Stockholm

Förflyttningar – Och hemma i Stockholm igen.

Tisdagens förflyttningar från den spanska sommarstugan i Torrevieja och till Stockholm gick väldans bra. Allt flöt på bra med flygbussen Torrevieja – Alicante, säkerhetskontroll, flygresa, flygbuss från Arlanda till Cityterminalen i Stockholm och tunnelbanan hem till Söder. En total restid på dryga åtta timmar, inklusive väntan på flygplatsen i Alicante, känns tämligen överkomligt. (Rese med handbagage så väntan på väskor och inlämning av dem utgår) Och visst är det fint att komma hem till Stockholm igen.

Odenplan onsdag eftermiddag. Milt sagt färglöst…

Fler förflyttningar

kommer det att bli för oss under våren. Och om dryga en månad väntar en spännande långresa med start i Santiago de Chile och sedan söderut längs kusten. Förhoppningen är att få runda Kap Horn men beror på vindarna. Men innan dess vidgar vi vyerna med en del andra trevligheter.

För egen del lämnade jag igår Södermalm och tog mig till mina gamla trakter i Vasastan. Ett besök på Sabbatsbergs sjukhus var inplanerat och en rejäl titt på lungorna blev det. Genom apparater. (Har haft bekymmer med dem av och till sedan i somras då de hittade förändringar på höger lunga) Men jag är verkligen både glad och tacksam för att vården fungerar så bra. Vet dock att det kan variera en hel del. Orolig är jag inte för svaret som komer om ett par veckor, för jag kan inte vara orolig om jag inte vet varför jag ska oroa mig.

En del av Sabbatsbergs sjukhus.

När jag ändå var i mina “gamla bostadstrakter” passade jag på att ta ett varv i dessa välkända kvarter runt Odenplan.   Och numer är Odenplan lite av ett resecentrum med  bussar, tunnelbana och pendeltåg. (Pendeltågsstationen här invigdes 10/7- 2017 och då lades gamla Karlbergs station ner.)

Idag är Oenplan en knutpunkt för tunnelbana,bussar och pendeltåg och många förflyttningar sker härifrån. Odenplan. Känns tämligen grå  och trist och än mer grå denna dag.

Onsdagen

gick i gråskala och på vägen hem köpte jag med mig lite uppiggande tulpaner. Väl hemma skyndade jag mig också att plocka undan de få “tomtedjävlar” som satt i samlad grupp. Även adventsljusstakarna fick återgå till sin kasse och de vanliga lamporna fick inta sina platser. Nu väntar jag på vårens ankomst.

Blev glad av att se tulpanerna samsas så fint med tavlan min vän Tove målat. Och ljusstaken jag fick i julklapp är ett vackert blickfång.

 

36 svar på ”Förflyttningar – Och hemma i Stockholm igen.”

 1. Tulpanerna, ljusstaken och den fina tavlan gör sig oerhört bra där tillsammans och bildar ett fint stilleben. Den svenska sjukvården kan lämna en del att önska men den kan också fungera ypperligt bra vilket vi ska vara tacksamma för. Vilken spännande långresa som väntar!

  Kram

  1. Jag ser både tavlan , ljusstaken och tulpanerna från var jag än sitter i vardagsrummet och matdelen och piggar upp gör det. Fina färger tillsammans.
   Visst har sjukvården en del att önska överlag men jag har i de flesta sammanhang fått bra hjälp och inte behövt vänta särskilt länge. Men det varierar ju förstås mellan olika platser. Långresan ser vi verkligen fram emot med spänning.
   Önskar dig en trevlig eftermiddag/kväll.
   Kram!

 2. Beundrar sista fotot med den vackra tavlan och den härliga ljusstaken. Tulpanerna pricken över i´et. Klatschiga färger!
  Verkligen ett bra synsätt, att inte oroa sig, då man inte vet vad man ska oroa sig för.
  Jag är inte heller den oroliga typen, det kommer som det kommer och det får jag ta tag i då. Försöker tänka så.
  Ha det riktigt fint och varm kram, Gerd

  1. Jag blir glad av både tavlan och ljusstaken och med vackra tulpaner till blir det än bättre.
   Jag brukar tänka så att det inte är någon idé att oroa mig i förväg. Lite bortkastad energi.
   Ha det bra du också.
   Varm kram!

 3. Hej Ditte!
  Beundransvärd är du ? Jag är född orolig ? Oroar mig för dig också…. ja du vet ? Fint att resan gick bra.
  Vackert med ditt stilleben där på bilden ?
  Kram P ??

  1. Hej P!
   Vi är ju alla olika och tur är väl det. Jag kan nog oroa mig för annat men inte direkt för hälsan. Har nog ärvt detta efter mina föräldrar.
   Resan hem gick jättebra och i väldigt fint väder dessutom. Extra bonus där.
   Kände att jag nu ville ha in lite vår hemma trots att det är januari och tulpanerna gr sig fint där med ljusstaken och tavlan. Piggar upp.
   Kram!

 4. Vilken vacker ljusstake ! Ja, tavlan och de vackra tulpanerna också! Piggar upp med lite färger denna gråa januarimånad.
  Välkommen hem. Så spännande det låter med er långresa, och så smart du är att inte oroa dej i förväg!
  Ha en fortsatt trevlig torsdagkväll!

  1. Tack! Känns bar att vara hemma igen också. Och långresan väntar ju. Så spännande. Jag är så glad för ljusstaken som jag tittat på men sedan fick av ena dottern med familj i julklapp. Och både den tavlan och tulpanerna piggar upp. Välbehövligt.
   Nej, jag oroar mig inte, Ingek idé liksom. Bara onödig energi. Svaret blir som det blir och säkert bra.
   Önskar dig också en fin kväll.

 5. Gokväll!
  Säger som de andra ovanför, jättefin bild med tavlan, ljusstaken och tulpanerna. De gråa kan jag vara utan?. Tyvärr så har vi väl inte mycket att förvänta denna årstid. Förhoppningsvis slipper ni gråa toner på er långresa. Jag har också plockat undan ”julen” , dock är alla adventsljusstakar kvar ännu. Tar tag i det när näst sista protokollet är klart.
  Många kramar och en trevlig helg önskar jag dig/A-K
  PS bra att du inte oroar dig DS

  1. Gokväll!
   Det behövs lite vårkänsla nu i det grå så tulpanerna passade bra tillsammans med tavlan och ljusstaken. Och jag ser det hela var jag än sitter i vardagsrummet/matdelen. Så mcket att ta undan fanns ju inte här.
   Nej, jag oroar mig inte. Väntar och ser
   Srot kram och vi hörs.

 6. Krispiga tulpaner behövs nu och en tid framöver. Och vilken snygg installation det blev! Himla bra att de kollar upp dig ordentligt. Jag har den känslan att när man väl kommit “in i rullorna” så blir man väl bemött och omhändertagen och allt är tryggt och bra. Ibland är dock problemet just att ta sig innanför vårdapparaten. Det verkar sitta en järnridå framför som är svårforcerad. Du är i goda händer och om du känner att du inte har anledning till oro så är det jättebra!
  Kramen

  1. Nu åkte julen ut. Ja, så mycket saker var det ju inte, men nu får våren komma lite efter hand. Och tulpaner ger ju lite vårkänsla mitt i vintern. Visst är det ibland knepigt att ta sig in i rullorna men jag har ju varit där ett tag med mina solskador så jag har lite av extra “snabbfil” tror jag.
   Men man får inte vara sjuk om man ska brottas med en del järndörrar som stoppar. Nej, orolig är jag inte. Besked kommer.
   Kram!

 7. Borta bra, hemma bäst. de e allt lite så, varje fall för mig 🙂
  Härligt med alla resor ni gör. Stockholm är en vacker stad, kul att besöka emellanåt för mig som är landsortsbo, eller skogsbor 🙂
  Läskigt med lungorna dina, men förhoppningsvis ofarligt. Visst har vi en fantastisk sjukvård. Jag blev ju akut sjuk innan jul och blev så väl omhändertagen och fick den bästa vård. Håller alla tummar för att dina lungor mår bra.

  Tulpaner viskar om vår, jag fick en bukett på jobbet när jag kom tillbaka efter nyår.

  Kramiz

  1. Visst är det så. Men den spanska sommarstugan är också lite hemma för oss. Stockholm tycker jag om men det finns så mycket i Sverige sm är fint och jag ser mig väldigt gärna om här också.Vad gäller lungorna så är det fint att de kollas upp och jag tycker jag får bra hjälp. Fint att höra att du också blev fint omhändertagen när du blev dålig.Hoppas du nu är piggare.
   Vad fint att du fick tulpaner när du kom tillbaka efter jul/nyår.
   Jag jobbar ju inte, jo lite, men tulpanerna köpte jag själv.
   kram!

 8. Vi kan inte låta bli att beundra din livsbejakande filosofi. Du har rätt förstås. Varför oroa sig för det okända?
  Hellre glädjas åt en långresa! Hoppas ni får det riktigt trevligt!

  1. Jag tror på detta att vara positiv och försöker vara det. Och visst gläds jag åt långresan.
   Hoppas ni har det bra. Och titta i er papperskorg då och då. För jag kanske hamnar där igen…

   1. Haha, vi har precis fått din trevliga kommentar och den kom raka vägen in som tur var. Vi har det fint på Mallorca. Det är tredje året i rad. Man känner igen mycket och många, och blir igenkända.

    1. Tack! Ja, den verkade ha passerat skräpposten denna gång. Men man kan inte vara säker. Har fortfarande kvar några bloggar som inte vill ta emot mina kommentarer. Förstår att ni har det bra på Mallorca. En ö som ligger mig varmt om hjärtat och har ås gjort sedan 1959 då jag var för första gången.

 9. Sista bilden med den färgglada tavlan, tulpanerna och ljusstakarna är en fröjd för ögat. Vilken vacker komposition!
  Visst är Odenplan trist, dessutom är där ofta väldigt blåsigt. Å den nya stationsbyggnaden är verkligen inget arkitektoniskt mästerverk direkt. Inte ens när folk sitter på soltrappan under sommaren tycker jag att platsen är speciellt inbjudande.
  Kap Horn, ja där håller jag verkligen tummarna att det inte slutar som när Ama var där.
  Helt rätt att inte oroa sig i onödan;-) Men jag håller tummarna för dig ändå;-)

  1. Tulpaner ger ändå lite vårkänsla även om den är tämligen avlägsen Och tavlan och ljusstaken tycker jag om.
   Odenplan är verkligen grå och trist även om solen gjorde ett litet försök att bryta igenom.Var där i slutet av november och lika trist då. Bara grått-
   Tidigare fanns det ju i alla fall blomförsäljning här. Alltså innan den nya byggnaden kom till.
   Kap Horn håller vi tummarna för att vi ska kunna runda annars får vi väl vinka och titta på naturen runt som lär vara unik på många sätt.Tack för tumhållningen och jag väntar med att oroa mig.

 10. Hej
  Bra filosofi att inte oroa sig. Däremot kan man glädja sig i förskott. Det är mycket som händer i Stockholm. Ett tag sen jag var där. Visste inte att Karlberg var nedlagt och att Odenplan byggts om. Däremot att pendeltågen vid Centralen har flyttats. Spännande resa som ni har på gång. Jag har länge drömt att göra en resa till Australien och Nya Zeeland. Eventuellt i samband med en jorden runt resa. Vacker hemmabild. Våra ljusstakar får vara kvar ett tag till. Kram

  1. Vi är ju alla olika men jag brukar inte vara orolig. Men det kan hända och då vet jag oftast vad jag ska oroa mig för…I Stockholm händer mycket och det byggs till och om.
   Resan ska verkligen bli spännande och vi ser väldigt mycket fram emot den. Det blir mycket djur och natur.
   Bosse och jag reste jorden runt under åtta veckor 2005 och besökte då också bland annat både Australien och Nya Zeeland. En fantastisk resa! USA hoppade vi över,har tidigare rest mycket där. Men några dagar på Hawaii blev det där vi samlade ihop oss för det blir stora tidsskillnader. VI hade själva “snickrat ihop” resan så vi hade ganska stor flexibilitet vad gällde var vi ville stanna och hur länge. Kan rekommenderas. (Ombokningsbara biljetter)
   Kram!

 11. Så det blev bara en kort visit i Spanien. Du tänker precis som min syster gjorde när det gäller att oroa sig. Jag själv oroar ju mig hela tiden för allt och alla… Hoppas att dina lungor inte kommer att förorsaka något större besvär. Härligt att ha en långresa att se fram emot… jag ser fram emot alla fina bilder och texter som du brukar vara så generös med. 🙂
  Ha en skön helg!
  Kram!

  1. Denna gång blev det en “kortresa” men vi har haft det jättebra med fint väder.Trevligt att även ta en kort vända. Nästan första gången vi gjort det. Vi är ju alla olika och bra är ju det. Jag kan oroa mig ibland men då vet jag mer för vad.
   Långresan ser vi verkligen fram emot och extra roligt att det blir mycket djur och natur. vet ju inte hur det kommer att vara med uppkoppling där i fjärran men en del ska jag nog få till och får ta mer när jag kommit hem igen.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram!

 12. En härlig tavla av Tove … och så fint tulpanerna och ljusstaken passar tillsammans med den!
  Härligt att ha långresan att tänka på … det kommer säkert att bli en fantastisk resa!
  Skönt att du inte är den oroliga typen – vare sig för det ena eller andra. Bäst så …
  Kram

  1. Tavlan som Tove målat tycker jag så mycket om . Och visst passar den fint med ljusstaken och nu tulpanerna. Lite vårkänsla mitt i vintern. Vår långresa är mycket inriktad på djur och natur så det ska verkligen bli spännande. Och med besök på många platser som är intressanta.
   Orolig kan jag vara men då vet jag oftast för vad och det gör jag ju inte nu.
   Kram!

 13. Så härligt det låter att kunna förflytta sig så enkelt. Bra med lite olika vyer att se på.
  Kan tänka mig att det är skönt för tomtarna ( och för dig) att dom också har fått flytta. Jag har mina kvar i mitt tomteland men snart ska dom också förpassas till förrådet. Kram ?

  1. Visst är det! Och fint att bestämma sig med kort varsel för att ta en tur. Nu fick julen packas undan och jag väntar på ljusare tider.
   kram!

 14. Välkommen hem till Stockholm igen, även om jag vet att ni är hemma i Torrevieja också.
  Din bild av Odenplan är vacker även om allt går i gråa toner. Kontrasternas tid är inne.
  Det är bra om du kan låta bli att oroa dig. Som det heter: sätt inte morgondagens moln framför dagens sol.
  Inte så lätt att göra och tänka så men om det fungerar så är det toppen. Man kan inte göra något annat än att vänta.
  Jag hoppas innerligen att svaret blir av det bästa slaget. Jag tänker på dig Ditte och håller mina tummar högt för din skull.
  Din sista bild av Tove-tavlan, ljusstaken och tulpanerna är som ett vackert konstverk i sig själv. Fantastiskt njutningsfullt.
  Allt gott önskas!

  1. Tack! Det blev en kort vistelse denna gång, men så blir det ibland. Och hemma på “riktigt” för mig är ju Stockholm. Jag bodde nära Odenplan i ett par år och då var det mer levande än efter ombyggnaden och med en torgmarknad med blommor, frukt och grönsaker. Livade upp.
   Nej, jag oroar mig inte. Liksom ingen idé och jag är bra på att ta det som det kommer. Tack för din fina omtanke som jag verkligen uppskattar.
   Tavlan som Tove målat betyder mycket för mig och visst gör ljusstaken sig fint tillsammans med den. Och nu lite tulpaner som piggar upp.
   Önskar er också det bästa.

 15. Vilken fantastiskt härlig och färgglad bild du avslutade med! 🙂

  Håller tummarna framförallt för att du får ett braigt provsvar, men även för att vindarna är snälla när ni kommer till Kap Horn. Vi fick bara kolla in från håll, inte runda… Men oavsett om man rundar eller inte så har ni en HELT fantastisk resa att se fram emot 🙂

  Ha nu till att börja med en fantastisk dag!
  Kram

  1. Jag blir så glad av tavlan som Tove målat den och ljusstaken passar bra ihop. Nu fick de ju även tulpankompisar som piggade upp.
   Vi förstår att det kommer att bli en riktigt bra resa och ni har ju gjort den och en bra bit till. Men vi kommer förhoppningsvis att i alla fall få vinka till Kap Horn om vi inte kommer runt. Men vi hoppas ju på det. Bosse allra mest.
   Provsvaren blir säkert bra och det är ju fint att de håller koll på mig.
   Önskar er också en fin fredag.

 16. Välkommen hem igen kanske inte så roligt väder men men home sweet home tråkigt att läsa om din lunga o hoppas att det inte är något, visst är det onödigt oroa sig i förväg innan man vet ..stor kram å fin fredag <3

  1. Tack! Nej, vädret kan en inte påverka. Men idag har vi strålande sol. I alla fall just nu. Så fint! Spanien känns ju lite som hemma det också men mitt “riktiga hem” är ju i Stockholm. Alltid fint att komma hit.
   Vad gäller lungan så får jag besked tids nog och oroar mig inte.
   Önskar dig en fin fredag.
   Kram!

 17. Jag älskar ditt ord “tomtedjävlar” . Det får mig att skratta. Mina små “djävlar” har jag inte orkat plocka bort än. Tulpanerna, tavlan och ljusstaken är underbart vackra tillsammans. Så njutbart! Kram!

  1. Ja, det har blivit “tomtedjävlar”. Döttrarna och jag har detta ord gemensamt. Och några plockar vi fram.Jag har bara ett fåtal som får finnas kvar av nostalgiska skäl. Jag hade lite extra ork så då fick de flytta ner i sin låda. Din ork hoppas jag kommer. Och det snart.
   Visst passar tavlan och ljusstaken fint ihop och tulpanerna blev extra krydda.
   Kram och många tankar till dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *