Skyltar Utflykter

I Vaxholm tillsammans med Skyltsöndag #332

Söndag! Och det innebär här på bloggen att det är dags för “Skyltsöndag.” Ett tema som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Skyltar av olika slag gäller och med väldigt fri tolkning. Dagens skyltar kommer från veckans besök i Vaxholm, denna skärgårdsidyll strax utanför Stockholm. En strålande dag på alla sätt. Och en båtresa hit och tillbaka till Stockholm gjorde dagen än bättre.

Strömkajen i Stockholm. Här finns sightseeingbåtar som väntar på att köra dagens första tur. Och en bit bort ligger Vaxholmsbåtarna som ska ge sig ut i skärgården. Och lite kunglig glans åt det hela ger Stockholms slott på andra sidan vattnet. 

I Vaxholm

har vi inte några direkta planer annat än att strosa runt, ta in atmosfären och att äta lunch. Något som känns ganska lagom denna strålande “eftersommardag”.  (Just denna dag kändes det som om det var höst.) Resan ut till Vaxholm kan ta mellan 60 och 90 minuter, beroende på vilken båt som är i trafik och också på hur mycket gods som ska av vid olika bryggor. Och förstås om det är passagerare som ska av eller på vid olika bryggor.

nÄstan framme i Vaxholm möter vi fartyget Östanå från StrömmabolagetNästan framme i Vaxholm möter vi fartyget “Östanå I” som kör för ett annat rederi, Strömmabolaget. (Här är det dagsturer eller mer organiserade turer som gäller)

Vaxholm är en verkligt fin sommarstad och besökarna som då kommer hit är många. Nu när säsongen i stort sett är förbi var det gott om plats överallt. En hel del utländska besökare var med båten hit så  stundtals kände vi oss också nästan som turister. Men kan tänka mig att det fortfarande är många som söker sig till Vaxholm på helgerna.

I Vaxholm brukar det under högsäsong vara livlig biltrafik. Men inte denna septemberdag.Under högsäsong brukar det vara livlig trafik på gatorna i Vaxholm och bilar som letar parkeringar. Men kanske har fler av dessa skyltar gjort att man väljer att parkera utanför själva stadskärnan.

I butiken “Bland kobbar och skär”

blev det en djupdykning. Här fanns ett stort utbud av det mesta.

Är du i Vaxholm så missa inte butiken "Bland kobbar och skär"Är du i Vaxholm så missa inte denna butik. Ligger på Rådhusgatan 26 i Vaxholm, nära rådhuset och torget.

Flera fina rostiga alster fanns både utanför butiken och inne i den och tankarna gick genast till bloggvännerna BP och “Mitt skogsliden”  För egen del ville jag gärna köpa något som kunde vara på vår balkong men kunde inte bestämma mig.

Mer från butiken. Ett “axplock”. Kom här genast att tänka på en annan bloggvän, Anki, som är svampexpert. Ja, hon kan det mesta om det som finns i naturen.

Fina och färgglada wettexdukar

Muggar som helt klart passar att ha med ut i naturen. Ja, den kan nog även passa bra på en balkong eller i båten.

Ett litet hus för en vinbox och en termos som absolut passar extra bra för utflykter i naturen.

Kuddar behöver jag absolut inga men tar gärna till mig budskapet. “Gör mer av det som gör dig lycklig”. Är ganska bra på det men visst kan jag bli än bättre.

I denna härliga butik i Vaxholm  uppskattade jag att det fanns det sådant som lätt kunde användas i vardagen. Och i varje fall jag behöver inget som inte har en daglig funktion.

Såg nu när jag publicerat inlägget att jag förra året i augusti också skyltade från Vaxholm. Lite annorlunda mot dagens skyltning.

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

30 svar på ”I Vaxholm tillsammans med Skyltsöndag #332”

 1. Skärgårdar ska ju utforskas med båt, vi har liknande här ju och mysfaktorn är riktigt hög på sådana ju, speciellt om det vankas räkor ombord som man kan skölja ner med en god öl 😉
  Ett hus för vinboxen?
  Har jag aldrig sett, det åker genast upp på min önskelista inför jul 😉

  Ha det fint Ditte.

  1. Ni har ju många olika alternativ och jag hoppas kunna testa nästa sommar. Var länge sedan nu som jag var i Göteborg. Och att ta båten ut i skärgården är ju så fint.
   Här finns det olika matkryssningar/räkkryssningar som vi tidigare åkt med men både förra sommaren och den här kändes det inte ok. Men vi satsar på nästa.
   Visst är huset för vinboxen fint. Finns i flera varianter och säkert i butiker i din stad också.
   Önskar dig en fin kväll och en bra start på veckan.

 2. Åååååå vilken butik!
  Hade varit dyrt för mig att gå ut där….tur att jag bor en bra bit bort.
  Underbart skyltat! (tack för länken)
  Ha en fin eftermiddag.

  1. Tack! Så roligt att titta in här! Och jag ska ta en titt hit igen. Kunde inte bestämma mig för vad som ev. kunde få följa med hem. Men en hel del fanns att välja på. Tänkte både på dig och BP när jag var här-
   Mulet här idag men jag har möblerat om så armstyrka har jag tränat.
   Trevlig kväll.

 3. En fin skyltvandring i Vaxholm! Fanns några åtråvärda saker där, men bara om jag villhöver. Budskapet på kudden anammade jag också!
  Stor kram!

  1. Vaxholm är så fint och butiken gillade jag. Wettexdukar som piggar upp går alltid åt här hemma. Och jag ska helt klart inhandla lite rostiga saker till balkongen. Fastnade extra för några höga ljuslyktor. Så det får bli en tur tillbaka. Jag tycker det är roligt att förnya lite. Men jag har som regel; en sak in och en ut. Men Stadsmissionen blir glada.
   Ja, att se till att ha det så bra man kan är nog så viktigt. Jag tycker jag är ganska bra på det.
   Stor kram

 4. Säger som LillaSyster – dregel, dregel. Måste faktiskt ge dig en (stor) komplimang. Bilderna du lägger upp från varorna i butiken är betydligt mera tilltalande än vad de visar på sin hemsida. Wettexerna och muggen står det ju Anki på, å den rostiga saken får LillaSyster och jag väl dela på;-) Älskar den butiken:-) Perfekt att du gjorde så fin reklam för den här på Skyltsöndagen. Å du har helt rätt, fjolårets Skyltsöndag från Vaxholm var helt annorlunda. Bra gjort:-)

  Tusen tack för länkarna och de klockrena skyltarna:-)

  1. Tack! En hel del trevligt fanns och det fanns en hel del i “den rostiga skaran”. Kunde inte bestämma mig så det får bli en ny vända hit. Tänkte också på Anki här. Och wettexarna piggar ju upp rent allmänt.
   Jag gillade butiken och tyckte den kunde få medverka här idag. Passade perfekt till Skyltsöndag.
   Och visst var det helt andra bilder än från förra skyltningen sommaren 2020 i Vaxholm.

 5. Så mycket fint det fanns i den butiken….helt i min smak. Ibland är det kul att köpa något som man inte behöver men ändå gärna vill ha…..även om det är onödigt. Kram

  1. Här tittade vi runt länge. Och varför inte köpa på sig att par fina wettexdukar som kan pigga upp vardagen. Jag fastnade även för en del annat men kunde inte bestämma mig. Får bli en ny tur hit till Waxholm.
   Kram!

 6. Gör mer av dig som gör dig lycklig var verkligen sanna ord. Det instämmer jag till 100% i. Ska sanningen fram håller jag väl bara på med det egentligen till 95% då 😉 Lynx vin måste jag kolla in, jag åker ju det märket på vintern 🙂

  1. Jag fastnade också för dessa ord. Jag tycker jag är ganska bra på det men det finns förbättringsåtgärder. Absolut.
   Lynx vin vet jag inte så mycket om men ska testa det. Gillade huset till vinboxen.
   Kul att du åker Lynx vintertid.

  1. Tackar! Ja, en butik med en del som piggar upp i vardagen. Kunde inte bestämma mig helt så det får bli en ny vända hit.
   Önskar dig också en trevlig kväll och bra start på veckan.

  1. Vaxholm är en liten fin skärgårdsstad och vi hade en riktigt fin dag här. Besöket i denna butik var riktigt roligt. Kunde inte bestämma mig för hittade en del fina saker som kan pigga upp i vardagen.Får ta en ny vända hit.

 7. Den rostiga cirkeln som jag inte vet vad jag ska kalla, den har vi även i Sundborns-affären. Himla fin men vill ta lite mer plats än vad man har på en balkong. Så många Anki-grejer och Lillasyster-grejer, och Ditte-grejer (wettex) dom skulle alla ha rena julaftonen där i affären!Nog blir man bra sugen, men jag väljer att göra som du, ta till mig det sista budskapet!
  Finfina skyltar och grejer!
  Kram

  1. Kul att denna också finns hos dig i Sundborn.Kan nog tänka mig en “rostig” ljuslykta till balkongen. Den får nog plats hos mig. Wettexdukarna piggar helt klart upp.Fanns en hel del annat som också piggade upp.
   Och sista budskapet tar ju ingen plats men tillför mycket.
   Kram

 8. Kollade in ditt inlägg från förra året också, så kul och olika skyltat! Tänkte direkt på BP när jag såg den rostiga fina prylen! Den butiken vill jag också gärna besöka, så fina grejer!
  Snyggt skyltat som vanligt!
  Må så gott!
  Kram

  1. Tack!Inlägget i år från Vaxholm var väldigt annorlunda mot förra årets. Och det är ju roligt att det blir så. Man ser, lägger märke till olika saker vid olika tidpunkter.
   Butiken är riktigt rolig och lite nytt i vardagen gillar jag. Nu kunde jag inte bestömma mig för vilken “rostig” ljuslykta jag ville ha så det blir en tur tillbaka. Bara trevligt.
   Ha det fint du också.
   Kram

  1. Var länge sedan jag var inne i butiken så det blev lite nygammalt nu närvi var här. Fågeln du köpte finns kvar. Jätteifin. Minns att jag läste ditt inlägg och om “Stubbviken” i Ö-vik. Undrar om ljuslyktorna också är tillverkade där- Tittade länge på den i butiken. Men jag hade tänkt mig en “rostig” ljuslykta till balkongen men kunde inte bestämma mig. Å andra sidan gör det inget för jag tar gärna en ny båttur hit.

  1. Jag hade tänkt mig en “rostig” ljuslykta till balkongen. Men kunde inte bestämma mig så jag får ta en tur tillbaka. Och det gör jag gärna. Är lite trött på ledlyktor som är ganska ocharmiga.

 9. Emaljmuggarna, dem föll jag för! När vi var i Serbien köpte jag en liten kanna i emalj att brygga mitt te i, den är kvar där men så jag gillar den. Älskar ju min emaljerade pajform också.

  Det var verkligen en välfylld butik med mycket intressant!

  1. Butiken hade en hel del som lätt piggar upp vardagen. Jag kunde inte bestämma mig så det får bli en tur tillbaka.Emalj är ju numer inte så vanligt men kan vara väldigt praktiskt.

  1. Vi hade en lyckad dag i Vaxholm i strålande sol. Fint med båtresan hit och hem, lunch, promenad och sedan roligt att botanisera i butiken. Kunde inte bestämma mig för vilken av de “rostiga” lyktorna jag ville ha så det får bli ytterligare en vända hit. Och inte mig emot.
   Önskar dig en bra start på veckan.
   Kram

 10. WOW! Vilken härlig butik! Fina saker som verkligen väcker habegäret!
  Tack för trevlig skyltning – och tack för länken Ditte!
  Kram! ♥

  1. Här fanns så mycket roligt och tankarna gick genast här till främst dig och LillaSyster. Mycket med svampar och annat i naturen.Du hade säkert tyckt om att titta runt i butiken och nog gillat turen hit till Vaxholm.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *