Skyltar Södermalm Stockholm

Midsommartid – Skyltsöndag #372 från Södermalm

Söndag igen! Och här på bloggen innebär söndagar också att är dags för “Skyltsöndag,” ett tema som bloggvännen BP  så förtjänstfullt förvaltar. Skyltar av olika slag gäller och tolkningen är som vanligt väldigt fri. Förra veckan skyltade jag från Bohuslän där jag då var på resejobb och den här veckan blir det  skyltar i midsommartid  från Södermalm i Stockholm. (Gårdagsfärska bilder)

I midsommartider har Kajsas kiosk nere vid Bärnängsbryggan, (Barnängens gamla industriområde)   ordnat med en blomsterportal, tillika ,en “pusshållplats”.

Skyltar i midsommartid

Misdommartid och svenska jordgubbar. Dessa odlade u Uppsala men inköpta på Södermalm. Midsommartid och färska jordgubbar hör ihop för min del. Dessa är köpta i vår lokala ICA butik men är odlade i Uppsala.

I flera av Södermalms parker har ju under veckan sett liknande skyltar. Och med tanke på att många cyklister kör snabbt så kan det vara bra att bli påmind om att ta det lugnt ibland.

Den här skylten såg jag i den lilla fina Axel Landqvists parken av huvudstadens många små parker.

Sedan den 15 juni har Stockholm även i år fått  sina sommarplatser och sommargågator. Här är det fotgängare so har företräde och extra möbler är utplacerade dit man kan ta med egen picnick, låna bouleklot, shackspel m.m. Uteserveringarna har också under dessa sommarmånader fått utvidga sina platser.

Via mobilen kan man ladda ner var i Stockholm man kan hitta dessa sommarplatser. Finns också med i länken jag la in ovanför bilden.

Flera av serveringarna på Skånegatan på Södermalm, en av sommargatorna i huvudstaden, var inte så välbesökt på midsommardagens eftermiddag. Men kanske kom besökarna senare på kvällen

Däremot verkade restaurang Urban Deli, helt i närheten, vara mer välbesökt.

Urban Deli har också en delikatessbutik med en manuell disk och ville man köpa med sig en färdigpackad picknickkasse fanns det lite olika att välja på. Givetvis kan man också packa ihop en egen kasse.

Midsommar och sill tycker många hör ihop. Här i kassen fanns olika sorters sill, rödlök, gräslök, gräddfil och färsk potatis.(Innehållet är angivet på påsen)

Stockholm. Södermalm. Urban Deli. Midsommartider och em midsommarlunch.Midsommartider och midsommarlunch.  I denna kasse finns olika sorters sill, gräddfil, köttbullar, prinskorv, västerbottenpaj, färsk potatis, gräslök.

Utanför den brittiska bokhandeln på Södermannagatan fanns denna trevliga uppmaning. Så trevlig att böckerna nu var slut.

Tillbaka igen hemma på kajen passerade jag den populära  restaurang Thaiboat och här var det en del som köade. Många beställer bord och behöver då inte köa men det finns också möjlighet för “drop in” och då kan det bli en del väntan.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

28 svar på ”Midsommartid – Skyltsöndag #372 från Södermalm”

  1. Nu är det skönt att njuta av det somriga och vi har ju gott om det helt inpå.
   Önskar er en fin biltur och antar det blir med ac:n på.
   Trevlig söndag

  2. Att sälja påsar är populärt. Bra att läsa /fota innehållsförteckningen då man själv har idétorka på mat. Det är ju inte så svårt att plocka ihop en egen påse =) Snyggt och somrigt skyltat!

   1. Tack! Har också noterat detta att det är populärt att sälja påsar. Men betydligt billigare att plocka ihop dem för egen del- Men säkert har dessa en åtgång.

  1. UD gillar vi också visst är deras Eggs Benedict bra. Döpta efter mig kanske? Tar dem gärna.
   Och Sommarstockholm gillas verkligen.

 1. En del cyklister kör ju fort, höll själv på att bli städslad till en ny tjänst som cykelställ i veckan men det gick bra denna gången som tur var.
  Kom undan med andan i halsen.
  En bok är ju aldrig fel, vi har ett helt bibliotek på jobbet där alla kan låna, fast skolbiblioteket låter vi vara som det är dock.

  Färska jordgubbar är ju att föredra, gott gott.

  Ha en fin kväll Ditte.

  1. Ja, alltför fort i mitt tycke. Många hinner ju inte ens se sig runt omkring.
   Skönt att du inte blev till cykelställ men chanserna är många numer-.
   Kul här att man gav bort böcker och populärt var det för inga fanns kvar till mig. Å andra sidan har jag en del så andra behövde dem nog bättre.
   Jordgubbarna var riktigt goda! Och vi smakar dem gärna. Säsongen är kort.
   Önskar dig också en fin kväll.

 2. Sill och midsommarlunchen var ju praktiska. Undrar om alla kan läsa att cykeln ska ledas… Den där thaibåten skulle jag vilja prova. En fortsatt trevlig söndagskväll på dig 🤗

  1. Visst är det praktiskt med dessa färdigpackade påsar men nog känns notan väl dyr.
   Bra att cykelskyltarna finns för här är det ibland inte fotgängarnas “marknad”. Man kan få slänga sig undan för cyklister som kommer.
   Thaibåten är väldigt trevlig och har riktigt god mat. Vi brukar boka bord så då slipper vi köa men bra att man kan komma spontant också. (Vi bor ju granne)
   Har haft en fin helg och hoppas du också haft det.

 3. Det är trevligt med sommargågatorna. I Luleå har man testat det men det blev inte populärt hos butiksägarna eller bilisterna. Så i år tror jag inte att de har någon. Perfekt med picknickkassar med midsommarmat. Fina “skyltar” hade de.
  Det kan vara klokt att leda cykeln i vissa områden.

  1. Vad synd att det inte mottogs väl i Luleå. Här har butikerna tyckt det varit bra eftersom många besökare kommer till fots . Bilisterna i Stockholm behöver inte alls åka i stan. Bäst vore det, tycker jag, om man förbjöd annat än nyttotrafik här. Kommmunala färdmedel fungerar utmärkt och privatbilisterna är ett hinder inne i stan.
   Kassarna är ganska dyra men är man några som delar blir det genast mer överkomligt.
   Här i stan får en verkligen se upp för cyklister så att föreslå att man ska leda cykeln är bra.

 4. Sverige är normal igen. Man är ute igen, umgås och står i kö igen vid Thai Boat.
  Så charmigt med Pusshållplatsen, och sommargatorna har verkligen kommit för att stanna. Tror man började med dom 2014 och har utökat antalet gator för varje år som gått. Jättekul!
  Å dessa “helgkassar” har också kommit för att stanna. I >Täby Centrum är det Sturehof och ICA som erbjuder dom. Kan lugnt säga att det är rätt stor prisskillnad mellan kassarna…
  Idén med gratis böcker är genialisk! Hoppas de gick åt.
  En härlig somrig Skyltsöndag:-) Tusen tack för den och länken:-)

  1. Tack! Ja, lite somrigt blev det.
   Jodå! Visst känns det som om vi är tillbaka till det normala igen . Bra så.
   Kajsas kiosk är med i tiden och nu är det midsommar. Alltid kul att passera här och besökarna där är många.
   Visst är det bra att gågatorna är återkommande och nu finns runt om i stan i de flesta stadsdelar. Bilarna behöver inte köra i stan.
   Här på Söder finns det många butiker som erbjuder dessa kassar och de verkar ha viss åtgång. Vad gäller priserna tycker jag de är höga men å andra sidan så är det smidigt.
   Vad gäller böckerna var de slut när jag kom förbi men en person jag träffade berättade att lådan varit fylld. Bra åtgång alltså.

  1. Ja, lite lagom så här i midsommartider. Vad gäller cyklister så kan borde de visa mer hänsyn än de gör så en vänlig påminnelse är helt adekvat.
   Ha det fint!
   Har Ålandshälsningar till er från Bertrand och Maggi som är på besök. Och Bosse hälsar också.
   Kram

 5. Väldigt trevligt initiativ av Stockholms stad att göra stadsrummet mer levande och tillgängligt under sommaren, applåder! Vädret är ju lika välkomnande som staden själv för tillfället, själv väljer jag mycket inomhusvistelse under de hetaste timmarna. Nu har jag tagit kvällsdoppet och kan ägna tid åt datapyssel.
  Lite lagom soliga kramar från pörtet

  1. Visst är det! Och fint att man kan ta med picknick och slå sig ner om man vill. Ett levande stadsrum välkomnas verkligen.
   Ett kvällsdopp saknar jag. Ja, även ett om dagen. Är också inomhus de hetaste timmarna när det är sol in på balkongen. Gärna med fläkten i gång.
   Kram. Njuter nu i kväll på en skön balkong.
   Kram

 6. Vilken härlig skyltning du fick till , riktigt somrig dessutom, så fina midsommarpåsar och cyklister får gärna leda cykeln här i täby kyrkby oxå:) kör som fartdårar, kram o fin söndagskväll

  1. Tack! Vi har haft en så fin helg och trevligt att i går att bara strosa runt i sakta mak. Ja, detta med cyklar och hastigheter är ju ett bekymmer och så även hos dig.
   Önskar dig också en fin kväll,
   Sitter på balkongen nu i den fina och sköna kvällen.
   Hoppas du haft det bra.
   Kram

 7. Fina Söderbilder som vanligt, bra pris på matkassarna, om tre personer kan dela på det. Bra initiativ, vi behöver läsa mer, jag med.

  1. Kul att strosa runt men jag var ganska ensam om att vara ute och gå. Kul med kassarna och många handlade och tog med sig till Nytorget eller sommargatorna. Böckerna var slut när jag passerade men hoppas andra, bättre behövande, fick med sig någon- Gott initiativ.

 8. Vilken underbar sommarskyltning av vår fina stad, pusshållplatsen ser ju ljuvlig ut. Perfekt med färdiga midsommarpåsar att köpa. Så fint med Stockholms sommarplatser, de måste jag ju titta närmare på! Förvånande många som ändå var hemma “istan” på midsommardagen och köar utanför Thaiboat.
  Ha det fortsatt gott! Jag har visst bränt mej lite på klipporna i Roslagen idag, blev lurad av lite moln på himlen och lite sommarbris där ute! Misstänker att det blir en varm natt hemma igen i lägenheten!
  Ha det gott!
  Kram!

  1. Tackar! Jag tror att många varit i stan och alternativen här för att fira midsommar är ju många. Thaiboat är ju alltid populärt. Stängt midsommarafton men midsommardagen var det många som ville hit.
   Förstod att dessa färdiga kassar är populära och smidigt att allt finns med, Blir ju billigare än restaurangbesök.
   Oj, illa att du bränt dig.Men det är lätt hänt. Hoppas det inte är alltför illa.
   Ha det gott du också .
   kram

 9. Smart ide med påsarna, även om de inte var prisvärda i mina ögon 🙂 Men helt övertygad om att det finns en målgrupp som uppskattar att enkelt kunna få med sig en måltid till en picknick eller utflykt! Fint med sommarplatserna och appen som visar var de kan hittas.

  1. Påsarna finns lite varstans och prisvärt är det ju inte direkt. Men å andra sidan är det mer rimligt med påsarna än med ett restaurangbesök och nu med dessa sköna sommarplatser är det lätt att slå sig ner och dela på en påse. Här i stan är det många som uppskattar just en spontan tanke till en picknick och genast finns en målgrupp.
   Vet just att dessa påsar som Urban Deli har är av bra kvalité och då betalar man också gärna lite extra.

 10. Härlig skyltning med mycket sommarkänsla 🙂 Fint med sommargatorna/ platserna och att man lätt kan hitta dem via appen.
  Bra idé med de där påsarna, men jag säger som mellanbarnbarnet Ludvig skulle sagt – “Inte prisvärt!” – 550 spänn är en hel veckobudget för mig vad gäller matkontot 🙂 Men såklart förstår jag att för den som har råd så är det en helt annan sak.
  Kram

  1. Vi har ju haft flera fina dagar och Stockholm har varit väldigt somrigt. Så fint med dessa sommargator.
   Påsarna är inte prisvärda men om man i stunden kommer på att en picknick vore trevligt kan de vara ett alternativ. Jag hade nog valt annat och plockat ihop mina saker på egen hand.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *