Torrevieja

Mycket blått – Torrevieja dag 3

Frukost på terrassen i sällskap med blå himmel och +20 grader blev en riktigt bra start på dagen. En torsdag som var tämligen oplanerad.  Men dagen som kom att fyllas med mycket blått. Inte alls mig emot. Och blått är dessutom en färg jag är förtjust i även om den inte finns på just himmel eller hav. En sak som dock var planerad denna dag var besöket hos min spanska frissa . Efterlängtat dessutom.

På väg ner havet efter besöket hos frissan. Och nerför är det.

Mycket blått

Här på Costa Blanca i Spanien är det fortfarande så att man på en “offentliga” platser, både inomhus och utomhus, eller där det är en “större folksamling” ska ha munskydd på sig. Så hos frissan kom det på.

Hos frissan Jesica. Och en del blått här också-

Efter min sejour hos Jesica mötte jag upp maken nere vid vattenfallen för en promenad längs havet.

Torrevieja. Spanien. Vattenfallen. Mycket blått i olika nyanser. Mycket blått och i olika nyanser.

När jag slog mig ner på en av mosaikbänkarna för att invänta maken såg jag mig omkring. Och just vid vattenfallen händer en hel del. Några restauranger finns här men man kan ju också ta med sig egen mat och slå sig ner alldeles utanför en restaurang. Bänkarna finns ju där också

Egen stol plus matsäck fungerar också bra.

Vi lämnade “vattenfallen” och gick vidare.

Torrevieja. Spanien. Piren, Digue de Levante". Omslutna av mycket blått stannnade vi till härStrax innan strandpromenaden ligger den långa piren, El Digue de Levante, ca. 1350 meter lång. Nu gick vi inte ut på den men det gör vi annars ganska ofta. Omslutna av mycket blått och havets vackra speglingar stannade vi till här en stund. 

Har man med sig  egen stol går det ju fint att slå sig ner även om underlaget är hårt-

Eller också kan man  välja en bänk. Gott om dem är det. 

Vi fortsatte  en bit till och nästa stopp blev vid hålen där vattnet sprutar upp. Alltid roligt att se vilka vågor som ger mest “sprut”.

Fortfarande är det mycket blått som gäller och i olika nyanser.

Just närheten till hav och stränder är en av de saker som vi verkligen uppskattar med Torrevieja. Och det finns flera att välja på inne i stan och än fler utanför stadskärnan.  För egen del är vi aldrig direkt på stränderna men att gå längs dem och havet gör vi både ofta och gärna.

Palmer, blå himmel och blått hav och behagliga +26 grader i skuggan. Inte alls dumt i mitten av oktober.

Så plötsligt

ser vi ett par välkända ansikten längs strandpromenaden; vännerna Fia och Lasse. Så vi vänder och går med dem hem.  Och här njuter ett par timmar på deras sköna terrass.

Väldigt roligt att ses igen! Säkert minst 1 1/2 år sedan sist vi sågs. 

Dagarna försvinner snabbt och det tycker jag de gör vare sig jag är hemma i Stockholm eller någon annanstans. Denna dag här i Torrevieja var inget undantag. Så efter en heldag ute var det dags att traska hemåt.

Och alldeles imman vi var hemma såg vi i en trädgård  på “vår gata” ett träd med frukt i som jag inte tidigare lagt märke till. Kan detta månne vara papaya. Någon som vet?

 

30 svar på ”Mycket blått – Torrevieja dag 3”

 1. Mmm tack för härligt blåbilder, Här har blåst idag och när jag gick ner till min frisör strax efter lunch idag kom det regn på tvären. Men just nu lite kvällssol, fast jag tänker då inte sätta mig ute, är ff frusen sen jag kom hem. Jag tror som du att det är ett papayaträd. Ha det fortsatt gott i sommarvärmen =)

  1. Delar gärna med mig av det sköna blå. Nu i kväll blåser det lite här också men det är ändå +22 så det är helt ok. Och det blå kvartstår.
   Skönt med lite kvällssol.
   Har passerat den här tomten med trädet förr men då aldrig noterat frukterna.
   Trevlig kväll.
   Och jag fortsätter att ha det bra.

 2. Även jag tackar för denna härliga bildkavalkad. Värmen känns kan jag lova. Å allt blått ger perfekt sommarkänsla:-)
  Frisyren blev kanooon, lite längre än förut eller!? Det där med munskydd hos frissan funkar ju inte när man ska klippa till polisongerna. Dessutom blir ju öglorna blöta när håret tvättas. Men det verkar ju ha gått bra ändå…
  Dom som tagit med sig sina brassestolar slipper ju sand mellan tårna och de är dessutom ensamma på sin klippa och slipper därmed utmätta kvadrater på stranden – rätt smart egentligen tycker jag.

  1. Vad skönt att värmen känns genom bilderna. I skrivandets stund sitter jag på terrassen, klockan är 23 och det är fortfarande +21.
   Min spanska frissa är så bra och det kostar nig 1/3 av vad jag betalar hemma på Söder. Jodå, håret är lite längre och jag trivs med det. Nej, polisonger kan vara knepigt men det går det också. Maken var hos Jesica och klippte sig för ett par veckor sedan. Och här har man tränat på att inte blöta öglorn när håret tvättas. En konst i sig. Jadå, det gick hur bra som helt med munskyddet på.
   Här har flera valt ett ta med stolar och slå sog ner på klipporna och det finns också på flera platser stegar att ta sig i vattnet. Bra ordnat.

  1. Jadå! Dagarna här blir både trevliga och omväxlande med många spontana träffar med vänner. Min spanska frissa är så bra och till en kostnad som möjligen är 1/3 av den hemma- Visst känns det bra efteråt.
   Önskar dig också en fin helg.

 3. Blått är en fin färg, och allra helst på himlen och havet! Ni ser ut att ha det helt underbart, träffa goda vänner och bara ha det fint. Så fin blev du i håret också, lite tufft med munskydd hos frissan kan jag tänka, men det måste gå det också.
  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram
  PS. Ingen aning om vad det är för frukt på trädet, men papaya är en bra gissning! DS.

  1. Instämmer helt. Blå himmel och blått hav är jag väldigt förtjust i. Vi har det jättebra och här är det väldigt enkelt att ses. Snabba beslut.
   Är så glad för min spanska frissa och nöjd med resultatet. Jodå, munskydd gäller här fortfarande inomhus på många ställen. Inte minst där det är mer offentligt.
   Jodå, det är papaya på trädet- Nu vet jag.
   Önskar dig också en fin helg.
   kram

 4. Vacker promenadomgivning! Och så kul att träffa bekanta och dela en torsdagsstundmed dem.
  Fin blev du också. Men munskydd…Hu! När jag röntgade knäet i måndags stod den en tjej utanför vårdcentralen och frågade efter mitt ärende.
  När jag framfört det så stod hon med ett munskydd i högsta hugg och frågade om jag kunde tänka mig att använda det. Helst inte, sa jag. Jag slapp. Kan ju inte andas i ett munskydd. Förstår att det handlar om vana. Så är det väl så att en del inte tror på vaccin och jag tror inte på munskydd. Som det pillas på och åker upp och ner kan det inte göra någon större nytta.
  Ha det fint! Kram!

  1. Vi strosar gärna längs havet och har det ju nära. Här är det enkelt att ses och det blir en del spontana sådana. Ingen har lång startsträcka. Här är det fortfarande munskydd som gäller i mer “offentliga sammanhang”.
   Vad gäller munskydd hemma så var det obligatoriskt på Södersjukhuset när jag var där nu ett par omgångar. Vet att sjukhusen kan göra olika. Vda gäller munskydd så håller jag med dig men är jag gäst här i Spanien så följer jag de regler som gäller. Munskyd gäller i butiker, på bussar, flygplatsen, i taxi och när det är större folksamlingar. Idag på marknade kollade polisen att de var på och påminde de som hade “glömt”.
   Vi fortsätter att ha det bra och sitter ni på terrassen klockan 23 och det är +21.
   Kram

 5. Det ser ljuvligt ut, och så kul att träffa på gamla kompisar man inte sett på ett tag! Här har det kommit 10mm regn och blåsten ven kring öronen, riktigt Paula-väder, hihi. Hunden håller inte med mig, men även han tycker det är skönt när han avtorkad får krypa upp i sängen. Hoppas du får svar på vilken frukt i stora klasar som hänger där. Hör trädet till en grannträdgård? Då kanske du kan höra med grannen?
  Kram

  1. Stan här är ganska vidsträckt men citykärnan är mindre och ofta träffar vi vänner här längs strandpromenaden och havet. Fint med spontana möten och sådana blir det många här.
   Ja, höst och regn kan ju verkligen hänga ihop. Och med “rätt” klädsel kan det ju även vara riktigt skönt att ge sig ut. men förstår att Daniel inte är lika road.
   Nu vet jag att frukten är en papaya. Grannarna är inte här så jag kan inte fråga dem men har fått det bekräftat av andra grannar samt bloggvänner. Har sett trädet många gånger men aldrig tidigare med frukt.
   Kram

 6. Håller med om att det är en papaya, såg dem här hos oss också och var tvungen att dubbelkolla. Vackert!

  Tittade på bilden med sprutvågorna, man kan verkligen fastna vid att se dem slå upp och högt! Där vi bodde förut hade vi utsikt över Fuengirolas hamn, där kunde vågorna verkligen slå upp och över. Men vad jag undrar, är det en stege där på klipporna? Ser ut som ledstången ned i en pool.

  1. Så roligt att se papayan här. Har passerat många gånger men då har inte trädet burit frukt. Vi går så gärna längs havet och det blir många stopp. Och hålen här i klipporna ger bra sprut.
   Jo, detta är en badstege och många väljer att gå i här. Finns flera sådana här vid klipporna. Perfekt att gå i här utan att bli sandig och även om man vill snorkla.

  1. Bänkarna är så läckra och påminner lite om en del som Gaudi gjort.
   Muchas gracias! Te deseso lo mismos.

 7. Blått är en underbar färg så en dag i blåa toner kan inte bli annat är bra. Så skönt att få håret klippt och trevligt att träffa goda vänner. Även om jag inte är någon expert så känner jag igen trädet så visst är det papaya.

  Kram och god lördag!

  1. Här är det fina blå dagar nu och med en temperatur som passar mig väldigt bra. Lite konvalescent är jag fortfarande men det kan jag ju vara här. Spontana träffar blir det lätt här och de är verkligen trevliga. Inga långa startsträckor heller.
   Min frissa här är en riktig “klippa” och så skönt att bli ompysslad. Jag blev så nöjd med resultatet.
   Tomten med papayaträdet har jag passerat många gånger men då har det inte burit frukt. Nu fick jag ju se det också.
   Önskar dig en trevlig lördag.
   Kram

  1. Visst är det skönt! Och den här temperaturen som är nu passar mig helt perfekt. Jätteroligt att träffa på Fia och Lasse. Var så länge sedan vi sågs.
   Stor kram !

 8. “Blått en dag, ett ögonblick i sänder” var det som slog mig (ja, jag vet att det ska vara “blott” 😉 ).
  Trevligt med spontanträffar! 🙂
  Du blev väldigt snygg i håret och visst är det ett papayaträd!

  Ha en fortsatt fin helg 🙂

  1. Ja, blått och blott…Men färgen var verkligen vackert blå. Jätteroligt med spontana träffar och korta startsträckor.
   Jag är så nöjd med att besöka Jesica när vi är här och hom “kan” mitt hår.
   Önskar dig också en fin helg.

 9. Härliga bilder från en riktigt fin dag … vackert väder och så lite trevlig samvaro med vänner – njutbart!
  Så fin du blev i håret efter frisörbesöket!
  Kul att få se papayan – hade ingen aning om hur de växer 🙂
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  1. Tack! Och en fin dag blev det. Är så nöjd med besöket hos frissan och skönt att bli ompysslad här.
   Har passerat tomten med papayan många gånger men har du aldrig sett att det burit frukt. Men nu så.
   Ha det fint du också.
   kram

 10. Hej Ditte!
  Ja härlig månad nu i Torre! Lagom varmt. Bästa på året enl min åsikt 🙂 Roligt att du var till Jesica! Visste inte att hon har en hemsida…Å andra sidan är det snart 2 år sen jag var där 🙁 Kommer inte i håg när jag första ggn träffade henne…då hade hon ju inte egen lokal…
  10-11 år sen? Eller mer… Gulligaste och bästa är hon! Duktig på allt och att klippa även killar! Superbilligt är det också!
  Kul att se Lasse och Fia! Länge sen!
  Ha det fortsatt bra!! Kram P ♥♥

  1. Hej P!
   Ja, vi har fina dagar nu och i mitt tycke är det perfekt väder. Jag traskar på och det blir en del pauser men framåt kommer jag. Jesica är så bra och det är ju tack vare dig vi är hos henne. Mr B går ju också hit. Roligt med hennes hemsida. Och jämfört med hemma så äe det ju halva priset eller mer
   Så länge sedan vi också träffade Fia och Lasse och jätteroligt att ses igen
   Varm kram. Mr B hälsar.

 11. Underbara bilder, annat än här i fosterlandet det, härligt.
  26 grader i skuggan, ser fram emot nästa resa här. 🙂

  Skönt med en promenad när man har sådana vyer.

  Ha en fin lördag nu Ditte.

  1. Tack! Behagligt att vara här nu och det blir mycket vistelse utomhus. Och att jag kunde ta en tur nu passade perfekt.
   Promenader blir det många och en del stopp efter vägen. Gärna vid havet.
   Önskar dig också en fin lördag.

 12. Vad härligt med allt blått! Underbara bilder! Blått är en av mina favoritfärger som jag ofta bär. Känns som en fräsch, lugn och sval färg att landa i. De gröna frukterna ser spännande ut 🙂

  Ha en fortsatt fin hösthelg!
  Kram Christina

  1. Vi har fina dagar här och njuter av allt det blå. Blått är en av mina favoritfärger och fint att nu omges av dem. Dessutom har vi i mitt tycke nu skönt väder med lagom +25.
   De gröna frukterna är papaya och roligt att jag kunde se trädet med frukterna. Förr när jag passerat har det inte burit frukt.
   Önskar dig också en bra helg.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *