Skyltar Torrevieja

I Torrevieja och på gång – Skyltsöndag #318

Söndag och det innebär här på bloggen att det är dags för “Skyltsöndag.” Ett tema som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Skyltarna är veckofärska och fångade på och under gång i Torrevieja. Välkomna med!

Spanien-. Turistinformationen i Torrevieja har tydliga skyltar så det är lätt att hitta hit- Turistinformationen i Torrevieja har tydliga skyltar. Här tittade vi in i början av veckan då vi  förenade nöje med nytta.

Tillbaka i Torrevieja

Visst känns det fint att vara tillbaka här efter 15 månader. (Torrevieja ligger på Costa Blanca, strax söder om Alicante. Alltså ungefär i mitten av den spanska Medelhavskusten)

En hel del är sig likt och en hel del är förändrat. Glädjande nog var i alla fall vårt lilla hus sig väldigt likt. För oss blir det nu mest morgon och kvällspromenader och detta med att röra på mig är viktigt för den onda rygg jag har. Försöker, här som hemma, att promenera 8-10 km/dag men delar upp kilometrarna i delsträckor över dagen och det har fungerat ok.

Så till skyltarna. I Torrevieja finns flera stränder. Inne i centrum ligger Playa del Cura. Och strax utanför, både norr och söderut, finns fler stränder som i mitt tycke alltid är luftigare. Playa del Cura brukar vara väldigt välbesökt och ganska trång. Men i rådande pandemitider märks tydliga avstånd mellan sällskapen. Jag är aldrig på någon strand men sitter gärna i skuggan på en strandservering och ser på vad som händer. Badar gör jag dock ibland och gärna kvällstid

I Torrevieja är tillgången på stränder stor. Här Playa del Cura inne i centrum. Tillgången till stränder i Torrevieja är god och många söker sig hit. Men i och med pandemin så har också nya strandregler kommit upp.

Längs strandpromenaderna i Torrevieja finns tydliga strandregler uppsatta för att minska Covid 19 smittan- Tydliga strandregler finns uppsatta lite varstans längs  strandpromenaderna i Torrevieja för att minska Covid-19 smittan

Vid nästa strand, Playa de los Locos, som ligger lite norrut från City, såg vi reklam för en nyöppnad supermercado i närheten; en Consumbutik.

Påminnelser

Även här i Torrevieja blir vi påminda om att sprita händern, hålla  avstånd och anvisningar om  hur man ska gå. Dessutom ska ansiktsmask vara på. Men jag har sett många som fuskar. Känns onekligen väldigt onödigt med mask när man är ensam på en gata.

 I Torrevieja blir vi ofta påminda om att hålla avstånd, sprita h'nderna och täcka nun och näsa- Utanför restauranger, marknaden och butiker i Torrevieja finns ofta dessa maskiner med uppmaning att desinficera händerna, täcka näsa och mun och hålla två meters avstånd

Vid en annan restaurang finns denna påminnelse. “Förbjudet att gå in utan mask”. Men när man sitter ner behöver man inte ha den-

Den här påminnelsen, “Edificio Corona,” namnet på byggnaden/huset, har funnits här länge. Långt innan pandemin kom till-

I fredags var vi på marknadenoch här fanns också tydliga påminnelser av olika slag-

Entré med olika försiktighetsåtgärder på en skylt.

Tydliga och rejäla pilar som anger gångriktiningen.

Så en sista påminnelse för idag-. Tapas och ett gott glas vin-

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

30 svar på ”I Torrevieja och på gång – Skyltsöndag #318”

  1. Här är det inte rekommendationer utan det som står på skyltarna gäller. Här har man ju också lyckats bra med att broms smittan.
   Men munskydden känns verkligen onödiga utomhus och inte minst om man är ensam på en gata. Kommer nog snart att ändras.
   Skönt med sol hos er. Mycket sol även här.

 1. Snyggt skyltat och så delikat det såg ut på sista bilden 😀 Bra att man upplyser om vilka försiktighetsåtgärder som gäller. Det känns liksom inte som om det är läge att slappna av riktigt än…

  Kram och god söndag!

  1. Här är det inga rekommendationer utan regler det är regler. Men jag fuskar med munskyddet om jag är ensam på en gata. Och det är många som gör det. Verkar lite knasigt att ha munskydd på om man är ensam-
   Hemma har jag bara haft munskydd om jag åkt kommunalt och annars har det varit avstånd som gällt-
   Hoppas du haft en bra söndag-
   Kram

  1. Här är det en del regler som gäller och inga rekommendationer. Men munskydd på när gatan är tom är överdrivet och där fuskar både vi och spanjorer. Varmt är det ju också där bakom masken. Trevligt att du är med.

 2. Mmmm tapas!
  Här blev det också ett glas vin idag i form av rosé till den färska koljan.
  Hmmm strandreglerna gå inte barfota…..
  Ha en fortsatt skön söndagskväll!

  1. Tapas här hör nästan till det dagliga och fick bli en skylt i sig-
   Vad gäller reglerna här kan man undra över många. Men jag är inte på stranden och kan bortse från dem- Munskyddet ska på även om man är ensam på en gata fast där fuskar både jag och många spanjorer.
   Har haft en härlig söndag med vänner och njuter nu på terrassen
   Hoppas du haft en skön söndag

 3. Så trevligt att ni kan okulärbesiktiga er sommarstuga och nyttja det goda som finns!
  Skyltar finns överallt, så även i Spanien.
  Idag skyltar jag med att jag varit kyrkvärd och det i en pandemi. Det funkade alldeles perfekt.
  Trevlig kväll med stor kram!

  1. Fint att vara på plats och så roligt att träffa vänner här igen- Idag har vi haft en heldag med kväll. Så roligt. Har inte skrattat så mycket på länge
   Roligt att se att stugan var i så gott skick och att även växterna överlevt. Många skyltar finns det och de som handlar om Covid är inga rekommendationer utan påbud. Men visst fuskar både jag och spanjorer med munskydden om man är ensam på en gata.
   Kunde inte tänka mig annat än att det skulle fungera att vara kyrkvärd även i dessa tider. Här har kyrkorna öppet och det är musnskydd som gäller.
   Hoppas du haft en fin dag och kväll.
   Stor kram

 4. Det var som vanligt en riktigt “aptitlig” Skyltsöndag, speciellt sista bilden:-)
  Trångt är det ju verkligen inte på stränderna jämfört med bilder du och Ama har visat från 2019 och tidigare. Men det är åtminstone inte lika glest som ifjol. Alltid nåt!
  Jämfört med Sverige är ju reglerna/skyltarna både fler och tydligare än här. Spanien hade ju klara förbud, vilket Sverige aldrig haft. Å sedan den “gamla generationen” har vaccinerats har munskydden försvunnit helt åtminstone i Täby Centrum…

  Ja, Corona är ju en öl också. Har försökt kolla om försäljningen har gått ned under pandemin, men jag har inte hittat någon info. Men det finns en Edificio Corona även i Benidorm – hahaha:-)

  En toppen skyltning! Tusen tack för den och länken:-)

  1. Tack! Ja, skyltar är det ingen brist på. Och de som är coronarelaterade är inga rekommendationer utan de gäller. Tapas hör ju verkligen hit så det fick bli en skylt i sig. Ordning är det på stränderna och med två meter mellan olika sällskap. Ingen trängsel. Å andra sidan är jag inte där men sitter gärna i skuggan helt nära.Och här är det liksom inga rekommendationer utan det som står gäller.
   Jag har ju bara hemma använt munskydd om jag åkt kommunalt och i övrigt har det varit avstånd som gällt. Här känns det knasigt med munskydd på när man är ensam på en gata. Och jag fuskar och det gör många spanjorer också. Dessutom ska munskydden bytas varannan timme för att ha någon funktion och hur många gör det. Jo, jag gör det men i övrigt. Tror inte folk gör det hemma heller.
   Detta med Edificio Corona ör ju lite kul. Här var man före sin tid.
   Vad gäller ölen vet jag inte om det skett en nergång. Får fråga.

 5. Så bra att huset var sig likt och att det är tydligt skyltat om vad som gäller för att inte sprida smitta.
  Kan tro att det är skönt att promenera på morgonen och på kvällen då det är lite svalare.

  1. Vi var så glada att huset mådde bra och fint att nu kunna titta till det. Här är det väldigt tydligt skyltat och det är inte tal om rekommendationer uran det som står på anslagen gäller.
   Och att promenera morgon och kväll är behagligt och klart svalare är det ju då. Försöker ju få ihop 8-10 km per dag för att ryggen ska må bra-

  1. Tack! Nej, stränder är jag aldrig på och jag solar aldrig. Men jag kan sitta på en strandservering i skuggan och gå ner och bada. Tapas här hör till och varianterna är många.Och oftast goda.
   Kram

  1. Många föreskrifter är det men det verkar nu som om folk lättar på det mesta. Och varför ha mask när man är ensam på en gata. Men är det så är det bara att ordna in sig i ledet. Men nyttan med mask är ju minimal- Ska den fungera ska den ju bytas/slängas varannan timme och inte röras under tiden.
   Ja, det är 15 månader sedan vi var här. Och huset var i god form och det kändes skönt.

 6. Njuter av bilderna från Torrevieja! Snyggt skyltat som vanligt, och jag förstår att det är regler och inte rekommendationer som gäller där, men hoppas att munskydd ute i värmen tas bort snart?
  Ha det fortsatt bra!
  Kram

  1. Jadå, här är det regler. Vad gäller munskydden så känns det som om folk har tröttnat.Och munskydd, om man är ensam på en gata, känns knasigt. Dessutom ska ju skydden bytas varannan timme och det är det nog få som gör. (Vi gör det för det känns äckligt att ha den på när de är blöta. Och dte blir de för det är varmt) Men vi är gäster här och rätar in oss i leden.
   Haft en heldag och helkväll med vänner så nu väntar John Blu
   Ha det bra du också.
   Kram
   .

 7. Många förbudsskyltar blir det! Så även här hemma, men Spanien har en märklig skylttradition att så mycket som möjligt ska få plats på en och samma skylt. Och man undrar hur många som verkligen läser alla förbud…
  Vem vill ligga och trängas med andra på en strand numera? Hoppas det fortsätter vara luftigt emellan sällskapen, mycket trevligare så! Fina skyltar, jag tar gärna o smakar tapasen på sista fotot/Kram

  1. En del förbud är det och det som gäller Covid är inga rekommendationer utan bara att följa. Nu tror jag folk läser för det är dryga böter om man “gör fel” och någon från överheten ser det.
   Nu är det ganska glest på stränderna och det verkar vara ett par meter mellan sällskapen men vi är aldrig på stranden utan sitter hellre i skuggan på en uteservering. Jo, jag jan vara på stranden om jag ska bada. Men inget annat.
   Tapas hör till och fick bli en uppiggande skylt.
   Kram

 8. Härligt med tapas 👍Här hemma i växthuset rättika , morötter ,tonfisk och lite vitt 😀
  Men längtar efter spanska tapas i Spanien så det är roligt att följa med på er resa.💃

  1. Ni har det så fint hemma med all grönska i trädgården och det fina växthuset- Perfekt att sitta där dessa sommarkvällar.
   Roligt att ni hänger med oss hit. Var länge sedan vi var på plats så det känns extra fint att vara här nu. I mer vanliga fall är vi ju inte här sommartid. Men i år blev det ett undantag på några veckor.
   Ha det fint!

 9. Snyggt skyltat igen 🙂
  Det kommer fler och fler hit och avstånden på stränderna krymper. Inte i närheten av att vara lika glest som ifjol när dom var inrutade och det fanns vakter som reglerade hur många som släpptes ned till rutorna… Men ännu så länge är det inte lika knökfullt som det var innan pandemin slog till.

  Väldigt kul att ses igår 😀

  Ha en fin start på veckan!

  1. Tackar! För oss som inte varit här på ett tag var set stor skillnad nu att se “Cura” och besökarna hålla visst avstånd. Men minns från dina biler förra sommaren då det var väldigt glest och inrutat.
   Jättetrevligt att ses i går. Verkligen.
   Trevlig måndag.

  1. Tack!Visst gör de och här är det inga rekommendationer utan saker och ting gäller. Men visst har det blivit stora lättnader i Spanien också. Men tyvärr består munskydden. Kan inte begripa att de ska vara på när man är ensam på en gata. Fuskar lite.

 10. Ja ni fick vänta länge, härligt att erat hus var sig likt ,-)) Ni har väl någon som ser efter vad jag förstått, men då gäller det ju att inte de är kvar här hemma som ni.
  Vinet med tiitugg ser gott ut, tapas eller vad det kallas, låter himla gott! Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. För min del var det nu 15 månader sedan jag var här. Maken gjorde ett besök i augusti-september. Men allt var sig likt. Så tacksam för fina vänner som tittar till det. Men ibland är de i Sverige och då brukar reserver träda in.
   Tapas är gott och är som små munsbitar som ofta ingår när man köper en dryck-
   Ha det fint du också.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *