Spanien Torrevieja

Kontinuitet

Solen och det vackra vädret har varit på semester några dagar och fullt förståligt eftersom jag skickade en del av det hem till Sverige, där jag förstått att solen åtminstone delvis nått i Stockholmstrakten. At sedan värmen blev kvar  här  är en helt annan sak . Nåja så varmt är det inte i Torrevieja, men trots molnens framfart,en hel del blåst och lite regn  har temperaturerna dagtid legat på mellan 6–18 grader så klagar gör jag inte. Böcker, korsord, bloggläsande, promenader, trevliga möten med vänner och god mat piggar förstås upp det hela. Dagarna försvinner raskt här också.

Nu har det ju blvit lite av en tradition att vi tillsammans med vänner går ut och äter kinesisk mat tilll helgen och igår var det dags att prova en för oss ny kinesisk restaurang, restaurante Chino Nuevo Mundo – Kina, Nya Världen, en restaurang som ligger på Avenida de las Habaneras 78, i Torreviejas centrum.(Nära Palangerekurvan och Los Locos.)

Innan samlades vi hemma hos oss för att prata upp oss och gå igenom “pinnföringen” eftersom de som var nybörjare för ett par veckor sedan nu tränat upp sig och med lätthet klarar att plocka både individuelle riskorn och jordnötter med pinnarna. Gruppen är verkligen läraktig. En av deltagarna hade som mål att äta soppa med en pinne och vi får jobba på det.

Jag, Ami, Fia, Lasse och Patrik går igenom kvällens utökade kurs i pinnföring. Stor munterhet!

Helt på kinamanér villle vi ha ett runt bord  med snurrbar skiva, dels för att det är trevligt och att man ser varandra  och dels är det då så mycket enklare att snurra till sig en maträtt. Vi åt lite olika menyér som alla innehåller förrätt, ris/nudlar, varmrätt och dessert och inom varje grup finns det olika rätter att välja på. Priset? Billigt 8-9 euro och då ingår det dryck i form av vatten, öl, lösk eller vin. Kart överkomligt. Här får man oftast säga till om man vill ha pinnar och det gjorde jag på kinesiska, tacksam för att en del av det jag lärde mig en gång fnns kvar, men servitören som serverade oss och i mitt tycke såg kinesisk ut förstod inte. Det visade sig att han talade spanska och engelska men inte mandarin.( Kanske talade han kantonesiska, gammal kinesiska och det språk man talar i bl.a Hong Kong, men det gick ju bra att få pinnar även på engelska…)

Stämningen är  god och maten också.

Kontinuiteten fortsatte idag och jag är nyss hemkommen från en tapasrunda för den fortsätter även denna helg. Vi hoppade över i torsdags (då blev det tapas här hemma) och igår men idag blev det två restauranger som vi besökte och några till får det bli i mogon. idag blev det ett “säkert kort” och ett för oss helt oprövat.  Det oprövade var   Restaurante Bar Tapas Catalina II på Plaza Castellar. (Restaurangraden öster om vattenfallen) En tapas modell traditionell och en “husets nya” blev det.

Den traditionella tapasen var en liten smörgås med stekt skinka, ost och oliver och den mer nydanande var en liten gryta med pasta, köttfärs och bechamelsås. Båda var bra och vi gav dem 3/5.  Vinet serverades desssutom i vanliga glas och inte i de små runda som oftast dyker fram just till tapasrundorna och annars inte förskommer.

Stopp nummer två blev på förra veckans favorti, Namm& Gastronomic, den “blå restaurangen”med adress Paseo de la Libertad nr 9. Här fanns det husets egna varianter, inga traditionella, och båda var goda och fick 4/5 av oss. Ett litet minus här var vinet i de små runda glasen, men å andra sidan var det gott.

Till vänster “mensaje del mar” – meddelande från havet, en tapa med räkor och vit fisk i en citronsås. Till höger är ett spett med ” sabores del mindo” -smaker från världen. I praktiken, tre olika falafelbollar och med olika smaker. KLart sting i dessa. Riktigt goda!

 

20 svar på ”Kontinuitet”

 1. Hjärtligt tack för ytterligare en supertrevlig kväll! Ja visst har vi blivit riktigt flinka med pinnföringen! Men så har vi ju en erfaren och pedagogisk läromästare!

  1. Stort tack själva! Skratten var många och stämningen hög. “Gruppen” har blivit så flinka med pinnar och jag är imponerad.
   Pinnföringen är i topp!
   Roligt att mina pedagogiska kunskaper håller i sig trots pensioneringen men ni är läraktiga och intresserade.

 2. Tack för en väldigt trevlig kväll igår! Och visst avancerar vi med pinnföringen 🙂 Men bäst var nog Lasse som klarade soppan men en pinne 😀
  I morgon hoppas vi få se solen – den längtar vi efter nu!
  Stor kram!

  1. Tack själva!Jättetrevliggt! Och pinnföringen är snart i topp.Så läraktiga studenter!
   Lasses pinnföring med en av dem i soppan är unik.
   Och visst kommer solen i morgon!
   Kom på att jag skickat en del av solen som var i början av veckan till Stockholm, men nu kommer den nog i retur-
   Trevlig kväll.
   Stor kram!

 3. Massor av god mat! Och jodå, vädret börjar bli bättre i Stockholm! Här har det inte blivit några tapas, men ändå en god middag med små patéer till förrätt och kyckling till huvudrätt 😉

  1. Mat, vänner och god dryck brukar förgylla det mesta. Och tapas kan ju lätt ersättas av annat gott.
   Även här blev det kyckling till middag i kväll. I modell mindre, eftersom tapasen tagit sin plats.

 4. Hola! Åh vad vi önskar att vi hade kunnat vara med på era “veckoslutskinesiskarestaurangbesök”. Skulle gärna följa utvecklingen av pinnföringsskickligheten “live”!

  Kallt i Estocolmo – känns som februari med bara några ynka plusgrader nu på kvällen. När vi kom hem från vår dagstur till Avesta idag vid halv nio kom det ett helt gäng med brandbilar och körde förbi vårt hus och vidare upp på Folkungagatan. Tydligen en brand på Stigbergsgatan enligt polisens hemsida.

  Kram!

  1. Hola! Vi saknar er! Jag måste verkligen tillstå att adepternas pinnföringsteknik utvecklats enormt. DE är läraktiga och intresserade vilket ger goda förutsättningar.

   Vi ska nog inte klaga här på kylan för trots att det varit mulet, regnat lite och blåst en del har termometern ändå visat runt +16.

   Oj, då! Får in och läsa mer. Hoppas inga stora skador skedde. (Det är ju först idag man får elda, men troligen var detta kanske inte en “sådan brasa”. )
   Kram och trevlig valborg.
   Här sol och nu på förmiddagen +21.

 5. Kan inte låta bli att skratta gott här. Är det fulväder tre dagar i sträck och kallt som f*****************n gäller det att äta och dricka sig varm. Det har ni (och vi) verkligen lyckats med. Men i stället för att fortsätta så här skulle jag faktiskt inte tacka nej till lite sol och värme… å äta och dricka måste man ju iaf görra, eller hur;-)

  1. Att skratta mår man bra av men i och för sig har vi jämfört med Sverige inte haft det så kallt. Fick rapport från den svenska huvudstaden att det var +4.
   Idag har vi både sol och värme här så dagen känns lovande. Och tapasrejset fortsätter-
   Visst måste man ju livnära sig och då är det lika bra att ta det som man tycker är gott. Eller? Varför kompromissa här?
   Trevlig Valborg!

 6. Kinan på Habanerasgatan är verkligen trevlig, och runda bord är helt klart bäst 🙂

  Vi testade också Namm igår, med vi tog båda havsgrejset som vi tyckte var jättegott. Ett litet plus i minuset var också att dom inte bara hällde en skvätt bottenskyla i dom där dumma “vinglasen” som bara kommer fram på tapasrejsen.

  Och idag skiner solen – weehooo!!! 😀

  1. Visst blir det en fin dag idag! Och med sol!!!
   Kinarestaurangen på Habaneras gatan var bra men i mitt tycke “alltför snäll” kryddning, men det kan man ju säga till om nästa gång.
   Visst är det bra med dessa runda bord och det tycker jag det är på alla restauranger om man är fler än fyra, Ja, även fyra…
   Kanske ska man ta med egna vinglad idag på “rejset”. För säkerthets skull.
   Trevlig Valborg!

 7. Ja jag förstår att ni hade en underbar dag/kväll tillsammans mat o goda vänner är en god kombo 🙂 nu hoppas jag vår värmen snart kommer 🙂 trevlig valborg kram

  1. Det hade vi verkligen!Idag är den sköna värmen tillbaka igen så det lär inte alls bli en hutttrande Valborg.
   Men några eldar är inte aktuella här förrän till midsommar och då eldas det desto mer.
   Önskar dig en trevlig helg!
   Kram!

  1. Nu är “tapaserejset” över för denna gång och vad som är roligt är att vi ofta hittar för oss nya restauranger. Men tapas äter vi ju nästan varje dag och variationerna är stora på dem.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram!

 8. Så härligt att gå ut och äta god mat tillsammans med sina goa vänner!
  Det är ju en konst att äta med pinnar, speciellt soppa, men “dina elever” verkar ju ha fått upp snitsen nu.
  Vi var på den där trevliga kinarestaurangen för ca 15 år sen, minns att maten var god mat.
  Härligt att ni kom iväg på en tapasrunda.
  Kram!

  1. DEt har blivit lite av en vana nu att äta kinamat till helgen. Och vi har väldigt roligt när vi ses. Pinnföringen är nu väldigt bra hos adepterna, alltså de som inte kunde äta med pinnar tidigare och snitsen är god.
   Maten här är dock lite anpassad till västerlänningar och lite tam, men man kan säkert be om starkare.
   Jadå tapasrundor har det blivit och idag i fint sommarväder.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *