Torrevieja

Aktiv i grupp – Motion, glädje och gemenskap

Att vara aktiv och utöva visst motionerande i grupp kan ha sina fördelar. Ja, förutom motionen då förstås. Och det var just det vi gjorde häromdagen. Vi vari ett glatt gäng som i samlad trupp vandrade genom Torreviejas gator på väg till de gemensamma boulbanorna i Rosaleda, strax öster om centrum av stan. Här skulle det spelas boule. Men aktiv i grupp har vi varit flera gånger tidigare och då med bowling och bangolf. Också passande aktiviteter där motion, glädje och gemenskap friskt blandas. (Inlägg från bangolfen finns här.)

Att spela boule är ett bra sätt att vara aktiv i grupp. Uppladdning inför spelets början.  Ami i mitten styr upp det hela och fördelar klot. Här  samlar sig Carita, Dan, Stig och Ulla (Amis föräldrar) Bosse, (maken) Anders och Ama.

Att vara aktiv i grupp

tycker jag är både trevligt och lättsamt så när vännerna Ami och Patrik nu tog initiativ till en bouleeftermiddag var vi andra inte sena att haka på. Lagindelningen blev att “herrarna” spelade mot “damerna” så när det och viss regelgenomgång var gjord kunde spelet börja. Nästan. I alla sporter och i samband med träning så har jag sett att sportdryck förekommer så det gjorde den här också. I olika former.

Ama och Anders stärker sig med energigivande dryck innan spelet startar och Dan & Patrik studerar banorna. 

Herrlaget är i farten.

Så var det min tur. Blicken stint framåt mot “lillen”, det lilla gröna klotet, som man ska försöka komma så nära som möjligt. Spänningen är oliiiiidlig. Hur skulle jag lyckas….

Aktiv spänning kan det vara i boule. Hur skulle jag lyckas?Stor koncentration och aktiv spänning innan klotet lämnar min hand. Hur skulle jag lyckas- 

Här är det tre klot som alla vill vara närmast “lillen”. Mitt är det lite rostiga till vänster. Vilket som var närmast? Jag tror det var mitt. Men är osäker.

Anders mäter väldigt noga.

Dags att stärka sig. Flera omgångar är kvar. Många skratt och uppmuntrande tillrop både till lagkamraterna och motståndarna tar törsten. 

Men i nästa omgång hände det. Tämligen svårslaget. Här har Amis och Dans klot hamnat “kloss mot kloss” mot lillen.  Hur ska detta bedömas. Svårt fall. Men jag vill minnas att det blev lika poäng.

Ovanlig träff. Två klot träffar den lilla gröna. Här kan man tala om närkontakt. 

Hur det gick i spelet? Det var väldigt jämt. Ett litet tag. Men herrlaget vann. Stort grattis!

Stig, Anders, Dan. Bosse och Patrik försökte få till ett samtida segerhopp. Här är i alla fall Anders fångad i luften. Kanske har de andra redan landat. Eller är på väg i upphoppet. 

En sen avslutningslunch

intogs på den indiska restaurangen My Dream i Rosaleda. Och här finns mycket av det mesta att välja på.  Jag och några till slog jag runt på en indisk mat (ägaren är indier) och i övrigt var det “gott och blandat”.

Trevligt har vi! Tack Ami och Patrik för initiativet och alla andra för en god match.

 

34 svar på ”Aktiv i grupp – Motion, glädje och gemenskap”

 1. Trevligt att vara ett gäng som spelar boule eller dylikt. Det blir en sådan gemenskap ? Bra initiativ!!
  Min far och fru spelar boule på GC med grannfolket och brukar grilla efteråt. Härligt!
  Kram

  1. Det är trevligt att göra saker tillsammans och vi varierar med bla.a boule, bowling och bangolf.Ja,annat också. Och mat efteråt passar alltid bra.
   Kram och trevlig onsdag.

 2. Visst är det mycket trevligare att vara aktiv i grupp så jag förstår att det blev en trevlig dag. Sedan var det verkligen inte fel att avsluta med en gemensam middag på lokal. Äta skulle ni ändå göra 😉

  Kram och god kväll!

  1. Det blev verkligen en jättetrevlig dag och finalen med en sen lunch höll samma glädje och uppsluppenhet.
   Kram och trevlig eftermiddag och kväll.

 3. Läste där om era eskapader hos Ama och den mycket svårlösta situationen med lillen mellan två klot. Jag hittade regler åt er så nu har Ama dem till nästa gång det blir diskussioner! 😀

  1. Bra att du hittade reglerna. Jag hittade också min bouleregelbok här hemma och har läst på. Men å andra sidan går det bra att vara kreativa i vårt spel så reglerna kan vara lite flexibla. Förhöjer den glada stämningen. Och några egentliga diskussiner blir det sällan. Att “lillen” hamnar så här är ganska ovanligt.Men det händer. Roligt har vi och det vad vi än spelar.

 4. Man ser det på alla bilderna, att ni har roligt och är samstämda även om männen ser rätt malliga ut för att de vann 😉 Med all rätt förstås! Det blir dubbelt roligt när man är flera. Härligt! Tack för liten boulelektion samtidigt.

  1. Roligt har vi “på våra möten”. Och skratten och uppmuntrande tillrop brukar höras över nejden. Men nästa gång så tar vi revansch. Och gör vi det inte så är det lika roligt.

 5. Såg “reportaget” hos Ama häromdagen. Det är riktigt kul att se er motionera med tillhörande “energidryck” före och under matchen, samt med nödvändig föda efteråt:-)

 6. Så trevligt det låter och ser ut. Härliga, sportiga bilder.
  Mysigt att träffas så där några stycken och samtidigt spela eller tävla. Umgänget är, att prata, skratta , tävla och ha roligt, viktigt, det betyder mycket.
  Ser ut på bilderna som om det inte är så väldigt varmt.
  Trevlig kväll.
  Varm kram till dig.

  1. Vi har roligt när vi ses och att “motionera” lite piggar upp- Viktigast är att ha trevligt. DEt här med att vinna är roligt i sig men inte alls det viktigaste. Nej, så varmt var det inte ca 18 grader men det ser svalare ut när molnen kommer.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Stor kram!

 7. Hola! Har läst tävlingsreferaten hos både Ama och Ami. Storsint (eller listigt ?) av er att låta killarna vinna! Ibland måste de få ”boosta” sin självkänsla. ? Man vill ju inte att ”tekniska kontoret” ska deppa – kan ju finns projekt att ta tag i och då behövs positiva krafter. ? Vi spelade boule på samma plats, med sportdryck och med delar av samma gäng i somras och hade mycket trevligt!

  My dream har varit en favorit i 3-4 år men senaste året har vi inte gillat maten och till slut inte gått dit. Kanske har de bytt kock? Vi har alltid ätit indiskt där. En familj från Punjab har haft restaurangen. Jag är mkt kräsen när det gäller indisk mat efter att jag i min ungdom jobbade i London för en indisk familj i två år och åt vegetarisk, hemlagad indisk mat varje dag till lunch. Lagar gärna indiskt hemma också – från grunden. ???

  Kram och hälsa Mr B! ❤️

  1. Visst är det så! Och jag minns ert spel från i somras. Tror resultatet då också påminde om detta. Men, att stärka självkänslan är viktigt så det var väl det vi hjälpte herrarna med. Vi var några som åt indiskt och den maten var helt ok. Men kryddmässigt anpassad var den. Hade säkert fått mer “spicy” om jag sagt till. Tog en rätt med räkor och naanbröd till det. Gott var det. Just indisk mat är jag inte så bra på att laga, men äter den gärna. Gör dock försök hemma. Har ett par “favoritindier” i Stockholm som då och då får besök. Men kinesisk och thailändsk mat lagar jag mer hemma och från grunden. Får nog gå på kurs hos dig i indisk matlagning.
   Mr B hälsar till dig och Mr J.
   Kram!

 8. Vad kul ni har, boule är ett himla kul sätt att umgås på.
  Vi har faktiskt en egen boule (eller boccia, som det heter i Italien) bana. Det blir en omgång, minst, varje dag när vi är där. Gäster älskar det och vi också.
  Ni är verkligen ett härligt gäng där nere. Jag känner en fd Bangkokbo som precis köpt ett ställe i er fina stad. Kanske kommer ni att träffas vid tillfälle.

  1. Visst är det! Och perfekt att som ni ha en egen boule/boccia bana hemma. Förstår att det är uppskattat både av er och av gäster- Spännande och trevligt med en f.d. Bangkokbo som hittat hit. Vill till här att jag har ögon och öron “öppna”.

 9. Jag har aldrig spelat boule, men jag förstår att det är trevligt. Mina kompisar spelar en gång i veckan, inomhus på vintern och utomhus på sommaren. Det blir motion och gemenskap på samma gång och ni verkade verkligen ha roligt. Kan tänka mig att maten smakade gott efteråt. 🙂
  Ha en fin torsdag!
  Kram!

  1. Boule är ju väldigt socialt och trevligt. Den fysiska ansträngningen är inte direkt påtaglig men det är roligt att göra något aktivt tillsammans. Och väldigt roligt har vi också. Fint med kombinerad motion och gemenskap. Och visst smakade maten bra .
   önskar dig också en fin torsdag.
   Kram!

  1. Boule är ett trevligt spel och den fysiska insatsen är högst överkomlig. Mer taktik och skicklighet i att få kloten att hamna där de ska. Men roligt är det och många skratt blev det. Tror helt klart du gillat att vara med. Och “sportdryck” lär vara viktigt i sportsammanhang har jag sett…
   Kram!

 10. Så härligt ni har det och kul att göra sånt tillsammans. Och sedan äta god mat det är inte dumt. Fint väder har ni också, här är det 2,7 + i dag så det blir en stavgångspromenad sedan när det ljusnar. Jag ska på företagsmassage till tvätteriet här i stan i ef där dom tvättar landstingskläder. Den personalen behöver massage för sina axlar och nacke. Jag åker ut dit var sjätte vecka och det är uppskattat. Ha en skön dag och kram på dig.

  1. Vi har det bra och roligt att ses och göra något “aktivt”. Många skratt blir det och mycket prat också. Här har vädret nu senaste veckan varierat en del med mycket regn och blåst. Men så kallt är det inte, runt +17.
   Så skönt för de som jobbar att få massage och mjuka upp sina kroppar. Förstår att det är uppskattat.
   Önskar dig en skön promenad på morgonen och i övrigt också en fin dag.
   kram!

 11. Ja det är verkligen trevligt att träffas och motionera tillsammans 🙂 Emma fixade som hon sa fram reglerna till mig, så nu vet jag till nästa gång (om jag nu kommer ihåg… 😉 ).
  Maten var god, och jag fick ju med mig hem också och den gick att avnjuta dan efter också 🙂

  Ha en finfin torsdag!

  1. Visst är det! Och jag hittade en gamma bok med bouleregler här hemma som jag glömt bort. Men det är ju inte direkt ofta detta inträffar att två klot ligger mot “lillen”. Men kanske kommer vi ihåg till nästa gång.
   Och en bra avslutning med god mat blev det också-
   Trevlig torsadg! Och hoppas på lite sol idag.

  1. boule är roligt och här kan ju i princip alla vara med. Siktar man mot goda resultat krävs ju mycket mer men som förströelse och allmän trevlighet kan man ta det hela mer på lek. Och det gjorde vi.
   Indisk mat tycker jag om men ibland blir den kanske väl “turistanpassad”. I Stockholm har jag ett par bra indiska restauranger som vi besöker ibland och där känns maten mer “autentiskt”.

 12. Visst har vi roligt på våra träffar 🙂 Och imorgon hoppas jag det blir träff igen…..vädret ser ut att bli en aning stabilare. Vi hörs senare!
  Stor kram!

  1. Verkligen! Hoppas nu på bra “träffväder” i morgon. I varje fall vill vi inte ha regn.
   Stor kram och trevlig kväll.

 13. Visst är det kul att göra någon aktivitet tillsammans. Ni ser ut att ha väldigt trevligt tillsammans. Kan berätta att så har nog ingen gått klädd i Sverige idag. Kallt som tusan, tyckte åtminstone jag det var tidig eftermiddag när jag var ute på en längre promenad! Så blev det kaffe och julskumtomtar när jag kom hem, sådana tomtar är jag farligt förtjust i! 🙂

  Ni åt betydligt nyttigare efter ert spelande!

  1. Det låter gott och trevligt med kaffe och skumtomtar efter den utevistelse. Kan meddela att även jag tycker dessa är försvinnande goda.
   Vi ses här då och då och passar ibland på att motionera. Bangolf eller bowling har vi också testat och roligt det också. Att sedan avsluta med att äta en gemensam måltid är också trevligt. Så kallt är det inte även o solen inte gör full entré. Runt +18 under dagarna så att klaga vore förmätet.

 14. Här såg jag flera bekanta ansikten, så trevligt! Och vilka fina boulebanor det fanns att tillgå! Det spelas ju även här, har bara inte deltagit någon gång…ännu. Man spelar tydligen inomhus vintertid så det är en åretom-aktivitet. Det märks på bilderna att det inte är högsommar längre nere i Spanien heller. Inte så många bara armar längre. Men det kan ju vara skönt när man rör på sig.
  Kram

  1. Vad roligt att du kände igen oss spelare. Vi träffas ju då och då och gör trevliga saker tillsammans. Vi har även ägnat oss åt bowling och bangolf. Roligt det också. Visst är det bra med så många allmänna boulebanor. Kul att det finns boule att tillgå även hos dig. Kanske hoppar du med när kroppen vill. Så hett är det inte men dagstemperaturerna håller ändå sina +17 -lite upp eller ner. Och det är helt ok. Men ibland nu i november blir vinden ganska vass.Fortfarande är vi ute en hel del och efter söndagens och måndagens regn så har dte varit uppehåll och en del sol. (Nåja, inte så mycket…)
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *