Stockholm

En välfylld dag i Stockholm

Onsdag  förmiddag och det är den 28 september. Och för min del blir det en välfylld dag med en del gott och blandat. Satt i går kväll i soffan och försökte samlade tankarna som drog iväg åt olika håll. Spretigt var det. Men med släckta lampor runt mig och gott om tända ljus kunde jag så småningom rensa huvudet. En rejäl storstädning blev det och det var välbehövligt.

En välfylld dag

blir det. Det är onsdag och jag har aktiviteter på gång tillsammans med Promenadklubben. Förra vecka plockade vi svamp i Södermanland och åt lunch i Strängnäs.  Men idag blir det något helt annat. Det blir först lunch på en restaurang och sedan bio. Vi ska då se Stig Björkmans film om författaren Joyce Carol Oats.I mitt tycke riktigt intressant och roligt för det är en författare jag gillar. En liten fågel har också viskat att Stig Björkman , filmens regissör, kommer till vår lunch och ska berätta om arbetet bakom filmen.

Jag kommer också under dagen fortsätta leta efter en ram eller ett glas till min poster med björkar. (En poster som Lars Lerin gjort originalet till.)

Stockholm. Södermalm. Tisdag kväll. Förbereder mig inför en välfylld onsdag i StockholmGårdagens kväll hemma och jag förbereder mig inför en välfylld onsdag i Stockholm med en hel del gott och blandat Här utsikt västerut mot Hammarvyslussen, Hammarbykanalen, vår kaj och Hammarby sjöstad på andra sidan.

Utsikt västerut. Hammarby sjöstad ligger på andra sidan Hammarbykanalen. Fascineras av ljusen och de fina speglingarna i vattnet, 

26 svar på ”En välfylld dag i Stockholm”

 1. Jag njuter av din kvällsutsikt här från datorn haha, ser så fridfullt ut vid vattnet o den mysiga belysningen, Hoppas du finner en glasram nu kram

  1. Det är väldigt lugnt här och jag sitter gärna med massor av tända ljus och blickar ut över speglingarna i vattnet. I går kväll sorterade jag tankar och tror de hamnade i olika fack.
   Tyvärr ingen ram idag heller men en trevlig lunch och en bra film.
   Kram

 2. Skoj när det finns roliga saker att göra. Promenadklubb, ja och hitta på. Kul. Jag var tidigare med i en filmklubb men hinner inte nu.
  Må så gott!
  Varm kram!

  1. Visst är det!Så många roliga och trevliga medlemmar som är med och i olika åldrar och yrkesgrupper. Och stor variation i aktivitetet. Och i Promenadklubben bestämmer man om man vill eller kan gå med på onsdagarna. Inget obligatoriskt. Kan man inte så kommer man en annan gång. Så stor frihet är det.
   Nej, man kan inte hinna allt utan blir bra att prioritera.
   En jätteintressant och rolig dag blev det.
   Ha det gott du också.
   Vram kram

  1. Filmen var riktigt bra. Absolut sevärd och på olika sätt. Och extra roligt oc intressant var att regissören Stig Bergman kom till lunchen och berättade om hur filmen kom till och allt bakgrundsarbetet. Och det tog många år innan JCO ville vara med men till sist så och en vänskap växte fram mellan henne och Stig.

  1. Lunchen var jättetrevlig och extra intressant och givande var att regissören till dokumentären om Joyce Carol Oates var med och berättade om bakgrunden till filmen och hur de gjort den.
   Jag har läst en hel del av henne och skulle inte räkna henne som “finare” författare utan mer en som de flesta kan läsa och ha utbytte av. Hon beskriver, i mitt tycke, människor och miljöer väldigt bra .
   Kram!

 3. Mycket har du på agendan, mest roliga saker! Ramen kommer du att hitta så småningom. Va kul med lunch och så bio på det, spännande att höra vad du tycker om filmen? Gillade Joyce Carol Oates bok : “Blonde” mycket, därför valde jag en bok av henne till vår bokklubb för en massa år sedan, då blev vi alla besvikna! Den hette “Älskade syster” och var Joyce version på den tragiska historien om den 6-åriga barnstjärnan/skönhetsdrottningen JonBenét Ramsey som hittades mördad i källaren i familjens hus i Colorado. Den var skriven på ett konstigt sätt tyckte vi alla. Men något mer har jag inte läst av henne.
  Hoppas du haft en fantastisk dag!
  Fina kvällsfoton från din balkong!
  Varm Kram

  1. Ja, en del är det nu att göra. Tyvärr hittade jag ingen passande ram idag heller. Men jag har fler ställen att ta mig an.
   Lunchen blev både god och trevlig och extra roligt att Stig Björkman, filmens regissör kom och berättade om bakgrunden till filmen och en hel del till. Filmen tyckte vi alla var riktigt bra och tänkvärd.
   Blonde tyckte jag också om. Lång men bra. Men som vanligt är det ju så att alla böcker av en författare inte faller en i smaken. Håller med om att “Älskade syster” inte blev en favorit hos mig.
   Kan rekommendera “Mörkt vatten” som är på ett par hundra sidor och har en autentisk bakgrund.
   Dagen blev riktigt bra.
   Satt länge igår och blickade ut och sorterade tankar och i varje fall en del föll på plats.
   Varm kram

 4. Skönt att du fick huvudet “städat” o också en träff med promenerarna är på gång just nu eller har just varit. Ser framemot “rapport”. Det brukar alltid vara något spännande ni har haft på gång.
  trevlig kväll önskas!
  Kram

  1. Att städa huvudet från tankar och sortera är befriande och jag gör det då och då.
   En riktigt bra dag blev det idag också i promenadklubbens regi. Och rapport kommer i morgon.
   Tyvärr hittade jag ingen ram idag men jag letar på och det är ok det också.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram

 5. Promenadklubben har verkligen ett omväxlande program. Så trevligt att tillsammans kunna uppleva både promenader, kultur, god mat och trevlig samvaro.
  Nu är hösten oåterkalleligt här så nu är det bara att hoppas på några fina höstdagar när vi ger oss ut på rull i morgon….

  1. Jag är så glad och tacksam att de hittade mig i våras via bloggen och frågade om jag kunde guida dem här på söder Och visst gjorde jag det och fick sedan frågan om att bli medlem. Jätteglad för det. Programmet är verkligen allsidigt och så roligt med många nya möten. Man är med på de aktiviteter man vill och har lust med och det gör det väldigt flexibelt.
   Roligt att ni nu rullar igen så hoppas och önskar er fint väder och fina dagar. Och jag är med-

  1. Verkligen! Sitter gärna i mörkret med tända ljus och gör det.
   Gillar utsikten och speglingarna.
   En riktigt bra dag har det varit men jakten på ram fortsätter.

 6. Promenadklubben verkar vara mycket trevlig och bjuder på så varierade aktiviteter. Kul 😀
  Vilka magiskt vackra kvällsbilder från hemmaplan!

  Kram och god kväll!

  1. Så är det! Och man är med de gånger man kan och det är också bra. Inget tvång.
   Blev en riktigt bra dag idag med både god och trevlig lunch och sedan dokumentärfilmen om JCO. Extra roligt att regissören var med på lunchen och berättade om filmen och bakgrunden till den.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram

 7. Vilka helt fantastiska bilder! I en sådan miljö går det säkert utmärkt att sortera sina tankar:-)
  Er promenadklubb är verkligen aktiv. Där händer ju nåt varje vecka, och verkligen vitt skilda grejer. Jättekul ju! Och utbudet har ju nåt för alla.

  1. Tack! Och just så såg det ut. Har en del att sortera vad gäller tankar så det var ett bra tillfälle att göra det här i mörkret.
   Promenadklubben idag blev lyckad även om det inte direkt blev fysisk promenad mer än några hundra meter till biografen från restaurang. Just variationen och blandningen här på medlemmar skulle du gilla.Mycket reklamfolk och en del inom ditt gebit och det mer estetiska/kultur. Och många jag inte alls vet vad de sysslar med. Man frågar inte. Jobb/titel är inget viktigt . Så skön stämning.
   Man får en inbjudan varje vecka och är med på det man kan och har lust med. Inga krav på närvaro. Men utbudet gillar jag och människorna som är med ger så mycket. Många nya möten av skilda slag. Hade himla tur som blev “hittad” av dem.

 8. Oj vilka trevligheter du kommer ut på med promenadklubben! Det gäller att ta tillvara på när tillfällen ges!
  Ha det bäst med klubben!
  Kram

  1. Ja, verkligen ett lyckokast att jag kom med här. Och det blev en jättetrevlig dag. Och visst gäller det att ta tillfällena till vara.
   Hoppas ni har det fint.
   Kanske snart dags för Mykonos.
   Kram

 9. Den filmen vill jag också se! Läste om den och om hur den svenska filmmakaren fått lirka och övertala Joyce att ställa upp. Varje rast mellan tagningarna drog hon sig undan för att skriva…Vill minnas att hon gett ut mer än 100 böcker! Helt otroligt!
  Tack för vackra kvällsvyer, kram!

  1. Tror du skulle gilla filmen! Och det var extra givande att höra Stig Bergman här vid lunchen berätta om hur filmen kom till. En utmaning och den kom till efter en lång vänskap.
   JCO har ju en stark integritet och det berättade Stig också om.
   Fint att se filmen och några av hennes böcker har jag läst. Och det lär vara dryga 100.
   Ja, att sortera tankarna är bra. Och jag gör det gärna här i soffan.
   Kram

  1. Vi bor så bra och lugnt här och just vattnet och ljusets speglingar ger verkligen ett dygn mitt i storstan.
   Tack, vad gäller ram så pågår letandet. Men vissa framsteg gör jag.

   .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *