Torrevieja

Förbättra – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Förbättra är veckans ord att tolka i Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge.  Vad gäller utmaningen i sig går den ut på att med en eller fler bilder, kanske också med text, tolka det angivna ordet. Orden i årets tolkningar är verb och det är helt fritt fram för egna funderingar och tolkningar. Och alla som vill är välkomna att vara med. (På hemsidan, länk finns  ovan, är temaorden angivna veckovis för hela året.)

Denna vecka bjuder jag på färska bilder från spanska Torrrevieja där jag nu är i några veckor. Bilder där man mer eller mindre kan relatera till ordet förbättra.

Passionsblomman som vi har skulle må bra av att vi förbättrade dess upphängning. Flera knoppar är synliga men stammen har trasslat in sig och skulle behöva sorteras.   

Förbättra

snygga till, kanske förnya eller reparera. Tja, det är väl något vi gör lite till mans. Och inte är det heller säkert att något blir till det bättre trots att vi tänkt oss det.

Lite oordning här i passionsblomman med  grenar som har trasslat in sig i varandra .

Passionsblomman är uppsatt med snören åt olika håll men nu får vi försöka att reda ut grenarna utan att skada både  dem och de knoppar och som finns.  Vi lyckas ganska bra att trassla ut dem och lägga slingorna ner på terrassen. Och när det var gjort var det lika bra att även förbättra målningen på muren. Snarare maken. Jag övervakande passionsblomman.

Torrevieja. Spanien.Maken passar på att öfrbättra färgen på murväggen när passionsblomman ligger utsträckt på terrassen.När passionsblomman nu vilade sig i form utsträckt på terrassen passade maken på att förbättra färgen på väggen.

Färgen torkade snabbt och vi lyfte varsamt tillbaka den utsträckta blomman.  Här i kvarteren finns en hel del små hus med blomstrande uteplatser och jag tar mig gärna en runda för att titta. Tittat har jag också gjort när jag på vår passionsblomma sett en knopp på väg att slå ut. Men av någon anledning har hitintills missat just det tillfället.

Nyutslagen passionsblomma hos oss. Den slår ut på morgonen, blommar över dagen och vissnar på kvällen.

Annat att förbättra

I vårt kvarter håller man på att gräva om en del vattenledningar och passar då också på att asfaltera. Nya övergångsställen målas och nya pilar kommer till liksom tydliga markeringar för p-platser.

Förbättringsarbeten pågår.

Här kan förhoppningsvis ingen missa att det är en handicapparkering.

 I ett av grannhusen är det en hel del byggjobbarna håller på att förbättra.

När vi en av mornarna var ute på en promenad längs havet  slog vi oss ner för att äta frukost  Plötsligt fastnade min blick på ett par skor vid ett av grannborden. Dels var det mönstret och dels var det klackarna som drog till sig min uppmärksamhet.

Vill till att hålla balansen på dessa klackar och kanske är det så att klackarna och skorna även kan förbättra gångstil och hållning. Ja, inte för mig då. Noterar även att skornas ägare bytt om från byxor till kort klänning när hon lämnar serveringen. 

 

Titta gärna in här för att se fler av veckans tolkningar

36 svar på ”Förbättra – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Tack för “förbättringsinlägget”.
  Hjälp vilka höga klackar!
  Lite kul hon bytte om!!
  Vi behöver nog förbättra en del utomhus där hemma i Thailand.
  Alltid något att måla eller annat.

  1. Här är maken igång med lite förbättringar och visst behöver saker och ting målas. Nu fick ju passiosblomman också lite tillsyn och den växer snabbt på sig.Nu ser den dock lite tanig ut.
   Kan tänka mig att både väder, vind och sand sliter på ert thailändska hem- Men kanske har ni någon som ser till det.

    1. Skönt med tillsyn. Trodde nog ni hade det- Och vad gäller målning och annat så kan det ju helt klart vänta.

 2. Häftiga skor och så fort det gick att förändra stil. Frågan är om den blev till det bättre!
  Ha det gott i den sköna sommarvärmen!

  1. Skorna missar man inte så lätt. Och utan jeans och i kort klänning fanns ju inga knäskydd alls. Men hon spatserade på i bra takt i skorna.
   Tack, vi har det bra men här är väl varmt för mig nu. Letar och uppsöker skugga.
   Ha det fint du också.

 3. Visst har vi alla våra surdegar, men blommorna är också vackra som dom är tycker jag. Oj vilka klackar skulle nog inte en testa, men jeasn skyddar väl knäna bättre när man snubblar i dom.

  1. Vi har inte så många växter men passionsblomman ligger mig varmt o hjärtat. Klackarna och skorna fångade min blick. Nu bytte hon om till kort klänning och några benskydd såg jag inte.

 4. Vilka klackar! Kan man gå i sådana skor brukar hållningen vara god och det ser bra ut men själv skulle jag inte klara av dem. Jag förmodar att det är lite av en träningssak men jag tänker inte börja.
  Har man ett hus är det alltid något som behöver förbättras.

  Kram och god tisdagskväll!

  1. Min blick drogs onekligen hit. Och bra balans och hållning hade hon. Jag har ett par rejält högklackade skor men de kan jag bara sitta i och med den rygg jag har så är inte annat tillrådligt.
   Det mesta var i gott skick här, bättre än vad vi hade förväntat oss. Men visst behövs det underhållas när vi är här. Jag är ganska bra som arbetsledare.
   Kram och trevlig kväll-

 5. Ett kul inlägg! Förbättringar är väl sånt behövs alltid, på sina håll i lagom takt.
  Fastnade just för de högklackade. Jag har inte burit så värst mycket högklackat men vet att det bidrar till bättre hållning. Har man dessutom en hatt på huvudet så är lyckan total.
  Där har du min väninna Carina i ett nötskal, som parentes.
  Vad roligt att du fått återse er vackra passionsblomma!
  Trevlig kväll med stor kram!

  1. Tack! Ja, att förbättra kan ju betyda så mycket men nu begränsade jag mig till här där jag är nu. Skorna la jag märke till både klackar och blommor. Har ett par med verkligt höga klackar hemma men de kan jag nog mest sitta i. Men förr, i yngre år, har jag ofta haft höga klackar och gillat det . Men ingen hatt. Men med ryggbesvären så har jag inte använt dem sedan förra året. Halvhöga klackar abvänder jag däremot då och då.
   Passionsblomman är i ok. form och har blommat. Nu är den lite friserad och muren bakom är målad.
   Trevlig kväll önskas från terrassen och just nu +25.
   Stor kram

 6. Ja, det finns alltid något att förbättra. Snygg tolkning på temat! Passionsblomman är så vacker.
  Skorna med klackarna,hjälp, där gäller det att hålla tungan rätt i munnen när man går!
  Tack för fina ord i min blogg, vi kämpar på, på jobbet!
  Kram till er i Spanien!

  1. Visst är det så med både hus och ibland även i en lägenhet. Nu var det ju så länge sen vi var här och salt, röd sand, regn och annat tär ju en hel del.
   Skorna med klackarna fastnade blicken på och hon var bra på att balansera fram på dem-
   Jag vet att ni kämpar på men det känns som om ni som jobbar på “golvet” får ta allt.
   Kramar!

 7. Det finns väl alltid nåt att förbättra … men inte när jag ser bilden på skorna, där är väl ändå inget kvar att ge??? om man inte tänker på gåvänlighet, förstås —

  1. Visst är det så! Förbättringar finns oftast att göra. Tänkte på dig här när jag såg skorna under bordet.Nej, inte mycket kvar att ge. Men hon spatserade iväg med bra balans på strandpromenaden.

 8. Jistanes vilka skor! Och klackar! Skulle aldrig klarat sådana skor. Inte ens i ungdomen. Just nu känns det som det mesta skulle behöva förbättras hos denna tanten. Humöret t.ex. Kram!

  1. Ja, de var iögonfallande. Men kanske kunde de bidra till ett leende som var humörsförhöjande.
   Jag har ett par skor med riktigt höga klackar och de har förblivit “sittskor”. Men sedan ryggen började krångla för ett par år sedan är de i sin låda-
   Kram

 9. Passionsblomman är ju så himla läcker. Vilket jobb ni gjorde där. Hoppas blomman gillar förbättringen;-) Visst är det märkligt att vägarbeten inklusive målningar av övergångsställen och p-platser alltid görs när turistsäsongen har börjat. Lustigt!
  Å veckan bild här helt klart stilettklackarna. Har aldrig sett sådana blommig skor förut, inte så höga klackar heller. Om du eller jag skulle bära dom skulle vi bryta minst ett ben;-)
  Ett härligt bidrag:-)

  1. Tack!Passionsblomman är så fin och roligt att den nu blommar. Men inte mer än en i taget. Nu är den lite friserad och ser tanig ut men det var nödvändigt att ta ner den för att kunna måla väggen. Men den tar sig nog.
   Just nu är det ganska få turister här så tur i oturen att jobbat blev nu och inte i augusti. Men såg i kväll att jobbet var klart. Bra så. Men visst är det så att jobben dras igång på fel tid.
   Skorna! Blicken fastnade genast på dem. Både mönstret och klackarna- Skulle inte ge mig på att testa att gå i dem. Har ett par “Loubotin” skor hemma med riktigt höga klackar och det har varit sittskor. Nu med ryggbesvären så ligger de fint i sin låda och vilar.

 10. Wow, vilka läckra skor! Jäkla fötter som trilskas och inte låter mig få använda dessa läckerheter!

  Fint med nymålat och den varsamna hanteringen av blomman! Ni som tänkte ta bort den!

  1. Skorna fångade mina ögon direkt. Både klackar och mönster. Har ett par snygga svarta “Loubotinskor” med riktigt höga klackar men de senaste åren har jag haft dem som sittskor. Och med nuvarande ryggbesvär har jag inte ens testat att sitta i dem. Skulle jag behöva gå på toa så had ejag nog idag inte kunnat det. Här såg jag tjejen ,i 30 års åldern, snabbt gå iväg på dem.
   Passionsblomman försökte vi ta bort för några år sedan men den gav inte upp. Och sedan dess har den fått vara kvar- Nu har den blommat med yvå blommor på en vecka och hoppas den nu tra fart igen efter ansningen. Målat är det och riktigt fint. Tycker jag är en bra arbetsledare-

 11. Det sista går i mina tankar mer till att försämra på sikt. Men oj vad dumheter jag själv gjort på den fronten. Dock inte “damskor”.
  Passionsblomman kan jag se hur många gånger som helst. Den är en blå juvel.
  Kram, Bosse

  1. Passionsblomman är tålig och har överlevt det mesta och nu har den levererat två blommor och några fler knoppar finns. Eller fanns. Vet inte riktigt hur de har det nu efter att vi plockade ner den för att måla muren bakom. Hoppas på det bästa. Jag är väldigt förtjust i den. Vad gäller blomiga damskor med hög klack så är det nog klokt att undvika på Visbys gator.
   Kram

 12. Passionsblomman är verkligen vacker … och den verkar trivas bra hos er.
  Jisses, vilka klackar! Jag som aldrig ens ägt ett par riktigt högklackade skor kan inte fatta hur det går att gå i dylika … men snyggt är det 🙂
  Ha det gott!
  Kram

  1. Passionsblomman är livskraftig och väldigt vacker. Och det försök vi gjorde för några år sedan att utrota den hade vi inger för. Bra så. Vi är ju vanligtvis inte här sommartid och trodde den då skulle torka ihop men icke. Vi klippte ner den och det kom tillbaka.
   Blicken fastnade på skorna. Både på mönstret och klackarna. Har ett par med riktigt höga klackar som är sittskor men sedan ryggen började trilskas har de inte ens fått vara det-
   Många tankar till dig och Lasse.
   Kram

 13. Snygg tolkning och snygg förbättring av muren! Himla duktigt av dig att dokumentera så bra också, en nog så viktig uppgift när förbättringar görs hemmavid 😀
  Högklackeskor har jag aldrig behärskat. Gissar att övning ger färdighet, men jag har inte övat särskilt mycket. Mest beroende på bekvämlighet, men sen försvinner snyggheten på skorna när man stapplar fram i dom, vilket jag gjorde vid dom fåtaliga försöken 😉 Fast i ärlighetens namn verkar det vara en hel del kvinnor som inte har nåt emot att stappla fram i såna…
  Beundrar dock dom som rör sig med grace i såna där obekväma skor, speciellt på dom trottoarer vi har på många ställen här i stan – dom är också i stort behov av förbättring!

  Ha en fin dag!

  1. Tackar! Muren behövde fräschas upp och jag är bra på arbetsledande funktioner. Passionsblomman fick vi ta ner och har gallrat den en del men nu har den fått komma upp på muren igen. Två blommor har den hitintills nu förärat oss och knoppar finns. Den är tålig.
   Blicken fastnade osökt på dessa blommiga skor och även när den unga kvinnan graciöst stegade iväg. Full balans. Och visst är många trottoarer här i behov av förbättring. Men man verkar satsa mest på att förbättra gatorna. I alla fall i vår kvarter.
   Önskar dig också en fin onsdag.

 14. Tänkt att er passionsblomma tog sig igen efter att ni tog bort den. Förstår och vet att den vårdas ömt.
  Högklackat har jag använt sen 14 års ålder p g a min längd. Har även stolpat omkring i dem i Torrevieja under många år, men numera är det bekväma sandaler som gäller. Har faktiskt fått beröm att jag gick då vackert i högklackat. Har sparat några par som jag inte kunnat kasta.
  Tack för att ni läst av min vattenmätare.
  Kram/A-K

  1. Visst var det otroligt att den kom tillbaka och vägrade lämna in- Nu har den haft två blommor och knoppar finns.Hoppas de sitter kvar efter att den fick komma ner och sedan upp igen.
   Bra gjort att bära höga klackar i Torrevieja med dessa trottoarer. Jag har förr haft en del höga klackar men länge sen och aldrig här i stan. Skulle ligga raklång efter några steg. Kul att du sparat några skor.
   Hoppas nu att detta med vattnet ordnar sig. Vi ska ta en ny titt om ett par dagar.
   Kram

  1. Visst är den! Och nu hoppas vi att vi har förbättrat för den så att fler blommor ska komma fram

 15. Vilka läckra styltor den kvinnan gick på! Visst använde jag högklackat i mina dar, speciellt för att jag är så kort i rocken så jag behövde komma lite högre upp (i rang?) men numera är det helt otänkbart att vingla omkring på sylvassa klackar. Jag tycker det sker förändringar, förbättringar ständigt därnere vid er sommarstuga. Det byggs, det grävs, det målas, det händer massor hela tiden. Då saknas inte framtidstro.
  Fint inlägg på temat! Kram

  1. Tack!Min blick fastnade på dem både p.g.a. blommönstret och klackarna. Jag har också haft några skor med rejäla klackar men idag med min dåliga rygg är det inte längre aktuellt- Inte för dig heller alltså.
   En del händer allt här och det är roligt för många har haft det väldigt knepigt under pandemin. Här finns inga statliga pengar som går in till företagen. Men folk är duktiga på att ta hand om det de har och att återanvända.
   Kram

 16. Vilka läckerbitar till skor, särskilt det fräcka blommönstret! Det ser varmt och skönt och blomvänligt ut hos dig men så är det just nu i Linköping också, 29 grader idag 30 imorgon.

  1. Min blick fastnade på skorna. Både mönstret och klackarna och att skoägaren ledigt kunde gå i dem.
   Har förstått att värmen nu nått er också. För mig är detta i varmaste laget och dessutom med munskydd på. Dock fuskar både jag och många andra. Här är munskydd inte en rekommendation utan ett “måste”.
   Önskar dig en fin helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *