Resor utomlands Skyltar

Förflyttning; Stockholm – Gran Canaria/Skyltsöndag #402

Söndag igen! Och här i bloggen innebär söndagar också att det är skyltar av olika slag gäller. Detta är ett bildtema som bloggvännen BP  så förtjänstfullt förvaltar och  där skyltar har huvudrollen. Så det är alltså “Skyltsöndag” varje söndag året om och med väldigt fri tolkning. Veckans skyltar är gårdagsfärska och det är förflyttning som gäller.

Arlanda. Terminal 5. Förflyttning till loungen. Arlanda lördag morgon. Hyfsad avgångstid för vår del, klockan 8.50. Här förflyttning från säkerhetskontrollen till Loungen. Allt flöt på perfekt.

Förflyttning; Arlanda -Gran Canaria

Hos oss sker saker och ting ibland snabbt och ett snabbt beslut avgjorde att vi i går, lördag, satte oss på ett plan till Las Palmas på Garn Canaria.. För här ä vi nu och kom hit igår eftermiddag. I torsdags ”hittade jag” efter mycket letande en resa som kunde passa oss. Bra hotell och en lugn by i trakter där jag var på 1970-talet. Och med Atlanten bara 50 m från balkongen. Känns som om detta blir bra. Hade helst velat åka tillbaka till Teneriffa och bo på det hotell vi bodde på i december.Men icke, tyvärr. Inget ledigt där förrän i mars. Men inte fel heller att förnya sig.

Här är det jag som är på gång.

Mulet på Arlanda men så fort vi kom upp i luften var det sol och den höll oss sällskap hela resan.

Bra flygväder och medvind gjorde att resan tog fem timmar. Så vi landade 30 minuter före planerad tid.

Gran Canaria. Las Palmas. Vi går in för landning. Snabb förflyttning mellan Arlanda och Las Palmas. Medvind. Landning på Gran Canaria. Så absolut en snabb förflyttning från Arlanda och hit.

Välkomna till Las Palmas.

Vi var ju väldigt spända på om vår resväska skulle komma. Vi hade ju checkat in den fredag kväll på Arlanda. Så viss oro fanns

Men väskan kom och nästan först på bandet.

Till Costa Mogan

Flygplatsen här är ganska stor och det är många ankommande och avresande men vi hittade snabbt vår transferbuss. Vi hade även denna gång bokat en charterresa och nu med Apollo och satt snart i transferbussen och var på väg till söderut på ön,  till ett område som heter Costa Mogan. Jag var alltså här i trakterna en hel del på 70 och 80-talet.  (Men efter det bara i samband med en kryssning runt de olika Kanarieöarna över  till Marocko och sedan Madeira.)

Las Palmas flygplats. Snabb förflyttning med minibuss från flygplatsen i Las Palmas och söderut till Costa Mogan. Snabb och smidig förflyttning med transferbussen  söderut till Costa Mogan, En resa på ca 45 minuter. Perfekt med minibuss så väntan blev kort innan vi kom iväg. 

Vi närmar oss byn där vi ska bo den här veckan.  Skylt som visar vägen mot den lilla stranden här;Playa del Cura. ”Prästens strand.” Så heter också en av stränderna i Torrevieja. En strand där vi förr spenderat mycket tid. Inte på stranden men vid och längs strandpromenaden.

Och strax efter rondellen och skylten ovan ligger vårt hotell.

Costa Mogan. och hotell Labrada.Vår förflyttning har varit lång idag och vi ser fram emot att checka in och få vårt rum. En rejäl förflyttning har det varit denna dag så vi är nu spända på både rum och utsikt. Smidig incheckning och ett glas bubbel i samband med den smakade bra.

En del av vårt rum. Fräscht och rejält tilltaget. (Även badrummet var superfint)

Utsikt från rum och balkong. Här kommer vi att trivas.  

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

40 svar på ”Förflyttning; Stockholm – Gran Canaria/Skyltsöndag #402”

 1. Sitter här och skrattar lite …. jag har exakt likadan resväska som du =) Bra färg som sticker ut på bagagebandet.
  Klart att ni kommer att trivas! Njut av ljusa dagar och härliga bad i Atlanten.

  1. Kul att du har en liknande färg på din väska- Och visst syns den bra. Vi lämnade väskan redan fredag kväll och var lite orolig att den skulle hamna fel. Men, nej då. Väskan kom. Lite Lassa Åberg här.
   Sol när vi kom igår och likaså idag så vi håller tummarna för morgondagen också.
   Så glad att vi kom iväg.
   Atlanten ska också få ett badbesök. Kanske fler.

 2. Snyggt skyltat sm vanligt. Jag tycker att hotellet ser väldigt bra ut och gillar att det har ett havsnära läge. Hotell högt uppe i bergen skulle inte passa mig alls. Utsikten från balkongen kunde väl inte bli mycket bättre tänker jag.

  Ha det nu gott i värmen!

  Kram

  1. Tack! Ja, havsnära vill vi bo och helst också med balkong mot havet. Balkongen har söderläge men trots obruten havsutsikt ser vi inte solnedgången från balkongen . Men uppgången- Det här känns bra. Och rummet och hotellet är riktigt bra.
   Önskar dig en fin vecka.
   Kram

 3. Ser väldigt fräscht och fint ut. Och så skönt med sol och ljus. Här vaknade vi till frostvitt på alla träd. Jag fotade för vackert på sitt sätt men en väninna sa att inte ens det tyckte hon längre, grått, grått och vitt men kanske lite bättre än de svarta kvistar och grenar som var. Men så sant, hela dagen är mörk. Gråsvart.

  På det skulle vi handla och om vi fortfarande ville så fick vi klättra in via en halkig lastbrygga. Och ut. Vet inte om det är något ytterligare sabotage i en jättestor matbutik. De kunde inte lösa det. Alla dörrar låsta för personalen också utom att klättra in.
  Och vid lite närmare eftertanke var det nog oklokt, vem bär ansvaret om någon kund störtat utför kanten? Stupade rakt ned på stenläggning.

  Lite ovanlig och oväntad matutflykt.

  Tror det är lugnare hos dig där. Ha det toppen och skönt på alla sätt.

  1. Visst är det vackert med frost och kan tänka mig att du fick fina bilder.
   Jag delar gärna med mig av sol, blå himmel och blått hav.
   Halkig lastbrygga verkar inget vidare. Undrar verkligen om det är sabotage och det verkar ju livsfarligt med denna klättring. Arbetsmiljön i detta läge var ju riktigt illa. Skönt att ingen skadade sig.
   Här är det lugnt och bruset från Atlanten och sol känns skönt.
   Önskar dig en bra vecka

 4. Det var snabba ryck och trevligt att få hänga med på resan. Fina bilder från flygplanet med solsken, som vi längtar efter här fast det var en blek januarisol här idag. Skönt att väskan kom fram och att även transfern till hotellet gick smidigt. Fint hotellrum och fin utsikt. Förstår att ni kommer trivas där.

  1. Jodå, snabba ryck blev det. Och det känns fint att vara här. Ett lugnt ställe. Ett bra och trevligt hotell och med Atlanten helt nära så trivs jag
   Just väskan grunnade vi över eftersom vi skickade den redan fredag kväll. Men den kom.
   Ser fram emot en bra vecka.

 5. Jag fascineras fortfarande över det här att man kliver på ett flygplan i ett grått och 0-gradigt Göteborg och några stimmar senare går ut i ett helt annat klimat och i en helt annan miljö. Ert hotell ser väl riktigt bra ut så ni får säkert en fin vecka. Vår börjar tyvärr gå mot sitt slut….

  1. Visst är detta en behaglig känsla. Har nu missat ett par av era inlägg så ska genast ta mig an dem. Blev lite mycket innan vi kom i väg och i går när vi var framme.
   Hotellet är jättebra men trots obruten havsustikt och balkong i söder ser vi ingen solnedgång från balkongen. Lite synd, men en världslig sak.
   Hoppas att ni haft en bra vecka.

 6. Det skyltbidraget tackar jag för:-) Suveränt gjort! Om du hade rest dit för två veckor sedan hade du troligen träffat på LillaSyster som spenderade tre veckor i närheten av din ”cura”. Precis som du har jag spenderat några semestrar på Gran Canaria på 1980- och 1990-talet, men det är ju mycket som har förändrats och byggts ut sedan dess.
  Sedan läste jag hos Freedomtravel att charterresor är inne igen. Tycker det är helt suveränt, för visst känner man sig lite bortskämd när allt är ordnat i förväg och man slipper bekymra sig om bokningar med mera.
  Tusen tack för den somriga skyltningen och länken:-)

  1. Kändes aktuellt att skylta härifrån och från resan denna söndag. Jag, anar att LillaSyster var i närheten. Och precis som du nämner har det byggts mycket.
   Här fungerade det perfekt även denna gång med Apollo.Tyvärr är ju stolarna i charterplan inte bekväma. Vi bokar ju så sent så då är ju platserna vid nödutgång och längst fram redan tagna När vi åker reguljärt bokar vi ju alltid bekväma platser och ofta finns de ju kvar även om en bokar sent. Verkar som om reguljärresenärer är snålare.
   Jag är ju annat van att ordna allt med resor men nu, med denna korta varsel, var det smidigt att allt var klart.
   Är supernöjd med hotellet, rummet, balkongen och läget som är 50 m från Atlanten. Men direkt genuint är det inte.Å andra sidan kan en inte alltid få allt.

  1. Det blev över förväntan med allt. Och även vädret både igår och idag har varit toppen med sol och +26. Idag en skön långpromenad längs havet. Friskvård!
   Jag delar gärna med mig men det är ju fint hemma också.
   Önskar dig en bra vecka.
   Kram

 7. Fint skyltat och härlig snkost till sol, värme och vatten.
  När jag fyllde 60 firade Sigge och jag detta med två veckor i Tauritodalen ganska nära Mogan (vi var där också). Nu vet jag inte hur allt är bebyggt.
  Ha det bäst.
  Stor kram🤗

  1. Tack! Jag har varit här på ön många gånger från 1973 och till slutet av 1990-talet . Mycket har ju hänt med utbyggnad och annat. Tauritodalen har jag besökt men då var den inte alls så utbyggd. Kommer att passera där igen i veckan. Förstår att ni hade en fin resa dit och att du har vackra minnen kvar.
   Vi har det så bra med ett perfekt boende på bra hotell med stor balkong mot Atlanten. Och havet vill jag ju ha nära-
   Många tankar till dig.
   Varm kram.

  1. Så lyckat med allt. Och att även vädret är med är ingen självklarhet.
   Perfekt nu med sol och +25. Och inte minst ett så bra boende, ett jättefint rum och med Atlanten 50 m bort. Somnar till vågornas brus.
   Jodå, det blir dagliga inlägg härifrån. Och lite mer när jag är hemma vad gäller det mer ”tidlösa”.

 8. Men så ljuvligt! Du är en mästare att med kort varsel göra spännande saker, inte minst en resa, perfekt tid att åka nu! Ser ut att ni hamnat på ett skönt ställe, ska bli kul att se fler bilder därifrån! Hotellet ser jättefint ut. Hoppas ni har det bra!
  Varm Kram!

  1. Det blev så bra. Visserligen inget helt barnfritt hotell men lugnt och skönt och ett suveränt läge vid havet. Bra rum gör mycket till.
   Fler bilder kommer . (Vi är ca, 6 km söder om Puerto Rico. och samma sträcka gäller till Mogan. )
   Men sol, hav och värme känns bra.
   Varm kram

 9. Vad härligt 🙂 Tänk inte på mig som har -18 utanför fönstret nu… Passande skyltar för Skyltsöndag, kul med dem från hela världen.

  1. Tittade just in hos dig och såg att det var -18. Tur du hade ett gott vin. Men jag skickar gärna lite sol och värme. Önskar dig en bra vecka.

 10. Fint skyltat 🥰och vad härligt att ni är på resande fot till värmen 🥰hotellet ser Superhärligt ut och utsikten kan väl inte bli bättre ☀️Njut vidare jag är inte alls avis 😅hemkommen från en kvällspromenad på isgata med hunden i -5 .Kram kram

  1. Tack! Det blev ett snabbt beslut och det blev så bra. Hotellet är jättefint och med havet helt nära. Så mycket annat finns inte i byn men lokalbussen tar oss runt om vi vill. Och det vill vi. Men sol idag och igår när vi kom och +25 är behagligt.
   Jag delar gärna med mig av allt.
   Kram

 11. Så härligt med snabba beslut och mera sol och värme! Avundsjuk blir jag förstås …
  Har bott två ggr på Playa del Cura och naturligtvis varit i fina Puerto Mogan, så jag är övertygad om att ni får det fint. Njut!

  1. Kul att du känner igen dig oc varit här. Har varit här i trakterna i omgångar under 1770-slutet av 1990-talet. Men mycket har hänt vad gäller buggande och annat.
   Hotellet är över förväntan och suveränt med ett rum 50 m från Atlanten så jag kan soman till vågornas brus. Verkligen det där lilla extra.

 12. Så ska det gå till! Pang, bom och iväg! Så roligt att återse Mogan och övriga områden därnere i söder!
  Det har byggts enormt mycket, men solen och den fina utsikten rår man inte på!
  Njut ordentligt den här veckan!
  Kram

  1. Ja, så fick det bli. Thailand hade varit bäst, men nu blev det inte så. Tyvärr. Men jag gläds väldigt mycket över att hänga med dig.
   Visst har det byggts mycket. Jag var senast här i slutet av 80-talet. Och första gången vi kom till södra gran Canaria var 1973. Var tillbaka en del under 80 och 90-talet men visst är det stor skillnad nu.
   Känns bra att träna ”vila” mig i form här.
   Kram

 13. Här går det undan. Redan ute på en ny semesterresa med sol och värme.
  Det låter så skönt och er destination verkar fin.
  Ha det gott i värmen. Här hemma har vi ett tunt snötäcke (igen) och minusgrader så visst blir jag avundsjuk på dig 😀

  1. Jadå! Ibland så. Vet ju att våren för med sig lång rehabtid efter min höftoperation så lika bra att vila mig i form och stärka kroppen med en resa.
   Var nu länge sedan vi var på G.C. och mycket har hänt på ca 20 år. Vi bor i en liten ”by” och det passar oss bra. Smidigt härifrån också att göra utflykter.
   Sol och lagom varmt med +25 känns bra.
   Jag delar gärna med mig av både solen och värmen.

 14. Hej pareja!
  Åh vad avundsjuk jag är 😳 Älskar ju Gran Canaria! Puerto de Mogan har jag varit flera ggr när jag bodde ett helt år i Playa del Ingles.
  Antar att hotellet ligger bredvid eller på el Puerto? Ser fint ut!!
  Kram lyckostar! P ❤️❤️

  1. Hej P!
   Vi tänkte faktiskt på dig när vi kom. Var här första gånge 1973 men mamma och då bodde vi i Puerto Rico, där det då fanns tre hotell. Sen var vi tillbaka hit i ytterligare år. Och idag, när vi tog en båttur passerade jag detta hotell. Nostalgi. Vi bor ca 4 km söder om Puerto Mogan. Och även där var jag 1973 och några år framåt. Två restauranger fanns då och ett hotell. Men byn fanns ju. Och den finns kvar.
   Vi känner oss väldigt nöjda och visst är vi priviligierade som kan åka. Jag har en lång rehabtid framför mig i vår så att nu samla än mer kraft är bra. Simmar och vandrar.
   Varm kram

 15. Nu var jag tvungen att ta till kartan för att hitta dig! Jag som aldrig varit på Kanarieöarna har liksom aldrig bildat mig en uppfattning om de olika öarna, vad de heter och hur de ligger till i förhållande till varandra. Nu är jag klokare, men det är säkert en kortvarig känsla. Hur som helst besöker ni nu grannön till den förra, så långt hänger jag med. Så nu tänker jag mer koncentrera mig på att titta på ljuvliga bilder från värmen. Vi har haft ca 15 kalla grader i helgen, så lite genomfrusen är jag allt. Hotellrummet var väl tilltaget, nu väntar jag på foton från hav och strand! Kram

  1. Japp! Vi besöker grannön Gran Canaria denna gång. Vi hade hoppats att komma till Teneriffa men se det var helt utsålt. Och jag förstår det. Men ute i Atlanten är vi. Första gången jag var här i området där vi är nu var 1973, 50 år sedan, och då med min mamma. Så idag att det hotellet finns kvar och det blev verkligen nostalgiskt.
   Bilder kommer . Försöker nu inhämta form och kraft inför kommande operation. Och många promenader blir det och en del längder att simma-
   Kram!

 16. Härligt att väskan kom fram som den skulle, hade också varit lite nervös, jag lovar.
  Minibuss går ju snabbare, hoppas vi kanske kan få det nästa gång också, vi satt och väntade i 40 minuter vid en ankomst till spanien.
  Bra skyltat Ditte. 🙂

  SV:Tackar för tipset om skridsko-snörnings-kurs, bra ide, tar med det till mellanstadiet.

  Ha det fint och njut av värmen.

  1. Tack! Kändes givet med lite skyltar från resan. Vi var ju lite tveksamma till om väskan skulle komma eftersom vi checkade in den dagen innan. Men den kom som nr. 10 på bandet. Bra så. Just minibuss var suveränt för den körde när den var fylld. Alls inge väntan. Bra tänk här av Apolloresor. Hoppas mellan och lågstadiet kan träna på lektionstid för det kan ju inte vara meningen att andra ska knyta barnens skridskor. Bra att testa på en del av en idrottslektion.
   Har haft en fantastisk dag även idag med strålande sol och +25. Några moln visade sig dockk i en kvart., men det gjorde inget alls-
   Öskar dig också en fin måndag.

  1. Tack! Vi har det så bra! Men satsar också på en resa i vår till London med yngsta barnbarnet. Ser fram emot det. Har varit här med Max, som är äldst och nu är det lillebrors tur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *