Skyltar

Hänt i veckan med Skyltsöndag – Ett urval från Stockholm

Redan söndag!  Och dags igen för en både trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. För min del blir det veckofärska skyltar från Stockholm och Solna och med en glimt av det som hänt i veckan.

Tidigt på Nobeldagens morgon såg det ut så här hemma hos oss på Söder. Ett lätt snötäcke lyste upp. I övrigt har veckan bjudit på olika varianter på den grå färgskalan. 

Vad har hänt i veckan?

En hel del och rent vädermässigt har jag förträngt de olika nyanserna på gråskalan som varit rådande. Finns ju en hel del annat som piggat upp. Jag har vid ett par tillfällen passerat Kungsträdgården,Stockholms ”gröna lunga”. Inte så grön just nu men ändå fint upplyst. Och för att piffa till det har man satt upp färgglada skyltar.

I Kungsträdgården är det en hel del som hänt i veckan vad gäller trevligheter. Här i Kungsträdgården är det en hel del som hänt i veckan. Och konstisbanan är en av de aktiviteter som lockar många till skridskoåkning.

En tur till Solna  blev det i onsdags och ett besök på shoppingcentrat Mall of Scandinavia, Nordens största. Här finns omkring 250 butiker och restauranger och alltid med det där ”lilla extra” vad gäller utsmyckning och bekvämligheter för besökare.  Men jag undrar hur det kommer bära sig i längden. Känns so en öppen fråga. Lite inhandlat blev det men jag skulle också till AIK butiken som ligger bakom MoS och är inrymd i Friend´s Arena.

 

Barnbarnet Max är en AIK entusiast och några julklappar från deras butik var givna.

Hänt i veckan. Besök i Solna och i Mall of Scandinavia och i AIK butiken Friend´s Arena. Hänt i veckan. En tur till grannstaden Solna som ligger ”vägg i vägg” med Stockholm. Här har jag också bott mellan 1959 och 1970. 

Mer som hänt i veckan.

En överraskningsfest på Lokes Bar för en god vän som ”nollade” . Verkligen en överraskning och en jättetrevlig fest.

Mer som hänt i veckan. Överraskningsfest på Lokes bar på SödermalmMer som hänt i veckan. En överraskningsfest på Lokes Bar på Södermalm.

Hundar är också välkomna till Lokes Bar. Men några nyuppsatta tips till hundägare såg jag på ytterdörren. (Tyvärr blänker det lite i bilden men budskapet bör gå att läsa.)

 

Hoppsan! En gammal skylt som sitter vid bardisken. Och idag mest till ”lyst”.

 

Vad gäller drycker så har Lokes sitt eget vin. Finns både i röd och vit variant. (Bilden på flaskan är Loke som restaurangen är döpt efter. Namnet kommer från en av  Hoa Hoas (ägaren) hundar, en dvärgschnauzer. “Han deltar inte längre aktivt i verksamheten men håller ett vakande öga på allt som händer från sin plats på väggen ovanför baren i restaurangdelen.

 

Ett par vändor upp till Ringen (vårt närbelägna lilla Centrum) har det också blivit. Hittade denna skylt på några platser . Jag är ju inte direkt så ”pysslig” så kanske ska jag titta hit på tisdag.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

26 svar på ”Hänt i veckan med Skyltsöndag – Ett urval från Stockholm”

 1. Ser ut som en trevlig vecka även om vädret inte varit det roligaste.
  Ringens köpcenter har jag varit ganska ofta till då maken hade kvar lägenheten på Metargatan.
  Nu mer sällan.
  I e.m väntar julfirande på restaurant med mellanbarnet, respektive och barn-barn.
  Åker ju bort i jul.

  1. Veckan har verkligen varit jättetrevlig och omväxlande. Och vädret kan en ju inte påverka alls. Vi handlar ju mat på Ringen och ICA där eller Hemköp men i övrigt inte så mycket. Kah gillar MQ och INdiska och tittar ibland i där.
   Vad trevligt med lite julfirande med de dina idag. Här hemma hade vi lite av det igår med julklappar mat och pepparkaksbak.
   Vi åker ju också iväg så det blir lite nu innan.
   Önskar dig en fin tredje advent.

 2. Snyggt skyltat från en trevlig och händelserik vecka. Tyvärr tror jag inte att alla affärer går så bra och klarar sig. Det syns tydligt på Emporia där det ibland är några tomma lokaler eller butiker som byts ut. Mest märks det dock på Triangelns köpcenter vars andra plan bara är halvtomt. Tråkigt så klart men det finns en gräns för hur många butiker det kan finnas.

  Kram och trevlig 3:e advent!

  1. Tackar! Och en rolig och händelserik vecka har det varit. Nej, inte heller här på MoS tror jag att det kommer att fungera. Har förstått att det köpts upp av ett amerikanskt investmentbolag, men det drar ju inte fler kunder. Kan förstå att du sett liknande på Emporia och Triangeln. Och hyrorna för lokalerna är ju skyhöga så pengar måste ju in.
   Önskar dig också en fin tredje advent.
   Kram

 3. Snyggt skyltat som vanligt från dig!
  Inslagningsstation, ja det skulle vara något för mig som inte längre gillar att slå in paket, inte som förr, nej. Men jag har två döttrar som bara älskar detta. Hör det till åldern tro?
  Vi har också konståkning på torget i Lidköping i år igen, kul
  På tal om julbord. Jag tar en smakbit av varje, blir så mätt. Och bruna bönor, det är inte min grej, men tydligen vanligt i Skaraborg.
  Trevlig tredje advent med stor kram!

  1. Tackar! Jag ska nog gå förbi och titta men barnbarnens och döttrarnas presenter är klara- Log när jag såg bruna bönor på julbordet. Inget för mig. Har aldrig i Skaraborg blivit bjuden på detta i samband med jul hos farföräldrar och släktingar. Kanske lokalt. Jag äter de aldrig. Och att ta lite av varje är nog nödvändigt. Men överlag är jag ingen ”svensk julbordsmänniska.” Det mesta äter vi ju året om utom då kanske lutfisken och ”dopp i grytan” men jag avstår båda. Ingen gröt heller. Och när jag tänker på kombinationerna blir jag mätt av bara det. Men detta med julbord är ju inte så vanligt ute i Europa.
   Önskar dig en fin kväll. Stor kram

 4. Ja inte har du legat på latsidan den här veckan heller. Tänkte att snön var riktigt väl tajmad med tanke på Nobeldagen och alla gäster som säkert förväntade sig ett vitt Stockholm.
  Kul med skridskobanan i Kungsan, den är ju nästan en institution vid det här laget. Döda Torget vid Täby Centrum har faktiskt också en liten bana. Även om jag inte håller på AIK som du vet, så gillar jag rent allmänt sådana souvenirshoppar. Alltid kul att strosa i.
  Sedan måste jag säga att jag gillar Loke. Vilka humana priser! På vår så kallade kvarterskrog i Täby kan du öka priser med minst 20 kronor. Gillar deras inställning till hundar och vilka regler som gäller för matte och husse. Bra humor där!

  Å vad gäller MoS så har Unibail Rodamco som ju också äger bl a Täby Centrum köpt Westfield i september i år. Affären gick loss på 6 miljarder kronor, och då ingår ett ”nytt koncept”… Vilket fynd i tider där detaljhandeln går på knä – hahaha:-)

  Tusen tack för ytterligare en toppen skyltning och länken:-)

  1. Tackar!Nej då! En riktigt rolig och omväxlande vecka har det varit. Och samlat lite skyltar har jag också gjort. Kul med lite snö till Nobeldagen. Och ett vitt Stockholm gör sig ju bättre än ett i mörkt grått. Men i Kungsan såg jag skridskoåkare även i regn. Måtte vara entusiaster. Kul att ert ”Döda Torg” också har en isbana. Jag vet ju att du inte är AIK-are. Men nu är Max det och jag hade ångat iväg till både Hammarbybutiken i Skrapan och till en Djurgårdsbutik om de lagen vore hans favoriter.
   Lokes är bra på många sätt och det märks på att här alltid är fullt. Vardag som helgdag. Priserna inte minst! Visst är skylten om hundarna bra. Är lite ny men jag tror den behövs. Och humor har man här. I stor dos. T.ex. så har Susan ett eget vinklas som är dubbelt så stort som de andra. Finns bara ett och det är hennes.
   Aha, är det Unibail Rodamco som köpt Westfield. Jag visst att MoS var sålt men trodde Westfiels köpt det eftersom deras namn står kvar.
   Men jag är tveksam till hur det kommer att gå.

 5. Ja tänk vad lite snö kan göra genast blir det ljusare och det ser så fint ut på er balkong med utsikten över vattnet och belysningen…så trist då när snön försvinner och det grå kommer tillbaka, men hav tröst, snart vänder det 😉 Det här med gallerior, ja jag vet inte men här på Avion shoppingcenter står det en hel del tomma lokaler, jag undrar om det är så god idé egentligen?? Ju mer du skriver om Loke’s desto mer gillar jag den krogen 😀 Fina skyltar, Ditte!

  1. Tack! Ja, veckan bjöd på en hel del trevligheter av skilda slag. Och även vädret har varierat även om det mest vari gråskala. Jag är sällan i gallerior men när jag nu skulle till AIK -butiken, som ligger i Friend´s arena, bakom Mall of Scandinavia så blev det en titt där också. Ingen trängsel alls.
   Vad gäller Lokes är det ett ställe för alla. Och sådana tycker vi om. Fantastisk personal, god mat och rimliga priser.
   Önskar dig en fin kväll-

 6. Så himla trevligt att hundar är välkomna i baren. Och jätteroligt med rimmad skylt om inslagning. Jag tror att det kan vara mig de vänder sig till. Mina paket brukar inte bli supersnygga.

  1. Här på Lokes är hundar varmt välkomna men de kan inte ”socialisera” med andra hundar utan får hålla sig till sitt bord.
   Jag är inte direkt så händig/pysslig så om paketen inte vore inslagna skulle jag nog gått hit. Nu tittar jag nog in i alla fall för att se hur de gör.
   Önskar dig en trevlig kväll.

 7. Det var många fina skyltar från veckan som gick! AIK butiken visste jag inte ens att den fanns, men såklart, bor man i AIK-land så måste det ju finnas en butik med AIK- prylar , tror att du hittade något till barnbarnet!
  Lokes verkar spännande, man tackar för alla tips! å få julklappar inslagna, perfekt!
  Kram och trevlig kväll!

  1. Veckan har varit rolig och givande och skyltarna har hängt med. Jodå, AIK-butiken ligger ligger ”bakom” MoS och är inrymd i Friend´s Arena. Och jag hittade det jag tänkt. Kvällen på Lokes var så rolig och verkligen en överraskningarnas kväll för jubilaren. Vi går ju dit då och då annars också och det är en perfekt kvarterskrog för oss.
   Önskar dig en fin kväll denna tredje advent.
   kram

 8. Synd att snön försvann fort och visst är det trist med gråskalan. Nu har jag jobbat i helgen och den försvann fort den också. Tänk att vi har aldrig varit till MoS, trots att min mor bor i Solna. Någon gång kanske även jag kommer dit.

  1. Gråskalan är inte så rolig så en får stå för det roliga på egen hand. Och jag har gjort mitt bästa. MoS är ett fint köpcentra och väldigt luftigt men jag undrar hur det kommer att klara sig. Ganska få besökare i veckan när jag var där. Men det var AIK shoppen som var syftet med besöket. Julklappar till äldsta barnbarnet.
   Önskar dig en trevlig kommande vecka.

 9. Roligt att se alla AIK-emblemen, har ju ett barnbarn som är född AIK:are…så jag har faktiskt beställt klappar från shopen via nätet tidigare år. Nu är barnbarnen stora och vi byter inte julklappar längre. Och så trevligt att även restauranger välkomnar hundar, kafeer har ju funnits ett tag, jag tror att de som väljer att ta med sin jycke har väluppfostrade sådana, faktiskt bättre fostrade än många barn som äter familjemiddagar ute…puh, har varit med om några riktigt jobbiga där familjerna verkar tro att dom hamnat i leklandet där ungarna får rasa runt bland borden i en farlig fart,….
  Hade varit kul att veta vilket straff lagen stipulerade för egeninförda alkoholhaltiga drycker, hihi
  Kramen

  1. Kan jag bidra lite till Max AIK intresse så gör jag gärna det. Är ju själv uppvuxen i Solna och var många gånger på Råsunda och såg olika matcher. Kul att du också haft en AIK:are nära. På Lokes är hundar välkomna men de får hålla sig vid sina ägares bord. Men det brukar gå utmärkt. Vad gäller barn som föräldrarna inte tar ansvar för kan man ibland bli riktigt trött. En restaurang är ju ett ”offentligt rum” men det har inte alla förstått-
   Undrar också påföljden av straffet här. Tror inte det var så strängt.
   Kram

 10. Härlig skyltning hos dig! Lokes bar verkar vara ett trevligt ställe! Det stora köpcentret däremot är inte ett dugg lockande! Max kommer säkert att bli nöjd med sina klappar!
  önskar dig en fin start på denna nya vecka!
  Kram

  1. Tack! Lokes är trevligt och man känner sig alltid välkommen där. Hundar också. Vad gäller stora köpcentra har jag inga svårigheter att undvika dem men nu skulle jag ju hit till AIK butiken. Men MoS är luftigt och numer ingen trängsel. En klar fördel.
   Lite sol över Stockholm just nu så den gläds jag åt.
   Önskar dig också en bra vecka.
   Kram

 11. Härlig skyltning! Bäst är nog dom från Lokes och överraskningsfesten för Jörgen 🙂 Bra med hundreglerna också så folk vet vad som gäller.
  Utsikten i vinterskrud från er balkong var väldigt tjusig! Så fint ni bor 🙂

  Ha en bra start på veckan!

  1. Tackar! Jörgens överraskningsfest blev så lyckad! Och Lokes besöker vi ju då och då även i vanliga fall. Alltid trevligt, men denna kväll var speciell. Hundreglerna verkar nyuppsatta och säkert på förekommen anledning. Lite vinter var det en dag förra veckan med ett tunt snötäcke. Annars har det mest varit den grå skalan. Men idag är det riktigt vackert med sol och blå himmel. Men snöfritt. Gör inget i sig.Och vi trivs verkligen så bra här.
   Önskar er också en bra start på veckan.

 12. Det ser riktigt vintrigt ut. Det är ju så det ska vara strax innan jul. Så det är en gulsvart kille ni har! Han blir säkert lycklig över julklappar därifrån!
  Det är för mig nytt att man kan ta med sig hundar på lokal i Sverige. Jag vet inte vad jag ska tycka om det. Här i Thailand kan jag vända i dörren om jag ser att hundarna går ut i köket!
  Hos Wangborn är det hundrent. *fniss* Ha det bäst!

  1. Det var vinter en dag så jag passade på att fota. I övrigt har den grå skalan varit rådande. Men just nu blå himmel och sol men snöfritt.Max bor i Uppsala men har fastnat för AIK. Och det får jag ju stödja. Har numer inget speciellt lag jag ”hejar” på men är uppvuxen i Solna och då var det AIK. Han blev riktigt glad för sin klappar därifrån. Vi träffades häromdagen för lite julklappsutdelning och pepparkaksbak.
   Hundar är välkomna till Lokes men måste ligga vid ägarnas bord. Alltså det är inte tillåtet att gå runt.(Då får man gå ut) Fler och fler restauranger tillåter detta har jag sett här i stan. I köket får de ju absolut inte vara.
   Ja, Wangborn saknar vi också. Ja, det är mycket vi saknar med ”paradiset”.
   Kram

  1. Det var en dag när det var snö här men visst lyser den upp fint. På Lokes har hundar varit välkomna länge men jag har här på Söder det senaste året sett fler och fler restauranger som välkomnar hundar. Men de kan inte fritt gå runt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *