Stockholm Torrevieja

Miljöombyte blev det – Och hastigt påkommet

Inland händer saker och ting snabbt och vad gäller startsträckan hos mig och maken så är den kort. Så igår blev det ett miljöombyte. Men vad  gäller att byta miljö så gör jag det ju ofta även hemma i Stockholm på olika sätt. Nu blev det dock en avståndsmässigt längre utflykt. En utflykt, snarare resa som  gick till den spanska sommarstugan i Torrevieja.  Senast jag var på plats här i Torrevieja var i slutet av mars, runt påsktider och vi stannade  då i tre veckor.

Vad gäller att ta en tur hit i augusti har det aldrig hänt förr. Alltför varmt för mig.  Av en slump hamnade vi här i början av juli 2013 och visst var det varmt. Och vi återkom i september samma år och då hade vi köpt på lilla sommarstuga.

Torrevieja. Miljöombyte blev det i går när vi kom hit.Men varmt!Miljöombyte blev det i går.  Stockholm och Södermalm byttes mot spanska Torrevieja och den spanska stugan.

Miljöombyte

Någon gång ska vara den första och det är detta. Vi bestämde oss hastigt för att ta en tur och se till den spanska stugan i Torrevieja. Jag var senast här i april och maken var här ett par veckor i juni. Att vi då  skulle bli med köksrenovering hemma i Stockholm, strax efter det han rest var inget vi visste. Men så blev det .Vi ville gärna  ha det gjort så fort som möjligt.

Nu blir det en kortare vistelse här för att pyssla om huset  och ambitionerna med att vila min häl kan bli möjliga. I mitt tycke är det alltför varmt här för att orka “göra något” dagtid. Men å andra sidan finns det ju kvällar.

Läste nu  att Stockholm idag hade +28 och här är  +32 så skillnaden är ganska liten. Tur att vi har två rejäla ac och flera fläktar. Gott om böcker finns också att läsa . Och skugga på terrassen under markisen plus en fläkt ger  viss svalka.

Arlanda i går morse klockan 9.30.Ganska tomt. Vi hade bokat “fast track” genom säkerhetskontrollen så det tog oss 1 minut att passera, men med vetskap om hur det kan vara här med köer chansade vi inte.

Ganska tomt i terminal 5 i går klockan 9.30.

En timme senare hade antalet resenärer i terminalen ökat markant. Men vi satt i godan ro.

Första parkett i planet. Längst fram på rad 1 och först ombord. Behagligt! Och gott om plats.

På plats i planet.

Vi lämnade ett halvsoligt Sverige och roligt att se hur landskapet var indelade i olika former med olika färger.Så vackert med all grönska.

Fint flygväder hela vägen-

Här passerar vi Pyreneerna och gränsen mellan Frankrike och Spanien. 

Snart dags att landa i Alicante

och det strax före utsatt tid.

Spanien. Alicante. I mitt miljöombyte ingår också att mötas av detta bruna och torra landskap. Inflygningen till Alicante flygplats.  Här i Alicante, liksom i Spanien i stort och även  i stora delar av Europa, har det varit och är väldigt torrt. Något som också ingår när det kommer till miljöombyte är också hur landskapet ser ut. 

Att resa med handbagage är smidigt så från det att vi gick av planet tills att vi var hemma på vår “Solskensgata” tog det 50 minuter. Vi valde att ta en taxi på flygplatsen ,men det finns även buss som går till Torreveija. (Varannan timme. Väldigt praktiskt men vi ville inte vänta i 90 minuter. )

Vår Solskensgata  var sig i stort sett lik-

Men på en mur som tillhör ett hus på stan och ligger mot en allmänning hade det uppstått en målning. Riktigt fin att se. 

22 svar på ”Miljöombyte blev det – Och hastigt påkommet”

 1. Men hoppsan, är ni där nu! Smart att vila dig i form i lugn och ro, och med AC tillgängligt. Hoppas du snart blir bättre i din häl, och nu får du njuta av den spanska luften! Härligt!
  Varm Kram

  1. Japp! Snabba ryck här. Men det är väl varmt för min smak- nu i kväll , nästan 24 är det +32, Men ac och fläktar finns.
   Hälen får vila för värmen gör dte knepigt att röra sig.
   Varm kram

 2. Ja, det gick snabbt att bestämma, förstår jag.
  Och när jag sen läste i kommentarerna om din inflammerade häl, så förstod jag att mitt seende inte sorterat ut detta. Tyvärr går jag miste om en del info. Men så här i efterskott, sköt om dig och hälen nu där i Spanien 😀

  Ha det skönt och grönt!
  Varm kram!

  1. Jadå, vi är bra på att fatta snabba beslut.Väl varmt för mig men när vi nu har en “stuga ” här behöver den tillsyn. Och varmt är det så hälen får vila en del.
   Just nu sitter vi på terrassen, det är +32 och snart midnatt.
   Varm kram!

  1. Visst är det så! Och vi är ju snabba med att boka och bestämma oss. Men väl varmt för min del. Å andra sidan gör värmen att jag kan vila hälen för att röra sig dagtid när det är +33 är väl hett.
   Snart nu midnatt och det är +32.
   Varit ute med vänner i kväll och det är är alltid trevligt .

 3. Men vad mysigt att ni tog er till sommarhuset i Spanien 🇪🇸 så kul att följa din blogg det händer minst sagt mycket hos dig som e kul att få vara med på ,smidigt att det är så lätt att ta sig från Alicante flygplats hem till er ,njut nu och hoppas ni får en trevlig vistelse i Spanien kramar från även ett varmt Sverige

  1. Vi har ofta kort beslutssträcka när det gäller det mesta. och så även när det kommer till resor. Jadå, en hel del händer när det gäller mig. Och i ganska rask takt.
   Väl varmt är det för min del. Klockan är mu 24 och det är fortfarande +32 utomhus. Så tacksam för ac i sov och vardagsrum-
   Såg att det varit hett även i Stockholm idag och kan tänka mig att ni gläds åt er pool.
   Kram

  1. Jadå! Perfekt att vila här med den värme so råder. Den inbjuder dagtid inte till promenader.
   Sitter nu på terrassen och det är efetr midnatt och fortfarande +32. ur vi har dubbla ac.
   Tcker det låter mer behagligt med +25.

 4. Kul att ni kommit iväg och att resan gick så bra. Ja vid så höga temperaturer gör man nog bäst i att avstå aktiviteter under dagen och njuta av en trevlig bok i skuggan.
  Vad fin målning på muren. Passar ju perfekt att dekorera det ljusblå med flygande fåglar.

  1. Vi bestämde oss snabbt. Men för mig är det väl hett.Men har man ett hus här måste det ju ses till så ddet gör vi nu. Men vi har bra ac 0oh jag kan vila min trassliga häl.
   Och kvällarna är mer behagliga. Nu strax efter 24 är det fortfarande +32. Pust! Visst blev muren fin med lite fåglar. Kul initiativ.

 5. Trevligt att vara på plats i sommarstugan igen. Förstår att ni valde att ta taxi för att komma hem smidigt och snabbt. Hoppas det blir njutbara dagar nu och att värmen inte är alltför tryckande.

  Kram och god kväll!

  1. Jadå! Men det är väl varmt. Nu efter midnatt +32 Men stugan behöver ju tillsyn och omvårdnad även om det är augusti.
   Vi har bra ac och rejäla takfläktar och det underlättar en hel del.
   Men så länge blir inte vistelsen denna gång.
   Kram och natti

  1. Förstår dig! Vet att det är varmt även i Stockholm. (Såg på Nyheterna) Hade också gärna badat i Årstaviken men får ta mig ett bad i Medelhavet. Helt ok det också. (Men väl många människor på stranden)
   Väl varmt här för min del här men stugan behövde lite tillsyn och vi har dubbla ac plus takfläktar så det går.
   Vi stannar inte så länge men min onda häl hinner kanske vila sig till bättre form-

 6. Hoppas ni kan njuta ordentligt i sommarstugan 🙂 Det är ju inte så gräsligt varmt nu och ni kanske har svala mornar, som vi, så ni kan vädra ut och få in frisk luft. Vila hälen när du läser böcker låter som en riktigt skön tillvaro 🙂

  1. Jag tycker ju att det är alltför varmt här men vi har ac i både vardagsrum och sovrum plus takfläktar . Så skönt!
   Nu strax efter midnatt sitter vi ute och det är +32.
   Väl varmt för min del under dagen då det är varmare än så.
   Gillar ju den svenska sommaren bättre med svalare temperatur, men har vi nu ett boende här så behöver det ju tillsyn även om det är augusti.
   Nu ska jag vila hälen och då är det helt ok att vara här. Väldigt roligt att också träffa vänner.

 7. Höll på att skriva “välkommen hem”, men så är det ju inte. Å en stor skillnad mot förra gången ni åkte ner är ju att ni då tog en groupie (eller om det är en selfie) med ansiktsmasker. Det slapp ni nu i alla fall.
  Du har helt rätt, är det långt över 30 grader är det resorb i mängder och skugga som gäller. Å då du har en inflammerad häl verkar det vara rehab som gäller för din del på altanen.
  Åtminstone är det inte lika mördande temperaturer i Torrevieja som det är i England och Frankrike just ni.
  Enjoy livet efter klockan 22 skulle jag säga;-)

  1. Jadå! Nu är det bara mask som gäller i taxi, på bussar (allmänna kommunikationer) och inom sjukvården. Skönt att slippa och nyttan är jag tveksam till. Men vi gör som landet säger förstås.
   Jag har ju numer knepigt med värmen och i kväll , efter midnatt är dte +32. Men vi har bra ac och takfläktar- Bra så. Så att jag kan vila min häl är då säkert. Ingen orkar ut under dagens hetta.
   En trevlig kväll har vi haft med vänner och middag och en får röra sig sakta.
   Just som du skriver. Efter 22 kan man sätta lite fart

 8. Vilken fin målning på muren! Och visst hintade du om ett kommande miljöombyte och jag har vant mej vid att det ofta är snabba ryck som gäller för er. Vädret är svårt att påverka, för att inte säga omöjligt…jag tror inte det är ett dugg svalare här hemma nu. Däremot kanske huset där i Spanien har tjockare väggar som gör temperaturen inomhus något svalare…
  Här råder “inte ut en meter i onödan” utan Daniel får tala om när han behöver kissa, om han ligger pall så går vi ingenstans.
  Ha en fin vistelse med stor omsorg om foten!
  Kram

  1. Ja, nu var jag här igen. Och målningen på muser är ny. Vad gäller oss är det ofta snabba ryck och detta var ett sådant. Men det är i både mitt och Bosses tycke alltför varmt. Men vi har lite praktiska saker att fixa så därförär vi här just nu.
   Vi har två ac här och de hjälper till lite och huset har stenväggar vilket är bra.
   Idag har vi inte rört oss många meter från terrassen och det är knappast vi varit ut dit. Inte förrän sent på em. Middag där blev med fläkten dör ute-
   Jag kan i alla fall vila fot och rygg med gott samvete. Och vistelsen blir denna gång inte så lång.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *