en gir uppåt Norrbotten glömde jag och vill glömma hahaha…
  Trivs himla bra i Sumpan sen 30 år men också 20 år i Torrevieja stora delar av året.
  Ett år på Gran Canaria, samt tidvis på Mallorca och andra spanska öar förr.
  Hade jag pengar skulle jag vilja bo i en liten medeltidsstad i Spanien
  Sitta på torget och prata med gubbar och gummor.
  Kram och krya på dig!

  1. Ja, att röra lite på sig vidgar vyerna. Och dte har du ju verkligen gjort.Jag förstår verkligen att du trivs bra i Sumpan. En fin stad men som tyvärr fått, i mitt tycke, alltför många nybyggnationer på liten yta. Känns lite som om “själen” där byggts bort. Drömma ska man men du får testa att sätta dig på kyrktorget i Torre Är fint där också.
   Tack för omtanken och jag blir bättre för var dag.
   Kram

 18. Många trevliga ställen har varit din hemvist och ditt boställe under åren som runnit.
  Jag kan faktiskt också tänka mig att bo i Visby, åtminstone ett tag men trivs förstås bäst här hemma på kobben.
  Men det finns ju andra kobbar också som är trevliga.

  Peking ser mycket intressant ut och jag förstår att du trivdes utmärkt där.
  Tack för ett trevligt inlägg som gav vidgade vyer för en hemmakatt.
  Ha en fin fredag Ditte!

  1. Som du ser så är “kobbar” där jag också hamnar i tankarna. Ja, förutom Strängnäs då. Men det är roligt att fundera. Och jag bor ju faktiskt på en ö nu också. Och din kobbe är jag också väldigt förtjust i.
   Peking är en kontrasternas stad och efter fyra år där så kände vi väldigt väl till stan. Och vi gladdes åt alla vackra stora parker och de konstgjorda sjöarna som gav lugn i denna pulserande storstad.
   Önskar dig också en fin fredag.

 19. Usch Bältros är inte alls trevligt och hoppas att du mår mycket bättre nu, Underbart inlägg med vackra bilder och jag som du skulle absolut kunna tänka mig att bo i Visby så mysig liten stad även på vintern,
  Sen är det nog Italien och Garda som gäller för mig 🙂
  Ta hand om dig och stor Kram

  1. Tack” Och tack för omtanken! Jag är mycket bättre nu för jag hade tur att få medicin inom 48 h och som hjälpt mig jättemycket.Blåsorna har börjat torka och jag har inte heller så ont. Visby är en fin, liten stad. Var där och på Gotland förr men när jag var här i sommar så var det första gången på många år. Ett fint återseende,
   Gardasjön är ju nästan oslagbar vad gäller natur och skönhet. Har varit för en del när jag var barn och växte upp. Alltså länge sedan. Mne jag har åkt skidor där en hel där i trakterna under 80- och 90- talet. Men även det är historia idag .
   Önskar dig en fin helg. Ha det fint.
   Stor kram

 20. Vad intressant att höra om de ställen du bott på! Och självklart blir jag jätteglad att läsa att du kan tänka dig att bo här i Strängnäs. Visby är verkligen också vackert!

  Kul att du bott i Vasastan! Det är den stadsdel i Stockholm som ligger mig varmast om hjärtat, där min pappa växte upp och där jag alltid var som liten hos min farfar. Var i Vasastan bodde du?

  Det här var en spännande inläggsidé! Jag kanske hakar på vid tillfälle. 🙂

  Stor kram!

  1. Jag hittade förslag till inlägget hos “Stad till strand” och såg det hos “Resfredag” och jag funderar lite på platser där jag kanske skulle kunna täänak mig att bo. Och visst finns “din stad” med. Visby är vackert men ibland är det knepigt att ta sig till fastlandet om det blåser. Och i och med att vi har “sommarstugan” i Spanien har vi ju flygtider att passa I Vasastan bodde jag på Upplandsgatan, alldeles vid Odenplan (Söderut). Och jag trivdes väldigt bra men hade där inte råd med en större lägenhet så då blev det Söder. Men jag trivs så bra här också. Roligt att Vasastan ligger dig varmt om hjärtat.Och jag förstår ju varför. Jag trivdes så bra där.
   Kul om du vid tillfälle hakar på idén. Och det är ju ingen brådska.
   Stor kram

   1. Vad intressant att höra! Min pappa växte upp på Karlbergsvägen 9, nära kyrkan alltså (mittemot det som senare blev Hotel Oden). Men visst är Söder mysigt också. Förstår verkligen att du trivs där! Ja, jag ska fnula på ett inlägg vid tillfälle. 🙂

    Stor kram tillbaka!

    1. Ja, då vet jag precis. Bara några minuter från där jag bodde. Söder har jag lärt mig att uppskatta väldigt mycket och det är hela året en levande stadsdel. Vasastan blev ganska tom sommartid både på människor och restauranger. Lite synd.
     Kram!

 21. Hej Ditte
  Att jag skulle hitta din tråd om olika boende när jag var inne googlade på intressanta och vackra platser att bo på. Det var mycket intressant läsning både från dig och dina läsare. Jag älskar Visby och har velat flytta dit ett flertal gånger. Men J har varit tveksam främst med tanke på kommunikationerna. Jag har varit på Gotland alla årstider och visst kan det vara ödsligt men det kan också vara skönt med lugnet. Antar att du inte läser det här, men jag kunde inte låta bli att skriva.
  Kram

  1. Hej Annika! Klart att jag läser kommentarerna. Och jag svarar på dem förstås. Kul att du hittade mig här och på Gotland. Gotland är fint men då är det detta med kommunikationerna. Jag har en bloggvän,Bosse, som bott i Ystad och sedan ett par år bor i Visby. Skickar länken till dig här https://gotlanduppochner.com/ Titta gärna in där och låt dig inspireras-
   Kram och hoppas vi ses så småningom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *