Skyltar Stockholm

Grönska med inslag av sensommar – Skyltsöndag #329

Söndag! Och det innebär här på bloggen att det är dags för “Skyltsöndag.” Ett tema som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Skyltar av olika slag gäller och med väldigt fri tolkning. Förra veckans skyltning kom från en regnig men trevlig runda vid Brunnsviken och Bergshamra by i Solna.  Ett par skyltar kommer från Nacka strand och övriga från valda delar av naturreservatet/friluftsområdet Nyckelviken. Gemensam nämnare är grönska och inslag av sol och sensommar finns också med.

Nacka strand. En "pop up" servering inbäddad i grönska. Nacka strand. På vägen mot Nyckelvikens naturreservat passerade vi denna “pop-up” servering inbäddad i skön grönska.

Grönska

verkar det finnas det gott om och jag håller hårt i sensommaren. Vill inte släppa taget.  Och just denna dag blev vi bjudna på skönt sensommarväder. Bara att tacka och ta emot.

Nacka strand. Vid pop-up serveringen har man kompletterat naturlig grönska med en del artificiell. Här vid “pop-up ” serveringen har man kompletterat den grönska som finns på naturlig väg med en del artificiella  varianter. Skyltarna till höger vill tankemässigt ta oss till bl.a. Borabora, Jamaica, Bali och Marrakech. 

Vi lämnar Nacka strand och området vid vattnet, tar oss uppför en rejält brant backe och är snart inom Nyckelvikens naturreservat. Och här omsluts vi också av grönska. Även skyltarna är gröna-

Och vi verkar vara  på rätt stig för det är just till Nyckelvikens herrgård vi tänkt oss.

I reservatet, både längs stigar, vägar och ute i skogen finns gott om gulliga hus för skräp. Här ett som som ser ut som Nyckelvikens herrgård i miniatyr. 

Strax var vi nere vid Nyckelvikens herrgård,Stora Nyckelviken och började där med att ta ett varv i trädgården. En stor trädgård som är uppdelad i olika rum, i olika avdelningar.

Hälsoträdgården, ett av rummen i  trädgården,välkomnar oss in på ett besök. Kanske har rådjuren förstått att växterna här är bra för hälsan.

Nacka. Nyckelvikens herrgård. Här omges vi av vacker grönska i trädgården. Vacker och frodig grönska.

Värt att notera är att även  kryddträdgården verkar vara omtyckt av rådjuren.

Efter ett varv i trädgården blev det så dags för ett besök i kaféet som är fint inrymt i herrgårdens huvudbyggnad.

Även kaféskylten har grönt i sig och två grönskande blomsteruppsättningar finns på båda sidor om entrén.

Stora Nyckelviken,herrgården, är från 1700-talet. Här finns kafé och festlokaler. 

Tydligt skyltat. 

Till sist! En nog så viktig skylt. (Toaletter finns också i herrgården)

Nacka. Nyckelvikens herrgård. En diskret toalettskylt inbäddad i grönska. En diskret skylt med lite humor. Visserligen inte grön, men fin inbäddad i grönska.  

20 svar på ”Grönska med inslag av sensommar – Skyltsöndag #329”

 1. Vilken snygg och trevlig skyltning i ett vackert område! Sådant gillas. Det lilla sophuset tycker jag är alldeles fantastiskt. Tänk om alla såg ut så.

  Kram och god söndag!

  1. Tack! Jag blev begeistrad av de enhetliga skyltarna som började en bra bit bort. Sophusen är så gulliga och detta är ju en fin kopia av själva herrgården. Tänk om fler kunde ta efter dessa sophus.
   Toaskylten gick i annan stil men den hade humor.
   Önskar dig också en fortsatt fin söndag.
   kram

 2. Fantastiskt fin skyltsöndag du bjuder oss på. Nästan lika fint som på min Nacka strand 😉 Men jag har inga skyltar… en gång när en massa kamrater kom båtvägen hade jag tillverkat en stor skylt där det stod: Välkommen till Nacka City 🙂

  1. Tackar! Jag tänkte faktiskt på dig både när jag var här och när jag gjorde inlägget. Gillar fin tanke här om Nacka City.
   Ha det gott!

 3. Så många fina skyltar du hittat och det vill nog till att hålla stängt, när rådjuren väl ha hittat dit så äter de troligen rent. Jag har planer på att hägna in vissa delar av trädgården till vintern både för hare och ev. rådjur. Har ju en del nysatta magnolior. Dagen började med duggregn, men sen var solen framme en kortis….nu är det bara mulet och grått igen – men det är varmt skönt ute. Så visst är det sensommar även om sommarblommorna i kruka idag fick sig en resa till komposten.

  1. Förstod att det just var så. Rådjuren är väldigt förtjusta i att besöka trädgården här. Förstår helt och full fina planer på att hägna in. Kan tänka mig att rådjuren med glädje skulle ta sig an dina nysatta magnolior.
   Vi har haft halvsol idag dock ganska varmt, +20 så balkongen har vi nyttjat. Många båtar är fortfarande i farten och kul att se dem-
   En av mina pelargoner fick tacka för sig idag. Men det har jobbat bra med blomningen.
   Såg nu att det i krukan bland citrontimjan, persilja och gräslök dykt upp rosmarin. Vet att dottern även planterade den men den har tagit god tid på sig.
   Trevlig eftermiddag och kväll.

  1. En fin tur är det hit ut. Vi valde att ta båten till Nacka strand och sedan promenera men det går ju fint att komma ganska nära reservatet och Stora Nyckelviken med buss också.

 4. Vilka stora och fina skyltar Nacka Kommun har gjort vid Nyckelviken. Stora bokstäver och lättlästa även för folk med glasögon som jag då;-)
  “Pop-up ” serveringen är ju hyr cool som helst. Så “laid back” som man brukar säga på engelska.
  Skräphuset kan man inte se sig mätt på och “dasshumöret” är grymt:-)
  En härlig Skyltsöndag:-) Tusen tack för den och länken:-)

  1. Alltid kul att ha skyltögonen med sig. Och nu blev det ju bra med grönskande varianter. Jag tänkte också på det och skyltarna var ju tämligen enhetliga.
   Visst är den här pop-up serveringen kul. Nu var det inte så många besökare men kan tänka mig att det varit det i sommar. Hoppas på mer sensommar i morgon för vi har denna vecka bytt promenaddag till i morgon, måndag.

  1. Visst är det! Lättillgängligt dessutom. Och visst är dessa små hus avsedda för skräp gulliga. Finns gott om dem och i olika varianter med tema från herrgården.

 5. Men vem vill kasta skräp rakt ner i Herrgården, hihi! Jodå alla sätt är bra som får folk att slänga skräpet någon annanstans än i naturen.
  Vi omges verkligen av skyltar i våra liv. Märkte det då jag såg hur många skyltar jag fotat under min korta lilla tripp. Hur många skyltar noterar och läser vi varje dag, och vilka skyltar är det som går genom bruset? för alla gör ju inte det, långt därifrån. Men vi skyltletare är nog ett eget släkte, jag är iaf helt miljöskadad, jäkla BP! Jag menar förstås i positiv mening…
  Kram

  1. Visst är sophuset gulligt! Och det är gott om dem utplacerade runt om i omgivningarna.
   Du hade verkligen fått fina skyltar från din resa och skyltarna visar ju också en del av något.
   Tror nog att vi fått en släng av “skyltsjukan”. Förstår helt och fullt att du är positiv. Jag också.
   Kram

 6. Snyggt skyltat med en tydlig röd – f’låt GRÖN – tråd 🙂 Gillar verkligen “skräphuset”! Kul när dom gör nåt kul med soptunnorna som oftast annars ser ut som skräp…

  Ha en fin start på veckan!

  1. Ja, en grön tråd blev det. Och visst är “skräphusen” gulliga. Fint att de är rejält tilltagna så att mycket skräp också får plats.
   Önskar dig också en bra start på veckan.

  1. Det är verkligen väldans grönt ute och så fint att ta sig en sväng ut i naturen. Har dock inte hittat svamp. Men jag tittar.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *