Södermalm

Trevligt och omväxlande

Trevligt och omväxlande har början av veckan varit och likaså helgen som gick. En bra kombination. Lördagens “Prideparad” bjöd på en stor folkfest i Stockholm och jag läste att man räknade med att nära 600 000 personer kantade Stockholms gator för att titta. Allt gick väldigt lugnt och det var gott om både ciivilklädda poliser och poliser i uniform som gick med i paraden. Även många av dem som fanns med bland åskådarna. Även söndagen blev en glad och omväxlande dag på Mosebacke med bra musikunderhållning och utdelning av Cornelis stipendiet.

Stockholm. Södermalm. Norra Hammarbyhamnen- Trevligt och omväxlande att sitta på balkongen och titta. Tursamt nog är det trevligt och omväxlande att sitta på balkongen och vila hälen. Hoppas den snart blir bättre.

Trevligt och omväxlande

Måndagen och tisdagen försvann också i snabb takt och det fina vädret gjorde att det blev en del  nyttjande av balkongen. Inte alls mig emot och med en tilltagande inflammation i hälen är rekommendationerna att vila mig i form. Så igår ägnade jag mig åt det.

Så eftersom jag ägnade mig åt att vistas på balkongen under delar av dagen igår och under kvällen så delar jag med mig av lite av det jag såg. Första bilden är tagen strax före klockan 19 och sista bilden runt klockan 22.

Båttrafiken i Hammarbykanalen är lite lugnare kvällstid . Menen och annan fritidsbåt passerar. På andra sidan skymtar lite av Hammarby sjöstad.

Klockan är 19.15 och solen speglar sig fint i kontorsskrapan “Stockholm New”. I bakgrunden skymtar Globen/Aviccii arena.

Perfekt med en balkongmiddag när solen speglar sig i fönstren och i kanalen. En god räksallad  med melon, fetaost, tomater, avokado, nektariner smakade gott.

Strax efter klockan 20 är solen fortfarande i gång med speglingen i fönstren på kontorshusen i Hammarby sjöstad.

Stockholm. Hammarby sjöstad.Trevligt och omväxlande med en luftballong som dyker upp. Trevligt och omväxlande med en luftballong som plötsligt dyker upp. 

Jodå, luftballongen kom fram även på andra sidan “skrapan”.

Ofta händer det något i Hammarbykanalen som fångar blicken. Här är det Kustbevakningen och polisen i två olika båtar som väntar på att Hammarbyslussen ska öppna. Kanske är det ett uppdrag i Mälaren på gång.

Stockholm. Södermalm. Hammarbykanalen. Trevligt och omväxlande att Kustbevakning och polis passerar.Att Kustbevakningen och polisen tar sig en tur förbi är även det trevligt och omväxlande.

Klockan har hunnit bli 21.30 och skymningen börjar sänka sig över nejden. Och vi sitter kvar ännu ett tag på balkongen.

Kvällens sista bild, 22.15. Men vi sitter kvar ännu ett tag och njuter av den sköna svenska sommarkvällen.

Detta var i går. Undrar var vi kommer att tillbringa kvällen idag. Har på känn att det kan bli visst miljöombyte.

24 svar på ”Trevligt och omväxlande”

  1. Tack! Ofta är det så fint att sitta en kväll på balkongen. Jodå, på dagen också men då ibland väl varmt.
   Hälen trasslar och det gör den eftersom ryggen gör det och jag belastar fel- Pust!
   Kanske har du rätt. Antagligen-
   Önskar dig också en fin onsdag.

  1. Tack! Vi njuter av att ha balkongen och sitter här även soliga vinterdagar. Vi har alla väderstreck här utom norr så dagarna och kvällarna spenderar vi gärna här. Inte minst nu. Dagtid är det sommartid många båtar i i kanalen och mycket som händer. Men även på kajen och omgivningarna har en hel del att fästa blicken på. Men det är ändå så lugnt. En bra kombination.

  1. Vi också!Visst är det behagligt. Sitter gärna ute till sent och det blev det i går kväll. Just mitt på dagen kan det vara väl varmt om solen är framme för det är ju läge åt alla håll utom norr.
   Önskar dig en fin onsdag.
   Stor kram

 1. Håller tummarna för att din inflammation går över snabbt Ditte, ont i hälen vill man ju helst slippa om man ska ut och röra på sig.
  Härligt med dagar på balkongen, speciellt med den utsikten. 😉

  Ha det bäst Ditte.

  1. Jag också.Tack för omtanken. Men i och med ryggbesvären så belastar jag fel och det har ställt till hälproblemen. Tyvärr
   Vi har det bra hemma och på balkongen men har inte den blomprakt ni har-
   Ha det fint du också-

 2. Balkonghäng är verkligen inte att förakta! Synd bara på den inflammerade hälen. Hoppas det är något snabbt övergående!
  Kan du möjligen skicka en portion eller två av den där läckra salladen? Tack!
  Sköt om er och en stor Kram

  1. Nej då, vi har det bra här. Men är man van att vara i rörelse så är det mest känslan som begränsar- Ryggbesvären har gjort så att jag belastat fötterna fel och så har inflammationen i hälens slemsäck uppstått .
   Vad gäller salladen är den nog knepig att skicka, men jag gjorde det gärna- Kan du inte ha den innestående tills ni tar er ett besök i Stockholm. Bjuder gärna då på en sådan- Välkomna!
   Ha det fin ni också.
   Kram

 3. Ni har verkligen en fantastisk balkong och jag kan tänka mig att det är njutbart att sitta där. Händer dessutom alltid något nedanför.
  Hoppas inflammationen i hälen bättrar sig men det är nog klokt med en viss vila.

  Kram och god kväll!

  1. Balkongen är inte så stor, ca 3×3 meter, men den är i flitig användning. Och visst händer det mycket både i kanalen, på kajen och runt om . Även i luften-
   Inflammationen är trist men en följd av att ryggen krånglar och att jag belastar fötterna fel, Värst är det på nätterna- Men nu ska jag vila ett par dagar.
   Hoppas ni har det fint på er resa. Tänker på er och lilla S.
   Trevlig kväll.
   Kram

 4. Osis med inflammationen av hälen. Och då hjälper bara en sak – vila foten. Å med det helt underbara vädret vi har och ska ha de närmaste dagarna är tajmingen inte helt fel om man säger så. Å där du bor händer det ju alltid nåt och utsikten från din balkong är ju bara WOW. Älskar bilderna med solnedgången och de med ballongen – WOW!

  1. Så typiskt! Men med ryggen och alla promenader så har jag belastat fel och det är orsaken nu till inflammation i slemsäcken uppstått. Så typiskt. Visst händer det något där vi bor men att inte kunna röra mig är ovant.
   Är supernöjd med utsikten som är rolig och varierande .
   Silen speglingar är så vackra och just nu har det också blivit fart på luftballongerna.

 5. Ibland är vila bästa medicinen. Jag har prövat det i två dagar nu…..och jag ska nog ta det lugnt lite till, även om det är tråkigt. Hoppas att vi båda snabbt är på benen och på språng igen =) Kram

  1. Så är det. Men är man van, både du och jag att vara i gång så tar det ett tag att vänja sig vid att vila.
   Visst är vi båda snart på benen igen. Hoppas på det!
   Kram!

 6. Tur att ni har mycket att titta från er balkong på nu när du måste vila din häl, som jag hoppas snart blir bra! Kvällssolen är ju magisk vacker att se på! Krya på dig!
  Varm Kram

  1. Visst är det! Så trist med hälen men besvären är ju p.g.a -ryggen och att jag felbelastar.
   Nu blir det många fina kvällar på balkongen. Lika bra att njuta när det går.
   Varm kram

 7. Bra att du “lyssnar på” hälen och vilar både den och dig. Ni har ju så makalöst fin och spännande utsikt så du har säkert hur mycket som helst att lägga ögonen på . Tack för all ljuvlighet du bjuder på igen Ditte!
  Kram

  1. Ryggen är ju knepig och jag har felbelastat benen och fötterna så därav trasslet med hälen-
   Utsikten från balkongen piggar verkligen upp nu när jag inte kunnat gå så mycket.
   Hade varit roligt att ha er med här och titta tillsammans. Men ni har ju så mycket fint hos er.
   Kram

 8. Så mysigt o ni har som vi en balkong där man ser en massa hela tiden vilket e kul 🙂 trist med din häl vila dig o krya på dig 🙂 kram

  1. Balkongen använder vi flitigt och just att vi ser så mycket gör att det är extra roligt att sitta här. Fint att ni också ser mycket från er-
   Hälen är inte rolig men den får vila sig lite i form just nu.
   Önskar dig en skön torsdag.
   Kram!

 9. Jaså du säger att det blir miljöombyte? Jag tycker du inte gör annat, ler! Men vad har hänt med din häl, inte hälsporre väl? Det hade jag för ett drygt år sedan och det var verkligen jobbigt och segdraget. Du får kanske dra ner på antal steg så länge smärtan sitter i. Njöt av kvällsvyn från er balkong! Kram

  1. Japp! Lite miljöombyte blev det. Jodå, visst byter jag miljö hemma också och trivs bra med det. Nu är det en miljö lite längre bort.
   Troligen är det hälsporre och i varje fall en inflammation i slemsäcken i hälen. Rejält ont i den vänstra hälen och värst nattetid eller när jag sitter. Pust!
   Ja, vad gäller hälsmärta så vet du ju hur detta kan vara.
   Är glad att hemma ha lite roligt att se när jag inte kommer så långt nu tack vare hälen. Ja, sen krånglar även ryggen och troligen är det för att jag belastat fel jag fått hälbesvär.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *