Stockholm Trevligheter

Kulturfest pågår i Stockholm – Mycket som händer

Stockholms kulturfestival, (fullständigt program  i länken) Stockholms kulturfest  är ett återkommande evenemang i augusti och pågår denna vecka med avslutning i morgon. Mängder av olika programpunkter och för alla åldrar erbjuds kostnadsfritt. Stadsvandringar, utställningar, författarmöten, bio, teater, olika uppträdanden och evenemang fyller Stockholms city. Och områdena runt Kungsträdgården, Stockholms ström och operan är knutpunkter.

Kulturfest pågår i Stockholm och här ska vattenshowen med Cirkus Cirkör strax börja. Föreställningen “Aquanauts” med Cirkus Cirkör på Stockholms ström har just börjat.

Kulturfest – Kulturfestival

är det i Stockholm i år också och med många spännande och roliga programpunkter och idag återstår två dagar av festivalen. Varje kväll under kulturfesten har gruppen Cirkus Cirkör i Stockholms ström haft sin föreställning “Aquanauts – I och ovan vatten”. En föreställning med 50 deltagare i och på vattnet och i luften. Här blandades konstsim, akrobatik på hög och låg höjd, musik, ljud, ljus och mörket.Min väninna Eva och jag hade varit ute och ätit middag och tyckte att kvällen var ung och att se shownn skulle vara roligt. Så sagt och gjort.

Vi var på plats nere vid Strömparterren, mitt i Stockholms ström, redan 20.30.

Redan när vi var på plats hade mängder av besökare kommit och leden ut mot Strömmen tätnade snabbt. Vår strategi var att när föreställningen började skulle vi ställa oss på den mur där vi nu satt för att se bättre. Tur att muren i alla fall var någta decimeter bred så att vi troligen skulle kunna hålla balansen.

Mörkret har sänkt sig över stan och snart var det “showtime”. Klockan är 21.45.

Fokus på en silverklädd figur hängandes högt upp i luften.

Föreställningens tema var “livscykeln” med födelse, kärlek och död som huvudingredienser.

Svårt att hinna urskilja allt som händer och på olika platser i vattnet.  Helt otroligt! Spektakulärt som alltid med Cirkus Cirkör. Man förstår inte hur det ens kan utföras.

Alla medverkande var silverklädda “aquanauts”. Här hängandes högt ovanför vattnet.

Våra huvuden vrider sig åt olika håll och vi försöker uppfatta allt som händer i och ovan vattnet.

 

Men plötsligt

hörs ingen musik och showen stannar av och ljuset släcks delvis. Först vet vi inte om detta ingår i showen. Men det gjorde det inte. En högtalarröst meddelar att det är “tekniskt fel”. Och från vårt strategiska läge ser vi att det såg ut som ett torn rasat. Men kanske hörde det också till förställningen. Högtalarrösten återkommer ännu en gång och meddelar att det är en teknisk paus och att föreställningen snart ska fortsätta. Men vi förstår att så inte blir fallet. Och strax efteråt avbryts föreställningen. Vi, tillsammans med tusentals andra, går vidare i den ljumma augustikvällen. Hoppas det kan bli en ny föreställning i kväll….

Ambulanser och brandbilar kommer men förhoppningsvis blev ingen skadad. (Läste tidningarna nu på morgonen och det verkar inte heller nu finnas uppgifter om skadade. Skönt så)

I bortre delen av bilden, strax framför kanoten, syns det raserade tornet.

Denna Stockholms kulturfest/kulturfestival i augusti är verkligen ett trevligt inslag och stan lever upp än mer. Och förra årets besök här var också väldigt trevligt. Men då var det annat vi hade fokus på.

 

 

29 svar på ”Kulturfest pågår i Stockholm – Mycket som händer”

  1. Föreställningen var så bra men den fick ju avbrytas. Tror ingen skadades. Trevlig fredag och stor kram .

 1. Oj, det var lite dramatiskt där mitt under föreställningen. Hoppas att de fått rätsida på problemen så att det kan bli fler föreställningar. I stora staden pågår just nu Malmöfestivalen och det är mycket fokus på musik. I kväll spelar Steve Angello på stora scenen och han skänker gaget till ett välgörenhetsprojekt i staden. Det lär bli knökfullt i kväll!

  Kram och trevlig fredag!

  1. Föreställningen är verkligen spektakulär och var väldigt bra den kvarten som den hann pågå. Cirkus Cirkör är ju så bra. Mycket musik är det även här och på många olika scener. Men också allt annat som på olika sätt har med kultur att göra. Alla stadsvandringar blev snart fulltecknade . Och eftersom allt är gratis (inte mat och dryck) så tar platserna snart slut. Många turister är det också i stan. Önskar dig en fin fredag. Kram!

 2. Vilket trevligt evenemang – kul när det händer en massa saker i stan. Fast INTE kul när det går fel sådär, usch vilken dramatik! Skönt ändå att det verkar som ingen blev skadad.

  Ha en fin fredag!

  1. Kulturfestivalen har nog på ett sätt lite ersatt den gamla ”Vattenfestivalen” men med mer fokus på kultur i många olika sammanhang . Verkligen trevligt. Här var det olyckligt med tornet som rasade men skönt att det inte verkar som om några blev skadade.
   Trevlig fredag önskar jag er också.

 3. Vad otäckt, men skönt att ingen verkar ha kommit till skada. Har helt missat Kulturfestivalen, får nog bli ett besök nästa år. Trevligt inslag under sommaren

  1. Kulturfestivalen bjuder på mycket och variationen är stor. Gårdagens föreställning med Cirkus Cirkör började så bra men fick avbrytas i halvtid när tornet rasade. Verkar tursamt nog som om ingen blev skadad. Skönt! Ja, nästa år får du planera in ett besök. Trevlig helg!

 4. Jag är imponerad över hur Stockholm sköter sin kultur och sitt kulturutbud. Tänk att bjuda på allt detta utan att ta betalt. Fantastiskt. Glad blir jag förstås att läsa att ingen troligen tog skada när det tekniska felet hände. Alltid ruggigt när sånt händer men förhoppningsvis så kändes allt bra när ni vandrade vidare i sommarnatten mot hemmet.
  Ha det fint Ditte!

  1. Denna kulturfestival har verkligen ett varierat programutbud och där det mesta finns med. Had egärna varit med på ett par vandringar och öfrfattarpresentationer men jag var för sent ute. Föreställningen vi såg med Cirkus Cirkör var så bra men som jag skrev så rasade ett torn och den fick avbrytas. Men som jag har förstått så blev ingen skadad. Bra så!
   Och detta blev ju slutet av dagen för oss för tidigare hade vi varit till Fjäderholmarna och ätit middag. Så mysigt och gott.
   Önskar dig en fin helg.

  1. Vi hann i alla fall se hälften av showen och så bra och Cirkus Cirkör är verkligen duktiga. Ingen skadades och i kväll blir det ny föreställning. Tyvärr regn i kväll….Men i morgon blir det också en föreställningen- Kulturfestivalen här är riktigt trevlig och med ett stort utbud.

 5. http://www.mynewsdesk.com/se/stockholms-evenemang/pressreleases/information-om-avbruten-foerestaellning-aquanauts-med-cirkus-cirkoer-paa-kulturfestivalen-2640341
  Det gick bra även om artisterna hamnade i vattnet. Fantastisk show måste det ha varit, så länge den pågick. Ännu en av fördelarna med att bo i storstad, här får vi nöja oss med utomhusbio en av alla sommarkvällar….närå nu skojade jag lite, så illa är det faktiskt inte, men utbudet går ju förstås inte att jämföra. Men det är ju helt logiskt. Fina foton fick du iaf. Kram

  1. Vi var på plats i god tid vid Strömparterren och satte oss på en mur. Tanken var ju att vi när det var dags för “showtime” att ställa oss upp. Och planen fungerade. Men det var en utmaning att få till bilder med två kameror balanderades på en mur som var ganska smal. Men några bilder blev det innan föreställningen tog slut. Idag blir dte i alla fall ny show. Och ingen lär ha skadats.
   Ni har ju en hel del som händer hos er också. Utomhusbio tycker jag låtre trevligt om det är tämligen myggfritt och regn och åskfritt. En del annat sker ju också.
   Kram och trevlig kväll.

 6. Då var du mitt i händelsernas centrum alltså. Läste om olyckan på nätet igår kväll, fruktansvärt otäckt måste jag säga, och en himla tur att ingen blev skadad.
  Dina bilder från showen är outstanding. Hoppas att showen blev av ikväll, och då utan ett torn som rasar.

  1. Jadå! Jag var på plats. Första parkett vid Strömparterren, uppe på en mur. Vi såg ju tornet rasa och sedan släcktes ljusen. Infon kom dock snabbt från arraggörerna att det var “ett tekniskt problem”. Vilket det ju var. Ett raserat torn. I kväll blev det ny show och likaså i morgon kväll. Vi hann ju bara se hälften. I kväll regnade och åskade det så våra planer på “Vitan” och en typ “New Orleansföreställning” i musikväg fick ändras. Blev en hemmakväll.
   Några bra bilder fick jag igår och det vi såg var helt otroligt. Cirkus Cirkör är ju så bra. Har sett dem i andra sammanhang och gör det gärna igen. Kul är det med denna Kulturfest. Och mycket som händer.

  1. Tack! Visst är Stockholm vackert i mångt och mycket. Lite av “min stad”. Denna vecka med kulturfestival finns det extra mycket trevligheter runt om i stan och jag förslöker se lite av dessa. Gårdagens uppträdande var så häftigt och Cirkus Cirkör är ju helt otroliga. Avbrottet när tornet rasade var oväntat och föreställningen avbröts. Men ingen blev skadad. Skönt så. Och i kväll skulle det bli föreställning igen. Men det regnade och åskade så jag hoppade över…
   Kram och trevlig helg.

 7. Oj, så dramatiskt det blev. Synd att de blev tvungna att avbryta en fin show, men skönt att ingen blev skadad. Hade varit kul att vara i Stockholm nu. 🙂
  Ha en skön helg!
  Kram!

  1. Skönt att ingen skadades men det blev ett abrubt slut i torsdags. Igår visades föreställningen och ska så göras även i kväll. Den var verkligen jättebra. Såg i alla fall halva. Extra mycket är dte som händer här denna kultturvecka och det är sista dagan idag.
   Önskar dig ockås en fin helg.
   Kram!

 8. Vilken tur att man kan få rapporter från Stockholm på bloggar, annars skulle vi inte ha någon koll alls! 😉 Ser kul ut med festivalen! Obehagligt att föreställningen avbröts, men skönt att ingen verkar ha blivit skadad!

  1. Stockholm har haft mycket att erbjuda i sommar och denna kulturfest piggar verkligen upp med ett stort utbud. Bra att vi kan bidra med lite så ni vet. Cirkus Cirkörs föreställning var verkligen väldigt bra men efter en kvart rasade tornet och föreställningen avbröts. Ingen skadades tursamt nog och igår kördes den på nytt och ska även visas i kväll.

  1. Kulturfestivalen i Stockholm erbjuder verkligen ett stort och varierat program och vi tog del av en bråkdel. Hade gärna varit på stadsvandringar och författar presentationer men var för sent ute med anmälan. Allt är dessutom kostnadsfritt. Kanske kan du vara i huvudstaden ett annat år. Välkommen!

 9. Kulturfester är jag svag för. De brukar ha något för alla. “Er” är naturligtvis “något” 😉 större. Några av dina bilder är riktigt läckra.
  Kram Bosse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *