Skyltar Utflykter

Somriga skyltar från skärgårdsstaden Vaxholm

Söndag! Och det innebär också att det är dags för “Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Idag bjuder jag på veckofärska och somriga skyltar från Vaxholm och veckans trevliga besök där.

 

Somriga skyltar

I måndags var vi “på hugget” och kom iväg  till sommarstaden Vaxholm. Och det gjorde vi  med SL:s nya pendelbåtslinje. (Stockholms lokaltrafik och i samarbetet med Waxholmsbolaget) I måndags var det premiär för denna nya båtlinje och vi ville gärna passa på att åka med. Linjen är ett försöksprojekt på två år och vi välkomnar detta varmt. Vaxholm är verkligen ett populärt  utflyktsmål och många vill ta sig hit sjövägen. Visserligen har  Waxholmsbolaget under våren och sommaren, precis som vanligt, kört sina turer både till Waxholm och vidare ut i skärgården. Men trots begränsningar av passagerare har det många varit väldigt trångt ombord på båtarna.  Så beroende på det har vi valt att avstå skärgårdsturer denna sommar. Men nu kom vi i alla fall till Vaxholm. Bra så! Och den norra  ytterskärgården, som vi verkligen är förtjusta i, finns ju kvar till ett annat år.

Vaxholm. Somriga skyltar samlade vid bensinmacksbryggan. Somriga skyltar samlade på en brygga. Glassgubben, bensin, korv, godis, kaffe och så bensin. Och för säkerhets skull också en livboj.

Vaxholm. Fler somriga skyltar i form av fint målade brevlådor. Fler somriga skyltar i Vaxholm. Här har man valt att pigga upp sina brevlådor.

Dags för lunch

När vi är i Vaxholm har det varit lite av tradition att promenera bort till Hembygdsgårdens café och äta lunch. De tankarna fanns nu också. Men! Jag hade av någon anledning glömt bort den sprängladdning som exploderade i Hembygdsgården i oktober 2019 och förstörde stora delar av byggnaderna.

Påminnelse om pågående renovering. Men vi kommer tillbaka.

Lunch ville vi ju äta och valet stod mellan Waxholms hotell och bistro Magasinet. Hotellet har vi testat många gånger så efter en kort tvekan blev det lite nytänkande och Magasinet.

Vaxholm. Bistro Magasinet. Här bjöd man också på somriga skyltar. Även Bistro Magasinet bjöd på roliga och somriga skyltar Här är även hundar välkomna. (Inte för att socialisera men att få vara till städes.) 

Lokal öl till lunchen blev det för maken; Vaxholm lovart lager. (För egen del blev det vitt vin)

Varför inte? Nog så viktigt.  Jag skriver ganska ofta vad jag tycker om ett restaurangbesök. Både ros och ris och skickar en kopia till restaurangen i fråga. Tyvärr är det sällan de restauranger som är “trista” som svarar på mejlen. Och det säger ju en del.

Tillbaka till huvudstaden

Våra dryga tre timmar här  i Vaxholm försvann snabbt och det var dags att gå till båten för att åka hem till huvudstaden igen.

Vaxholm. Pendelbåt till Stockholm. Bland somriga skyltar passar denna också in. Tror inte behov finns för den i november. Bland  somriga skyltar passar denna också in. Kan inte tänka mig att behov av den finns en regnig och blåsig novemberdag.

Resan tillbaka till Stockholm gick smidigt och gott om plats ombord. Nu åkte vi med med en snabbbåt. Stopp vid färre bryggor och även god hastighet så tog resan ca 45 minuter. Roligt var att se att det låg två stora kryssningsfartyg vid Stadsgårdshamnen i Stockholm.  Här har det knappast varit några kryssningsfartyg i sommar utan det har mest varit Vikinglinjens Finlandsfartyg som legat vid kajen. Fartygen som nu låg här över dagen kom från resebyrån TUI och båda med namnet “Mein Shiff”. Men passagerarna fick inte gå iland utan fick nöja sig med att titta på delar av stan från fartyget. Tursamt nog har de i alla fall fått ta del av Stockholms skärgård.

Två enorma kryssningsfartyg, “Mein Shiff”  i Stadsgårdshamnen i Stockholm. Här ser Djurgårdsfärjan riktigt liten ut.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

34 svar på ”Somriga skyltar från skärgårdsstaden Vaxholm”

  1. Jättetrevligt! Och perfekt med den här nya pendelbåten för antalet passagerare var rejält begränsat så vi kunde åka.
   Har verkligen saknat skärgården i sommar. Men kanske kan det bli några turer nu i höst. Hoppas!

 1. Snyggt skyltat som vanligt! Vi brukar skriva omdömen på Tripadvisor och har noterat att vid ros får man svar men inte lika gärna vid ris. Själv uppskattar jag att kunna läsa omdömen från andra. Även om man inte tycker lika ger det ändå en fingervisning skulle jag vilja säga.

  Det var verkligen rejäla fartyg på den sista bilden!

  Kram och god söndag!

  1. Tackar! Ja, visst är det märkligt att olika ställen inte vill ta till sig de förbättringsförslag man har. Jag tycker också att Tripadvisor ger en bra fingervisning.
   Kul att se några kryssningsfartyg i Stockholm för det har varit brist på dem i sommar.
   Kram och trevlig söndag.

 2. Vilken tur det var alkoholfritt till hundarna!
  Typiskt att “dåliga” ställen inte svarar, det dåliga fortsätter.
  Vaxholm har jag besökt men ett tag sedan.
  Båt dit, buss åter.
  Minns att det var väldigt varmt och air condition fungerade ej på bussen.
  Fikade hos Lena Linderholm.
  Googlade , verkar inte finnas kvar längre?
  Minns jag handlade lite också, gillar hennes saker.

  1. Bistro Magasinet var nytt för oss. Waxholms hotell eller Hembygdsgården har varit våra val. Men nu är ju Hembygdsgården stängd och vi var supernöjda med Magasinet. Vi brukar ta båten hit för vi gillar ju både båtturen i sig och lite lummig innerskärgård. Men någon gång har det blivit buss också.Perfekt nu med den nya pendelbåtslinjen.
   Lena Linderholm har vi också besökt ibland men hon har inte kvar butiken här och de har flyttat till Strängnäs. Har köpt en hel del här, både dukar och porslin. Gillar också det som fanns i butiken och det var mycket från Frankrike och Provence. Kul att du också varit där.

 3. Undrar vad man gjort utan alla dessa skyltar, livet hade blivit lite mer komplicerat, och så hade vi inte haft denna skyltsöndag, hade varit en stor förlust.
  Bra jobbat Ditte.
  Ja, coronan har ju ställt till det för turismen, hoppas att vi snart är iordning igen så samhället kan återgå till det normala.

  Ha det fint Ditte.

  1. Tackar! Ja, visst är det bra med alla dessa skyltar Och tänk sen alla skyltar man missat.
   Ja, coronan har begränsat oss väldigt mycket. Men det måtte väl komma andra tider. Tider som är mer vanliga.
   Önskar dig en fortsatt bra söndag och en bra start på veckan.

  1. En härlig sommardag blev det och än finare då att komma ut hit till Vaxholm.
   Lite kyligare här också med en del kastbyar. Ännu inget regn dock.
   Önskar dig en fin eftermiddag.

 4. Trevliga och pigga skyltar som vanligt!
  Jag har i många år skrivit omdömen på TripAdvisor men har slutat sedan ett tag tillbaka. Tycker inte jag har fått tillräcklig återkoppling. Jag läser gärna andras omdömen, för det är en tillgång. Men jag tyckte TripAdvisor tjatade så ofta på mig att jag skulle skriva, så det kändes som spam.
  Skyltar med HÅLL AVSTÅND har nog kommit för att stanna. Men det är bara bra, tycker inte man någonsin ska trängas mer.
  Jag hade kunnat gå på museet men har väl tappat lite av lusten, kan jag säga.
  Trevlig skyltsöndag med stor kram!

  1. Tackar! Jodå, jag skriver på. Men visst är det märkligt att en del är dåliga på återkoppling. Tycker mest det varit de där jag haft förbättringssynpunkter.
   Trist pm Tripadvisor på “på” för då blir det lätt motsatt effekt. Men än har jag inte upplevt det.
   Att hålla avstånd är ju viktigt och en del behöver nog påminnelsen. Och för mig kan de gärna stanna kvar.
   Så många muséer har jag inte besökt men några och då har det varit just “slottider”. Har fungerat bra. Har en del utställningar jag gärna vill se.
   Önskar dig en fortsatt trevlig söndag.
   Stor kram

 5. Återigen snyggt skyltat Ditte! Du tar oss med på så fina turer och det gläder mig 🙂
  Postlådan var verkligen snygg….och annorlunda, kul idé!
  Ha det toppenfint nu, kram!

  1. Tackar! Jag passar på att göra de utflykter och turer som är möjliga. Livet pågår ju här och nu och med goda avstånd.
   Visst är postlådan fin.Och den piggar upp.
   Önskar dig en fin vecka och trevlig kväll.
   Kram

 6. Brevlådan var riktigt fin och så gillar jag Magasinets humor. Det behövs så lite för att gästerna att le, och de har Magasinet verkligen lyckats med.
  Så Vaxholm har nu också sitt eget mikrobryggeri. Alla orter med lite självaktning verkar hänga på öltrenden. Perfekt med mångfald:-)
  Så du recenserar restauranger och lägger upp på Tripadvisor. Själv har jag aldrig gjort det, men vet att många restauranger i Benidorm gjorde reklam för både att de fanns med och att kunder uppmanades att skriva på Tripadvisor.
  Tusen tack för en rolig skyltning från min (nästan) grannkommun. Stort tack för länken också:-)

  1. Vi gilla de verkligen bistron på Magasinet och hit kommer vi gärna tillbaka. Både humor, mat, dryck, service och miljö tilltalade ossButiken har jag ofta besökt och så blev det nu också Men restaurangen var en ny bekantskap. Väldigt trevlig sådan.
   Brevlådorna var väldigt somriga och jag undrar om de byts till vintern.
   Jag skriver ibland recensioner på Tripadvisor och om jag är missnöjd skickar jag en kopia till restaurangen så att de ska veta. Och jag talat också om på plats vad jag tycker. Både ris och ros. Har runt om i världen haft god hjälp av Tripadvisor, i varje fall kan man få en god “hint” om hotell, restauranger och andra ställen.
   Ja, visst är Vaxholm i princip din grannkommun. Och en fin sommarstad är det helt klart

 7. Så många skyltar du hittat, men så har du ju gjort en hel del utflykter också.
  Superfina skyltar, inte minst de fina brevlådorna, hundbaren och den snygga etiketten på Bosses lokala ölflaska-
  Ha en trevlig kväll!
  Kram

  1. Tackar! Här blev det sommarskyltar från Vaxholm och det blev verkligen en fin utflykt hit. Försöker vidga vyerna så mycket jag kan och där jag också kan hålla avstånd. Perfekt med den nya pendelbåtslinjen hit där det var gott om plats-
   Visst kändes brevlådorna somriga men kanske byter de ut dem när hösten kommer- Här i Vaxholm finns ett lokalt bryggeri och klart ville vi gynna det. Ölen var dessutom riktigt god.
   Önskar dig också en fin kväll-
   Kram

  1. Det var så fint att nu komma hit och kul att testa den nya pendelbåtslinjen. Och en del somriga skyltar fanns .

 8. Vilka fina skyltar, sommar sommar ,-)
  Pendelbåtslinjen var ju verkligen jättefin ,-)
  Får passa på att njuta av fina sommarbilder och då passar ju båtar verkligen in!
  Ha det jättefint KRAM från mig Primrose ,-)

  1. Tackar! Ja, visst är pendelbåtslinjen perfekt. Vi har använt den mycket i sommar. Men just den till Vaxholm är ny och började gå i vekcan. Kommer att använda den många gånger.
   Ha det fint du också och jag önskar dig en bra start på veckan.
   Kram

 9. Jag tycker det är bra att folk berättar både det trevliga och det mindre trevliga om sina upplevelser. Jag brukar skriva på Google Maps. Ibland har jag fått kommentar där från innehavaren. Både tack för recension eller för att gå i försvar. En gjorde det senare och hävdade att den dåliga service vi fick i Madrid inte var deras ställe. Konstigt, jag hade ju kvittot kvar och där stod deras nann och adress.

  1. Jag brukar själv titta på Tripadvisor när vi reser för att få lite råd ocg vägledning vad gäller hotell och restauranger och det jag läst har ofta varit till god nytta. Jag talar också oftast om på plats om det är något jag tycker är extra bra eller om det är något jag inte är nöjd med. Oftast är det mesta bra men där jag varit mindre nöjd och poängterat det så är det si och så med den feedback jag fått.
   Märkligt detta med ert besök i Madrid och de hävdar att stället inte var deras. Så bra att du skrev om det så kanske det hindrar några att gå dit. Å andra sidan byter ju ställen ägare ibland och det kan blir så mycket bättre. Men skriver man en recension av ett ställe är det ju den egna upplevelsen som gäller.

 10. Älskar skärgården och att få följa med dig ut på tur! Målningen på postlådan är i stil med tavelmålare Bengt Eldes verk. Han gick ju bort för några år sedan, hade sin sommarateljé här i trakten, men hans fru har kvar fastigheten och jag träffar henne varje sommar på loppis. Hon brukar handla smått och gott som hon använder till sitt eget skapande. Vill minnas att hon gjorde mycket hattar men säkert även annat.
  Tack för fina skyltar, jag blev häpen igår då jag fick en fråga på mobilen om jag kunde svara på frågor om besöksmålet Gamla fabriken i *Fredriksberg…Det är inte något utflyktsmål! Det är livsfarligt att vistas där, nu ville man veta om stället var handikappanpassat!
  Nattikram från pörtet

  1. Skärgården har vi gemensamt. Att vi gillar den. I sommar har vi dock inte kommit så långt ut men vi var väldigt nöjda med turen git till Vaxholm och att kunna ta den nya pendelbåtslinjen med betydligt färre resenärer. (Man tog ombord 1/3 av vad man brukar och det känns bra)
   Postlådan är jättefin och jag har sett liknande målningar just av Bengt Elde i Gamla stan. Vad roligt att läsa att de hade sommarateljé i dina trakter och att även frun är konstnär.
   Vad gäller “Fabriken” hos dig måtte någon ha fått detta om bakfoten att det var ett utflyktsmål. “Ett monument övergammal industribyggnad” står det att läsa på Svensk byggtjänst. Skrivet 2017 så man kanske kan tro att det är ett utflyktsmål.
   Kram och god morgon.

 11. Hade gärna gjort några spontanresor, men avstod av den anledningen du skrev. Jag får väl åka i November helt enkelt
  Jättebra initiativ att tänka på hundarna, man kan ju inte lämna dom i bilen. Ölen har jag inte testat, snygg etikett.

  1. Den här båten lär ju gå hela året men kanske med viss reducerad turlista. Vi kan ju åka dagtid och i veckorna och då är det färre antal resenäer. Helgerna är det nog många fortfarande som vill ta en tur. Men hösten är också fin här ute.
   Fanns en hel del varianter av öl från Vaxholms bryggeri att välja på. Och etiketten var en bonus.

 12. Mycket sommar i dina skyltar idag! Härliga skyltningar och den jag log mest åt var baren där hundar får vara med om de inte dricker alkohol. Det är väl det som avses? 😉
  Det är bra med konstruktiv kritik, både positiv och negativ. Som caféägare har vi för det mesta fått bara bra ord om oss men sen kan det också hända att någon är på surt humör redan när de kommer och då är det inte nådigt. Det behöver inte ens vara dåligt utan allt är dåligt som den människan har att göra med just den dagen. Ödesdigert kan det bli…vi har klarat oss bra och försöker givetvis tillmötesgå och göra det bästa för alla som kommer, men jag känner restauranger som har fått kritik för sådant som de inte borde få negativ kritik för alls. Jag ger också både ock när vi besöker olika ställen, men försöker alltid säga till på ett vänligt och sakligt sätt om något är helt uppåt väggarna. De flesta tar till sig på rätt sätt men precis som du själv skriver så finns det de som inte ens svarar och det säger en hel del.
  Tack för trevlig skyltsöndag här hos dig Ditte!

  1. Tackar! Ja, lika bra att passa på att hålla kvar sommaren och det har verkligen varit en jättefina vecka här på alla sätt.
   Så rätt det du skriver om ev. negativ kritik. Och visst beror det mycket på gästerna. Jag är ju oftast väldigt flexibel och positiv och kan inte påstå att jag skrivit så många förbättringstankar till Tripadvisor. Men vi besökte en tapasrestaurang här i Sjöstan och stod och väntade i 20 minuter innan vi gick. Gott om bord och serveringspersonal men de fick inte placera oss. Och hovmästaren lyste hela tiden med sin frånvaro. Vi frågade efter honom vid flera tillfällen och “han skulle snart komma”. Vi framförde våra tankar på plats och jag skickad också ett mejl. Ingen respons. Tänkte de skulle få förklara sig innan jag skrev på Tripadvisor. Men icke. Ingen respons alls. Väldigt trist. Men å andra sidan träffar vi väldigt sällan på detta dåliga bemötande.

 13. Jag minns helt klart hur jag tappade hakan när jag var liten och vi åkte med pappas båt till Vaxholm och tankade. En bensinstation på vattnet! Det hade jag aldrig tidigare sett. Uppe i Byske fick vi minsann kånka bensindunkar för att “mata” båtarna… 🙂

  Snyggt skyltat från en härlig miljö 🙂

  1. Tackar! Ja, Vaxholm är fint och otaliga är de gånger vi varit här . Både med egen båt och med andras. Och visst är det bra med en bensinmack på vattnet.
   Ha det gott!
   Trevlig måndag.

 14. Söndagsskyltningen är oändlig och det är bevisat fler än en gång 🙂
  Inbjudande brevlåda där; trivselfaktorn på era njutfykter är inte att miste på.
  Stor kram

  1. Visst är den och skyltar kan ju vara så mycket. Lite kreativa tankar hos mig kan ibland skymta i dessa. Visst är brevlådorna fina! Men jag undrar om de byter motiv till vintern. En riktigt lyckad dag hade vi även i Vaxholm.
   Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *