Allmänt

Med ord – Ny selfie och nu omgång #8

Dags för en ny omgång av “selfie”. Och med ord. Det är  bloggvännen Klimakteriehäxan som bjuder in till till en åttonde omgång av SELFIE. Det hela går  ut på att du som är med svarar på 12 nyckelord som skapar en kedja. Varje svar ska börja på den sista bokstaven i föregående svar. Ibland blir det, precis som i ett korsord ganska knepigt. Å andra sidan finns det flera lösningar här. Du bestämmer och det ena bidraget blir inte likt någon annans. Du är också så kortfattad eller mångordig som du känner för. Om du är med så lämna gärna en kommentar hos Klimakteriehäxan (länk ovan) så att andra också kan ta del av just din SELFIE! Häng gärna på ! Stort tack, Aina för att du håller oss i gång.

Med ord  – Nyckelord och mina svar

I början tyckte jag det var knepigt att komma på svar som också stämde in på mig och fick fundera en hel del. Men de senaste gångerna har det flutit på ganska bra.

 1. Min bästa sida: hjälpsam (oftast också positiv och envis men envisheten kan också vara min sämsta egenskap)
 2. Livekonsert: Mercury – Freddie och The Queen (Råsunda stadion i Solna juni 1986)
 3. I kylen: Yoghurt
 4. Choklad:Trillingnöt (borttagen från Marabous sortiment sedan länge)
 5. Film: ”Thelma och Louise”
 6. Vill besöka igen: Eldslandet (ögrupp vid Sydamerikas spets också kallad “världens ände)

Sydamerika. Atlanten. Soluppgång. På väg mot Eldslander. Svårt att med ord beslriva känslan av att stå här på fartygets däck. Tidig morgon på Atlanten och på väg till Eldslandet och staden Ushuaia, “världens ände”. Svårt att med ord beskriva upplevelsen av att stå här på däck och se solen gå upp.

På väg in till staden Ushuaia som är huvudstade på Eldslandet.

  7. Vanlig present: Tulpaner (i en fin bukett nu i tidiga våren)

En bukett tulpaner jag fått i present i veckan 

  8. Tidsfördriv: Mitt resejobb (jobbar då och då som reseledare)

Augusti 2019. Här snart på väg med båt till Helsingfors för vidare resa genom Finland till  Valamo Nya kloster som ligger ett 30-tal mil nordöst om Helsingfors och helt nära den ryska gränsen.

9. Bok jag rekommenderar: Berätta aldrig det här (skriven av Frida Boysen)

10. Blomma: Ros

Solna kyrkogård. Rosor eller andra blommor kan ibland uttrycka det man inte kan säga med ord.  Med rosor eller andra blommor kan man uttrycka något om man inte  kan göra det med ord. Här rosor på min pappa grav i samband med att han skulle ha fyllt 100 år. Avsändaren var då okänd.(Senare fick jag veta veta.Stort tack Thomas)

11. Material: silke

12. Så lär jag mig nya saker: erfarenhet (och även med tanken “friskt vågat är hälften vunnet”)

 

40 svar på ”Med ord – Ny selfie och nu omgång #8”

 1. Vad roligt att läsa dina svar och några hade vi lika. Jag kan också hålla med om din bok av Frida Boysen. SÅ intressant, svårt att föreställa sig att det var så.
  Jag har varit i Amsterdam ett par tre gånger men aldrig Keukenhof, men som du skrev hos mig, finns ju andra intressanta resmål också.
  Förstår att du vill återse Eldslandet!
  Varm kram från kramsnön 😀

  1. Finns ju så många intressanta böcker så det är svårt att välja. Men båda Frida Boysens böcker har jag ganska aktuella och tyckte de var bra på olika sätt.
   Just till Keukenhof har vi tagit tåget från Amsterdam över dagen och någon gång även övernattat där i närheten.
   Ja, många olika resmål finns det helt klart.
   Önskar dig en fin kväll.
   Stor kram

 2. Lika trevligt som vanligt att läsa dina svar. Många gånger är det så att en sida hos oss som kan vara en riktig styrka kan också bli till en svaghet. Det handlar om den där balansen och att lagom är bäst. Jag måste säga att du har ett väldigt trevligt tidsfördriv!

  Kram och god tisdag!

  1. Tackar! Och det blir till att fundera lite men det jag har med stämmer in. Visst är det så att balansen här mellan styrka och svaghet är viktig. Ofta hittar jag den men inte alltid.
   Ja, tidsfördrivet är jag förtjust i och likaså i att resa. Både långt och kort.
   Önskar dig också en fortsatt bra tisdag.
   kram

 3. Vilken underbar rosbukett. Ja blommor kan ibland säga mer än tusen ord.
  Friskt vågat hälften vunnet är nästan ord som man kan ta som sitt mantra.
  Vad kul att jobba som reseledare. En bra reseledare kan göra hela resan!
  Vilken härlig upplevelse att få resa till “världens ände”, att döma av bilden
  inte minst! Ha en fin vecka!

  1. Tack! Visst är den fin. Och visst är det så att blommor kan prata på sitt sätt.
   Detta med friskt vågat, hälften vunnet har varit med mig sen tonårstiden. Ja, även innan dess. Och utan att ha vågat hade vi inte hamnat i Peking och jag jobbat där på Svenska skolan. Och i nästan fyra år blev vi kvar. Ja, mycket annat finns också på den listan.
   Visst är en reseledare viktig och jag tror jag är det. Och en grupps sammansättning bidrar ju också. Jag tycker det är väldigt roligt och extra roligt med återkommande gäster-
   Världens ände var och är spektakulärt. Fina minnen.
   Önskar dig också en bra vecka

 4. Eldslandet heter boken jag läser nu, jag har inte kommit så långt än men det ska vara en thriller som handlar både om Stockholm och Sydamerika.
  Vilken underbar bukett rosor. Kul att läsa din svar. Och som sagt kan man hjälpa/ställa upp för någon så är ju valet självklart. Ha en fortsatt bra dag!

  1. Vad spännande! Då vill jag helt klart söka efter boken och läsa den. Väldigt spektakulärt att glida in här i hamnen i Ushuaia på Eldslandet och även passagen genom Magellans sund.
   Visst är rosbuketten vacker!
   Ja, det blev ganska mycket av mig i svaren och det är roligt att fundera på dem.
   Önskar dig en bra em och kväll.

 5. Jag visste att du jobbade som reseledare och har ju även varit inne och kikat på er hemsida. Det är så intressant att läsa om dina resor, för du kan konsten att berätta så man längtar efter att själv besöka platserna. Queen är en favoritgrupp. Måste vara en upplevelse att ha sett och hört dem i verkligheten. Kram

  1. Tack, för fina ord. Roligt att du är med på resorna.
   Förra året blev det få reseuppdrag p.g.a. pandemin men nu verkar det komma igång igen. Jag tycker verkligen att resejobbet är så roligt. Höll ju på en hel del med detta även i yngre ålder. Blev antagen till en guideutbildning under våren sista året i gymnasiet, klarade den och började som 19 -åring och nybakad student som guide i Stockholm. Jätteroligt!
   Visst är Queen bra och det var en upplevelse att se dem på Råsunda Länge sen men minnena finns kvar.
   Kram

 6. Men vilken rolig utmaning och du e ju grym på det där 🙂 fina bilder o älskar rosor …såg att ni har snö vi är ju skonade från det tack o lov 🙂 ha en fin kväll

  1. Det är riktigt roligt att fundera på nyckelorden och svara utifrån sig själv. Rosor och orkidéer är nog mina favoritblommor. Men det finns fler.
   Snö har vi lite som kom i går kväll och i natt men hoppas den snart smälter undan.
   Önskar dig också en fortsatt fin tisdag. Har varit på vift hela dagen men kom hem nu till lite skön sol.
   Kram

 7. Vilken “lyllo”! Ha sett Queen irl! Önskekonsert!
  Tulpaner/blimmor är bästa presenten, tycker jag. Alltid välkommet!
  Frida Boysens bok, den vill jag läsa.
  Trevlig läsning! Kram

  1. Japp! Och länge sen! Men så minnesvärt. Gillar dem verkligen och så än idag.
   Frida Boysen har skrivit två böcker på lite samma tema och jag jag tyckte båda var väldigt bra. Inte minst p.g.a. ämnet i sig.
   Och visst är tulpaner fint att få. Och allra helst om de behagar slå ut.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram

 8. Vilken vacker bukett med rosor:-) Eldslandet och Ushuaia var ju “huvudingredienserna” i ett specialreportage av Top Gear 2014.(https://en.wikipedia.org/wiki/Top_Gear:_Patagonia_Special)
  Queen och speciellt Freddy Mercury till hör mina absoluta favon. Glömmer aldrig Freddie Mercury & Montserrat Caballé när de sjöng låten “Barcelona”. Får än idag ståpäls bara jag tänker på den. Så tragiskt att ha gick bort så tidigt…
  Visst lär man sig av erfarenheter man gör, goda och mindre goda. Sedan lär man sig ju den hårda vägen också, åtminstone jag;-)
  Jätteroliga svar:-)

  1. Tack! Så roligt att fundera ut svaren så att det blir en del en en själv som kommer ed.
   Visst lär vi oss den hårda vägen också. Inte att förglömma. Jag också. Rosorna var så vackra och fanns på min pappas grav i maj i våras, den dag han skulle ha fyllt 100 år. Och jag visste inte när jag såg dem ven givaren var. Men fick veta det och kunde tacka.
   Kul med länken du skickade med. Ska titta noggrant.
   Är så glad att jag såg Freddie Mercury och Queen här på Råsunda. Minnesvärt. Ja, minnesvärt är också “Barcelona”. Fantastiskt!

 9. Jag har faktiskt också varit i Ushuaia! Tyckte det var väldigt kallt, men lokalbefolkningen hade just gått över till kortärmat eftersom det var “sommar” … Tulpaner älskar vi gemesamt, och “Thelma och Louise” var/är en fantastisk film! Härligt med alla dessa selfiesar!

  1. Vad roligt att du varit här. Ja, staden i sig var ju inte så mycket men resan genom Magellans sund och vidare var spektakulär.
   Ja, en del gemensamt hittar vi lite varstans. Kul!
   Ja, dessa selfiesar är så roliga. Du gör det väldigt bra.

 10. Hej du Ditte, long time no see, men nu har jag vaknat, i alla fall lite lätt?
  Vilken rolig utmaning med dessa frågor och jag fastnade speciellt för två av dina svar…Ushuaia och Queen…gemensam nämnare och långt ifrån varandra vad beträffar ämnet…och rosor…och tulpaner…
  Så mycket att minnas och ta tag i och inte minst det här med ditt reselederi…gemensamhetsfaktor även där…men det blev bara tankar för min del, starka iofs, men något kom emellan som vanligt.
  Hoppas att du kommer iväg på lite uppdrag nu när c har lugnat sig lite…men, men då kommer Putin istället…hua och aldrig får man vara riktigt glad?
  Ha det så gott det går och en liten vårkram skickar jag… och hoppas att vi slipper vapenskrammel!

  1. Bästa Gertie!
   Jag tänker på dig nästan varje dag och vet ju att du haft och har det kämpigt. Har läst ditt inlägg från Kap Verde flera gånger och även tittat tillbaka på andra inlägg du gjort. Fantastiska resor, bilder, ögonblick och upplevelser du delat.
   Här har vi två gemensamma nämnare; Ushuaia och Queen. Jag minns ju så väl hur jag hittade din fina blogg och det var ju via pingvinerna på Falklandsöarna. Det var de som förde oss samman.
   Jag är glad för mina reseuppdrag och hoppas så på både Kiruna m.m- i sommar. Mne mycket beror på min kropp som inte är helt i fas med mig.
   Ja, nu kommer Mr Putin och det känns nästan värre än Covid på sitt sätt.
   Önskar dig också en bra vår och skickar en varm kram och många tankar.

 11. Kul sätt att lära känna folk på, vad jag hört så försvann trillingnöten för att dom var tvungna att göra den för hand. Det var inga maskiner som klarade den så det blev för dyrt och omständigt.

  1. Jag gillade verkligen trillingnöten så tack för svar för då var det ju en rimlig anledning till att den försvann. Har testat att göra den hemma men helt lyckat blev det inte.
   Jag tycker den här ordkedjan är rolig och ganska kravlös. Roligt är också att jag här hittat några bloggar som jag vanligtvis inte följer.

 12. Så kul att läsa dina svar i selfie-ordleken. Att vara hjälpsam är verkligen fint, och nu blir jag avis att du sett Queen live! Såg filmen igen på TV som gick häromkvällen, deras musik…så bra!!!!!
  Yoghurt finns i min kyl också, tillhör min frukost.
  Trillingnöten saknar jag också! Filmen “Thelma and Louise” var ju så bra, vilka bra svar du har hittat på din selfie!
  Soluppgången du visar på bild, och Eldslandet, ser ju fantastiskt ut!
  Tulpaner och rosor, härliga blommor att få och titta på!
  Gillar bilden på dej som reseledare!
  Du har rätt, genom erfarenhet så lär man sig nya saker!
  Må så gott!
  Kram

  1. Tack! Och jag kunde stämma in på flera av dina svar och ser att du stämmer in flera av mina.
   Ja, Queen på Råsunda minns jag verkligen. Gillar deras musik.
   Erfarenheten ger mycket men vägen genom den kan vara tung. Och visst finns det mycket annat jag också lär mig av.
   Gillar denna selfie för jag får träna på att begränsa mig.
   Många tankar och lycka till inför din morgondag på Huddinge.
   Kram

 13. Jag som ser typ en film per år minns faktiskt Thelma och Louise, så den gjorde verkligen intryck för det var några år sedan!
  Eldslandet ja, det finns säkert många ställen du gärna skulle vilja återvända till, jag har mer lust att se nya ställen eftersom jag inte rest så mycket. Men så många fler utlandsresor tror jag inte blir av, börjar märka av kroppens förfall som inte gillar långa sittningar på varken flyg eller andra färdsätt. Att du är hjälpsam vet nog alla som känner dig och även vi som är dina bloggkompisar!
  Kram

  1. Jag ser numer inte heller så många filmer och ska jag se vill jag gärna göra det på bio. Kul att du också sett Thelma & Louise och har noterat att flera känner igen den.
   Vad gäller Eldslandet passade det bra vad gäller bokstäverna men egentligen är det mer av Patagonien och en del annat jag vill se mer av.Men även av Eldslandet.Så kommer det nog inte att bli dock.
   Visst märker jag också av kroppens “förfall”. Rejält. Men jag är envis. Mitt smärtplåster har varit bra och med lite starkare “doningar” ska det bli än bättre.
   Ja, hjälpsam är jag. I alla fall för det mesta. Mina “resenärer” och mina elever har sagt det om mig så det tar jag positivt.
   Kram

 14. kul att läsa dina svar ,-) jag tyckte det var jättesvårt den här gången ,-)
  En bukett tulpaner blir man jätteglad över. Vilken livekonsert du var på, häftigt!
  Att vara vid Världens ände och se solen gå upp, måste varit en otrolig upplevelse.
  Ushuaia ser ut att vara en intressant stad. Ligger otroligt vackert ,-) Den staden ska jag kolla upp på nätet!
  Den boken är jag nyfiken på!
  Kommer tillbaka o läser det jag missat, tar lite extra tid med mamma.
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  1. Visst är det knepigt stundtals att få till det. Man fastnar lätt i de mer “vanliga”.
   Tack för att du tittade in och givetvis är det din mamma som är viktigast nu när hon är hos er.
   Ha det fint.
   Kram

 15. Som alltid roligt att läsa dina svar! Hjälpsam, generös och empatisk! Så tycker jag!
  Jag som nästan aldrig tittar på film minns just den här filmen – och den var bra minns jag 🙂
  Trillingnöten, den var den godaste av alla!
  Ha en fin onsdag!
  Kram

  1. Tack! Lite liknande tankar såg jag att vi hade här i ordflätan.Kul med den här filmen för det är flera som kommenterat att de sett den. Den har dröjt sig kvar.
   Har försökt att göra Trillingnöten hemma ett par gånger hemma efter det att den försvann från sortimentet.Tyckte så mycket om den. Men måste tillstå att resultatet inte var som originalet.
   Önskar dig också en fin onsdag.
   Kram

 16. Snyggt klurat och löst 🙂 Jag skulle inte heller ha nåt emot att återvända till Eldslandet och gärna då fortsätta ned mot Antarktis, fast en så resa känns långt borta i dagsläget…
  Åh! Jag skulle gärna ha sett Freddie Mercury live, vilken pipa!

  Ha en finfin dag!

  1. Just så tänkte vi också. Antarktis lockar, men det kommer det nog att fortsätta med. Vi såg fartygen som skulle gå dit i hamnen i Ushuaia och de var specialutrustade och kan tänka mig att det behövs. Även en tur till Sydgeorgien skulle vara spännande. Men! Just nu så får mycket stanna i tankarna.
   Queen med Freddie Mercury på Råsunda var en sann upplevelse.Minnesvärt!
   Önskar dig också en trevlig onsdag.

 17. Kul att läsa dina svar. Älskar tulpanbuketter, alltid fått det i födelsedagspresent, fyller i början av april. Vi ser så otroligt mycket filmer och Thelma och Louise såg jag för längesen, gillade inte slutet har jag för mg :). Jag har oxå gjort min lista, publiceras på fredag.

  1. Tack! Roligt att fundera över nyckelorden och se var man hamnar för egen del. Filmen Thelma och Louise var det så länge sen jag såg men minns den. Tulpaner nu är så fina men ibland är de här tyvärr så går drivna att de inte slår ut eller gör det alltför fort.
   Ser fram emot dina svar på fredag.
   Och jag har ägnat mig åt att läsa “i kapp” lite hos dig. Så intressant och roligt.
   Trevlig onsdag

 18. Heisann Ditte, så gøy at du fremdeles er i farta som reiseleder. Du har jo lang erfaring med det å reise. Å ha opplevd Queen på scenen må ha vært noe STORT. Tulipaner er helt skjønt å få nå når våren snart nærmer seg (håper det siste snøfallet i natt er det siste). Thelma og Louise er en film jeg husker som en trivelig opplevelse. Ha en fin dag ;:OD)

  1. Hej!
   Ja, jag hoppas det blir så. Jag har ju jobbat med resor i olika perioder av mitt liv och även de senaste åren. Men sen kom pandemin och mycket har inte kunnat genomföras.
   Att ha sett Queen “live” är minnesvärt och var då en fantastisk upplevelse.
   Roligt att du också sett och minns filmen “Thelma och Louise” . Såg att det var många som kom ihåg den.
   Nu är jag nyfiken på dina svar.
   Ha det gott!

  1. Jag gillar ordlekar och det är kul att kluta. Och visst är det extra roligt att få veta lite mer om personen bakom en blogg.
   Önskar dig också en trevlig kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *