Allmänt

“Projekt” som pågår

Det milt sagt varierande vädret har fått mig att förutom dagliga promenader i huvudstaden, möten med vänner, bokläsande, allmänt tänkande och visst osorterat planerande till  att mer på allvar komma igång med hemmets förnyelse. Jag har av olika skäl sparat på mig onödigt mycket och jag har med ojämna mellanrum rensat men absolut inte tillräckligt. Mitt praktiska handlag är tyvärr inte så stort (obefintligt) men det hindrar mig inte från att ha idéer och ge mig i kast med olika smärre projekt. Och med en make som är händig så brukar det gå vägen och jag intar en mer arbetsledande roll .  I slutet av förra veckan  kom jag på att två stolar var i akut behov av omklädsel för sitsarna höll liksom på att bli helt kala.  Stolarna har varit i vår ägo i några år och var ganska gamla när vi köpte dem av bloggvännerna Peter och Helena som driver  Freedomtravel  och det i samband med att de skulle flytta till sin husbåt. Tyg skulle införskaffas och lika bra att då välja  Tygverket på St Paulsgatan på Söder som har ett enormt utbud av tyger och till allt man kan tänka sig och lite till. Och visst hittade jag olika tyger som jag tyckte passade.

Stort urval av tyger och svårt att välja så jag fick dra lott för att komma därifrån med ett tyg. 

Ett randigt linnetyg blev det. Återkommer med bild på  det färdiga resultatet.

Väl hemma kom jag på att ett enfärgat tyg hade varit enklare att använda eftersom stolsitsen har olika bredd. Men nu har jag köpt det här.  Tur att jag är envis och förhoppningsvis också en god arbetsledare som i detta fall är utrustad med gott tålamod. Lite knep och knåp blir det för sitsen är inte av den avtagbara sorten utan tyget måste fästas direkt på sitsen.

Förutom stolprojeket har jag även ett par säljprojekt  på “Blocket”. Någon säljare är jag inte men ett försök kan göras.  Konstaterade att hushållet här förutom det vardagsporslin vi använder har fyra olika serviser i olika storlekar, varav tre är full uppsättning för tolv personer. Och hur ofta är vi så många här på middag. Inte ofta alls. Bestämde mig nu för att sälja en mindre servis med sex mindre och sex större tallrikar samt ugnseldfasta uppläggningsfat från Uppsala Ekeby.  En “påskservis”som mina föräldrar köpte i mitten av 1960 talet.  Väntar med spänning om någon spm samlar på saker från denna tid är intresserad och annars finns alltid Stadsmissionen.

 

Att vi har alltför många möbler har vi vetat länge och dags att även göra något åt det.  Mina föräldrar avled med några års mellanrum och pappa var sist ut 2005 och han lämnade sin och mammas stora lägenhet i Solna till mig. Och även om han had ebott på ett äldreboende de senaste åren fanns lägenheten kvar och den var välfylld. En hel del gavs bort men en del saker och möbler kunde jag inte då bara göra mig av med och orkade inte heller så de fick följa med mig och på den vägen har det varit. En stor matgrupp såldes och en del har jag gjort mig av med men just detta skåp som nu är på väg bort fick stanna.

I lördags sattes en annons in och jag har flera spekulanter och en av dem har bokade skåpet igår och skulle hämta det idag men har  sedan inte hört av sig mer trots att jag skickat två mail och frågat efter lämplig tidpunkt. Är nu benägen att höra av mig till nästa person på listan för 400 kr känns inte dyrt.  Hur skulle ni ha gjort?  Och jag kan ju även be att någon “frivilligorganisation” hämtar skåpet. Har heller inga problem med att skänka bort det.

 

 

Förutom de mer praktiska möbelprojekten pågår olika reseprojekt i tankarna och var och när de landar är en öppen fråga. Men de pågår.

 

 

 

32 svar på ”“Projekt” som pågår”

 1. Jag hade definitivt hört av mig till nästa person om den första inte svarar. Skåpet är fint och priset bra så även som köpare får man ligga i en smula. Snyggt tyg du valde till stolarna så nu väntar vi bara på slutresultatet 😀

  Kram och ha en härlig start på veckan!

  1. Nu har jag hört av mig till de övriga som var intresserade och vi får väl se. Men jag kan också ge bort det till Myrorna eller så. INga problem.
   Stolarnas omklädsel är påbörjad och jag har tagit rollen som arbetsledare. TYg, sax och nålar är inte min bästa gren- Men jag är bra på uppmuntran och att vaar hantlangare. Tror tyget blir bra, det är ett stabilt tyg i linne och stolarna är små i formatet och bra som extrastolar när vi är många som ska äta middag.
   Rapport om slutresultatet kommer.
   Kram!

 2. Jag har just varit med om liknande, jag hade ett stort vitrinskåp till salu och det ringde en och vi bestämde att han skulle hämta skåpet dagen efter, han kom inte – jag ringde upp och det visade sig att han bara fått förhinder men ville komma dagen därpå – han kom och skåpet monterades ner och forslades i väg. Kanske kommer dom till kvällen, men du kan också kontakta andra intresserade tycker jag……

  Kram ♥

  1. Tack för ditt råd. Här har jag bara mailadress och har nu skickat tre mail men inte fått svar. I början fick jag det….Fint att ditt skåp hämtades så jag hoppas fortfarande. Men nu har jag även mailat de andra som var intresserade. Och jag kan annars skänka bort det till Myrorna elle Stadsmissionen och de hämtar hemma.
   Stor kram!

 3. Nej nu Ditte så blir jag avundsjuk på dig, har ju inte varit det förr men nu så är det i alla fall snudd nära.
  Jag skulle nämligen behöva rensa här, rensa mycket men har ingen ork till det. Detta att gå igenom skåp och lådor som jag måste göra och slänga papper och så, måste ju göras om jag ska sälja sakerna.
  Du verkar ha en enorm energi och tar itu med många saker samtidigt. Så duktig du är.
  Skåpet gillar jag skarpt och skulle kunna tänka mig att köpa det om jag hade minsta lilla plats till det, men som sagt, här är fullt. Det verkar vara en söt liten katt som sitter uppe på skåpet.
  Konstigt att inte personen kom som det var bestämt. Då måste du väl kunna vända dig till nästa som hörde av sig, kan jag tycka.
  Håller med dig om enfärgat att klä om stolarna med det blir onekligen lättare men din man klarar detta säkert galant.
  Lycka till med allt och kram till dig.

  1. Energin finns ibland men jag tar god tid på mig och ibland är startsträckan lång. Men tid har jag ju. Synd att du inte får plats med skåpet för du hade gärna fått det. Men Myrorna finns om ingen köper det. Kan absolut skänka bort det.
   Katten som satt på skåpet har nu fått flytta ner. Maken är en riktigt kattfantast så den här hittade vi på en marknad i Thailand öfr några år desan och den fick följa med oss hem. Nu får den få en ny plats för skåpet har jag tömt och innehållet ska någon annanstans.
   Nu har jag hört av mig till övriga som var intresserade så vi får se. Man kan ju bara meddela att man ändrat sig. Men det verkade svårt.
   Stolarna är på gång och jag tar hand om den arbetsledande funktionen och komme rmed glada tillrop- Det ser lovande ut.
   Tack för uppmuntran!
   Stor kram från mig.

 4. Jättesnyggt skåp! Skulle gärna köpt det själv ..men kom ju precis på att jag själv ska sälja både hus med innehåll! Ja det var ju konstigt att intresserade inte hör av sig. Lycka till med försäljningen. Ha det bra! Kram

  1. Slåpet är fint men passar egentligen inte hos oss, vi har ju inte så stort. Men det har ändå fått bo med oss sedan 2005. Lite trist när människor bestämmer sig och man har mycket kontakt och sedan blir det helt tyst. Nåja, myrorna finns och Stadsmissionen. Servisen är såld i alla fall. Och dne har jag aldrog tyckt om. Vet att mamma bara hade den til påsk.
   Ja, ni ska ju inte ha så mycket kvar….
   Rensningen fortsätter och det känns bra.
   Stor kram!
   Ha det bra ni också.

 5. Kan inte låta bli att skratta gott här. Har läst så många bloggar där det röjs – ja, inte på bloggarna då utan i hus/lägenhet. Måste vara smittsamt, då ju även jag har skrivit om det. Så nu har smittan kommit till dig;-)
  Stoltyget gillar jag, då jag utgår ifrån att färgerna passar in hos er. Skulle dock aldrig gett mig in på att göra jobbet själv.
  Postservisen – nja, om jag ska vara ärlig.
  Skåpet är väldigt fint. Passar till ett hem där man blandat modernt och gammalt. 400 kronor är mycket billigt tycker jag. Tycker du ska absolut kontakta nästa person på listan! Åsså skulle jag fundera vad jag skulle göra med innehållet i skåpet;-)

  1. Jag bjuder gärna på goa och glada skratt Jag förstår dig. Har ju röjt en del tidigare men jag hade mycket.
   Föräldrar som avlider och lämnar en stor lägenhet och ett välfyllt källarförråd krävde en första, andra och tredje rensning. Och nu blir det än mer. Känner att det nu flyter på bra.Vet ju att du också rensar, men att maken är mer hamster. Lite så här också för “det kan ju vara bra att ha”. Men vi är igång. Och kläder har jag rensat tidigare och mycket annat också. Men en del av min pappas saker är svårt att lämna men en del finns både på Karlberg och på Armémuséet. Jag behöver dte ju inte.
   Vad gäller stolen så är B nu kar med en och jag har kommit med glada tillrop och varit hantlangare. Även den arbetsledande uppgiften tog jag på mig. Resultatet blev bra och i morgon blir det nästa stol.
   Servisen blev såld idag och jag har aldrig gillat den, men jag vet att den användes bara till påsk.(I övrigt hade mina föräldrar god smak) Många var intresserade av den och Uppsala Ekeby är ju tämligen kult och välkänt. Övriga personer på skåplistan är kontaktade men annars lämnar jag det till myrorna och de hämtar. Innehållet i skåpet är nu packade i lådor och en del ska säljas och annat används ganska ofta.
   Än mer projekt. Men nu har jag flyt.

 6. Hej Ditte!
  Vackert tyg du köpte!! Skåpet är fint också. Jag har i princip färdigrensat för länge sen 😀 Ok, man kan rensa mer men
  inget är i vägen 🙂 Jag fick ju en sekretär av min granne och i går kom hon in med ett fint vinrött överkast som hon hade på vinden samt en vinröd fleecepläd 😀 Ja så snart får jag fullt i alla fall 🙂 Färgerna passade ju här och då kan man inte säga nej 😀 Hon är snäll!!
  Kram P ♥

  1. God afton! Tyget i linne känns bra och nu är Bosse klar med en stol. Han är verkligen händig och bra på att åf till det. Jag kommer med glada tillrop och leder och öfrdelar arbetet, Ja, hantlangning är jag också bra på. Jag rensar på för det behövs, för hur mycket/lite behöver man.
   Din sekretär är ju väldigt fin och trevligt nu med överkast och pläd och de tar ju inte stor plats.
   Jag har ju inga syskon så det blev en del när mina föräldrar avled, om man nu säger så-
   Kram!

 7. Vackert skåp och fint tyg o jösse namn vad mycket tyger de verkade ha i den affären. Jag tillhör ju de där som inte sysslar med tyger o nål o tråd o så. Jo jag köpte ett snyggt tyg för några år sedan på Ikea o gjorde en färgklad tavla, jag älskar färg.
  Röja ja de gör jag också emellanåt, en dag bara slog det mig att det inte fanns någon anledning att spara o hamstra allt.
  Idag har jag ganska lite saker “tycker jag” mina barn tycker jag har massor 🙂 klart mina små samlingar de ligger nerpackade har lite svårt att skiljas från dem. De är dockor, kylskåpsmagneter, porslinskannor o lite annat smått o gott. Men stora möbler spara jag inte, de har jag gett bort eller sålt.
  Jo de finns många som ringer o säger de ska ha o ska komma o så kommer de aldrig, ibland tror jag folk ringer på annonser för att få prata med någon. Men andra kan ju få förhinder o hör av sig igen. Hoppas din köpare dyker upp.
  Kramiz

  1. Butiken här har verkligen ett stort urval, men jag sysslar inte heller egentligen med tyger, nål tråd, garn, virknålar och stickor. Inte helle med olika pyssel. Får liksom inte till det. HKänns som om du är en själsfrände inom detta område.
   Vad gällde stolarna så är jag arbetsledare och maken sköter det praktiska. Jag bidrar med hantlangning och glada tillrop.
   Jag röjer nu eftersom jag samlat på mig en hel del och det trots att jag då och då rensat ut.
   Nu är troligen servisen såld, den ska hämtas i morgon. Skåpet är ännu kvar men det ska bort. Nu har jag mest haft mailkontakt med spekulanter och lite via sms. Visst kan man få förhinder men ibland tror jag att det finns en del ganska oseriösa också.
   Kram och trevlig kväll.

 8. Härliga färger i stolstyget! Underbar klarblå färg! Bra att du valde det. Som arbetsledare kommer du att få maken att göra ett klart lysande resultat. Tror jag. Måste kännas skönt att börja ta tag i utrensningsprojektet, trots att du haft flera innan. Hur mycket har vi egentligen samlat på oss? Men somt är ju arvegods förstås. Någon samlare av servisen måste det finnas. Skåpet är jättefint tycker jag. Oförskämt att inte höra av sig. Strunta i den köparen och ta nästa på listan. Men 400, är inte det billigt? Samtidigt kan du ju tänka dig att skänka bort det och det är en god sak. Hoppas bara det kommer till sin rätta ägare där det kommer till sin rätta! Blev mycket rätt det där! Kram!

  1. En stol är klar och B har gjort ett toppenobb. Jag har lett och fördelat jobbet och kommit med uppmyntrande tillrop samt varit hantlangare. Klurigt var det för sitsen går inte att ta loss. Men saken är löst och nya tyget är på.
   Utrensningar har jag haft tidigare i olika omgångar men inte direkt vad gällt möbler. Skåpet fick jag ju efter mina öfräldrar, det liksom mycket annat, men nu får det flytta för det blir för “tungt” hemma hos oss. SErvisen som mamma bara använde till påsk är såld och det känns bra.
   Visst är det trist med någon som bestämmer och man har en hel del kontakt via mail och så plötsligt försvinner personen. Har nu kontaktat de andra. Men jag kan absolut skänka bort det, inga problem. “Myrorna” och Stadsmissionen hämtar.
   Men det är skönt att bli av med en del och mycket finns kvar trots att en del också flyttat till Spanien.
   Jag jobbar på och i morgon är det dags för nästa stol att få ny kostym.
   Stor kram!

 9. Du valde ett jättefint tyg på stolarna. Vackra och klara färger. Vilken tur att Bosse är händig, fast jag tror nog att du skulle ha klarat det själv också. 🙂
  Skåpet är ju jättefint och trist att köpaen strular. Du får erbjuda det till nästa i kön.
  Ha en bra vecka! Kram!

  1. Tyget känns bra och lahom “piggt”. Stolarna har inte en löstagnar sits så det blev lite klurigt men B klarade det hela jättebra. Kände att min arbetsledande roll där blev bra och att tjänstgöra som hantlangare är jag bra på och även att muntra upp med glada tillrop. Idag är det stol två som ska åtgärdas.
   Nu har jag erbjudit skåpet till två till så vi får se. Annars finns Myrorn aoch Stadsmissionen och jagkan absolut skänka bort det.
   Kram från ett snöigt Stockholm.

  1. Servisen köpte min mamma en gång på 60-talet till en påsk och den användes just bara till påskarna. Servisen såldes igår och det känns bra, men skåpet väntar på en köpare.
   Tyget finns nu på en av stolarna och den andra stolen står i kö. bLir ett bra projekt idag för det snöar, blåser och känns kallt ute och då trivs inte mitt ansikte med några långpromenader.
   Önskar dig fortsatt fins dagar i Australien.

 10. Men va fint tyg du hittat ser att det är övervägande blått vilket du gillar ju det vet jag 🙂 servisen är fin 🙂 skåpet är billigt så där är det ibland folk säger en sak o gör en annan hoppas det löser sig kram å fin dag <3

  1. Ja, visst är det! Och när jag bestämde mig för tyget så tänkte jag nog inte ens på att det var så mycket blått i det. Tänkte på att det var ett fint tyg i bra linne kvalité som färgmässigt piggade upp. Kul att du tänkte på det blå.
   Servisen är såld och jag har aldrig riktigt gillat den. Min mamma köpte den en påsk på 1960-talet och den användes bara till påsk och på landet ute i skärgården. Nu har den fått ett annat hem.
   Vad gäller skåpet så får det vara tills någon hämtar det. Har i alla fall plockat ur det. Men trist när någon ska köpa det och sedan när det gäller inte kommer.
   Men så är det…
   Kram!

 11. Det vackra skåpet skulle jag ALDRIG gjord mig av med. Försökte för några år sen få tag på ett snarlikt och det dröjde mycket länge innan jag hittade något på Blocket. Jag betalade över 1000 kr för det men då fick jag det hemkört och inburet också.
  Vackert tyg till stolarna!
  Kram!

  1. Skåpet är väldigt fint men passar inte hos oss. Det har dock fått vara här i över 10 år så vi hade nog tänkt att det på något magiskt sätt skulle kännas ok. men nu ger vi upp. Och blir det inte sålt så kan jag tänka mig att ge bort det till Myrorna eller Stadsmissionen, inga problem, och där säljs de vidare.
   En stol är omklädd och nästa är på tur och det blev riktigt bra. Maken är händig och idérik.
   Kram och trevlig tisdag.

 12. Jag gillar att ta vara på gammalt. Det är en fin tanke vare sig man vill ha det själv eller låta någon annan få glädje av det. Det känns som att tänket att “ta till vara” ligger i tiden och det är bra tycker jag. Kan vara knepigt ibland bara, när man behöver göra sig av med en del – man har ju inte plats för allt.
  Jag hade definitivt hört av mig till nästa på listan angående skåpet.
  Lycka till med både omklädning och försäljning och inte minst “resegrubblerier” – lite kul projekt tycker jag.
  Varm kram i snöyran!

  1. Jag tycker också om tanken på att ta till vara och försöker göra det. Vad gäller just nu så har vi haft skåpet i över tio år men det har aldrig riktigt passat hos oss, vi bor för litet. Vi har dock provat länge…Jag har ju inga syskon så det blev mycket att ta hand om och en del orkade jag inte göra mig av med utan det har tagit sin tid. Och nu är den inne. Tiden alltså.
   Jag har hört av mig till nästa två på listan och väntar på svar. Men jag kan annars skänka bort skåpet till Myrorna eller liknande. Servisen har dock fått ett nytt hem.
   En stol är omklädd och den blev bra och nästa är på tur. Och resetankarna pågår.
   Snöyra även hos oss idag.
   Stor och varm kram!

  1. Tack! Ja, men vi har inte plats så det letar ett nytt hem.
   Stolarna är klara och de blev riktigt bra. Känner mig nöjd med tyget också även på stolarna.
   Stor kram!

 13. Nu sitter jag här och ser mig omkring hos mig , just nu skulle inget ut, men så har jag rensat upp efter i stort sätt varje boende jag haft 🙂
  Jag tror på rensa röja projekt.
  Härligt inlägg!
  Stor kram!

  1. Tack! Och rensa-röja projektet fortskrider och det känns bra. Har ju inte rensat så mycket efetr mina föräldrare bortgång så det finns mycket att ta ag i. Och jag är nu rejält på gång.
   Stor kram! Och flygbiljetterna är bokade till sommarens nya projekt. Dock handlar ju inte det om att röja utan att spika och umgås.
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *