Resor i Sverige Resor utomlands

Att flyga och hitta bra flygbiljetter – Några tips

Visst kan det vara en utmaning att flyga. Och på olika sätt.  Kanske inte själva flygandet i sig men att hitta bra flygbiljetter. Men vad är då en bra biljett? Här tror tror jag inte det går att hitta ett enkelt eller entydigt svar för det beror ju på vad resenären tycker. Eftersom jag flyger en hel del så  får jag  i olika sammanhang frågan om hur jag brukar boka mina flygbiljetter. Och några tips kan jag helt klart dela med mig av.

Det var mäktigt att flyga in över Buenos Aires i soluppgångenDet var mäktigt att i soluppgången flyga in mot Buenos Aires för att någon timma senare landa där.

Att flyga

gör jag en hel del och tycker också oftast att jag lyckats med att hitta “bra biljetter”. Och en bra biljett för mig innebär att avgångs och ankomsttiderna i största möjliga mån är “drägliga” och att det är bra komfort ombord. (Gärna wifi, bekväma  flygststolar och “priority boarding” – att inte köa vid ombordstigning och att boka en bestämd plats. Jag har nästan alltid på egen hand, via flygbolagens hemsidor, bokat våra biljetter och tyckt att det varit enklast. Har också testat en del sökmotorer för flygbiljetter, men inte direkt fastnat. Men för ett tag sedan fick jag av en slump höra talas om sökmotorn Avionero och testade.Blev glatt överraskad-

Bra är att man kan söka på flexibla datum och att man också kan söka på alternativa rutter. Kan passa särskilt bra om man vill göra “stop over”. Annars kryssar man i direktflyg. Olika filter finns och det gör det hela än enklare att få det som passare en bäst.  Jag har testat att söka flyg både inom och utom Europa och har kunnat sparat dessa. En klar fördel. Även konceptet att välja bort flygbolag tycker jag är bra liksom att bestämma om man vill boka en resa via något resebolag (blir ibland lite billigare) eller via flygbolagets hemsida.  Olika förslag kommer upp.  Och sist men inte minst är det viktigt för mig att sidan är användarvänlig.

Nackdelar? Att det, i mitt tycke, tog lite tid att få fram alternativ.  Men med tanke på alla förslag som kommer upp så är det marginellt.

Så här såg den sida ut där jag  började min bokning av flyg till Alicante.

Helt fantastiskt att flyga in mot Santiago de Chile och ha Anderna under oss. Helt fantastiskt att flyga in till Santiago de Chile och ha Anderna under oss.

 

36 svar på ”Att flyga och hitta bra flygbiljetter – Några tips”

 1. Tack för tipset! Det är verkligen inte helt lätt att hitta biljetter så man får lägga ner lite tid på det. Handlar det om längre resor med byten så är det extra viktigt att det klaffar. Själv föredrar jag direktflyg i den mån det går och att priset inte sticker iväg alltför mycket. Läste att Norwegian lägger ner sina flygningar mellan Malmö och Stockholm vilket jag tycker är synd. Visst flyger även SAS och BRA men Norweigen brukar ha bäst priser. Tydligen är linjen inte lönsam vilket gör mig väldigt förvånad.

  Kram och trevlig lördag!

  1. Jag letar ju ganska ofta biljetter och tyckte det fungerade bra med Avionero, som jag fick tips om. Särskilt om man inte vet exakt när man vill åka. Sen kan man spara sökningar och det finns bra med filter. Visst är direktflyg att föredra men även flygtiderna och flygbolag. Trist att Norwegian lägger ner Malmö – Stockholm. Blev också förvånad över att linjen inte bär sig. Men de fortsätter med Köpenhamn och det är ju en bit bort. Och vad gäller tågen är det inte så smidigt och man vet heller inte om de går.
   Önskar dig också en fin lördag.
   kram

 2. Visst är det bra att hitta drägliga avgångs- och ankomsttider och direktflyg är ju det allra bästa. Men ibland är det så stora skillnader i pris så man får göra avkall på det mest bekväma.
  Ofta måste vi nuförtiden ta oss via mitt favortithatobjekt när det kommer till flygplatser – Barajas i Madrid. Det var betydligt enklare att ta sig ut i stora vida världen när vi bodde i Sollentuna och bara hade några mil till Arlanda. Men, men. Vill man resa så vill man 😀

  1. Ja, lite klurigare från Alicante då Madrid ju oftast erbjuder de bästa avgångarna om man ska långt. Vi har ju bra här med Arlanda därifrån det finns ett bra utbud både inom Europa och utanför. Jag gillar ju att leta resor och med lite tur brukar det fungera bra från Arlanda både vad gäller pris och komfort. Men visst varierar det en hel del. Finns ju flygbolag jag gärna väljer bort också.
   Men vill man resa så tar mal smärre umbäranden ibland.
   Trevlig lördag.

 3. Härliga flygbilder ! Känns som om jag redan är uppe i luften och på väg bort från kylan 🙂
  Så bra resetips. Det ska jag spara.
  Önskar dig en fin tredje advent !
  Kram Marie

  1. Tack! Ja, resan till Sydamerika var så fin innan vi gick in för landning och kunde se solen gå upp- Ja, restips är alltid bra att ha. Finns mycket att välja på men alla resesidor är inte lika mångsidiga.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram!

 4. Du är rätt person att fråga, så mycket erfarenhet som du har! Och det är ju tvunget att det går snabbt och smidigt när du flyger så mycket.
  Bra tips är guld värt.
  Önskar dig en fin lördag. Snart ska jag göra mig fin och traska bort till Vasaorden, får se, om jag kan åka med någon, vet inte än.
  Stor kram!

  1. En hel del erfarenhet har jag och också testat olika varianter. Och jag tycker att Avionero är riktigt bra om man inte vet riktigt när man ska åka eftersom olika varianter kommer upp och att man kan spara sina sökningar. Lätt att använda också. Här har vi haft huset fullt med barnbarn, kusiner, vänner döttrar och föräldrar och bakat och satt glasyr på pepparkakor. Och mat blev det också. Jättetrelvigt.
   önskar dig en fin kväll på Vasaorden Hoppas du kan få skjuts.
   Stor kram

  2. Att komma in för landning i Santiago var bland vackraste jag upplevt,
   med soluppgång på snötäckta Anderna.

   (hade också vacker vy över snöiga berg från mitt köksfönster i Alaska 🙂 )

   1. Då har vi denna vackra upplevelse gemensamt. Minnesvärt! Alaska står på min reselista så jag hoppas att en resa dit blir möjlig.
    Ha det fint och vi önskar dig trevlig tredje advent.

 5. Att hitta bra flygbiljetter är banne mig inte det lättaste! Direktflyg är en sak men att hitta en bra rutt och mänskliga tider mellan Malaga och Belgrad var i somras ingen rolig historia. Det var nästan så vi fick välja mellan gå upp mitt i natten, sitta på mellanlandningsflygplats 45 minuter eller mer än fem timmar (det vill säga för kort eller för långt) och till sist landa supersent. Eller såklart betala hutlöst mycket pengar. Det löste sig väl till slut, det var nog det där med att vi betalade mer än vad jag egentligen var beredd på. Fast vi hade ju i det läget inte mycket till val, vi var ju tvungna att åka.

  Vad man också bör ta i beaktande är att om man använder sig och beställer via t ex Google Flight och liknande så får man inte upp alla alternativ, man kan inte alltid köpa flexbiljetter och liknande . Ett attans gytter!

  Men egentligen är det nog mest att jag så sällan beställer biljetter så jag blir så stressad över allt. Bra för dig att du tycker det går smidigt, du reser ju mycket mer!

  Ha en härlig lördag!

  1. Jag förstår dig helt! Men jag bokar biljetter ofta så jag har stor vana och brukar få till det bra. Dock varierar det förstås med destinationerna. Oftast har jag bokat direkt via flygbolagen men fick nu tips av vänner om Avionero där man har olika filter att använda sig av. Bra om man inte vet exakt när man ska resa. och sedan att jag kan välja mellan att boka direkt med flygbolaget eller på annat sätt. Fördelen tyckte jag var nu att jag fick upp de bästa varianterna utifrån de förutsättningar jag gett och sedan kunde gå till flygbolagets hemsida. Sparade en hel del tid på detta. Och bra att kunna välja bort flygbolag jag inte vill åka med. Google Flight har jag aldrig testat. Gick nu via Avionero till SAS där biljetter beställdes i SAS plus och till mycket bra priser och med avgångs och ankomsttider som var passande. (Inte för tidigt och inte för sent =lagom) Jag snickrade för några år sedan ihop vår Jorden runt resa och har bokat mycket efter det så bra koll har jag.
   Önskar dig också en fin lördag.

 6. Upp luften och pröva dina vingar – jag menar flygets.
  Flugit i stort sett litet, inrikes mer då jag bodde där upp norr. Stockholm tur och retur.
  Jag bokar via flygbolaget direkt. Oftast SAS har det blivit.
  Tack för tipset. Inte varit i luften på ett och ett halvt år nu.
  Förr var det ju i snitt en gång per år, något år flera då till Alicante.
  Stor kram i flygande fläng 🙂

  1. Jag har ju prövat andras vingar, alltså flygbolagets vingar. Mina bär inte riktigt. Vi reser en del och med flyg så det var ett bra tips att testa Avionero och särskilt när jag inte vet exakt datum jag vill resa. Jag fick förslag och kunde sedan mycket smidigare boka enligt SAS hemsida.
   Men ska du iväg så kan detta vara ett tips. Användarvänligt också-
   Stor kram i kvällen.

 7. Helt underbara bilder! Avionero hade jag aldrig hört talas om. Kikade in lite snabbt och sajten var okej, dock inte direkt användarvänlig (läs: idiotsäkert). Men du har ju mera erfarenhet än vi.
  Det viktigaste för mig är helt klart drägliga avgångstider och direktflyg. Wifi tar jag gärna som bonus. Vi har ju bara 25 minuter till Arlanda så Nyköping och Ryan Air som vi nobbar faller ju bort direkt. Vi bokar alltid direkt via Norwegians egen sajt. De har en modern flotta och hyfsade avgångstider. Men just nu går det ju knackigt för många flygbolag, bl a Ryan Air och tyvärr Norwegian…

  1. Tack! Jag hade inte heller hört om dem innan jag fick tipset. Har testat en del sidor tidigare men då inte bokat. Här testade jag med Alicante, filtrerade på direktflyg och avgångstider och fick upp bra förslag. Och sedan kunde jag välja vidare via flygbolaget direkt när jag såg infon som kom upp- Vi bokar vanligtvis direkt hos flygbolaget och så blev det nu också- Men jag behövde inte leta själv efter det bästa utan fick bra förslag i de intervall jag angav hos Avionero. Vi åker helst SAS eller Norwegian men nu när vi åkte hem blev det Bryssel Airlines och behövd lägga ut några tusenlappar mindre. Dock via Bryssel men det blev en hög timpenning att landa där.
   Flygbolagen har det klurigt så man får kanske se än mer i andra banor. Kan ju för oss vara trevligt att se lite annat på vägen till Alicante. Vi har ju ingen direkt brådska. dit eller hem.

  1. Nej, idag är det knepigare att hitta bra och billiga biljetter och med de bolag man vill. Nu fick jag här bra tips och kunde sedan som vanligt boka med flygbolaget men slapp att leta själv. (Kollade innan jag bokade att priset stämde med det som fanns angivet här på sidan och på flygbolagets. Och det stämde.) Lite extra bra med sidan om man inte riktigt vet datum för avresa utan är flexibel. Behöver då inte leta alla datum i olika månader själv hos flygbolagen.
   Önskar dig också en trevlig helg.

  1. Jag har bokat mängder av resor och eftersom vi oftast inte åket “charter” så har det blivit väldigt många som jag bokat. Och jag är bra på att hitta resor till bra priser. Oftast bokar jag via flygbolagens hemsidor men via den här sidan, som jag just testat, fick jag förslag på resor med de bolag jag ville ha och till priser som också var glädjande. Riktigt bra!
   Kram och trevlig kväll.

 8. Väldigt fina bilder. Avionera var något nytt för mig. Vi brukar boka direkt på flygbolagens sida. Ett bolag som jag undviker är Air France, för sämre service än där har vi aldrig fått. Jag är lyckligt lottad, för min dotter som bor i Luxemburg är anställd av Lux Air och det betyder att förutom alla rabatter hon och hennes familj får, så får även jag två gratisresor per år. De utnyttjas givetvis för att åka och hälsa på Zoé. Trevlig kväll.

  1. Tack! Vi brukar också boka direkt via flygbolagens hemsidor. Men när jag fick tipsa om Avionera så testade jag. Även när jag fick förslag från dem bokade jag via, i detta fall SAS, men eftersom jag inte visste riktigt när vi skulle resa så fick jag bra förslag på när biljetterna var överkomliga och kunde hos SAS gå in och titta. (I stället för att på deras hemsida leta bland månader och datum)
   Perfekt med dotter på Lux Air. Jag har också en flygbolagsanställd dotter men ibland, ganska ofta , är det kärvt att få rabatter på de destinationer vi tänkt oss och särskilt om hon inte reser med. Olika regler för olika bolag är det ju.) Fint med två friresor /år-
   Önskar dig också en fin kväll.

 9. Vackra bilder från ovan!
  Jag har bara flugit en gång … och det blir nog aldrig mer, men för de som reser mer måste det vara tacksamt att få dina tips!
  Ha en fin tredje advent!
  Kram

  1. Tack! Att flyga in här var väldigt speciellt och särskilt se Anderna i soluppgången. Nu flyger vi också mindre och det är ju det snabbaste och enklaste sättet att ta oss till spanska sommarstugan.Men vid resor inom Sverige blir det ofta på andra sätt jag förflyttar mig. Men visst är det en djungel att leta och dessutom hitta “bra” flygbiljetter.
   Önskar dig också en trevlig tredje advent.
   Kram

 10. Vi måste för det mesta mellanlanda någonstans på våra resor. Det ingår liksom. Jag väljer precis som du lite bekvämare resor. Flygbolagen ska tillhöra en allians så man inte blir strandsatt. Dessutom ha en relativt ny flygplansflotta som om möjligt är bränslesnålare. Kan kosta lite extra, men det får bli så! Kram

  1. Instämmer helt! För oss blir det inte längre så många långresor men en eller ett par /år har det blivit. Och då är det ju än viktigare att ha lite mer komfort. Men vi försöker nog inom Europa med det lite mer “bekväma.
   Kram! Och jag kan meddela att tankarna ofta är på “Chackpong”.

 11. Frugan här är ju lite av en expert på detta med flygbiljetter…många tillägg blir det när hon får bestämma och det tycker jaga är värt det…komfort är ju A och O för mig när man nu ändå ska flyga.
  Undrar bara när de får ett nytt tillägg i form av att inte ha en unge i sätet bakom som sparkar oss i ryggen…jaja…man kan inte få allt.
  Ungen får väl motion antar jag…inget ont som inte har något gott med sig. 😉

  Ha det bäst nu.

  1. Man blir oftast bra på det en tränar på. Kul att din fru är bra på att ordna med flygbiljetter för det är ju en djungel att ta sig fram i. KOmforten gillar vi också och än mer viktigt på långresor. Nej, att bli sparkad i ryggen är inget man vill bli. Och att föräldrarna säger till sina barn är inte så vanligt. Men om det händer brukar jag vänligt men bestämt säga ifrån.
   Önskar dig och frugan en trevlig tredje advent.

 12. Jag flyger nästan aldrig men hade jag gjort det så hade jag nog varit himla tacksam över dina tips 🙂 Ha en fin tredje advent, Ditte!

  1. Det kan ju verkligen vara knepigt att leta och hitta “bra” flygbiljetter. Jag har fått en del frågor och delar gärna med mig av mina erfarenheter.
   Önskar dig också en fin tredje advent.

 13. Stort tack för tips! Har inte testat denna sida, men ska försöka komma ihåg till nästa gång! Låter ju bra!

  1. Jag brukar boka via flygbolagens hemsida men när man inte vet när man vill resa tyckte jag att Avioneros sida var bra på att hitta förmånliga biljetter. Jag hittade prisvärda biljetter till Alicante under våren via sidan, obestämd avresa och hemresa från början, och kunde sedan som vanligt boka via flygbolagets hemsida. Fick bra indikationer om när det var bra priser enligt mina kriterier. Och det stämde. Många filter finns och det gillade jag, liksom flexibla datum-

 14. Tack för tipset, skall testa dem vid tillfälle. Tycker annars att gamla hederliga “Flygresor” fungerar väldigt bra de gånger vi inte nyttjar SAS och våra bonuspoäng, direktbokning via flygbolagen är också bra, men då är det svårare att jämföra. Nu köpte vi ju dessutom en “charterbiljett” ner till Lanzarote och som jag skrivit tidigare så är det första och sista gången. Hur kan man klämma in så många rader både på längden och tvären?…ja, det är helt obegripligt! Vi hade ju inte en aning och “för säkerhets skull” betalade vi lite extra för att sitta längst fram???men det var ingen skillnad i utrymme vad det visade sig? Ok för att “sitta sardin” i en timme, men inte i 5,5. Tur att jag hade Murakami att sjunka in i, detsamma gäller förstås i morgon på hemresan.
  Tusen tack även för dina fina bilder från Anderna och inflygningen till BA, de väcker ljuva minnen till liv!

  1. Har också testat Flygresor ibland men tyckte att jag här fick fler “filter” och inte heller behövde bestämma ett datum utan olika förslag kom upp på bra priser och avgångs och ankomsttider. Här var det lätt att jämföra och med flexibla datum. Ofta bokar vi direkt via flygbolagen och det gjorde vi nu också. Men slapp en massa egna jämförelser.
   Tänkte på dig när jag publicerade bilderna och just den fina inflygningen både till B.A och Santiago. Nej charter är inte vår grej och ofta är planen trånga. Vet att man ibland på Novair kunnat boka mer komfort. Men idag vet jag inte hur det är-
   Önskar er en fin hemresa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *