Torrevieja

Heldag utomhus i det vackra vädret – Absolut njutbart

Det vackra vädret här i Torrevieja håller i sig och vi är inte sena med att ta till vara dessa dagar.  Igår gick termometern i skuggan  upp mot emot +26 grader, behagligt.  Så för oss blev det verkligen en riktig heldag ute och tillsammans med vänner.

Det vackra vädret inbjöd till en heldag utomhus.I det klara vädret ser man från Torrevieja över havet bort till området och bergen kring staden La Manga,  fågelvägen ca fyra mil. En heldag utomhus kändes lockande.

En riktig heldag

tillsammans med vännerna Fia och Lasse kom det att bli. kom det att bli.  Och att ses på ett trevligt tapasställe är alltid rätt. Visserligen pågår i Torrevieja just nu vårens tapasrunda men ibland besöker vi ändå några av våra vanliga “pitstop”. Ofta får man dryck och en vanlig tapa för ca 1.50 i euro ca. 15 kr. Absolut överkomligt. Under tapasrundag blir det en euro till och för det får man oftast en “tjusigare” tapa. (I tapasrundan ingår en tävling där att båda gäster och mer professionella avsmakare  ska rösta om den bästa tapasen både till smak och utseende.)

Ett av våra favorittapasställen, El Calabrio, har under mars och hitintills i april byggts om och till så det har varit stängt. Så igår slog vi oss ner på baren bredvid, El Tapon Manchego. (Vägbeskrivning i länken)Här hade vännerna Ama och Anders berättat att man kunde välja mellan ett tiotal tapas som ingick så visst ville vi testa. (Oftast får man annars i dryckesbeställningen den tapa baren väljer åt en)

Några tapasstopp ingick också i vår heldag tillsammans. Goda tapas där vi alla valde olika; ost, minihamburgare, spansk omelett och en med bacon.

 

Det vackra vädret höll i sig 

även om några få molntappar blev synliga fram på eftermiddagen. Vi förflyttade oss ner till havet och valde nu en strandservering med havsutsikt för nästa stopp. Är det heldag utomhus så är det. Det bli fler och fler som drar sig till stränderna och nu i helgen blir det många som kommer hit för att påbörja sitt påskfirande.

Många har valt att ha en heldag på strandenEn hel del väljer att ta en heldag på stranden. Här Playa del Cura, en av stränderna inne i stan.

Vi promenerar vidare en bit längs havet och vinden svalkar skönt. Men är det en heldag ute så är det. Sent på eftermiddagen landade vi hemma hos Fia och Lasse på  deras fina takterass och här blev vi sittandes ett bra tag.

Sen eftermiddag och det är fortfarande många som tagit fasta på detta med en heldag ute.

Mysigt terasshäng hos Fia och Lasse. Stort tack för en jättetrevlig utedag. 

Fram på kvällskvisten drog vi oss hemåt och fortfarande lekte skolbarnen i parken. Även de har haft en heldag, men i skolan. Här börjar skolorna oftast 8.30. Sedan ska barnen hämtas , gäller de yngre,och hem för lunch runt 12.30. Sedan ska de tillbaka  för  ett par timmar vid 14.30 för att sedan sluta skoldagen vid 17-tiden.  (Dessa tider gäller även de yngsta från fem år )

Vi tillbringade kvällen med en lätt “plockmiddag” på terrassen och såg solen sänka sig i väster.

 

24 svar på ”Heldag utomhus i det vackra vädret – Absolut njutbart”

 1. Vilken härlig dag och vilket fint väder ni har. Det känns bra med tanke på att svägerska är på plats denna vecka.
  Det är långa skoldagar för barnen även om de har en långlunch mitt på dagen. Men jag misstänker att det är en vanesak.

  Kram och ha en härlig lördag!

  1. Nu har det varit riktigt vackert väder i flera dagar och det tar vi gärna till vara. Och nu har i alla fall din svägerska tur med vädret. Hoppas dte håller i sig.
   Barnen här har långa skoldagar och även mycket läxor. Många har dragvagnar, typ “dra maten”, för att få med alla läxböcker hem och till skolan.
   Vist är det nog en vanesak men långa dagar är det. En del barn körs också hem med skolbuss för lunchpaus och ska sedan bussas tillbaka.
   Det finns skolor som serverar viss lunch men de flesta här gör det inte-
   Önskar dig också en fin lördag.
   Kram!

 2. Vilka dagar ni har! Underbara i mitt tycke!
  Jag har märkt redan tidigare att barnen som går i skola och också på dagis har riktigt långa “arbetsdagar” i jämförelse med barnen här på på nordliga breddgrader. En skillnad som märks, likaså arbetsdagarnas längd för de som förtjänar sitt uppehälle tycks vara längre än hos oss. Intressant att jämföra och att också känna tacksamhet över. Vi har det bra här “uppe”. Önskar allt gott !

  1. Vi har fina dagar och nu har vädret också varit mer somrigt och roligare att vistas ute. här har man fortfarande siesta och många butiker och kontor stänger mellan 13.30 och 16.30 för att sedan ha öppet en bra bit ut på kvällen. De större butikerna har det inte men väl de mindre- Så att barnen kommer hem passar ju bra-
   Visst har vi det bra på många sätt uppe i norr men tänk att många ändå ska ha såna bekymmer med både det ena och det andra. Märkligt!
   Önskar er också en fin helg.

 3. Gu vad skönt det är att alla spanska skolor inte har de där tiderna! Sonen går 8.15 – 14.45 med 30 min paus vid 11.15.

  Ja, just nu är det verkligen njutbart! Vi har dock inte haft så varmt som ni har det. Kollade förresten vattentempen i havet och nu har vi också 18 grader så som du skrev om för någon vecka sedan. Ni har väl några grader till nu.

  Sitter och funderar på om jag ska dra igång grillen, det var ett tag sedan! Vädret har liksom inte riktigt lockat till det förrän nu!

  Ha en härlig helg!

  1. Då är dagarna för eleverna längre här och det gäller både de yngsta och de äldre. Kanske att några privata skolor har andra tider. Så sonen har ju en helt ok skoldag tidsmässigt.
   Vi har haft några verkligt sköna och vackra dagar med full aktivitet utomhus både med många vänner och på egen hand.
   Är det nu fint så är det mysigt och gott att grilla. Vi äter ju ofta lunch ute och då blir det mer småplock hemma på kvällen. Men gärna utomhus förstås.
   Önskar dig en fin helg.

 4. Ytterligare en härlig dag i det fina vädret. NJUT säger jag bara, och det verkar du göra:-)
  Visst är det konstigt att tiderna i skolorna skiljer sig såpass mycket i Spanien. På Costa Blanca verkar de sammanfalla med siestan av butiks och kontorspersonal, medan så inte är fallet i Andalusien där Emma bor. Mängden av läxor verkar dock vara ungefär samma med tanke på Emmas inlägg igår. Undrar hur barnen på Costa Blanca orkar…
  Men det är ju som tur är inte vårt bekymmer eller hur;-)

  1. Vi tar dagarna som de kommer och i det sköna vädret blir de än bättre.
   Skolornas tider verkar skilja sig åt och här överensstämmer de i alla fall med när siestan börjar. Jag tror att både skolan och läxorna här är så invant att man inte vet något annat. Sen har jag förstått av grannbarnen och grannföräldrarna att tiden framför datorn och mobiler inte är stor utan det är läxor och plugg som prioriteras. Barnen verkar var självgående vad gäller studierna och så redan från de yngre åldrarna.
   Vad gällde våra döttrar bestämde vi oss för när de skulle börja åttan att det var de som gick i skolan och inte vi föräldrar. Vi fanns som stöd och hjälp men ansvaret för studierna var inte vårt. Men vi uppmuntrade förstås och gladdes när de de lyckades. Sen kan det vara svårt att släppa taget men det får man träna på som förälder.

 5. Visst är det härliga dagar nu! Så bra inprickat med vädret till tapasrejset och allt. Tapón Manchego är inget dumt ställe det, vi testade osten och skinkan då när vi avlöste er sittning där. Jättegott 🙂

  Ser ut att bli en suverän dag även idag 😀

  1. Bara att njuta av dessa dagar. Och perfekt med det sköna sommarvädret (alltså skönt svenskt sommarväder) när det är tapasrejs och allt. Tack vare att mi tipsade om Tapon Manchego så gick vi dit. Får nog även snart se om Calabrio öppnat efter renovering.
   Skönt att det fina vädret fortsätter. Här blev det frukost på terrassen idag också. Behagligt.
   Önskar er en fin söndag.

  1. Just nu är det verkligen sköna dagar och vi tar dem till vara så gott det går.
   Saknar dig!
   Stor kram och trevlig söndag.

 6. Ni sitter så ledigt och skönt där i solen!
  Kom just in efter en stund under filten. Solen värmer men det blåser bistert ifrån Vänern.
  Ha en skön söndag, kram!

  1. Vi har det så bra på alla sätt. Filt här känns fjärran. Just nu molnfritt och +28 och vi ska ge oss ut på promenad längs havet.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram!

 7. Men va roligt att ni umgås o så nära, ser så ljuvligt ut där i solen och ha det trevligt med vad man gör. Förstår att ni njuter denna tiden på året o ta tillvara på allt ..kram å fin söndag

  1. Vi har det väldigt trevligt både här och hemma i Stockholm och att träffa vänner uppskattar vi . Här är det väldigt enkelt för avstånden är korta och enkelt att ses.
   Nu njuter vi av sköna sommardagar. Just nu +28 i skuggan och strålande sol-
   Önskar dig en fin söndag-
   Kram!

  1. önskar er fortsatt fina dagar tillsammans och hoppas förstås på att det fina vädret håller i sig.

  1. Vi har haft verkligt fina dagar men även här kan det nog komma några kyligare dagar också. Men mycket utomhusvistelse blir det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *