Stockholm

Lunch? Skulle det bli årets första utomhuslunch…..

I gårdagens inlägg var vi  här i bloggen på Reimersholme. En liten fin ö i Stockholms innerstad som också är en egen stadsdel. Det är ca. 2 km runt holmen och man har hela varvet runt Mälarens vatten inom räckhåll. Någon brådska hade vi inte  för ön inbjuder verkligen till diverse stopp. Vi kom tillbaka till vår startpunkt, Reimersholmsbron och var sedan tillbaka på Södersidan och området Hornstull. Här fortsatte vi vår runda och höll oss längs vattnet. Men nu styrde vi  stegen österut mot Årstaviken, en del av Mälaren, och vidare mot hemmatrakterna i Norra Hammarbyhamnen. En sträcka på dryga 4 km. Kanske skulle vi t.o.m. kunna slå oss ner för att inta årets första lunch utomhus. Vi var hoppfulla.

Vårblommor fanns det lite varstans i koloniträdgårdarna vi passerade längs vägen.

Dags för lunch

eller i varje fall något ätbart. Vi passerade ett par ställen som var öppna med bord utomhus och i soligt söderläge.Men vad hjälpte det när kön dit var lång. Flera restauranger öppnar nog nu till helgen men det hjälpte ju inte oss för tillfället. I Tantolunden  var heller inga serveringar öppna så vi fortsatte.

Stockholm. Södermalm. Tantolunden. Ingen lunch i sikte men däremot den allmänna/legala graffitiväggenTantolunden. Ingen lunch i sikte. Men däremot höll någon på att förstärka den “allmänna och legala graffitiväggen”.

Men så plötsligt händer det.  Vid Boulebar Tanto  ser vi  att några “foodtrucks” har öppet. Här har maken och jag ofta slagit oss ner här vid vattnet och ätit något när vi passerat. Och här längs vattnet går vi ju ganska ofta. Alla årstider. Men det är inte alltid läge att sitta ner. När vi väl kommit hit hade molnen tagit över men hade vi nu tänkt oss en lunch utomhus så hade vi.Ett ledigt bord fanns så vi var raska i beslutsprocessen.

Södermalm. Årstaviken. Foodtrucks. Och det blev lunch för oss utomhus Nu var det bara ett par “foodtrucks” som hade öppet men det räckte fint för oss och vår lunch.

Stockholm. Södermalm.Årstaviken. Lunch med utsikt. Lunch med utsikt. Jag valde vårrullar med vegetarisk fyllning och en fräsch sallad. Gott! Och lika gott smakade Agnetas “fish &chips. Mälaren och på andra sidan vattnet skymtar de nybyggda husen i Liljeholmen.

Kyligare blev det allt eftersom så någon långsittning avstod vi ifrån. Vi fick jobba på lite för att få upp värmen efter lunchpausen men det gick så där.

Mörka moln avspeglar sig i vattnet. Vackert och ganska dramatiskt. 

Men så plötsligt skingrade sig de mörka molnen.

Några har slagit sig ner på badbryggorna och hade fika med sig

Vi närmar oss “hemma” och skymtar Globen mellan träden. På andra sidan vattnet ligger södra Årsta med Årstaskogen.  Fina promenadområden finns där också. 

Att påsken närmar sig syns inte bara i almanackan utan även  hos ett par kolonilotter i Eriksdalslunden .

 

24 svar på ”Lunch? Skulle det bli årets första utomhuslunch…..”

  1. Visst var det fint med påskfjädrarna! Piggade upp.
   Lite kyligt med utelunchen men väldigt trevligt och gott. Här finns ju ingen infravärme men utsikten var bra.
   Och visst kommer bättre tider.
   Trevlig torsdag.

  2. Låter kallt med utomhuslunch! Nordvindar här idag. Då klarar inte solen att värma tillräckligt.
   Det är ordentliga rundor dom ni tar. Men ni har fina och varierande miljöer att uppleva.
   Tack för dagens runda. Tyckte dock att den blev lite kylslagen.
   Kram!

   1. Så varmt var det inte så det blev ingen långlunch. Men gott och väldigt trevligt. Och nu är den premiären gjord.
    När vi startade på Reimersholme var det strålande sol och hyfsat varmt men molnen ökade så det blev svalare. Men vi var väl klädda så det gick bra. Hoppas snart på mer värme- Vi har fina möjligheter här till olika rundor och skönt är det att komma ut. Min rygg blir stärkt så det är nytta med nöje och ett fint sätt att umgås på. Min väninna och jag ses en gång i veckan och då är det långpromenader dom gäller. Med pauser.
    Kram och jättetrevligt att du gick med.

 1. Är ju inte fel med lite utsikt när man nu ändå ska ha lunch utomhus, kylan får man väl ta för vad det är, bara att bita ihop.
  Vårrullar gillar jag, även vegetariska som ju kan vara riktigt goda.

  Påsken närmar sig ja, det hade jag glömt av, nog dags att börja planera för det och se vad familjen i övrigt har för planer.

  Ha det bäst nu Ditte.

  1. Vi fick till en kortare lunch utomhus och det var både gott och trevligt. Utsikten var också bra.
   Påsken är på gång men några större planer har vi inte. Får se hur vädret blir men hoppas givetvis på fina dagar.
   Ha det fint du också.

 2. Så fint med påskfjädrarna och visst piggar de upp. Påsken är dessutom inte så långt borta nu så det börjar väl bli legalt. Trevligt att ni hittade ett bord till slut för har man bestämt sig för att äta ute vill man gärna att det ska bli så. Däremot så förstår jag att ni inte blev sittande så väldigt länge.

  Kram och god torsdag!

  1. Nej,påsken är ju på ingång. Men eftersom vi alltid är lediga så funderar vi inte så mycket över det hela. Och nu är det heller inte aktuellt med några resor för vår del.
   Någon längre sittning utomhus blev det inte men det blev ändå premiär Bra så.
   Kram och trevlig torsdag.

 3. Härligt att ni kunde sitta ute och njuta av lunchen som såg jättegod ut.
  Och så fint med påskfjädrarna!
  Stor kram

  1. Vi var lite tappra här men det var både gott och trevligt. Någon längre sittning blev det ju inte. Men det blev ändå första utelunchen för i år. Visst piggar påskfjädrarna upp!
   Stor kram!

 4. Det är något visst med årets första utomhuslunch. Bra bord fick ni också. Den lilla erfarenhet av foodtrucks som jag har är enbart positiv! Jag vet inte om om har öppnat än i Göteborg. Det lär bli rusning när allt är öppet! Det är bara att fortsätta att glädjas år att vi är inne på rätt årstid!
  Kram

  1. Visst är det! Lite kylslaget var det men vi höll ut. Både gott och trevligt. Tror bara det nu fanns fem bord här så tur hade vi. Fler bord sätts nog ut till helgen. (Men de måste ju plockas in igen varje kväll för annars får de fötter) Tror att än mer här öppnar nu i helgen. Men givetvis beror det på vädret. De ställen som haft skyddat läge och infravärme har haft en del gäster ute hela vintern.
   Och visst välkomnar vi våren.
   Kram

  2. Det är kyligt att sitta still, det krävs lä och massa sol! Jag stod i eftermiddags i valet och kvalet om påskris ute….det får bli till helgen kanske eller 7 början av nästa vecka. Vårrullar så gott, var evigheter sedan jag åt det.

   1. Så var det, men det var ingen långlunch men trevligt och gott. Ja, påskris. Hade nästan glömt bort det. Men kanske kan vi ha det på balkongen.

 5. Bra lunchval av dig och väninnan. För friterade rätter håller sig varmt längre i det kalla vädret än vanlig mat. Duktigt med en första utelunch för året.
  Än en gång verkar vädret skilja sig markant i stor-Stockholm. Här var det soligt före klockan 9:00, sedan blev det både molnigt och blåsigt. Och idag kom det till och med lite snö som dock inte la sig.

  Graffitivägen är cool. Sådana väggar borde finnas på fler ställen, för då skulle man bli av med illegalt klotter…

  1. Några ställen vi passerade vid Hornstulls strand hade inga lediga bord och andra var stängda så det här blev bra. Gott dessutom och med bra utsikt. Men någon långlunch blev det inte.
   Idag hade vi strålande sol till klockan 12 och sedan kom riktigt mörkgrå moln som vid 13.30 medförde både hagel och snö. Just då var vi ute. Men sedan kom den blå himlen tillbaka för att efter en timme försvinna.
   Graffitiväggen här vid Tanto är i flitigt bruk och säkert skulle flera behövas. Men här kan man ju måla över och om hur mycket som helst.
   mMn vad som är trist är att det “förstörts” – klottrats så mycket på bänkar och små båthus som finns längs vattnet vid Årstaviken. Har sett en stor ökning de senaste två veckorna. Även nymålade små stugor har blivit nerklottrade och en del kolonistugor. Så onödigt och fult. Många båtägare har också fått båtar och presenningar nerklottrade. Och Ett himla jobb är det också för alla att få bort detta.

 6. Aha, jag har alltid undrat var man odlar påskriset, nu vet jag. 🙂 Trodde först på Essingeöarna, fick tag på en bok därifrån igår.

  1. Ja, nu vet du var påskriset delvis odlas, här på Söder. I Eriksdalslunden. Kul om det även finns på Essingeöarna-

 7. Oj så man byggt nere vid vattnet i Liljeholmen (på eller i??) Där tycker jag husen radade upp sig lite onödigt tätt…
  Tur jag inte är stadsarkitekt…fniss
  Det såg lite råkallt ut där ni skulle sitta och äta, bättre lycka nästa gång.
  Men blommor har ni fått se, jag tittar febrilt efter de första tussilagona för jag vet i vilken solig sluttning de brukar komma först, men inget har ännu kommit upp. Och med bara ett par plusgrader så lär det dröja.
  Nu kom jag också på vad jag glömt, skulle leta efter min sekatör för att ha med mig i väskan på promenaderna så jag kan passa på att få hem lite kvistar.
  Kram från pörtet

  1. Absolut! Instämmer helt. Ohc med norrläge. Helt annorlunda är det på Södersidan och på Reimersholme där det finns mer gott om plats.
   Jodå, lite kylslaget var det men gott och väldigt trevligt. Men någon långsittning blev det inte.
   Bra att ha med en sekatör för att ta hem kvistar. Ska tänka på det. Tussilago har jag ännu inte sett här. Får titta mer noga i helgen.
   Kram

 8. Nu får det gärna bli lite varmare och vårligt!
  Tufft av er att inta lunchen utomhus, men också mysigt förstås. Visst blir man glad när vårblommorna börjar komma upp, snart hoppas vi se tussilago.
  Resan hem från Järvsö gick finfint, torrt på vägarna förutom ett litet yrväder i Uppsalatrakten.
  Må så gott!
  Kram

  1. Man skulle önska det. Verkligen!
   Vår premiär för utelunch var både god och trevlig men någon långsittning blev det inte. Vi hade strålande sol på Reimersholme men molnen dök upp på eftermiddagen.
   Skönt att er hemresa gick bra och önskar dig nu en god natt hemma.
   Kram

 9. Vilken tur att ni hittade ett ledigt bord till slut – har man bestämt sig för utelunch så har man 🙂 Vårrullarna såg väldans goda ut.

  En härlig promenad trots det något hurviga vädret.

  Ha en fin dag!

  1. När vi startade var det klarblå himmel men det ändrade sig allteftersom dagen gick. Men en god utelunch blev det och med sjöutsikt. Dock ingen långsittning. En fin promenad på dryga 10 km.
   Önskar dig också en trevlig fredag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *