Torrevieja

Fina och soliga dagar som lockar till utevistelse

Det fina vädret håller i sig och jag håller också gärna i det. Även här på spanska Costa Blanca (karta och mer info i länken) har vissa dagar i april varit lite luriga och omväxlande vädermässigt. Men skiner solen och blåsten håller sig i “shack” är det fina dagar som lockar till utevistelse. Och att fylla på D-vitaminförrådet känns trevligt. Kostnadsfritt är det också.

Alla fina och soliga dagar här på Costa Blanca är gynnsam för växtligheten. Vad gäller blommor och grönska så finns den här hela året tack vare alla fina dagar. Vacker bougainvillea på en av granntomterna.

Fina och soliga dagar

har vi en hel del av här i Torrevieja och så året om. Något vi verkligen uppskattar. Och mycket utevistelse blir det under hela året.  (Men just de heta sommarmånaderna är vi hellre hemma Norden.)

Gårdagen bjöd på en hel del blandade godsaker och det vackra vädret höll oss sällskap hela dagen. Vårens tapasrunda kom in på sin andra vecka och som vanligt är vi med och testar. Fiskrestaurangen “El Pescador” med adress Calle Torrevejensis ausentes, 5 (en liten restaurangtät gränd) serverade denna vecka bläckfiskringar på en puré av tomat och konfiterad potatis. (Att något är konfiterat innebär oftast att det är kokt i ankfett.)  Den andra tapasrätten var en liten kronärtskocka med fyllning av räkor.

Fina uppläggningar av veckans tapas på restaurang El Pescador. Och goda var tapasen. Bläckfisksvarianten till vänster och kronärtskockan till höger. Fina uppläggningar var det också.

Och här i vimlet på restaurangen satt Ama och Anders. Jodå, jag slog mig ner jag också.

De valde  båda tapasvarianterna och delade. Och visst är det väldigt praktiskt att kunna smaka båda.

För egen del var jag i valet och kvalet men fastnade efter kort betänketid för kronärtskockan. Vackert och gott. Bladen också.

Maken som varit på annat uppdrag anslöt och vi bestämde oss för att vandra vidare längs havet. Restaurangerna längs havet hade många besökare och fint att slå sig ner och bara titta på havet och andra som passerar.

Mysigt att slå sig ner på en strandrestuarang i det fina vädret. Mysigt att slå sig ner på en strandnära restaurang i det fina vädret.

Även bänkarna längs havet lockar till en stunds vila dessa fina dagarAtt vila sig en stund på en bänk vid havet är också skönt.

Absolut njutbart –

Lite längre bort

vid Paya del Cura, en av flera stränder inne i stan, hade en delfin strandat. Av de naturvårdare som var på plats fick jag veta att den hittats en bra bit ut i havet och troligen var skadad och att en haj gett sig på den. Delfiner finns det en hel del längs kusten och då och då när vi tagit båten ut till ön Tabarca, enda ön i närheten, så har vi sett en del delfiner i närheten av båten.

Delfinens skador syns till vänster i bild.

Sorgligt med den strandade delfinen.

Vi vände så småningom och gick tillbaka längs havet och med tanke på den ökade molnigheten så drog vi oss hemåt. Och när vi var hemma visade stegmätaren på 13 000 steg, vilket blir dryga 8 km.

Det börjar mulna på…

 

Helt utanför detta inlägg vill jag gärna tipsa om en spännande reseblogg , Gertie Worldwide. En personlig reseblogg med fantastiska bilder. Gertie är just hemkommen från en intressant resa till Georgien och berättade igår om en mer än spännande “roadtrip” till Armenien. Mycket intressant läsning erbjuds i bloggen och bilderna är  långt utöver det vanliga.

 

 

34 svar på ”Fina och soliga dagar som lockar till utevistelse”

 1. Vilken god och härlig dag och en fin promenad fick ni dessutom! Jag hade definitivt valt kronärtskockan för sådana gillas. Synd på delfinen men det är naturens lag tyvärr…

  Kram och god fredag!

  1. Det blev en riktigt bra och god dag. Och en rejäl promenad dessutom.
   Kronärtskockan var riktigt god och eftersom den var så liten var den heller inte “träig”.
   Ja, delfinens död kändes trist. Men naturen har sin gång.
   Kram och trevlig fredag.

 2. Har med nöje läst om dina fina, soliga, aktiva och intressanta dagar nere i “lagom” värme. Finns knappt nåt vackrare än bouganvillea, speciellt när många olika färger växer ihop och de svämmar över murar och döljer det som inte är fullt lika vackert. Vilken härlig strandpromenad ni har, den är som gjord för långa härliga promenader fria från sand och med mysiga ställen där förrådet kan fyllas på¨.
  Synd om delfinen, men det är ju tyvärr rätt vanligt att de blir hajmat.

  Återigen Ditte, tusen tack för dina fina ord om min blogg. Du är en sällsynt människa…generös och oegoistisk…one of a kind! Ett stort fång rosor till dig och så önskar jag dig en fin och solig helg!

  1. Jämfört med din senaste resa kan jag nog inte tycka att livet här i den spanska sommarstugan är så intressant. Vi brukar helt klart se oss om mer. Men jag blev sjuk, tillfrisknade, blev konvalescent och nu nästan pigg så på måndag vidgar vi vyerna. Men här blir det som att ha en sommarstuga hemma så lite av den tillvaron blir det här.
   Vi promenerar mycket, tankar d-vitaminer och njuter av att kunna vara ute så mycket.
   Strandpromenaden här är verkligen fin och att gå långa sträckor längs havet tycker vi om.
   Utanför kusten här har vi sett delfiner och periodvis är det gott om dem. Naturvårdarna förklarade att delfinen troligen var sjuk och därför blev ett lätt byte för en haj.
   Vad gäller din blogg så är det verkligen en reseblogg med fantastiska bilder och underhållande och informativa texter. Önskar att många ska hitta hit.
   Önskar dig också en fin helg.

 3. Jag förstår att ni uppskattar klimatet där i södra Spanien! Vintrarna är inte så kul här hemma, främst mörkret och eventuell halka jag är mindre positiv till.

  13.000 steg – det måste betyda att du börjar komma i form ordentligt efter din sjukhusvistelse! Mycket härligt att läsa. Fortsätt njut av vädret hos er. Vi har också sol idag, men ack så kallt i vinden, endast 4-5 plusgrader och blåsigt mitt på dagen, tidigt i mrose var det -6,4 grader här, brrr…

  1. Vi varvar ju Stockholm med Costa Blanca och det är fint att kunna göra det. Men vintrarna hemma kan jag ibland lätt undvara.
   Jag blir piggare och har återhämtat mig bra och det känns skönt. Hat nog en bra grundkondition. På söndag är antibiotikakuren slut och det
   känns lovande. Men en del mediciner pågår ett tag till.
   Idag har vi haft +26 och inte ett moln så jag delar gärna med mig av detta trevliga väder till dig.

 4. Fint och skönt ser det ut. Här har vi nog många fler variationer av blomster,
  i synnerhet blomstrande träd. Om du vill se, hur det ser ut där jag bor, kan du
  titta in på bloggen “Life in the suburb!”. Det är en f.d. Stockholmsbo, som har bloggen.
  Hon promenerar så gott som varje dag vid 7-tiden och tar härliga foton.

  1. Ja, ni har säkert mycket större variationer på växtligheten. Minns att våren här i Washington var så vacker.
   Tack för tipset om denna blogg. Jag vill förstås gärna titta in och se hur ni har det. Och vackra foton gillas.

 5. Hur ledsamt det än är med delfinen känns det OK om det är en haj, det är ju liksom naturligt. Hade det varit en båt hade jag bivit väldigt ledsen. Men så kan man ju tycka att hajen i alla fall hade kunnat äta sitt offer …

  Vacker servering på din kronärtskocka! Stod och tittade på dem i affären i dag, 4 för 1 € på Lidl. Tror dock att jag hade fått äta dem själv. 😀 Små rackare var det också! Fast då är ju risken mindre för att de ska vara träiga.

  Ha en härlig helg!

  1. Troligen var delfinen sjuk och ett bra byte för en haj. Kanske tog hajen sig en smakbit. Utanför kusten här är det periodvis en hel del delfiner och det är roligt att se dem. Vi har gjort det på ett par båtturer.
   Extra roligt är att det under dessa speciella tapasveckor att restaurangerna är mer mån om hur tapasen serveras och hur den ter sig.
   Kronärtskockan här var av det mindre formatet och väldigt god.
   Kanske kan du överraska dem där hemma med något liknande.
   Helgen ser ut att bli riktigt fin så vi hoppas på det.
   Önskar dig också en fin helg.

 6. Ledsamt med skadade djur, men sånt kan hända …
  I övrigt en härlig dag hos er och trevligt sällskap hittade ni ju också! Nu ska jag titta in till Gertie …
  Ha en fin fredagskväll!
  Kram

  1. Naturen har sin gång och dte kan vi inte påverka. Men visst kändes det sorgesamt att se den döda delfinen.
   Sköna dagar har vi nu och vi tar dem till vara så gott det går.
   Trevligt att du tittar in till Gertie. Där finns mycket och även fantastiska bilder.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram!

  1. Naturen har sin gång. Och en skadad delfin är skör. Här finns många delfiner längs kusten och vi ser dem ganska ofta till havs. Tapasveckorna här är trevliga på många sätt. Och med många goda varianter. Vädret är just nu perfekt.

 7. Vackert och sorgligt, livets labyrinter.

  Inte svårt att må gott i det klimatet som ni har i Spanien. allt blir så mycket lättare. Skulle passa mig perfekt.
  En frusen dag idag, men jag hittade solstolen med jackan på och under filten på balkongen så fick jag en solpowernap. Längtar till sommaren!
  Vad betr. de svarta pärmarna, så är inte jag ett fan av dessa, men kul att pröva på en liten kör. Och det är svårt att lära sig alltför många sånger utantill. dock kan jag lätt läsa noter, då jag både spelat piano, orgel, gitarr och blockflöjt, en gång i tiden.
  Stor kram!

  1. Vi har det riktigt bra och fint med en sommarstuga här. Vi tillbringar mycket tid utomhus och havet lockar alltid. Visst känns tillvaron här ofta enkel- och på olika sätt.
   Skönt att du kund ehitta solen och njuta lite på balkongen även om filt och jacka var på.
   Förstår att du ivrigt väntar på sommaren.
   Jag vet ju att dessa svarta pärmar finns i de allra flesta vuxenkörer och är säkert nödvändiga där.Svårt att hinna träna in både sånger och noterna. Tycker du gör helt rätt i att prova en annan kör. Verkar som ett jättebra komplement.
   Stor kram!

 8. Helt underbara bilder från paradiset! Å tapas får jag ju äta både här hos dig och hos Ama. Japp, ögonen äter visst också.
  Hemskt med delfinen. Ja, jag vet att naturen har sin gilla gång, men delfiner är ju “gosedjur”, då känns det aningen värre tycker jag. Dessutom såg den ganska så död ut.

  1. Vi har det väldans bra och fint att varva Stockholm och Torrevieja. Tapasveckorna är trevliga och det blir en hel del nya varianter som också erbjuds. Och de mer traditionella finns också. Lite olika varianter bjuder Ama och jag på och en del lika.
   Så trist med delfinen. Men jag fick veta att den var sjuk och blev då ett lättare byte .Trist var det i alla fall.

 9. Har alltid undrat vad konfiterat är för något, nu fick jag svaret av dej, det tackar jag för!
  Tapasen ser supergoda ut!
  Trist med delfinungen, men som du säger, naturen har sin gång.
  Skönt med sol och värme hos er, skicka gärna hit lite….
  Kram!

  1. Jag hade bara hört talas om konfiterad anka och visste inte att även potatis kunde vara det. Nu vet jag.
   Tapasen har varit väldigt goda och både gott och trevlvigt att testa dem.
   Delfinens öde kändes trist men den var troligen sjuk och en eller fler hajar såg sin chans.
   Jag ska genast skicka både sol och värme- Hoppas Post Nord levererar.
   Kram!

  1. Jadå, visst är det vännen Ama som är med-
   Och vackra färger har vi gott om här just nu-
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram!

 10. Ni är duktiga på att promenera. Vet att ni gör några pitstop på vägen, men ändå… Stackars delfin, den ser väldigt skadad ut.
  Ha en fin helg!
  Kram!

  1. Vi rör oss en hel del och att promenera är för mig ett bar sätt att återfå krafterna och jag tror jag är i kapp nu.
   Jag förstod av det naturvårdarna berättade att delfinen var sjuk och att en haj hittat den. Naturen har ju sin gång…Men fint att den togs in till land av fiskare.
   Längs kusten och en bit ut finns ibland en hel del delfiner och vi har sett dem då och då. Men jag vill ju att de ska leva.Tyvärr blir ju de också sjuka.
   Kram!

 11. Nu har jag sparat länken till henne, ska läsa där imorgon, för jag inser när klockan står pp 01.31 att jag nog ska krypa ner i sängen.Natti tills imorgon

  1. Timmen låter sen för bloggvandringar. Och för att läsa hos Gertie och se de vackra bilderna kan det vara bra att man är pigg. Lättsam läsning är det, men den som spar den har.
   Kram!

 12. Nu fastnade jag i din underbara utsikt från terrassen. (förra inlägget). Men öppningsfotot i denna går inte av för hackor. Du har det verkligen trivsamt som kan byta hemort efter “egen lust”.
  Jag som är förtjust i delfiner tycker självklart att det var sorgligt. Dumma haj. 😉
  Helgkram Bosse
  Ps. Blir du “veckoblind”?

  1. Vi har det bra här och fint att varva Stockholm med den spanska sommarstugan. många långpromenader längs havet blir det och gärna också att slå sig ner då och då.
   Delfinen gick ett sorgligt öde till mötes men eftersom den var dålig blev den nog ett lätt byte för hajen.
   Här blir jag nog både dag och veckoblind…
   Kan vara skönt ibland.
   Kram!

 13. Vi såg också den där strandade delfinen. Tråkigt, men som många andra skriver – det är ju naturens gång. Fast vi undrade lite varför dom hade hägnat in den istället för att forsla bort den på en gång…

  Båda tapasen där på El Pescador var supergoda! Och sällskapet gjorde ju upplevelsen ännu bättre – tack för det 🙂
  Kul att vi sågs som hastigast igår också – tapasrejsen gör ju att många är ute och ränner på stan ungefär vid samma tid. Ännu en fördel med dessa evenemang 😀

  Ser ut att bli ännu en fantastisk dag idag – härligt!

  1. Funderade också på inhägnanden men den var väl där i väntan på borttransporten kanske. Och rejält skadad var den.

   Ja, stan är ju inte så stor direkt och alltid roligt att ses. Och tapasen här bredvid Calabrio var ju ett fynd. Fint att dessa finns när som.
   El Pescadors tapas, ja, jag testade bara den ena, var både goda och vackra.

   Härligt väder idag också så många lockas nog ut på en vandring av något slag.
   Önskar er en fin dag.

 14. Jag följer med glädje med dig till ett soligt land där ni myser o umgås och har det bra, men fy så hemskt med delfinen 🙁 ett vackert djur. önskar dig en fortsatt trevlig lördag kram

  1. Vi har fina dagar nu med sol, långpromenader, tapas och vänner.
   Trist för delfinen men naturen har sin gång. Naturvårdaren berättade att delfinen var sjuk och den blev då ett lämpligt byte för en haj.
   Strålande sol här idag igen så jag njuter i skuggan på terrassen just nu.
   Kram och trevlig lördag.

  1. Vi har fina dagar här och tar oftast dagarna som de kommer. Det blir många och långa promenader längs havet och tid att bara vara- Uppskattas. Skön värme har vi också nu.
   Önskar dig en fin helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *