Skyltar Torrevieja

Veckans iakttagelser i Torrevieja – Skyltsöndag #336

Söndag! Och det innebär här på bloggen att det är dags för “Skyltsöndag.” Ett tema som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Skyltar av olika slag gäller och tolkningen är väldigt fri. För egen del befinner jag mig sedan snart en vecka tillbaka i den “spanska stugan” i Torrevieja så härifrån kommer också några av veckans iakttagelser i vad gäller skyltar.

Spanien. Torrevieja. En av veckans iakttagelser är att antalet små frukt och grönsaksbutiker ökat. Närproducerade varor till bra priser.En av veckans iakttagelser är att jag tyckt att mängden mindre frukt och grönsaksbutiker ökat. Här säljs ofta närodlade produkter till bra priser.

Några av veckans iakttagelser vad gäller skyltar

Det finns gott om glasbehållare för återvinning runt om i stan. Här har någon försökt med en illustration “No plastic”  och en blå plastflaska överst på behållaren.  Men den kan ju missförstås.

I fredags var vi på den stora marknaden och det var en hel del besökare här. Men tydliga skyltar om vad som gäller finns uppsatta.  Alltså inga rekommendationer och man är noga med avstånd. I alla fall om man är spanjor. (En del svenskar har dock svårt att inordna sig i leden. )Munskydd gäller i större folksamlingar,inomhus och utomhus ,och även i offentliga miljöer.

Spanien. Torrevieja. Fredagsmarknad. En annan av veckasn iakttagelser är tydliga skyltar vad som gäller. En annan av veckans iakttagelser är tydliga skyltar här fortfarande finns kvar och visar vad som gäller här.

Bra med tydliga priser angivna på frukt och grönsaker. 

Några övergångsställen i stan har fått ny utformning.

Spanien. Torrevieja. Bland veckans iakttagelser finns också uppdaterade övergångsställen. Bland veckans iakttagelser finns också lite mer uppdaterade övergångsställen. “Stanna, titta, se upp för bilar, gå över” och inte minst “håll avstånd”.

Skoldagen är slut och här kommer lärarna ut med skyltar, en för varje klass vad gäller de mindre barnen. Lärarna väntar sedan vid grindarna med barnen tills föräldrarna kommer och barnen prickas av.

Jag var hos frissan häromdagen och även där är det munskydd som gäller.

Även här i stan finns en olika typer av hjälpverksamhet och just denna “Reach out” “Sträck ut en hand” såg jag häromdagen.Här satsar man mycket på att hjälpa hemlösa. Något som verkligen behövs även här.

Vänner

har vi i stort sett träffat varje dag. Här är startsträckan kort för att göra det.( Och även avstånden mellan oss, rent geografiskt, är korta. ) Så lika bra att passa på att ta en heldag och kväll.

Att detta var damtoaletten var svårt att undvika att se. Gott om skyltar..

På en pub/bar vi besökte var det gott om varianter av ölskyltar. 

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

30 svar på ”Veckans iakttagelser i Torrevieja – Skyltsöndag #336”

 1. Tydligt skyltat, synd bara att alla inte förstår….. Här skiner solen idag, men ingen direkt värme, men man blir på bra humör iallafall=)
  Rostkatten har legat till sig ett tag…tror att jag köpte den från sakligheter.se – men det var tidigt i våras. Ha en bra söndag!

  1. Vad gäller att inte förstå tycker jag många svenska hamnar i den klassen. Norrmännen har lättare i detta sammanhang. Bilderna är ju tämligen tydliga.
   Skönt med solen och visst både lyser och piggar den upp.
   Tack för “Sakligheterna” ska titta där. Och kanske kan en katt bli en fin överraskning till maken.
   Trevlig söndag

 2. Att svenskar inte bryr sig så mycket ens om andra länders krav och restriktioner. Jag var jätteorolig första utlandsresan under corona att göra fel och bidra till att turister kanske får sämre rykte.
  Åkte med Viking Line förra helgen och såg skillnad där med. Betydligt fler finländare med munskydd trots att det inte är krav på det.
  Kanske handlar om vad ens land haft för restriktioner. Att en som är van vid hårda restriktioner automatiskt är mer försiktiga.

  1. Visst är det trist att se just svenskar som har svårt att begripa att man är gäst i ett annat land. Noterade även på flyget hit att man helst inte ville följa reglerna ombord. Jag tycker att vill man inte anpassa sig så kan man stanna hemma.
   Just det du upplevde på Viking Line så vi i somras. Trots att man ombord ville att munskydd skulle på om man rörde sig ombord så struntade många svenska resenärer i det. Stämmer nog som du skriver att är man van vid tydliga restriktioner så anammar man det.

 3. Härligt att få se dina bilder från Spanien, du kanske har hört att vi har fått snö i norr och nu regnar det och det är grått och slaskigt. En perfekt dag för städning. 😉
  Bra med skyltarna tryckta på övergångsstället.
  Det var många skyltar på dörren till damtoaletten. Fina ölskyltar.

  1. Här är det fortfarande god svensk sommarvärme. Sitter nu på terrassen och klockan är 23 och det är fortfarande +22.
   Har sett att ni i norr har ett par dm snö . Men nu vet jag också enligt dig att det är grått och slaskigt. Alltså en bra städdag.
   Skyltarna till damtoan skrattade jag gott åt. Knappt man såg vad som kunde gömma sig bakom dörren.

 4. En toppen Skyltsöndag – igen:-) Du skämmer bort mig och dina andra läsare.
  Den gröna glasigloon är ju väldigt vanligt för Spanien. Skrattade dock gott när jag såg petflaskan på topp. Helt klart tveksamt, trots att det ju står tydligt att det är bara glas som får längas in där. Ja, ja…
  Övergångsstället är ju minst sagt idiotsäkert. Frågan är om alla symboler är till för barn, medan uppmaningen att hålla avstånd är mera för vuxna. Sedan undrar jag förstås om även dessa symboler ritats från hand, för övergångsställen är ju lika med handarbete för spanska anläggningsarbetare.
  Är alla mödrar hemmafruar i Spanien? Att de kan plocka upp sina barn alltså…
  Toa- och ölskyltarna är härliga!

  Tusen tack för länken och en härlig Skyltsöndag:-)

  1. Tackar! Detta var ett axplock av veckans skyltar. Valde med viss omsorg. Dessa glassamlare är vanliga men det var första gången jag såg en petflaska på toppen. Lite humor är det. Jag tror att mallarna på övergångsställena målas för hand men med hjälp av mallar. För just dessa “idiotsäkra” finns på flera ställen i stan.
   Vad gäller hämtning av barn så är det far och morföräldrar som också kallas in och grannar som hjälps åt.Tror också att barnen slutar i samband med att siestan är slut och många då är lediga från jobben. Siesta är fortfarande ganska vanligt. Vet också att barnflickor anlitas. sEn är det ju färre antal mödrar som jobbar här än hemma.

 5. Finurligt att invänta föräldrarna där, förmodar att de har ett liknande system här i fosterlandet för de minsta, har ju ett dagis längst nere i vårt femvåningshus här så man har ju lite koll trots allt.
  Grönsaker är ju viktigt i ett hushåll antar jag, åtminstone här hos mig, blir ju lite “fattigt” utan.

  Detta var ju en rejäl samling skyltar Ditte, bra jobbat av dig tycker jag.

  Ha det fint.

  1. Här är det ett bra system vid skolan. Alla barnen slutar samtidigt och väntar med sina lärare vid grinden tills de blir hämtade.Grönsaker handlar vi ofta på marknaden men utbudet är även i butiker närodlat och fräscht.
   Skyltarna blev ett axplock av det jag observerat i veckan. Och en rejäl samling blev det.
   Ha det fint du också och jag önskar dig en bra start på veckan.

 6. Ibland tror jag faktiskt att en del inte vill förstå eller helt enkelt struntar i råden som ges. Lite trist för ingen är ju immun. Såmysigt det måste vara att gå och handla när frukt och grönsaker är så inbjudande upplagt. Kram

  1. Så tror jag också. Noterade särskilt på planet ner att svenskar inte begrep att restriktionerna även gällde dem. Kan man inte ta till sig vad som gäller så tycker jag att man ska stanna hemma. Vi är gäster i ett land och då gäller landets regler.
   Alltid roligt med ett besök på marknaden och väldigt bra priser. Och inte minst är utbudet både närodlat och fräscht.
   Kram

 7. Visst är det tydligt skyltat, konstigt att inte alla förstår? Förstår att du har fina dagar i Torrevieja, fortsätt så!
  Varm Kram

  1. Man kan ju undra vad som är så svårt Har noterar att många svenskar tyvärr inte verkar förstå. Såg det även på planet hit och bra suckade.
   Vi har det fint här och jag har i kväll en extra hälsning till dig från Staffan.
   Varm kram

 8. Jag får väl försöka göra som hemma når jag korsar gatan, om jag besöker platsen, kan inte spanska. Den frisersalongen har alltså inte rakning på menyn ifall någon gubbe vill ha det.
  Jättesnygga ölskyltar.

  1. Instruktionerna är ganska tydliga så det går bra utan spanska. Bra så!
   Nej, rakning finns inte hos min frissa men däremot herrklippning. Maken brukar också gå hit.
   Tänkte lite på dig här när det kom till ölskyltarna.

 9. Jaha du drog till värmen du. Lämna oss med nollgrader och frost med snö lite längre norrut. Men jag missunnar dig inte 🙂 Fint och varmt skyltat Ditte.

  1. Det blev ett snabbt beslut att tanka lite sol och värme några dagar. Och jag delar gärna med mig lite.
   Tack! Ha det fint du också.

 10. Oj så många informativa och roliga skyltar du hittat och bjuder på! Bra jobbat!
  Önskar dig en fin start på veckan!
  Kram ♥

  1. Tackar! Visst var det!Hittade knappt dörrhandtaget bland alla skyltar.
   Önskar dig också en bra start på veckan.

 11. Många fina och roliga skyltar som du visar här. Trevligt att se skyltar ifrån något annat land också, lite annorlunda är det allt.
  Så munskydd gäller på många ställen där hos er, fortfarande. Kanske är bra, kanske hindrar den smittan och om inte annat så är det en viktig påminnelse om att vara försiktig.
  Övergångsstället var häftigt, något sådant har jag aldrig sett.
  Ha det fint och hoppas att du blir bättre och bättre. Var rädd om dig.
  Varm kram!

  1. Jag tycker det är roligt att ha både ögon och kameran med mig när jag är ute. Och skyltarna visar ju också en del av stan på sitt sätt-
   Jadå, munskydd gäller i olika sammanhang men inte i vanliga fall på gatan om det inte är trångt. Och trängsel undviker vi. Tycker överlag att man är väldigt försiktig och respektfull här. Övergångsstället och vad som gäller är tydligt och det krävs inga språkkunskaper för att förstå det-
   Jag tar det lugnt och blir lite bättre dag för dag-
   Önskar dig en fin vecka.
   Stor kram

 12. Toaskyltarna var roliga och ölskyltarna läckra. Man kan inte låta bli att vara lätt avundsjuk på utbudet av frukt och grönt, när jag jämför med vad lokala coop i Sundborn erbjuder! Jag förstår att just torghandel kan bli lite trång då människor ska fram o titta och klämma på varorna och dividera med säljaren. Prutar man i Spanien. Jag hatar att pruta! Har aldrig bemästrat den konsten, tycker att det är en totalt onödig argumentering, och förstår inte konsten i det. Det låter ofta som parterna är djupt oense fast jag vet att så inte är fallet…
  Fina skyltar Ditte!
  Kram

  1. Tack! Jag höll inte ens på att hinna in på toa utan fastnade vid skyltarna. Och när jag väl kom mig för att gå in kunde jag inte låsa.Måja, men det gick bra det också. Många ölsorter fanns det så dessa var kanske 1/3 av alla skyltar.Mycket frukt och grönt har ju sitt ursprung här och på Kanarieöarna och det är en fröjd att botanisera här. Och priserna är milt sagt överkomliga. Nej, här på marknaderna gäller ingen prutning. Skönt tycker jag också. Jag tränade upp mig under åren vi bodde i Peking, där ingick det på många ställen. Men ogillade det.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *