Spanien Torrevieja

Lovande novemberdag – Nästan molnfritt och många i rörelse

Gårdagen såg i  vädermässigt klart lovande ut. På morgonen fanns inte ett moln i sikte. Frukost på terrassen och sedan hade vi ett par ärenden av praktiska slag att ta oss an. Och med tanke på den spanska byråkratin så vet man inte på förhand hur det ska gå.  Hela dokumentmappen var med liksom pass  och vi var också rustade med gott humör, flexibilitet, tålamod. Jag dessutom med lite envishet. (Både är min bästa och sämsta egenskap.) Våra ärenden förlöpte över förväntan och vi satte fötterna i kurs mot havet och strandpromenaden.

Torsdagens morgon i torrevieja såg lovande ut vädermässigt. Inte ett moln i sikte.Torsdagsmorgonen såg vädermässigt lovande ut.  Inte ett moln i  sikte och tämligen blåsfritt.

Dagen började lovande

och fortsatte så. I princip. Vi hade uträttat våra ärenden i den centrala delarna av Torreviejao och fortsatte sedan ner till den fina strandpromenaden.Här var det trots att klockan bara var 12 en hel del människor i rörelse eller sittandes på bänkarna . Och det är här vid havet som den naturliga samlingspunkten. Detta gäller bofasta av alla nationaliteter liksom turister.

Vädret ser fortsatt lovande ut trots att ett par moln seglat upp på himlen. Vädret ser fortfarande lovande ut men ett par lätta moln har seglat upp på himlen.

Många lockas hit till strandpromenaden dessa fina dagar.

Vi satte oss ner för att se hur havet och hålen i stenarna samverkade till spännande mönster.

Vår favoritbänk var tyvärr upptagen så vi fortsatte längs havet en bit till. 

Längs stranden ser man då och då dessa sandkonstnärer. Otroliga skapelser och med mängder av fina detaljer. Och ständigt är det något som behöver fixas till.

Stränderna inne i stan lockar fortfarande en hel del besökare. Och här finns både de som badar, +20 grader i havet och de som föredrar strandlivet utan bad.  Många spanjorer träffas just på stranden och detta blir deras “var dags rum”.

Fortfarande, mitt på dagen, ser vädret lovande ut. Och Playa del Cura, en av stränderna inne i stan lockar många trots att det är november. Vädret ser fortfarande lovande ut och Playa del Cura, en av stränderna inne i stan, har många besökare även så här i november. Här är det också oftast lä. 

Vi traskar på en bit till och slår oss ner på ett av våra favorittapasställen, Ruta al Sur.Perfekt läge vid havet och med goda tapas. Man beställer tapas från en separat meny till det facila priset av 99 cent (ca 10 kr) och det finns många varianter att välja på. (Både “modernare varianter” och mer tradttionella tapas) Våra val blev brieost med tomatmarmelad, räkspett till mig och maken slog till på ytterligare en tapa med ost. Då blev valet chèvre , röstad lök och och serranoskinka.

 

Hur blev det då fortsatt med vädret? Jo, fram på eftermiddagen drog molnen ihop sig och det regnade i ca. 20 minuter. Sedan återtog himlen den blå färgen och både eftetrmiddagen och kvällen fotrsatte i det fina vädrets tecken. Dock lite svalt så ej fleecetröja kom på.

20 svar på ”Lovande novemberdag – Nästan molnfritt och många i rörelse”

 1. såå njutbart att få ta del av er vistelse. Ser bekvämt ut och lagom med folk 🙂 ja kan man ha det så mkt bättre denna tiden på året? nej det tror jag inte …kram å fin helg <3

  1. Vi trivs ju med att varva Stockholm och Torrevieja. Och fint med sol, mer ljus och värme. Perfekt att vara här nu när det är mörkare hemma.
   Önskar dig god bättring och en fin helg.

 2. Hej Ditte!
  Bra dag i går! Ja du vet kanelbullar mm…I dag blåser det värre än i går. Undrar hur marknaden i dag klarar sig på detta öppna fält? Hängde ut tvätt. Tittar hela tiden om ställningen står kvar.
  Fastbunden men vem vet! Barsvinet nedanför skakade på huvet åt Marga när hon stannade till för att hämta upp mig…Kan han inte sticka snart?
  Fina bilder från paseon. Den är den bästa på Torrevieja. Andra “paseor” är bara raka och trista.
  Nu när delen efter Punta Margalla fixats så är den ännu finare.
  Kram P ♥♥

  1. Hej P!
   Visst var det en bra dag! PÅ alla sätt. Och regnet blev inte långvarigt. Vi har varit på marknaden och en del stånd fock de hålla i för att de skulle stå kvar. Andra var helt i lä. Bedrövligt med att barägaren reagerar när Marga stannar kort för att hämta upp dig. Han är ju inte direkt ljudlös själv. Paseon här är ju så fin och är ju en fin träffpunkt och så alla årstider.
   Kram! Vi ses och hörs.

 3. Det ser ut att blåsa rejält på havet men det ser otroligt skönt på den långa sandstranden där folk strosar och ligger och solbadar. Blir lite grön av avund 🙂
  Jag blir imponerad av vilka konstnärer som huserar på sandstranden och bygger upp sådana konstverk ! Duktigt.
  Bilden på tapasen får det att vattnas i munnen. Mums…..gott och billigt och fin utsikt. Vad mer kan man önska sig 🙂
  TREVLIG HELG ! //Marie

  1. Det har blåst en del men i lä är det så behagligt och att termometern visar +23 är helt ok. Strandpromenaden är så fin och en väldigt trevlig samlingspunkt för alla. Många caféer, barer och restauranger finns och även bänkar där man bara kan slå sig ner och titta ut mot havet eller på andra so flanerar.
   Helt fantastiskt vilka skapelser dessa sandkreatörer kan få till. Vi stannar gärna till och tittar.
   Prismässigt ligger stan bra till och att ofta ingår en tapa om man tar en dryck och då blir priset än lägre.
   Önskar dig också en fin helg.

 4. Härligt med mycket sol och längre ljusa kvällar, skönt att regnskuren inte höll på så länge. Här hemma blir det mörkare och mörkare…undrar när snön kommer?
  H en skön helg!

  1. En skön dag blev det igen och regnet drog snart vidare. Här är det sällan så långvariga regn, men de kan förekomma. Och de ljusare dagarna tycker vi om. Åt middag ute på terrassen även i kväll, ´+17 klockan 18.30 och med en fleecetröja på-
   Hoppas snön håller sig borta ett tag till från Stockholm.
   Kram och trevlig helg.

 5. Vilka upplyftande sommarbilder från Torrevieja, å då är det ju ändå november. Härligt!
  Kul att era ärenden gick över förväntan bra. Kanske kan du dela med dig av era erfarenheter till Emma som verkar inte ha lika stor framgång som ni;-)
  Å det ni verkar ha fått som blåst har vi fått som regn idag. Tror nog att jag föredrar blåsten, för lä kan man alltid hitta någonstans.

  1. Vi har fina dagar trots att det blåst en del. Men i lä, vilket det ofta är vid havet, så är det behagligt. Vi satt ute i kväll och åt middag vid 18.30 och med en fleecetröja på, men +17 och det är ändå november. Våra ärenden gick som på räls men kanske kan det bero på “handläggarna”. Verkar inte vara så knepigt här i kommunen med saker och ting. Och skönt är det. (Vad jag förstått av de som bor här permanent)
   Regn och grådask förstod jag att det varit i Stockholm så då väljer jag nog blåsten. För lä finns altid.

 6. Ni har “litet bättre” väder än vi har haft hos mig. Ganska häftigt regnande under fem, men flera plusgrader i alla fall. Eftermiddagen bjöd på uppehålslväder och cirka 7 plusgrader, ganska behagligt med andra ord. Men någon klarblå himmel har jag inte sett till 🙂

  Det ser verkligen ut som ni har behaglga dagar där i Torrevieja, längtar tills det blir kortbyxorsdags här hemma i Sverige!

  1. November hemma brukar vi undvika och det av erfarenhet. Tar hellre de soliga dagarna här även om det blåser lite. Och visst blir det lite svalare här också. Men dagarna är ett par timmar längre vad gäller ljuset- Solen går ner ett par timmar senare. Men vädret är ju som det är och man kan ju inte direkt påverka det.
   Vi har fina dagar men i kväll kom en fleecetröja på till middagen. Men vi satt ute och åt. Bra så och +17 när klockan var 18.30-

 7. Härliga bilder från en fin bit av Spanien. Så här års skulle nog t.o.m. jag gilla att åka dit. 🙂
  Här har vi haft ett regnigt dygn – och jag är glad att det är regn och inte snö 🙂
  Ha en fin helg!
  Kram

  1. Vi har fina dagar men det har blåst en del så några cykelturer har det inte blivit i veckan. Men en hel del promenader och i öfrsök att hiitt lite lä. Och just vid havet har det varit riktigt skönt att gå.
   Visst är det bättre med regn än snö. Helt klart. Men jag såg att delar av Värmland har snö.
   Kram och trevlig lördag.

 8. Åhhh Ditte vilka bilder, du fick mig t.o.m att bli hungrig den här tiden på morronen, det är det inte många som lyckats med 🙂 Vilken underbar novembermånad ni har, här väntas snö, temperaturen ligger i skrivande stund på minus 8 grader men vad annat att vänta bita ihop och längta till våren är det som gäller . Det här med kommentarerna gör mig gråhårig, fast det var jag ju innan också förstås, nu testar jag med nytt url igen! Ha det så gott o paradiset.

  1. Vad trevligt att du är med oss här. Och även om det nu blåst rejält i veckan så är ju solen närvarande och vi hittar lä när vi är ute och går.
   Jag läser nästan dagligen dina inlägg och ser att andra kan kommentera och har försökt nu på olika sätt att få till det. Oftast får jag till svar att “bloggen är modererad” och att du ska godkänna kommentaren. Antar att di inte finns i din skräppost. Har testat olika webläsare också. Fungerar inte heller. Men du vet att jag läser.. Kanske ger det sig så småningom.
   Ha det fint du också och trevlig lördag.

 9. Skönt att det byråkratiska ordnade sig snabbt. Det är verkligen inte alltid det är så…
  Härliga dagar nu, men ack så blåsigt emellanåt. Igår blev det en väldigt härlig eftermiddag trots att dom lovat ÄNNU mer blåst. Ibland är det bra att dom inte håller det dom lovar 😉

  Ruta al Sur är himla bra, fast jag har inte varit där på länge nu. Kanske mest beroende på att vi var bortresta “ett tag” 🙂

  Ha en härlig lördag!

  1. Vi hade tur med det byråkratiska och det var ju inga “svårare” saker som skulle ordnas. Men även det enkla kan ibland här bli till lite knepigt.Bra gick det i alla fall. I lä är det ju behagligt men inget cykelväder just nu. Svårt att hitta vägar i medvind. Men apostlahästarna går bra de också.
   Nej, ni var jo borta ett ansenligt tag men visst är Ruta al Sur trevligt. Och nu än bättre när ombyggnaden av den delen av strandpromenaden är klar.
   Önskar er också en fin lördag.

 10. Så vackra bilder du har tagit på promenaden. Härligt väder, fin utsikt och nästan vindstilla, vad kan man mer önska. Jag förstår att många söker sig ner till stranden och sitter och njuter.
  Den blåa himlen har vi inte sett på ett bra tag här. Idag är det ett strilande regn och alldeles grått och höstaktigt ute. Vi gick ändå en liten promenad, för att byta luft i lungorna känns nödvändigt.
  Så fint att det gick bra hos myndigheterna. Har förstått att ibland kan det vara lite “trögt” i kontakten med dessa i vissa länder.
  Trevlig helg och varm kram till dig.

  1. Tack! Vi har haft vackert solsken ett bra tag och här är det oftast så. Men visst kommer en del moln och lite regn men det går fort över.
   Skönt för er att trots gråväder komma ut en sväng. För visst blir man piggare. Skickar lite sol till dig.
   Ja, den spanska byråkratin kan variera en del men här gick set smidigt. Lite tid tar det men den varan har vi ju gott om.
   Önskar dig också en fin helg.
   Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *