Spanien Torrevieja

Marknadsbesök med eftersittning – “after market”

Fredagar är marknadsdagar här i Torrevieja och då och då blir det ett besök där tillsammans med “fredagsgänget”. Ett gäng vars medlemmar kan variera efter vilka som är på plats.  Och denna fredag var det dags för  ett marknadsbesök som vi kombinerade med trevlig eftersittning – “after market”.  (Vi ses ju även andra dagar men fredagsträffarna har blivit lite tradition. En trevlig sådan. )

Ett marknadsbesök i Torrevieja innebär ofta att lite frukt och grönt får följa med hem. Ett marknadsbesök innehåller nästan alltid en titt in på de olika “grönsaksgatorna”. Och oftast kommer något med hem.

Veckans marknadsbesök

blev lika trevligt som vanligt men blåsten gjorde att en del marknadsstånd svajade betänkligt i vinden.  Här på marknaden finns mycket av det mesta . Vi är numer så organiserade att vi inte direkt slumpmässigt strosar runt bland de olika försäljarna på “marknadsgatorna”. Utan stegen styr vi oftast till de varor vi tänkt oss. Men en del avvikelser blir det förstås.

Oliver av olika slag, smågrukor, pickles och lite annat brukar också inhandlas under ett marknadsbesök. Oliver av olika slag, små grukor, pickles och andra inläggningar burkar också få följa hem i samband med ett marknadsbesök.

Väskmannen med väskor för 5 euro brukar vi stanna till vid när vi är på marknadsbesök. “Väskmannen” med väskor för 5 euro brukar vi stanna till vid när vi är på marknadsbesök.  Här Ami, Carita och Christel. Och kanske var det någon som köpte en väska.

Efter uträttade ärenden var det dags  för “after market”. Och på vägen dit passerade vi  butiken Casa ,en sorts heminrednings och prylbutik . Här var det mycket av det juliga som redan var framme och har varit så ett bra tag. Nu fanns  bl.a. olika förslag på hur  julgranar kan pyntas och i olika färgkombinationer.

Kanske en gran med många vita och röda inslag?

Eller en med mer “guldiga” inslag?

Kanske hade denne man också tittat på granars “outfit”  och blivit helt matt.

Vi fortsatte mot vår eftersittning/”after market”. Tapas i form av bröd med “ensalada rusa”- rysk sallad smakade gott till fredagsvinet. (Påminner om legymsallad men godare och med fler ingredienser. Recept i länken)

 

 

26 svar på ”Marknadsbesök med eftersittning – “after market””

 1. Visst är våra fredagsträffar trevliga 🙂 Och kanske var det någon som köpte en eller ett par väskor där hos väskmannen 😀
  Stor kram och trevlig lördag!

  1. Visst är de! Ja,kanske att blev det några inköp. Många olika väskor fanns det.
   Stor kram och trevlig lördag.

 2. Ensalada Rusa minns jag från mitt allra första Spanienbesök, Mallorca för många år sedan.
  Lever forfarande kvar som synes.
  5 Euro för väskorna ,bra pris.
  Tur jag inte var där, som gillar väskor lite för mycket.
  Två nya i tyg fick följa med från Thailand.
  Ja blev även en köpt på marknaden i Huay Yang!
  Alltså tre!

  1. Jodå, ensalada rusa, existerar fortfarande och är vanlig att få tillsammans med dryck och finns nästan alltid att beställa separat. Ganska enkel att göra själv också. Väskorna är billiga och är ju inga “fejkkopior” utan de är vad de är. Och det duger bra. Kul att du fick med ett par i tyg från Thailand. Jag har just nu två från Thailand och Jom Thompson som dfavoriter. En “bag” som oftast reser med mig och en liten.
   Önskar dig en fin helg.

 3. Besök på spanska marknader är alltid så himla roliga, då det finns ju precis allt där, från frukt, grönsaker och oliver till väskor, vaxdukar och allmänt roligt krimskrams. Har hört att en kvinna kan aldrig äga för många väskor – hahaha, så jag gissar att minst en så billig väska fick följa med hem till en av tjejerna;-)

  1. Nu var det ett tag sedan vi var här på vår fredagsträff för att gå här när det är varmt är ingen hit. Men nu är det lagom. Och det finns verkligen ett stort och färskt, dessutom närodlat, utbud av frukt, grönsaker och oliver. Till bra priser. Perfekt. För min del fick en “koftjacka” följa med förutom det ätbara och för andra blev det några väskor.
   Fint att slå sig ner också för “eftersittning”.

 4. Gillar era sammanträffanden och marknad är extra trevligt=) Så vad blev det för något gott eller fint?
  Casa gillar jag även med och har inskaffat lite smått och gott. Dock inte julsaker. Det känns så tidigt varje gång de tar fran julsakerna=0
  Trevlig kväll!
  Kram

  1. Jag köpte en koft/jacka i ull som jag tror blir bra. Ä ju lite svalare nu. Och några köpte byxor och andra väskor. Och vi har så roligt tillsammans. Både på marknaden och på “eftersittningen” med vin och tapas.
   Casa har ju en hel del fint och med bra kvalité-Har också handlat en del där.
   För mig är det alltför tidigt med jul i början av november. Men i Sverige var man ju också tidig. Såg på Åhléns att man var i gång i mitten av oktober. Undrar om man ska börja med midsommar i april eller så…
   Kram och trevlig helg.

 5. Ännu ett inlägg att bli avundsjuk över 😉 nej, nej, jag är absolut INTE missunnsam, jag unnar dig och dina vänner verkligen detta 🙂 men alltså marknaden, vilken skatt! Länken har jag sparat, det är alltid roligt att testa nåt nytt i matväg, så det tackar jag för!

  1. Jag förstår hur du tänker. Och det som är så bra med våra bloggar är att vi kan dela med oss både av den vardag vi har och en del annat. Men det är ju mest i vardagen vi är. Marknanden är rolig att besöka och med ett väldigt stort utbud av både frukt och grönt plus allt annat mellan himmel och jord. Mu när det är svalare är det behagligare att gå här så då passar vi på.Den ryska salladen gör jag då och då och den kan sparas i kylen några dagar.
   Önskar dig en fin kväll.

 6. SÅ trevligt! I den värmen också!
  Jag är ju van vid marknad varje onsdag och lördag och vi har också väskmannen här men han tar 100 kronor. Förresten, jag skulle kunna sälja väskor, har sisådär. Ja, ett antal 😀
  Det roliga med er är ju samvaron i gänget, finns inte här.
  Nej, nu får jag stänga mina blå. Ska upp tidigt. Kom hem sent efter en värmlandstur. På måndag väntar kodlås utan koder, det är bara taggen som gäller.
  Stor kram!

  1. Det blev ett trevligt besök och lite shopping blev det. Ingen väska för min del denna gång. Men eftersom jag inte har mer än handbagage med när jag reser så har jag nog bara tagit hit ett par väskor hemifrån. Men väskor har jag gott om. DE flesta i skinn och de bli ofta väldigt tunga. Särskilt när de fylls. Vi ses ju då och då och vilka som kommer med beror ju på vilka som är här så det är ganska flexibelt. Och fin samvaro-
   Trevligt med en tur till värmland men det tar på att resa. Kul med kodlås utan kod. Viktigast att det fungerar.
   Stor kram

 7. Hej, säger som Mia, tänk att ha tillgång till en grönsaksmarknad! De finns ju i större städer även i Sverige, kanske inte hela året men nästan. Men i glesbygd, nä, inte ens på sommaren och hösten när man skördar.
  Skulle älska att experimentera där…Den ryska salladen, tja, låter inte så himla god i mitt tycke. Jag förknippar ryska sallader med smetana eller rysk yoghurt, inte majonnäs. Och saltgurka brukar ingå i alla sallader. Jag älskar finsk/rysk svampsallad med smetana. Men trevligt har ni, härligt med ett sånt kul gäng som träffas regelbundet.
  Kramen

  1. Visst är detta en favör. Och här finns mängder av närproducerade frukter och grönsaker och till väldigt bra priser. När det är varmt har jag inte orkat gå hit, för det är varmt på marknaden också, men nu är det perfekt och så ändå fram till början av juni. Den “ryska salladen” är populär här och serveras ofta med bröd som tapas när man beställer dryck.Jag har gjort den här hemma och tycker den är helt ok. Man kan byta ut majonnäsen mot smetana eller yoghurt. Dock lite knepigt att få tag på smetana här. Men visst går det. Den finsk/ryska svampsalladen tycker jag också mycket om.
   Och visst har vi trevligt. Nog så viktigt.
   Kram

  1. Kan förstå dig! Men här är det gott om plats och ingen som ropar eller “drar” i en. Och nu när det är svalare så tycker jag det är trevligt med ett besök här då och då. Mycket fräscht i frukt och grönsaksväg. Vi var ju på några matmarknader i närheten av Chackpong och inne i Ban phe – minns att det var hett, men trevligt med frukter och grönsaker och lite mat att ta med hem.
   Men du hade varit så välkommen till “after market”
   kram

 8. Ett härligt inlägg som man blir glad av! Såna här riktiga marknader ser så trevliga ut … betydligt mer att titta på och handla än i det ensamma ståndet på Centralplan i Skärblacka på tisdagarna 🙂 Ser trevligt ut men After Market!
  Kram

  1. Det är roligt att gå här och både se alla fräscha grönsaker och frukter som finns och som är närodlade. Även en hel del andra lokalt producerade varor finns också. Egentligen finns allt och lite till. Köpte en fin koft-jacka i ylle som blir bra både här när det blir svalare och även hemma .
   “After market” är väldigt trevligt och går vi inte till marknaden brukar vi ändå ses på fredagarna.
   Kram

 9. Det är de där marknaderna som gör livet så mycket extrahärligt. Tänk om vi kunde ha det likadant här men det fungerar inte på vår ö i havet. Men söderut fungerar det och vi besöker marknader för att handla grönsaker med jämna mellanrum. Så härligt ni har det tillsammans i Torrevieja. Grattis till det och fortsätt på den tråden!
  Ha en fin söndag!

  1. Visst är det roligt med marknaderna och ofta finns fina och fräscha lokala produkter att köpa och till bra priser. I Nej tror inte det skulle fungera så bra på er ö med en liknande marknad men vet att det ibland finns några marknadsstånd på torget i Mariehamn. Men hela året, nej det skulle inte gå. Vi har det trevligt tillsammans och en tur till marknaden blir det då och då. Eftersittningen är också viktig.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Rejäl blåst här idag med just nu n.v. vind och 10 m/sek. Bra seglarväder men inget att cykla i. Får bli en promenad.
   Önskar er också en fin söndag.

  1. Trevligt var det men ingen väska för min del.Fanns andra som däremot fastnade för ett par. Däremot fick en fin koft-jacka följa med hem.
   Idag vill det till att hålla i hatten så jag tar nog ingen. Men man får uppsöka lä.
   Önskar er också en trevlig söndag

 10. Ser väldigt trevligt ut att strosa runt och botanisera bland allt på marknaden. Och allt frukt och grönt kan jag bli lite avis på. Här i det vintriga lilla samhälle lyser marknaden med sin frånvaro. Det blir Willys istället 🙂
  Tack för det smarriga receptet i länken du delade. Ska prövas vid tillfälle.

  Önskar dig en ny härlig vecka nere i värmen ! //Marie

  1. Nu när det är svalare så är det än trevligare att gå här och botanisera. Från juni till september tycker vi nästan det blir för varmt om man inte är där vid sjutiden på morgonen förstås. Och det är vi inte- HIt kommer många öfr att göra veckoinköp av frukt och grönt och det mesta är ju närodlat dessutom. Än bättre. Men du har Willys som alternativ. Bra så!
   Just nu är det lite kyligare, +15 nu på morgonen och med en del blåst. Och blåst rejält har det gjort i veckan. Men ingen snö och i lä är det behagligt.
   Önskar dig en fin måndag och likaså en fin fortsatt vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *