Trevligheter

En överraskning blev det – Verkligen. En rejäl!

I går firade vi en god väns 60-års dag, en överraskning av stora mått för jubilaren, Jörgen. Och han anade absolut ingenting.  Jörgen trodde att han skulle äta middag tillsammans med hustru Susan på restaurang Nook. Men så blev det icke. I stället hade Susan ordnat med en fantastisk överraskningsfest på mysiga  “Lokes Bar” på Bondegatan på Södermalm. En restaurang där vi då och då ses tillsammans på tisdagskvällar för  att äta middag. Ja, även andra kvällar….

Lokes bar är en mysig och väldigt trevlig kvartersrestaurang  och man känner sig välkommen så fort man kommer innanför dörrarna. Så är inte alltid fallet i på Stockholmstrestauranger. Lokes ägs av “Hoa Hoa” Dahlgren som bl.a. varit tyngdlyftare, krögare, programledare och vunnit tävlingen “På spåret.” Och vad som är speciellt med Lokes är att hundar är välkomna. Men de måste “sköta sig” och ligga vid ägarnas fötter. (Hundar erbjuda också gratis kycklingfiléer och givetvis vatten. ) Restaurangen har namn efter en av Hoa Hoas hundar, en dvärgschnauzer. “Han deltar inte längre aktivt i verksamheten men håller ett vakande öga på allt som händer från sin plats på väggen ovanför baren.

Att det blev middag med många vänner på restaurang Lokes bar blev en överraskning. Lokes bar! Visst kom det att bli en överraskning  för “jubilaren” att komma in här.

 

Visst blev det en överraskning

Susan föreslog, när de passerade Lokes att de skulle gå in och ta något att dricka i baren innan de gick vidare till Nook. Sagt och gjort. Och eftersom de är “stamgäster” var det inte alls märkligt, att Catrin en av de som jobbar här, ville att Jörgen skulle gå med ner i källaren för att hämta sin present. Men det var en hel del Jörgen inte visste.

En överraskning väntade i restaurang Lokes källare. En överraskning väntade helt klart. Ett fint dukat bord.

Mingel innan Jörgen ovetandes kommer och ser alla på plats. 

Catrin ler och väntar på Jörgen och Susans ankomst. Allt är klart!

En överraskning! Helt klart! Vad gör alla här?Jörgen kommer nerför trappan. Genast får han en öl i handen av Catrin. Och samtidigt ser han oss alla. Verkligen en överaskning!

Jörgen var inte riktigt beredd på detta. Men han fann sig snart.

Hög stämning vid bordet.

Jörgen har hämtat sig och landat i hela överraskningsmomenet.

Vi bjöds på “Wallenbergare”- en sorts pannbiff, tillverkad av finmalet kalvkött, grädde och äggula och stekt så att saftigheten behålls. Här serverad med potatismos, gelé och inlagd gurka. Så gott!

En perfekt tillagad Wallenbergare  lagad av kocken Hoa Hoa Dahlgren;  f.d. tyngdlyftare, “På Spåret vinnaren” m.m.

Och visst lyckades du Susan men att överraska. På alla de sätt. Stort tack också till all personal på Lokes!

Fina vänner! Stort tack för en jättetrevlig kväll.

Och ett par bonusbilder! Önskar alla en fin Lucia.

Sju är har passerat. Max som tvåårig tomte och idag på väg till Luciafirande i Vaksala skola där klass 3 är ansvariga för Luciatåget. 

Och William, yngsta barnbarnet strålar. Både i sig själv och som tomte för ett par år sedan. 

 

 

 

38 svar på ”En överraskning blev det – Verkligen. En rejäl!”

 1. Det kan man verkligen kalla för en lyckad överraskning! Ser trevligt ut!
  Fina bilder på barnbarnen!
  Ha en fin fortsättning på denna luciadag!
  Kram

  1. Det var det verkligen! Och födelsedagsbarnet var milt sagt överraskad. En väldigt trevlig och rolig kväll.
   Och är det lucia så får det bli lite extra och i detta fallet barnbarnspojkarna.
   Önskar dig också en fin luciakväll.
   Kram

 2. Vilken härlig överraskningsfest även om födelsedagsbarnet såg lätt chockat ut där ett dag. Trevligt att kvällen blev lyckad och att maten smakade bra. Vilka fina bilder du avslutar med.

  Kram och fin luciakväll!

  1. Det blev så lyckat! Och visst var jubilaren tämligen “tagen på sängen”. Han hade verkligen ingen aning.
   Ja, är det lucia så få det vara några tomtar med. Hade ingen lucia att tillgå.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram

 3. Vilken fantastiskt rolig överraskningsfest! Ett minne för livet verkligen 😀 Jag såg Hoa Hoa på “På spåret” och är mäkta imponerad av hans kunskaper! Visste inte att han hade en restaurang, så det var en nyhet för mig, en trevlig sån, Wallenbergare är supergott, en riktig delikatess!
  Underbara bilder på barnen, Ditte, såna man blir glad av <3 Ha nu en fin kväll 🙂

  1. Det blev verkligen en härlig överraskningsfest och jubilaren hade verkligen ingen aning om detta. Även på bilderna i början syns hans förvåning. Hoa Hoa och Cecilia Hagen var ju ett radarpar i “På spåret! Och nu är hon tillbaka med sonen. Denna kväll Hoa Hoa lagat maten och det var så gott. En jättetrevlig kväll.
   Barnbarnen fick vara med och lysa lite idag. Det är ju trots allt Lucia.
   Önskar dig en fin kväll.

  1. Festen blev verkligen en överraskning för jubilaren. Han hade absolut ingen aning och det märks ju på de första bilderna. Och väldigt trevligt för oss alla som var med.
   Och är det luciadag så är det och småtomtarna hade sin plats här.
   Önskar dig en fin kväll.

 4. God kväll!
  Vilken trevlig överraskningsfest för Jörgen. Förstår att det var roligt att vara med att överraska. Såg en video i går kväll där jag verkligen såg Jörgens överraskning och när kan kramade om Bosse. Hann inte se dig. Åh, så fina bilder på M och W. Var och tittade på Astrid i går, men kunde inte urskilja henne bland alla lucior och tomtenissar. Fick fota henne efteråt, då det var fotoförbud på uppträdandet.
  Önskar dig och Bosse en trevlig luciakväll.
  Kram/A-K

  1. God afton!
   Visst blev det en härlig överraskning för Jörgen! Han hade verkligen ingen aning om detta. Kul att du såg lite av videon. Jag var nog upptagen med att fotografera. Max som tvåring och tomte såg lite annorlunda ut mot dagens.Och William lyser ju upp på sitt sätt. Max klass i Vaksalaskolan i Uppsla lussade för hela skolan i en stor kyrka i närheten. Skolan är en F-9 skola så inga anhöriga fick plats. Så William var också där med sin förskoleklass. Kul ändå att du fick komma till Astrids klass. Numer är det fotoförbud när barn medverkar men fint att du fick ett foto efteråt.
   Önskar er också en fin kväll.
   Kram

 5. Vilken härlig överraskning! JAg förstår att han blev förvånad!
  Jättetrevligt ser det ut. Och tack för bonusbilderna på barnbarnen, så fina!
  Så Hoa-Hoa står själv vid spisen, otroligt!
  Kram och ha en trevlig kväll!

  1. Visst var det! Och Jörgen hade ingen aning. En jättetrevlig kväll på Lokes med så god mat och stor glädje.
   Jodå, Hoa Hoa står ofta här vid spisen och hade lagat maten åt oss alla. Säkert även åt gästerna i restaurangen. Han är jätteduktig.
   Bonusbilderna tycker jag piggade opp denna luciadag. Killarna är så fina.
   Kram och önskar dig en fin kväll.

  1. Det var en jätterolig kväll med så god mat och fin samvaro. Och överraskningsmomentet var stort.
   Och visst är killarna fina. Åren har gått….
   Kram

 6. Så härligt när en överraskning lyckas så perfekt och till hundra procent! Hur roligt som helst. Bra jobbat av Susan där!
  Bilderna på Max och William är bedårande. Så stor Max ha blivit. En riktigt vacker ung man. Å Williams ögon som jag ju har tjatat om är ju som dom är – man kan liksom inte se sig mätt på hans blick.

  1. En toppenkväll. Så lyckad! Och Susan hade verkligen ordnat allt jättebra,. Jörgen blev så överraskad. Han had eju tänkt sig något helt annat. Och det syns på bilderna.
   Max är en stor kille, snart 10 år. Och idag var han tomte i Vaksalakyrkans luciatåg, i Heliga trefaldighetskyrkan, i Uppsala. Och det var klass 3 som ansvarade. Max var tomte. William lyser ju alltid. Oavsett lucia eller ej.

 7. Så roligt med en oväntad “present” av det där slaget. Goda vänner i mängd, god mat och allting bara bäst.
  Tack också för bilder på dina egna sötnosar!
  Trevlig fortsättning på Lucia!

  1. Allt blev så lyckat och “jubilaren” hade inte alls en susning. En jättetrevlig kväll på alla sätt.
   Och barnbarnen piggar också upp. Alltid!
   Önskar er detsamma.

 8. Hej Ditte!
  Så himla kul och så överraskad Jörgen såg ut! Hade velat vara med och sett minen i verkligheten!
  Bra filmat!
  Så gulliga dom är dina små killar!
  Kram P ♥

  1. God kväll!
   Ja, det verkligen en överraskning för Jörgen. Han visst verkligen ingenting och det syns ju på bilderna. Susan hade ordnat allt så bra och personalen på Lokes likaså- En minnesvärd kväll. Så rolig!
   Ja, barnbarnen fick var med och lysa upp den vädermässigt trista luciadagen. Och det gör de ju bra.
   Kram

 9. Ja, vilken överraskning det blev! Det gäller att hålla alla informerade och bundis så att det går i lås och han blev rejält lurad, vad kul, det var ju meningen!!
  Gillar dina små älsklingar till barnbarn. Charmtroll och vad de växer! Den store killen är ju verkligen på väg uppåt.
  Stor luciakram!

  1. Visst blev det en fantastisk överraskning! Och en väldigt trevlig och rolig kväll- Och jubilaren hade absolut ingen aning om det hela- Hans fru hade ordnat det så bra . Och killarna lyser ju upp. Var och en på sitt sätt. Åeskurs 3, där Max går, var idag med på stort Luciatåg för hela skolan i Heliga Trefaldighetskyrkan i Uppsala. Säkert en upplevelse. Det är en f-9 skola med många elever.Vet att Max var tomte.
   Stor kram och hoppas du haft en fin kväll.

 10. Hola! Tack för fint inlägg och fina bilder! Ja åh vilken trevlig kväll det blev! Så bra fixat av gänget på Lokes och tillsammans med alla härliga överraskningsgäster blev det toppen! Och god mat! Jörgen hade inte anat nånting! 😎

  Tack för att ni kom! I morgon blir det slottsweekend med barn och barnbarn. Kram och hälsa Mr B! ❤️

  1. Hola! Stort tack för senast! En jättetrevlig kväll på alla sätt. Och Jörgen blev ju helt överraskad. Syns tydligt1 Du och gänget/personalen på Lokes hade gjort det så bra.Jättegod mat och dryck och härlig stämning hela kvällen. Minnesvärt för oss gäster också.
   Så trevligt med en slottsweekend- Önskar er en härlig helg.
   Mr B hälsar till er också.
   Kram

  1. Så roligt! En härlig kväll! Och det bästa var att jubilaren inte hade en susning om detta. Knappt när han kom på plats. Väldigt bra ordnat av personalen på Lokes och av Susan, frun i huset. En minnesvärd kväll helt klart.
   Ja, killarna lyser upp var och en på sitt sätt. Och Max klass på Vaksalaskolan i Uppsala (William går också där i f-klass) var med i skolans stora luciatåg i en närbelägen kyrka. Så han fick återta sin tomteroll.
   Hoppas ni också haft en fin Luciadag och kväll. (Antar att detta inte direkt är i fokus i spanska skolor.)

 11. Hoppas att inte kocken HoaHoa visste att någon lurat i födelsedagsbarnet att han skulle få äta på Nook, för det är väl ändå fine-dining på hög nivå? Men stämningen, vännernas närvaro o de goda wallenbergarna tog säkert andan ur honom. Härligt med en rejäl överraskning! Kram
  Och barnbarnen, detta med jul och barn är ju en oslagbar kombo! Så fina! Kramen

  1. Födelsedagsbarnet trodde att han skulle till Nook just för “fine dining” och var klädd i mörk kostym kvällen till ära. Jodå, Hoa Hoa och alla visst att det var så. Susan och Jörgen är i vanliga fall stamgäster på Lokes med “eget bord” och är där varje tisdag. Och ibland hänger vi också med. Så trevligt och lättsamt där. Och hundar är välkomna. (Ja, inte att socialisera men att ligga vid bordet) Och att fira här var ju helt “rätt”. Men för att få till överraskningsmomentet låtsades Susan att det var Nook som gällde. Vi hade en jättetrevlig lväll med god mat och dryck och en fantastisk stämning. Och vad gäller Jörgen blev han verkligen “tagen på sängen” med detta.
   Och lite extra glädje och ljus fick barnbarnen var med om att sprida.
   Kram och natti

  1. Det blev en väldigt lyckad fest på alla sätt. Och verkligen en överraskning.
   Ja, barnbarnen lyser upp fint.
   Trevlig helg

 12. Vilken härlig överraskning. Förstår att jubilaren blev glatt överrumplad. Så´nt är roligt, då man ser att det faller i god jord. Otroligt bra planerat, mycket jobb, kan jag tänka mig.
  Det ser också mycket trevlig och fint och jag förstår att maten var god, det ser så ut.
  Hoa-Hoa kommer jag ihåg ifrån “På spåret”. Han var så duktig.
  Barnbarnen, söta och fina.
  Trevlig helg och varm kram till dig.

  1. Det blev verkligen en fin överraskning på alla sätt. Och jubilaren blev både väldigt glad och så överraskad. Susan hade tillsammans med personalen på Lokes gjort ett fantastiskt arbete och allt var så gott och trevligt. Hoa-Hoa och Cecilia hagen i “På spåret” var ju ett radarpar och så duktiga. Nu är han lika duktig på att laga mat.
   Ja,barnbarnen sprider verkligen ljus runt sig.
   Stor kram och trevlig helg.

 13. Vilken härlig överraskning! Snyggt ordnat av Susan (och dom på Lokes). Måste ha blivit en smärre chock för Jörgen – fast en riktigt bra sådan, såklart 🙂

  Fina bilder både från festen och på barnbarnen 🙂

  Ha en härlig lördag!

  1. Visst var det! Jörgen blev helt ställd- Han hade absolut ingen aning. Susan och personalen på Lokes hade ordnat det hela så bra. Det blev en jätterolig kväll med god mat och dryck. Och man ser ju på bilderna i början att Jörgen verkligen är överraskad .
   Ja, barnbarnen lyser upp på alla sätt.
   Önskar er också en fin lördag-

  1. Det blev verkligen väldigt lyckat! Och jubilaren blev så överraskad. Han had finte en susning. Jätteroligt att få vara med om detta. En minnesvärd kväll åtala sätt.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *