Torrevieja

En heldag i Torrevieja – Dag 4

Gårdagen blev en riktigt trevlig heldag i Torrevieja. Det var fredag så det blev ett besök på den stora fredagsmarknaden tillsammans med vänner. Alltid trevligt att ta en sväng hit och inte minst nu när det är svalare. När vi var här en månad i juni/juli blev det allteftersom för hett att botanisera här. Men utbudet  av bra och närproducerade kvalitetsvaror är stort när det kommer till frukt och “grönt” och priserna synnerligen överkomliga. Eftersittning hör till och denna fredag var inte undantagen från detta. Men fredagen visade sig bli än mer innehållsrik fram på kvällskvisten. Och vi hänger gärna på. Startsträckan är kort.

Torrevieja. Fredagsmarknad. En heldag med vänner inleddes här. En heldag blev det och  besöket på fredagsmarknaden blev en bra inledning.  Och vi var inte ensamma. Munskydd är obligatoriska eftersom marknaden räknas som en större folksamling. Många försäljare hade  också packat in sina varor av hygieniska skäl.

 En heldag

kom det att bli. Och en väldigt trevlig sådan. Ett besök på marknaden med vänner är trevligt och för vår del har vi mest fokus på frukt, grönt, ostar, väskor och en del kläder. Till en del försäljare är köerna längre än till andra och många har sina “dra maten” med sig som de fyller med just frukt och grönt.

En lång kö. Kunde när jag såg efter att denna gällde oliver.

Och just här var oliverna övertäckta med plast. Smakprov erbjuds och en liten skål hplls fram och man ska då använda tandpetare. Några kunder hade dock svårt med det momentet.

Nygrillade kycklingar är också populärt att köpa.

Och även hit till denna försäljare av grillad kyckling var kön lång.

Just att gå på  fredagsmarknaden med vänner är trevligt och alltid blir det några inköp. Men ibland tar vi också en tur till grannbyn La Mata där det är marknad på onsdagar. Den marknaden är mycket mindre men allt finns även där.  Och efter marknaden blir det en stunds “after market”.

“After market” tillsammans med Ami, Dan, Camilla, Carita och Stafffan.

Och lite gott tilltugg fick vi också till. Ingår liksom i det facila priset  av 1,50 euro/person.

Resten av eftermiddagen tillbringade jag hemma i skuggan på terrassen.  Behagligt med +25 grader. En bok och lite skötsel av hibiskusen och passionsblomman blev det också.

Det här med kort startsträcka

är en fördel och likaså att avstånden här i stan, i varje fall i stadskärnan, är ganska små. Telefonen plingade till och ett sms fanns på skärmen. Ville vi ses? Och visst ville vi det.

Torrevieja. Playa del Cura. Min heldag var på väg att övergå i kväll. Vi hade bestämt träff nere vid havet och vid  Playa del Cura. Det blåste rejält så det var inget alternativ att slå sig ner på en servering med havsutsikt. Min heldag var så sakteliga på väg över till en helkväll.

Solen på väg ner i väster och skymtar fram mellan husen. Och bänkarna var i princip lediga p.g.a. den friska vinden. 

Torrrevieja. Spanien. Playa del Cura. Solnedgång. En heldag kan kanske övergå i en helkväll. Playa del Cura. Klockan är 18.40 och det börjar skymma. Men min heldag är bara i sin linda. Om man nu dit även räknar in kvällen. 

Tanken på att slå oss ner med havsutsikt övergav vi. Det hade varit möjligt om vi tänkt oss att sitta inomhus. Men det hade vi inte. Så några gator upp i stan hittade vi baren D´wanu där vi slog oss ner. Och här blev vi sittandes i några timmar. Väldigt trevligt och väldigt roligt att ses så spontant.

20 svar på ”En heldag i Torrevieja – Dag 4”

 1. Vilken bra och trevlig heldag det blev! Perfekt när man har kort startsträcka för det spontana blir oftast bra och man behöver inte krångla till det. Marknadsbesök är alltid trevliga och jag gillar att oliverna har skyddande plast över sig.

  Kram och god lördag nu!

  1. Visst blev det! Och roligt att man lätt att man snabbt kan få till spontana träffar. Alltid kul med en tur till marknaden och utbudet är fräscht. Bra nu att många täcker över varorna för det blir ju mycket fräschare när inte alla plockar i varorna.
   Önskar dig också en fin lördag.
   Kram

 2. En perfekt dag med andra ord. Utbudet på marknaderna är ju så himla läckert. Bara att titta på frukt, grönt och oliver gör ju att man blir sugen. Det går inte att jämföra med Sverige varken utseendet eller priset.
  Vet inte om ni har testat kycklingarna, vilket vi har gjort några gånger. De går heller inte att jämföra med svenska grillade kycklingar i påse. Yummie, yummie!
  Så ni hade också blåsigt igår. Konstigt nog blåste det här också, både igår och idag, fast det var betydlig kallare här såklart. Sol idag:-)

  1. Absolut! Och nu när det är svalare fungerar det fint att traska runt på marknaden. Vi vet ju ofta vad vi ska ha. Vi har testat kycklingen flera gånger och alltid varit supernöjda. Så god! Vi är helt överens.
   Skönt med lördagssol i Stockholm. Här har vi också haft det och hoppas på en fin kväll. Ska tillbringa den på “lokal”- helst utomhus – med vänner.

  1. Nej, väldigt fint att växla hit från Stockholm. Ohc tur med vädret och annat har vi.
   En trevlig kväll blev det även idag och perfekt att kunna sitta på en uterestaurang och äta i sena kvällen
   Önskar dig en skön söndag.

 3. Härliga tider nu! Länge sen jag var på marknaden, men nån gång framöver kanske. Av nån anledning så gillar jag inte riktigt stora folksamlingar längre…
  Ha det finfint! 🙂

  1. Vi tar ju en vända då och då och nu när det inte är så varmt är det helt ok. att traska runt här ett varv. Mycket folk men alls ingen trängsel.
   Ha det fint du också.

 4. En perfekt fredag se det ut som. Marknaden ser spännande ut, och mycket gott att köpa. Vädret är det heller inget fel på. Ser att du träffat Staffan också, en trevlig kille från ESC gänget som vi träffat både i Sverige och utomlands, så kul att världen är så liten!
  Spontana träffar brukar bli så trevliga, såklart blev det några timmar!
  Ha en fin fortsättning på helgen!
  Kram

  1. Vad roligt att du känner Staffan. Alltså världen är liten. Tänk! Har bara träffat honom en gång men i morgon blir det av igen.
   Här är avstånden och startsträckorna korta eftersom de flesta av oss inte jobbar utan tiden finns att ses.
   Tack, verkar bli en fartfylld dag även i morgon.
   Önskar dig en fin söndag.
   Kram

 5. Bra med inpackade varor. Och att man trots det kunde smaka på oliver. Så gott!
  25 grader i skuggan, det låter som en perfekt tillvaro. Liksom att träffa alla vänner som ni har i närheten.
  Här skiner solen! Men det är bara några få plusgrader!
  Ha det fint! Kram!

  1. Här har det blivit mer av inpackade varor och i butikerna måste man ta på engångshandskar innan man får plocka bland frukt och grönt. Ordning och reda.
   Skönt med solen hemma och att det är lite kyligt ingår ju så här på hösten.
   Önskar dig en skön söndag.
   Kram

 6. Vilken heldag och sammankomster!
  Tänk vad roligt med spontana möten och tapas/ drickbart på det.
  Synd att ni inte kunde sitta vid havsutsikt. Ibland får man bara gilla läget och välja ett ställe med stiltje.
  Ha en bra dag!
  Kram

  1. Det blev en heldag och kväll. Och så roligt att träffa fina vänner igen. Var ju ett tag sedan nu en del av oss sågs. Att härses spontant är enkelt för vi har alla gångavstånd och det gör mycket.
   Vi ser ju havet så mycket så det går bra utan också ibland-
   Tack, önskar dig också en fin måndag.
   Kram

 7. Spontana träffar tenderar ofta att bli de roligaste, har alltid också gillat sådana! Dra ihop ett gäng och träffas på ett trevligt ställe! Tänk hur det var innan mobiltelefonernas tid, då var det inte så lätt att få tag på vännerna med kort varsel. alla satt inte vid en telefon…
  Kram

  1. Instämmer helt! Här är det än mer enkelt än i Stockholm för vi bor ganska nära varandra i stan. Nej, visst var det skillnad innan mobiltelefoner fanns. Men man sågs ju då också. Lite mer ansträngning var det förstås.
   Kram

  1. Trevligt har vi och det är enkelt att umgås och ses. Skönt väder gör ju också sitt till.
   Ha det fint du också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.