Trevligheter

Full fart i Uppsala – Fortsättning på vårt dygn här

Full fart var det under vårt dygn i Uppsala i början av veckan. Vi startade med en “Stadsmysterievandring” där man skulle leta olika ledtrådar i centrala Uppsala för att sedan kanske kunna klura ut en lösning. (Har berättat om den här och här om ni missat detta)  Och en trevlig hotellvistelse på Clarion Hotell Gillet blev det också. Efter “stadsmysterievandringen” var det dags för nästa aktivitet. En lite mer sportbetonad sådan.

Uppsala. Dragarbrunnsgatan. Full fart. Full fart var det. Här på väg till nästa aktivitet som var inom bekvämt gångavstånd från hotellet.

Full fart

var det hela dagen. Och med en del pauser. Efter “stadsmysterierna” var det senare  på eftermiddagen dags för en sportigare del. Bowling. Så vi styrde stegen till  O´Learys på Dragarbrunnsgatan, bara fem minuters promenad från hotellet. En perfekt aktivitet och väldigt rolig. Hade en fundering på vad min rygg skulle tycka om det hela men ägnade ingen tid åt just det.

Bana 7 var vår.

Här är det barnbarnet William 8 år som ska till att få iväg sitt klot. Jodå, det gick bra. 

Uppsala. O´Learys. Full fart med bowling. Full fart på bowlingbanan även på barnbarnet Max på 11 år. 

För min del var det ett tag sedan jag bowlade och roligt är det. Bra gick det dessutom.  Vad ryggen tyckte var kanske lite diskutabelt,

Uppsala. Bowling på O´Learys . Full fart även påmormor. Även mormor Ditte var i gång. Full fart här också. Ja, på alla deltagare. 

Slutresultatet blev så här. Jag kvalade in som god tvåa.

Middag och barhäng

Efter bowlingen var det helt klart dags för middag. Bord var beställt på “Pincho Nation” i Uppsala och hit var det en kort promenad. Pinchos är en kedja som finns i många svenska städer. Och konceptet är att man beställer via en app på telefonen och det är smårätter i “tapasformatet” som gäller. Själva ordet “pinchos” betyder spett och många rätter har en “tandpetare i sig, precis som spanska tapas.

Uppsala. EFter bowlingen full fart till restauranh Pinchos Nation. Efter bowlingen blev det full fart till restaurang “Pincho”. Vi var hungriga.

Man beställer sin mat via appen i telefonen och sedan piper det  när ens rätter är klara. Och man hämtar sin beställning vid en disk-

Rätterna är ganska små och kostar mellan 35 och 60 kr styck, lite beroende på vad man väljer.

Min beställning. Plankstek, kebab och skaldjurstaco med mango och avokado.

Resten av kvällen tillbringade vi i loungedelen på hotellet. Här fanns flera olika avdelningar som alla verkade inbjudande.

Här en del av baren och längre in skymtar restaurang Kitchen & Table.

Lång dags färd mot natt. Så visst kändes det behagligt att så småningom dra mig tillbaka till rummet och sängen. Tack alla för en jättefin heldag i Uppsala. Och visst gör vi om detta och kanske inom en inte alltför lång framtid.

 

42 svar på ”Full fart i Uppsala – Fortsättning på vårt dygn här”

  1. Pincho har ett trevligt koncept och just att man kan väja flera små rätter brukar bli bra.Ohc vill man ha mer beställer man efter hand.
   Hotellets miljö är verkligen trevligt likaså hade vi bra rum.
   Jättekul också att bowla.
   Önskar dig trevlig helg.

 1. Så kul med bowling och grattis till en hedrande andraplats! Det var inte illa det med tanke på din rygg. Förr bowlade vi en del men det var väldigt länge sedan nu. Trevligt med restaurangbesök efteråt. Jag gillar konceptet på Pinchos men att jag själv aldrig har varit där är en annan femma 😉

  Kram och god fredag!

  1. Jätteroligt att bowla men det var ett tag sedan. Ryggen var dock inte lika glad som jag var.
   Extra roligt med bowlingen var att alla kunde vara med. Kloten kommer ju i olika tyngder.
   Konceptet med Pinchos är trevlig och också just detta med att beställa flera olika rätter. Kanske blir det dax så småningom med ett besök för er och lilla S.Tror hon skulle tycka om det.
   Önskar dig också en trevlig fredag.

   1. Jag tror att det är en restaurang och ett koncept som tilltalar barn och ungdomar mycket faktiskt. Sedan är det alltid kul att testa olika rätter.

    Kram

    1. Just så! Trevligt med just ett koncept som kan passa “alla” i ett sällskap. Om killarna får önska går de gärna till en Pincho. Och visst är det roligt att testa olika rätter.
     Kram

 2. Ojoj, så vansinnigt trevligt. Kan man säga så? En “tillställning helt i min smak! Det gäller för både stor och liten att vara på tå när man ska ha resultat. Jag förstår att ett soffhäng på hotellet och sedan en skön säng var ett perfekt avslut på dagen!
  Kramar

  1. Absolut! Jadå, du hade gillat detta. Och fint när man kan göra något tillsammans oavsett ålder. (Ja, nästan…)
   En väldigt lyckad dag och kväll på alla sätt.
   Sedan blev det en riktigt god hotellfrukost dagen därpå innan vi åkte tillbaka till Stockholm-
   Kramar och många tankar till er.

 3. Vilka mysiga dagar du/ni har haft tillsammans i Uppsala. Väldigt länge sedan jag var i den staden. Gick min fotvårdsutbildning i Uppsala på Katedralskolan, vet inte om den skolan ens finns kvar. Pinchos, är lite roligt att besöka då man kan få små olika rätter.

  1. Väldigt lyckat och med så trevligt upplägg.
   Vad “Katte” finns den kvar och är en gymnasieskola.
   Pinchos är bra tycker vi och extra bra när barnbarnen är med. De kan konceptet och gillar just detta med flera små rätter. Och det gör vi vuxna också.

 4. Så bra bollar du är ! Har testat några gånger och ojämnare serier får man leta efter
  Pichos har jag besökt en gång. I Jönköping. Vi fick vänta extremt länge på vår beställning, och vi hade en konserttid att passa, så det blev superstressigt. Men vi hann.
  Har dock inte velat återvända till restaurangkonceptet. Dumt egentligen, har ju bara prövat en gång.
  Trevlig tur, det förstår jag. Och så mycket ni hann med! Kram

  1. Bowling är roligt tycker jag. Ja, med undantag av ryggen då. Men den fick hänga med ändå. Tyvärr kan väntetiden på Pinchos vara lång och vi fick vänta länge på våra desserter. Och om vi hade haft en tid att passa så skulle jag nu med vetskap om att det kan ta tid välja en annan restaurang.
   Barnbarnspojkarna är väldigt förtjusta i konceptet på Pinchos och det är nog så viktigt. Och just att rätterna är mindre är ju bra så man kan testa flera.
   Besöket i Uppsala blev väldigt lyckat och roligt att samlas kring lite saker att göra tillsammans.
   Trevligt också med en natt på hotell.
   Kram!
   kram

 5. Det verkar inte finnas mycket som stoppar dig Ditte, för att ha “full fart” i tillvaron.
  Vilket fin uppstart på ett nytt år. Önskar dig allt gott under det fortsatta.
  Varm kram från Mia!

  1. Det var så fint att vi här i Uppsala kunde fira döttrarnas födelsedag tillsammans med barnbarnen. Väldigt trevligt att också ha lite aktiviteter att samlas kring.
   Jag hänger med än så länge och tycker det är roligt.
   Hoppas att du och de dina också haft ett bra slut och att starten på det nya året också blivit bra.
   Varm kram

 6. Grattis till andra platsen, mycket bra gjort! Var flera år sedan jag var och bowlade. Minns att jag hade träningsvärk i sätesmuskeln efter det. Ha en trevlig fredagskväll!

  1. Tackar! Jätteroligt att bowla- Här var det ryggen som klagade men lite klagan/gnäll kan man inte bry sig om.
   Det blev verkligen en lyckad dag och kväll och väldigt trevligt också med en hotellnatt.
   Önskar dig en trevlig kväll.

 7. Så trevligt ni hade i Uppsala! Bowling är inte min starka sida, imponerande att du bowlade med tanke på din rygg! Pinchos har jag hört talas om, och att det liknar Mc Donalds, har aldrig ätit där, men din mat ser ju supergod ut, så visst blir jag sugen att prova!
  Mysigt att bo på hotell och inte minst för den goda hotellfrukosten!
  Ha nu en fin fredagkväll!
  Kram

  1. Visst hade vi trevligt! Ohc med lite lagom aktiviteter som passade alla. Ryggen gnällde en del men sånt får en ta. Den blir ju inte sämre…
   Pinchos koncept tycker vi är bra och inte minst när barnbarnen är med. Men se upp, för några av deras restauranger kan vara lite bullriga. Men det är olika. Men man kan önska bord i en lugn del av restaurangen.
   Perfekt att bo över på hotell och visst blev det också en god frukost där innan vi åkte hem igen.
   önskar dig en trevlig kväll.
   kram

 8. Grattis till en fin andra placering i bowling. Så duktig du är. Jag skulle inte klara detta alls och jag hoppas verkligen att din rygg inte bråkar med dig idag.
  Roligt att få en heldag med barn och barnbarn och hitta på en massa trevliga saker.
  Inne i hotellet såg det ju väldigt trevligt ut. Förstår att du mådde bra och njöt.
  Fina bilder.
  Trevlig kväll önskar jag dig.
  Varm kram!

  1. Tackar! Så roligt att spela. Ryggen klagade en del men lite gnäll från ryggens sida får jag stå ut med.
   Vi hade verkligen en väldigt lyckad dag och kväll i Uppsala och fint också med en hotellövernattning.
   Önskar dig också en fin kväll.
   (Har idag varit till Aspudden och besökt den vackra Uppenbarelsekyrkan för första gången. Skriver om besöket i veckan. Men säkert har du varit där.)
   Varm kram

 9. Stort GRATTIS till andraplatsen i bowling. Bra jobbat där:-) SKrattade gott åt William. Jag menar klotet väger ju en del. Hur han och Max fick iväg det förstår jag inte. Så bra gjort! Å att rygen “tog illa upp” är ju fullt förståeligt, men hos dig är ju sportiga äventyr medfödda/inbyggda, så det är helt normalt/naturligt att du spelade bowling;-)
  Hotellet ser väldigt mysigt ut. Å dina val hos Pinchos – yummie, yummie:-)

  1. Tackar! Mer tur än skicklighet. Men jag gillar ju att tävla. William jobbade på bra och är ju ingen kraftig åttaåring, om man säger så. Tur det fanns lättare klot. Funderade ibland på om han skulle åka med klotet i banan.
   Ryggen gnällde en del men nöjet att vara med var viktigare.
   Helt rätt! Det sportiga hos mig, såväl hos dig, är ju tämligen inbyggt.
   Hotellet var verkligen trevligt och utsidan såg vi ju inte från insidan.
   En superlyckad dag och kväll och Pinchos var ett riktigt bra val för oss alla.

 10. Eftersom vi kanske hinner den andra deltävlningen, lovar att inte kika på svar om du skrivit några i den andra. Så mysig födelsedag för döttrarna. Allt ser mysigt ut. Två i bowling var ju bra. Är fortfarande inte nöjd med vårt resultat ,-)
  Ha det jättefint KRAM PRimrose ,-)

  1. Jag tycker ni gjorde det jättebra. Vi var fyra vuxna och hade lite tydligare ledtrådar. Jag kunde inte vara så tydlig med ledtrådarna i inlägget eftersom det är ett köpt spel och jag inte har rättigheterna.
   Vi hade en verkligt lyckad dag och kväll i Uppsala och det blev lyckat att också bo kvar.
   Ha det fin du också-
   Kram

 11. Grattis till andraplatsen! Bowling är ju så roligt, men jag tänkte på din rygg men vet ju att du är envis 😀
  Förstår att ni har haft jättetrevligt
  Stor kram

  1. Tänkte, när jag skrev inlägget, på roliga bowlingar med er i Torrevieja och sedan mat på “woken”. Detta blev också väldigt lyckat och roligt att vi alla kunde vara med. Ryggen gnällde en del, men sånt kan man ju inte bry sig om. Och envis är jag.
   En jättetrevlig heldag och kväll blev det. Fint också att bo kvar på hotell.
   Stor kram

 12. Full fart a la Ditte! Ja men, så roligt ni hade det. Och Pinchos har jag förstått är en special för ungdomar. En gång har jag varit där med barnbarnen och wow, ja fantastiskt.
  Ganska lugnt här idag, bara lite slirningar på isen, men nu nattar jag mig strax.
  Stor kram!

  1. Det var full fart hela dagen och kvällen och väldigt roligt. Jätteroligt att göra något aktivt tillsammans och både bowlingen och mysterievandringen var så lyckade.
   Här i Stockholm och i Uppsala vet jag att Pinchos välbesökt av alla åldrar just för sitt koncept med smårätter. Kul att kunna testa flera smårätter.
   Stor kram

 13. Vad kul med bowling. En perfekt aktivitet för alla åldrar. Och skulle kroppen säga ifrån är det ju lika kul att titta på.
  Pinchos har jag ätit på ett par gånger. Väldigt trevligt att få prova olika små rätter istället för en stor, fast jag måste säga att jag är lite gammaldags och hellre har en vanlig meny i handen än en mobil.

  1. Jätteroligt med bowling och innan dess hade vi gått på en Stadsmysterievandring i Uppsala. Kul med något man kan göra tillsammans under lättsamma former.
   Håller helt med dig. Gillar inte heller att beställa via en app. Jag vill se en meny på papper. Men nu tog ena dottern hand om min beställning så det fungerade fint ändå.

  1. Det var jätteroligt! Och extra kul att gammal som ung kunde vara med. För William på 8 år var jag lite orolig att han skulle åka med klotet. Men det gick vägen. Han var kvar.

 14. Vad trevligt och så mycket kul ni hittade på! Bowling är kul, men jag brukar nöja mig med att titta på nuförtiden. Litar inte riktigt på kroppen och jag är nog inte fullt så envis som du 🙂

  Ha en fin lördag!

  1. Det är roligt när man kan göra saker tillsammans som passar alla åldrar. Och det kunde vi.
   Klokt att du lyssnar på kroppen och avstår det som inte känns bra. Här gnällde ryggen men det hade den inget för. Och visst är jag envis. Avstår sällan något jag vill göra när jag med envishet får kroppen att hänga på.
   Önskar dig också en fin lördag.

 15. Hej Ditte!
  Vilka fantastiska dagar ni haft i Uppsala! Otroligt trevligt och bo på hotell är ju alltid mysigt!
  Bowla har jag tyckt varit kul. Gjorde det med en en av mina män 😀 Gick ganska bra faktiskt. Bowla alltså.
  Med mannen blev det 18 ganska bra år så det gick hyfsat också hahaha…
  Jag förstår att ryggen sa till…
  Kram och ha det fortsatt bra och hälsa Bosse! Kram P ♥♥

  1. Hej P!
   Vi hade verkligen trevligt i Uppsala och roligt med både “Mysterievandring”, bowling, middag och övernattning på hotell. Och inte minst att vi kunde ses.
   Bowla är roligt och det är ju något man kan göra tillsammans i alla åldrar.
   Kul att du testat. Och kan tänka mig att det gick bra.
   Nu är ryggen piggare igen så det var ingen fara. Men lite gnällig var den.
   Ha det fint du också.
   Bosse hälsar.
   Kram

 16. Bowling brukar vi ibland ta med våra elever till, väldigt populärt, jag kommer nästan alltid sist av någon underlig anledning men jag är inte bitter över det, absolut inte. 😉
  Lite mat efter en sådan aktivitet är nästan obligatorisk, så kan man vila kroppen lite innan man åker hem, det tar på krafterna att bowla.

  Ha en fin lördag nu Ditte.

  1. Visst är bowling en rolig och bra aktivitet och passar ju nästan alla åldrar. Jag brukar inte heller lyckas så bra men hade nog tur denna gång.
   God mat blev det också och som helhet en väldigt lyckad dag och kväll. Jättetrevligt att även bo på hotell.
   Önskar dig också en fin lördag

  1. Det blev en väldigt lyckad dag i Uppsala med mysterievandring, bowling, middag på Pinchos och övernattning på hotell.
   Ha det bra du också.

 17. Bowla är kul, flera år sedan för mig nu. Finns kul bowlingar i Falun men gäller att hitta rätt sällskap. Pinchos vill jag absolut testa, finns mitt i min stad. Kul när man kan pröva mindre portioner av flera sorter. Vilken jättelyckad grej ni fick till, alla nöjda och glada och mycket samvaro precis som det ska vara! Väl ordnat, var det du eller dottern som stod för planeringen, kanske var det ett samarbete?
  Kram

  1. Visst är det! Och roligt att vi alla kunde vara med; både gammal som ung.
   Dagen och kvällen blev så lyckad . Pinchos är barnbarnskillarnas favorit så det blev extra lyckat.
   Här var det dotter Liv som stod för Mysterievanderingen och dotter Helen som hade bokat bowling och middag. för egen del gled jag med.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *