Skyltar Stockholm

God skörd

Att ta del av glada budskap och pigga uppmaningar tillför det där “lilla extra” och i veckan som gått har jag plockat upp och skördat en hel del uppiggningsförhöjande  budskap. De muntliga tillropen av desamma har inte varit lika många men de har likväl förekommit. Och kanske är det även här tanken som räknas. –  Så i positiv anda och med öppet sinne tar vi oss en tur på Södermalm i Stockholm.

Först hittar jag ett stimulerande erbjudande om träning dygnet runt och inte behöver jag heller binda träningen i tid och det kan ju vara en fördel för jag vet inte praktiskt hur dte skulle gå till. Säkert finns instruktioner. Men skylten är lite otydlig för det framgår inte vad jag ska träna…

 

Mat och matlagning är nu väldigt hett och inne och tv gör sitt bästa för att hänga med. Ibland känns det som om det var bättre förr… Jag äter gärna vegetarisk mat då och då så den här skylten bekräftade något jag gärna gör.

 

Återanvändning är bra och konstruktiva förslag kan man inte få för många av.

Den som söker den finner sägs det då och då. En tanke jag oftast tror på men ibland kan man få leta efter både gatunamn och nummer och önskar att viss tydlighet kunde förekomma. Den här skylten hittade jag nära Katarina kyrka och att det är nr 14 förstår jag och jag kan tänka mig att det ska vara Fiskargatan som menas. Fin och färgglad skylt som piggar upp i alla väder.

 

Att ge ett leende till någon och kanske få ett tillbaka – eller tvärt om, känns bra och att ens leende är ens logo tycker jag stämmer.

 

Pippi har gett mig och många andra otaliga skratt genom åren. När jag var barn önskade jag ofta att jag var just som Pippi.

Vad gäller Pippis budskap här är det både uppmuntrande, hoppfullt, positivt och tänkvärt. Och man ska ju se framåt.  Men ibland kan man ju få tvivla. I alla fall lite.

En god skörd för Söder var också fotbollslegen Nacka Skoglund som växte upp här på Katarina Bangata som spelade  fotboll för Hammarby. Nacka  har här på Söder en egen hörna på Katarina Bangata, “Nackas hörna” och där finns hans minne som staty och  ett fotbollsmål.  Jodå, det finns en gata uppkallad efter Nacka Skoglund, Nackagatan. Nacka värvades till AIK , gjorde Allsvensk debut där och spelade några matcher där, men hjärtat var alltid i Hammarby .

Nackas höra på Södermalm.

Här sitter bollen i krysset och visst lyckades jag bra. (Bild från 2013)

Den här sista uppmaningen kan jag kanske inte påstå att den direkt tillhör den goda skörden men jag tyckte den var rolig.  Skylten finns utanför ett av “Bajens” stamställen på Söder, nämligen “Den gröne jägaren”.  (Har aldrig varit där…)

 

Och visst är det skyltsöndag med BP idag.

 

 

 

32 svar på ”God skörd”

 1. Så härliga skyltar du delar med dig idag Ditte. Många och mycket gillade jag=)
  Pippi gillade jag även som flicka. Det var en önskan att få göra det som föll en in och inga vuxna som lade sig i. Stark som Pippi dessutom hade varit en fördel=)
  Gillar Speciellt bilden när du lägger bollen i det högra krysset. Trevlig Söndag Ditte

  1. Tack! Och visst var/är Pippi härlig med sin styrka, generositet, påhittighet och sitt egna liv. Och ingen som styr över henne…
   Kanske skulle man satsa på fotboll för det är något jag bara testat i lite utsträckning. Men det kan ju vara väl sent.
   Stor kram och trevlig kväll.

 2. Den vajande Majskolven var väl omtyckt av alla oavsett vilket lag man höll på. En go’ gôbbe, som vi säger i Göteborg. Tyvärr hade han lite väl många som gav honom gratisdrinkar! Kram

  1. “Den vajande Majskolven” detta namn hade jag inte hört. Nu har jag lärt mig något nytt.
   Och visst gick det utför tyvärr, lätt hänt även i sportbranschen.
   Kram! Ska tänka på det namnet nästa gång kag passerar Nackas hörna.

 3. En del igenkännande. Har dock inte sett dej som målgörare tidigare, men gillar den bilden skarpt, snyggt gjort,hi,hi!
  Trevliga inlägg nedan också, ser var min son bor, Haymarket har jag också varit på.
  Tycker om dina Stockholmsbilder och all din kunskap om staden!
  Ha en bra söndag!

  1. Jag kan ju ha oanade, dolda, talanger…Kanske dags för en ny karriär. Ska tänka på saken. Men än saknas anbud.
   Roligt att du ser var din som bor.
   Haymarket blir ofta ett bra stopp, trevligt med centralt läge.
   Många promenader i staden blir det nu när jag är hemma och Stockholm erbjuder så mycket som jag tycker om.
   Ha det gott!

 4. Vilka fina skyltar o de har du fotat på Södermalm, där var jag för några veckor sedan o nu blir jag lite oroligt att jag missade alla dessa skyltar 🙂 fast ja vi bodde där men var mest på annat håll. Pippa ja henne hade man glädjen att växa upp med, så hade barnen de samma o nu barnbarnen alla älskar Pippa. Hon blir nog aldrig tråkig och kommer nog leva för evigt.

  Kramiz

  1. Tack för uppmuntrande kommentar! Vad gäller Söder så är det ju stort så du var kanske i en annan del. Jag bor på Söders södra sida, alldeles på kajen vid Hammarbykanalen, nedanför Folksamhuset. Men kanske passerar du Nackas hörna och några skyltar till nästa gång du kommer hit.
   Och visst är Pippi “still going strong”. Så härligt.
   Kram till dig och jag önskar dig en trevlig vecka.

 5. Alldeles förträffliga skyltar med många tankar och funderingar kring.
  Den, med dig i krysset, var ju bara för go 😉
  Jag tror jag kunde något mer om sporten förr, än jag kan nu. Nacka, kommer jag mycket väl ihåg. Men inte att han dog så ung. Tragiskt.
  Skyltsöndagskram ?

  1. Tackar! Utbudet i mina trakter är stort och ganska varierat och det är roligt att fantisera runt dem.
   “Nackas hörna” med staty och mål ligger i närheten för det var ju här på Söder Nacka tilllbringade mycket tid.
   Men tyvärr dog han ung och andra intressen än fotbollen kom ju in i hands liv.
   Önskar dig en fin kväll!
   Skyltande kram från mig.

 6. Söder är ett himmelrike för en skyltare. Det bevisar du med dagens skyltkavalkad som förresten är den bästa du lagt upp:-)
  Som gammal fotbollspelare OCH Hammarby fan förstår du nog att mina favon är Nacka skyltarna och den riktiga Bajenöl-skylten. Har faktiskt varit på Gröna Jägaren några gånger för lääääääänge sedan. På den tiden var stället känt för sina schnitzlar som var stora som dasslock.

  Mona Lisa skylten är cool och Pippis citat – ja, det kan man verkligen hoppas på:-)

  1 000 tack för världens kanoooooonbidrag till Skyltsöndagen och stort tack för länken:-)

  1. Tack, för dina fina och uppmuntrande ord.
   Och visst har Söder en uppsjö av olika skyltar av allehanda slag. Man får bara ta skyltögonen på sig.
   Jag tänkte faktiskt på dig med både Nacka och “bajenölen” på Jägaren. Jag har också hört om dessa schnitzlar och undrar om jag inte ska titta in och se op menyn om de finns kvar. Lovar att återkomma.
   Mona Lisa skylten tyckte jag var bra och taland epå sitt sätt. Vad gäller Pippiskylten kan jag nog känna viss tveksamhet, men vem vet.

  1. En bra mix tror jag på men smaklösa grönsaker som det kan bli här hemma när de importeras är inte roliga.
   Tycker själv att det blir mindre grönsaker i maten här hemma nu när de är ganska smaklösa. Tur att det finns djupfrysta som komplement.
   Handlar en del grönsaker i Hötorgshallen och på Urban Deli och även om de kostar mer så smakar de också mer.

 7. Det var många fina skyltar du hittade! Gillar den rena RE-skylten, gillar ju återanvändning och gärna när saker får ett helt annat liv och används till något det inte alls var ämnat för från början.

  1. Tackar! Här i stadsdelen fnns det mycket av detta och mycket som återanvänds i många olika sammanhang, vilket äe roligt.

  1. Tack! Ja, här på Söder är det fint att strosa runt och alltid mycket att se och göra och gott om skyltar är det också.
   Ha det bra ni också.
   kram!

  1. Tack! Jag är ju ute och rör mig mycket och kameran är alltid med ochb det är roligt med både skyltar och annat som finns i och på min väg.
   Söder är ju bra för det mesta och så även för skyltar.
   Kram!

 8. Du far ju fram som värsta skördetröskan 😉
  En massa bra skyltar!
  Även jag var en “Pippitjej” när jag var liten. Pappa brukade läsa högt och senare såg jag ett par av filmerna på bio.

  1. Kul att du också var en Pippientusiast och hon håller än idag. Ja, alla Astrid Lindgrens karaktärer känns som eviga var och en på sitt sätt.
   Minns att jag såg filmerna på gammeldags video, VHS band, med döttrarna hemma och någon gång på bio. Såg också med en skolklass Pippi på Folkanteatern i Stockholm med Siw Malmqvist som Pippi. Minnesvärt. (Och hon var ju då ganska gammal, Siwan alltså.)
   Att sitta still är nog inte min starkaste gren…Men jag kan det också.

 9. Du har en förmåga att hitta roliga skyltar 🙂 så även denna gången 🙂 hoppas din måndag blir fin kram å god morgon 🙂

  1. Här på Söder finns det gott om dem och eftersom jag är ute och går både ofta och mycket så är det roligt att titta efter vad som kan finnas och det är lite av varje.
   Kram och trevlig måndag.

 10. Så fint du fick ihop din skyltning! Och visst är Pippi underhållande för både små och stora…..kanske är det vi vuxna som uppskattar henne mest?
  Stor kram

  1. Tack! Och en trevlig promenad blev det också. Pippi är ju en härlig karaktär och har nog följt mig sedan jag lärde mig läsa. Och hon är gångbar än idag. Ja, alla Astrid Lindgrens karaktärer består.
   Stor kram!

 11. Ännu en trevlig promenad på söder. Pippi Långstrump tyckte jag mycket om som liten och satt alltid bänkad när programmet gick på teve. Tror det var hennes kombination av styrka och snällhet som gjorde henne så spännande. Att hon bodde själv gjorde det hela inte sämre.

  Keram och ha en bra dag!

  1. Här blev det en skyltande promenad och just Pippi har jag alltid tyckt mycket om och av liknande orsaker som hos dig. Vet att jag för många år sedan såg “Pippi” här på Folkanteatern med skolelever och då med Siw Malmqvist i rollen so Pippi. Minnesvärt!
   Kram och trevlig måndag.

 12. Fantastsik skyltar söstra bjuder på. Finns en fotboll här om du skulle vilja sätta en i krysset när du kommer upp 🙂 Pärlan du!
  Stor kram

  1. Tusen tack! Men jag trr jag har annat att göra när jag kommer och du vet skaderisken med fotboll och äldre damer är påfallande hög.
   Men mycket annat lockar.
   Varm kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *