Skyltar Torrevieja

Skyltsöndag med biltema som blandas med lite fart.

Söndag! Och dags för den trevliga och roliga ”Skyltsöndagen” som  bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det  skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Mitt bidrag till veckans Skyltsöndag är bilrelaterat och hämtat från den gångna veckan.

Skyltsöndag och tydlig reklam för ägg passar bra. En bil med äggreklam passar bra i skyltsöndag. ”Färska ägg för hotellbranschen”. Budskapet framgår tydligt.

I veckans skyltsöndag

medverkar bilar på olika sätt och troligen är dessa bilburna skyltar ett bra sätt att nå ut till folk med sitt budskap.

Mycket text att läsa. Men det är Skyltsöndag. Här handlar det om luftkonditionering. Mycket text att läsa. Men det är ju Skyltsöndag. Här handlar det om luftkonditionering.

Den här bilden, där bilen är parkerad ”lägligt” i en vägkorsning i Torrevieja, tycker jag är riktigt bra. Och det står i och för sig ”stop” i korsningen. Att det sedan står ”The Spanish Corner” på restaurangen kanske gjorde inbjudan till att parkera här mer lockande.

Kreativ parkering. Och restaurangens namn kanske bidrog till det hela. Kreativ parkering. Och restaurangens namn inbjöd verkligen till att parkera sig just här. 

Ganska diskret reklamskylt för en biluthyrningsfirma.

”Interrent” är en biluthyrningsfirma som finns i ett 30-tal länder i världen. Ganska fyndig reklamskylt.

Mer bilburet i veckans Skyltsöndag. Igår kom vännerna Susan och Jörgen förbi för att hämta upp mig för en tur till  grannbyn San Miguel del Salinas och Bodegas Vera.  Jag har varit med hit ett par gånger tidigare och både bilturen hit och besöket är trevligt.

En fin cab, Citroen Pluriel, har sin plats i veckans Skyltsöndag. En läcker liten cab av märket Citroen Pluriel har helt klart sin plats här i Skyltsöndag. 

Och de var inte bara ”cab burna” utan här blev jag på nytt rejält överraskad med ett paket. Cava och en fantastiskt fin kok/receptbok på spanska. Och perfekt att träna mer på spansk matlagning. Stort tack!

Här har jag blivit utrustad med en fantastisk kokbok med 1000 guldrecept. Lite att bita i. 

Kanske blir  det som resultat av presenten  vid tillfälle en läcker paella. Eller något annat från det spanska köket. 

Att besöka Bodegas Vera

är alltid trevligt och här finns mängder av olika ”brända och destillerade” drycker samt många olika spanska delikatesser. Vin finns i olika prisklasser och både på flaskor och på fat. (Mer om bodegan i länken)

Att besöka Bodegas Vera i grannbyn San Miguel del Salinas är alltid trevligt.

Så var det då vinet. Här får man provsmaka olika sorter och det är tämligen lokala viner det är frågan om. Jag bestämde mig efter visst velande och provsmakande för ett rött vin från Alicantetrakten. Och en dunk på 5 liter fick följa med hem. (Literpriset för det vinet var 2.60 euro – mycket överkomligt för ett bra  och närproducerat vin)

Byn San Miguel del Salinas ligger på en höjd och härifrån ser man under vägs den Rosa saltsjön i Torrevieja. Mer om den och dess betydelse och varför den har fått den rosa färgen finns att läsa här.)

Delar av Torrevieja syns på andra sidan den Rosa saltsjön.

Hemma igen i Torrevieja.  Här kör vi längs strandpromenaden vid Los Locos.  

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

24 svar på ”Skyltsöndag med biltema som blandas med lite fart.”

  1. Tackar! Jadå, men inte idag. Vi har just nu +28 i skuggan så matlagningen hoppar jag över. Finns bra restauranger att tillgå.
   Men givetvis ska jag testa. Bra träning i spanska är det också.
   Kram!

 1. Oj så varmt och fint ni har det, skicka gärna lite värme upp till oss! Å vilken fin kokbok du fick, ja vänta till svalare dagar innan du börjar laga något ur denna bok!
  Apropå hyrbilar, vi ska till Mallorca i några dagar i sommar, och tänkte hyra bil på flygplatsen där, det finns ju en uppsjö av hyrfirmor, kanske du kan rekommendera någon firma som du känner till ?
  Ha en skön söndag!

  1. Vi har fina dagar nu och jag ska genast skicka både sol och värme till dig.
   Lite svalare får det bli innan jag drar i gång. En del tar tid.
   Vad gäller hyrbilar har vi testat Centauro ett par gånger och de har varit riktigt bra. Bäst att hyra direkt från en firma om något skulle hända och inte gå genom flygbolag eller andra mellanhänder-
   Önskar dig också en fin söndag.
   kram!

    1. Glad om jag kan hjälpa till-
     Kram!
     PS Sitter nu klockan 23 på terrassen och det är +23. Så skönt.

 2. Vilken jättefin present! Kollade lite på boken, den har fått toppbetyg och bottenbetyg så det vore jättekul att få ett omdöme från dig sedan. OK, svårt kanske eftersom du fått den i present men …

  Visst är det kul med alla bilskyltningar! Jag önskar så jag hade en kamera på instrumentbrädan ibland, särskilt när jag är ensam i bilen. Tänk så mycket roligt jag hade kunnat visa då! Som mannen som var ute och gick med en häst på trottoaren, så som folk är ute och promenerar med sina hundar! Haha, vad kul det såg ut! Äsch, nu spårade jag ur igen …

  Ha en härlig söndagskväll!

  1. Jag blev verkligen jätteglad över boken och den passar mig helt perfekt. Så varierad! Allt finns här i boken och det är inte heller så komplicerade recept.Några krävde lite mer men det går alltid att modifiera.Klart att ett omdöme kommer. Och med kokböcker, flygbolag, som filmer, resor, hotell, städer – ja allt, a handlar ju om hur man själv tycker och vilka erfarenheter man har innan.
   Kanske kan du installera en kamera på instrumentbrädan. Men då får den ju ställas in på avtryck med jämna mellanrum. Jag kan ställa in mina kameror så. Men gör det sällan. Mycket roligt ser man och kul att föreviga det. Du får överväga detta med en kamera i bilen.
   Önskar dig också en fin kväll.

 3. Roliga skyltar, speciellt de rullande…och vilken enorm receptbok. När den är ”färdiglagad” lär du vara en fena på spanska och kanske lite rund om magen också?

  1. Lite rullande och bilburna skyltar fick det bli. Har sett många av dem i veckan.
   Receptboken är helt fantastiskt och fint att kombinera träning i spanska med matlagning. Men jag tar det försiktigt och lite i taget. Vad gäller mat så blir det väldigt lagom…

 4. Kul skyltspaningar! Åh, det var minsann vinfynd du gjorde där. Kokboken såg intressant ut också; paella som är så gott. Mmm …

  Den rosa saltsjön var det spännande att läsa om. Tänk vad naturen är fascinerande.

  Stor kram

  1. Jag ser mig om och jag tycker dte är roligt med den kreativa skyltningen som en del bilar har.
   Jag blev väldigt glad för kokboken och extra roligt att den är på spanska. Blir lite språkträning här också. Och jag tycker om att laga mat så snart ska jag testa lite recept.
   Visst är den rosa saltsjön speciell. Och färgen sticker ut.
   Stor kram!

 5. Vilket roligt tema du har valt! Toppen:-) Äggbilen i påsktider är ju ett klockrent bidrag:-) Less is more tänker jag när jag ser bilen som håller på med A/C. Älskar spanjorernas kreativa parkeringar. Bäst dock att Ama hämtar en papperspåse;-)
  Vilken härlig kokbok! Hur roligt som helst. Jag menar ni är ju ofta i Spanien och vad passar då bättre än att laga några ”lokala” rätter. Å vinpriserna får mig nästan att gråta;-) Så himla billigt. Å innan vi köpte vår Peugeot har vi kört två Citroën bilar. Japp, franska bilar har ”det”:-)
  Tusen tack för en toppen skyltning och länken:-)

  1. När jag såg flera av dessa reklambilar så fick de vara en del av veckans skyltning. Men jag hoppas och tror att Ama nu klarar sig ibland, vid mer lättsamma situationer, utan papperspåse. Träning brukar ge viss färdighet.
   Jag blev jätteglad för kokboken och har än så länge bara bläddrat i den. Men vi lagar ju middag hemma några gånger i veckan så jag kommer att ha stor nytta av recepten. Även bra träning i spanska.
   besöket på bodegan här är alltid trevligt och fint att testa innan man handlar. Bra priser är det verkligen. Och en del vita viner finns också.
   Denna Citron Pluriel är en pärla och maken var med om att köra ner den hit. Kul också med cab.

 6. Oh, jag kan känna vinden i håret där i caben, vilken lyxig känsla. Att ha cab här i Sverige är ju inte så lyckat men om sommaren blir som ifjol (hjälp) så kan man ju tänkas njuta av vinddraget.
  Bilen med luftkonditioneringstexten är förstås på tok för mycket text att ta in när bilen susar förbi, men när den står parkerad går det bättre. Själv tror jag på korta reklambudskap.
  1000 guldrecept, där får du nog sålla! Inte har du tid att stå vid grytorna var dag, och även om du gjorde det skulle det ju ta flera år att harva igenom…Men en jättefin present! Kram

  1. Nej, så rätt. En cab hemma har kort säsong. Men de har sin stationerad här och jag tycker det är så roligt att hänga med på en tur. Korta buskap vad gäller reklam tror jag också på. Men kanske SC bilen fick extrapris på att täcka hela sidan med text.
   Kokboken blev jag så glad för men som du skriver – jag får sålla bland dem. Perfekt också att träna spanska på detta sätt.
   kram!

 7. Jag vart lite orolig då du startade med BILTEMA, jag kallar den butiken för Feltema ? Men du styrde upp det underbart ? Jag passade på och titta igenom dina fina skyltar två gånger om. Himla mycket kul du hittat ? Värmen intas ska du veta… jag har minst 50% snö kvar på tomten som du såg i föregående inlägg.

  1. Nja, Biltema och ”biltema” – visst finns det likheter. Och Feltema/Deltema var ett bra ord för butiken. Har sällan handlat där…
   Bilarna med sina reklamskyltar kan vara ganska roliga och för att inte tala om de mer kreativa parkeringarna här. Många goda skratt har det blivit där.
   Såg att du hade snö kvar men den har i alla fall minskat.
   Trevlig vecka.

 8. Ooops… Papperspåse hitåt! 😉 Men det är nog likaså bra att jag vänjer mig, parkeringarna blir ju värre och värre ju fler bilar det blir och nu i påsktider ökar antalet markant.

  Härlig skyltning! (Minus parkeringen… 😉 ) Och framförallt en härlig vintur med härliga människor 😀

  1. Tack! Tänkte just att en papperspåse varit bra här. Men trodde nog du vant dig vid dessa kreativa parkeringar efter alla resor till mindre byar. Men kanske mer träning behövs. Och papperspåsar har jag att lämna ut.
   Ja, en vintur med vänner är alltid trevligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *