Stockholm

Daglig träning – Och goda försök till anpassning.

Måndag! Ny vecka och den sista i februari. Här i Stockholm bjöd vädret på olika nyanser av den grå färgskalan och dimman låg på morgonen tät här hemma vid vattnet. Och helt oavsett väder så är det för mig numer daglig träning som gäller. På olika sätt.  Ryggen och höfterna har krånglat en längre tid och jag har träffat en ortoped och är noggrant röntgad så det finns en plan.En operation skulle inte för närvarande hjälpa mig men jag får god annan hjälp. Och bl.a. så innebär just måndagar  för min del att jag får träna tillsammans med en ”egen” fysioterapeut (sjukgymnast) på Södermalms Rehab. Helt suveränt.

Stockholm. Södermalms rehab. Rosenlunds sjukhus. Träning här en gång i veckan men daglig träning hemma. Bild från förra veckan med sol och snö. Södermalms rehab har sina lokaler på Rosenlunds sjukhus på Södermalm. Här får jag träna med en fysioterapeut en gång i veckan men till detta kommer daglig träning hemma på olika sätt.

Daglig träning

viktig och jag kan sköta den här hemma. I grunden har jag en stark kropp efter många års idrottsutövande, men även muskler måste hållas i gång för att inte ”säcka” ihop. Att promenera har jag ju gjort i många år och det tränar i viss mån  rygg, ben och knän. Har man med sig stavar får man ju in armarna också. Men det har jag inte för att det kräver för mycket av den hopplöst trista ryggen. Så armarna får träna extra här hemma. (Både med gummiband och armhävningar mot en dörr)

Övningarna, som min fysioterapeut har utarbetat  efter mina behov, tar ca. 15-20 minuter att utföra hemma och ca 40 minuter i träningslokalen. ( Alla rörelser kan jag inte utföra hemma då några kräver maskiner, men jag har fått alternativa rörelser) Att även dagligen ta en promenad på 4-8 km ingår också. Kan också dela upp sträckorna de dagar då ryggen inte vill samarbeta. Men ibland är det också så att jag inte kan ta mig hem för att det gör så ont. Är glad för alla elskåp, åga fönsterbleck, papperskorgar och bänkar som finns där jag kan vila.

Klar för ett träningspass. Nytt för idag var att vi som tränade skulle ha munskydd i träningslokalen. Helt klart lite tyngre att andas med munskyddet på när träningen var i gång.

 

Anpassning

Hemma bestämde vi oss i december för att göra oss av med badkaret och se till att få in en rejäl duschkabin.  Ett riktigt bra beslut. Sorgligt att inse att det var nödvändigt, men så var det.

Jag hade också ett möte ed en ortopedingenjör hos Team OLMED, en hjälpmedelscentral och fick en sorts sele, ”ryggstöd”, utprovad. Lite bökig att ta på och man kan inte sitta i den men den ger ett bra stöd för ryggen. Jag har även ett ”midjebälte” som jag har när jag står hemma eller går kortare sträckor

För min del är jag väldigt tacksam för och imponerad över allt stöd jag fått på olika sätt både vad gäller den fysiska delen med en ”egen” fysioterapeut vid min sida som fint stöd. Och För att anpassa en del här hemma har jag även en ”personlig ”arbetsterapeut. (Hon kommer också från  Södermalms rehab) Hon har varit här hemma flera gånger och sett att min tillvaro hemma ska fungera så bra som möjligt.

Och till anpassningen hör också att ha fokus på vad jag faktiskt fortfarande kan göra. Men det är lätt att jag i stället hamnar i begränsningarna.

Några hjälpmedel

Jag har till låns fått en arbetsstol  som är smidig och tack vare sina lättrullade hjul glider jag nu runt om ryggen är extra trött. Stolen har  många olika inställningar. Armstöden går att ta bort, den är rejält höj och sänkbar, rullar lät och även lutningarna på stolsitsen och ryggstödet ställer man in och ändrar efter behag och behov.Och när stolen hade anlänt kom arbetsterapeuten hit för att ställa in den.

En fantastisk arbetsstol. I blrjan behövde jag daglig träning för att få upp hastigheten på att ställa in och om den. I början behövde jag daglig träning för att snabbt ställa om stolen i olika lägen men det går det snabbt så jag ändrar efter behoven som uppstår. 

Arbetsstolen är perfekt även i köket. Bara att höja upp. Här använder jag inte fotstödet men ett sådant finns.

Jag har bytt ut min matstol och använder i stället arbetsstolen. Och den är helt perfekt när jag sitter vid datorn eftersom armstöden då ger extra stöd. Ett separat tangentbord med mus är också inköpt för att variera arbetsställningen. Detta på rekommendation av arbetsterapeuten.

 

Jag är verkligen både glad och tacksam för allt stöd jag fått från rehab, familj, vänner/ bloggvänner och skickar ett stort fång blommor  till er alla.

 

48 svar på ”Daglig träning – Och goda försök till anpassning.”

  1. Ja, men det är en utmaning i själv att göra det. Du vet ju….Än så länge kan jag gå och hoppet är ju det sista man förlorar. Tycker jag fått sa bra och adekvat hjälp att underlätta vardagen och är verkligt glad och tacksam-

 1. Så bra att det finns så många praktiska hjälpmedel att tillgå. Bara att tacka och ta emot när kroppen trilskas. Kondition och muskler är ju färskvara så det gäller att hålla igång. Ju äldre vi blir desto viktigare är tillexempel promenaderna. En bra stol är verkligen A och O!

  Kram och god måndag!

  1. Jag är både glad och tacksam för det som hjälper mig för nu är det jobbigt med både är rygg och höfter. Ibland kommer jag knappast hem från promenaderna.
   Stolen här gör underverk och perfekt att ha även i köket.
   Önskar dig också en bra måndag.
   kram

 2. Vad FINT du är nöjd med allt stöd du fått/får.
  Stolen ser bra ut.
  Bra fokusera på vad man kan i stället för tvärtom men förståligt det blir åt andra hållet ibland.
  Vilka vackra hortensior.
  Längtar tills jag kan köpa en och ha utomhus.

  1. Ja, det är jag verkligen. Får så bra och snabb hjälp och jobbar på bra med egen träning. Men vissa dagar kommer jag knappast hem efter promenaderna.
   Stolen är helt suverän och användbar till allt.
   Ska nog köpa en hortensia och ha inomhus och så får det senare bli en för utebruk-

 3. Det låter som en väldigt bra anpassning! Hoppas allt ska fungera fint. Ett separat tangentbord och mus lät toppen. Jag har det till min laptop sedan sex år tillbaka, hade legat av mig med pekplatta och laptopens tunna tangenter, numera skriver jag fortare igen.
  Vilket skönt väder som det har blivit, nu lockar det mycket mera att vara ute!
  Sköt om dig.
  Stor kram!

  1. Jag får så bra hjälp och är väldigt både glad och tacksam över det.Fantastiskt att arbetsterapeuten kommer hem. (Både hon och jag har munskydd)
   Nu växlar jag mellan min MacBooks tangentbord och styrplattan där och det separata tangentbordet med mus. Vitsen är att variera och det gör jag.
   Grått här idag men ändå lite vårkänsla och snön är borta.
   Har haft en bra dag med träning och promenader så det blir en vilsam kväll.
   Stor kram

 4. Tänk så fin hjälp det finns att få! Mamma och pappa har också fått tänka om några gånger det senaste året eftr att mamma ramlade och slog i huvudet så det måste opereras. De har fått städ vid toaletterna och extra säkerhetshandtag. Dessutom har de säkerhetslarm som de har hängande runt halsen och trycker de in det så ringer det upp en dosa, svarar det inte någon kommer det personal och tittar till dem. De är ju pigga i skallen och relativt pigga i huvudet men det är det där med balans och ork, pappa hade ju en sväng på sjukan nyss för infektion i kroppen. Allt är inte utrett än.
  Men som sagt, fint att det finns hjälp!
  Det är bra tips där med tangentbordet och mus, det borde fler ta till sig. Prova även att byta arm där med musen, man vänjer sig fortare än man tror. Har de nämnt nägot om handledsstöd? Det är också sådant som är bra för att avlasta axel- och ryggparti. Funkar bra att ta en strumpa och fylla med ris, faktiskt! Till min musplatta har jag inbyggt stöd, det är bra.
  Asch, jag tar säkert upp sådant du redan vet och som de redan nämnt för dig …
  När jag ser bilden med dig sittandes i köket så känner jag hur trött man blir att stå i köket. Jag har ju ett sådant där ”Smart band” som ska visa klockan. räkna steg, meddela om jag får e-mail och liknande. En annan bra grej är att den säger till om jag suttit stilla en timme – Upp och sträck! – men den påpekar även det när jag stått i köket en timme och då blir jag allt sur!

  1. Visst är detta fantastiskt! Sverige ligger så långt fram vad gäller tillgång till rehab och anpassning i hemmet. Och det ingår liksom. Imponerande! Roligt att läsa att dina föräldrar fått så god hjälp- Jag har inbyggt stöd till musmattan och handledsskydd. Men jag jobbar ju inte direkt med datorer men har ändå fått det. Helt fantastiskt. Men allra bäst är min arbetsstol där även armstöden avlastar väldigt mycket när jag ställer in dm för det. Jag har ett aktivitetsarmband/smartband men har bojkottat det. Tillförde mig absolut ingenting. Kroppen bestämmer helt naturligt hur den vill ha den och det känns mycket bättre. Men du är ung så det är nog viss skillnad. Jag sitter aldrig still mer än 20 minuter i taget Så det ger sig.
   I köket står jag inte mer än 10 minuter i taget. Arbetsstolen hänger med hit och där höjer jag den. Perfekt.
   Tack, Emma för dina tips. Så omtänksamt.
   Hoppas nu det blir bra för dina föräldrar.

 5. Hej Ditte!
  Tänker på dig vareviga dag 🙂 Du är tuff! Bra med hjälp! Förstår att det är kämpigt!
  Bra stol det där!! Är det bra att gå så där långt som du gör? Känns lite väl ont 🙁
  Här är det tvärtom, ja du vet!
  Fått video och bild på en viss Junia som går högvakt nu några dagar.
  Högtidligt var det. Joanna, Robin och Ida var in till slottet i går. Fick prata med henne t o m. Roligt. Ska skicka bild!
  P ♥♥

  1. Hej P!
   Jag gnetar på och träningen gör en hel del. Tycker också jag fått och får så bra hjälp och stöd. Sedan är jag smärttålig, vilket är en bra egenskap när det gäller. Arbetsstolen är ”guld värd”. Så bra. Och fantastiskt att arbetsterapeuten varit hemma här flera gånger och även för att ställa in stolen.
   Att gå stärker musklerna och det är viktigt. Och jag tar ju pauser. SEdan kör jag träningsprogrammet hemma i stort sett varje dag.
   Vad roligt med Junia och att du kunde vara med via bilder. Kul om du skickar en bild.
   Ha det så bra du kan.
   Kram

  1. Jag tycker jag fått och får väldigt bra hjälp- Helt suveränt med stolen och en arbetsterapeut som kommer hem och ser vad som kan göras för att underlätta för mig. Och framåt tar jag mig. Jag är en envis typ. Har alltid varit.

 6. Det är vidunderligt bra med hjälpmedel och rehab i vårt land!
  Så gott läsa att det funkar för dig på så vis, det underlättar mycket när nu anpassningen sker. Du är en kämpe, din envishet god att ha som positiv inställning.
  Tänker alltid rörelse i vila, vila i rörelsen om dig! För dig blev det inte ”bara corona” denna tiden, mycket förändring på en gång.
  Många tankar och stor kram!

  1. Visst är det! Jag är så glad att jag fått så mycket stöd och hjälp som underlättar mycket för mig. Men jag har svårt att inse mina begränsningar. Väldigt svårt. Och envis är jag ju. En envishet som här har fört mig framåt.
   Ofta tänker jag också på detta som du myntade en gång; rörelse i vila/vila i rörelse. Så sant då – och är det fortfarande.
   Många tankar och stor kram. Och du vet att jag är seeeeeg….

 7. Jag blir glad och det känns varmt i hjärtat när jag läser om all fin hjälp du får! Samtidigt blir jag lite ledsen när jag tänker på hur fort det har gått med både ork och rygg…men du är ju envis och du kämpar på, med den äran!
  Jag skickar en stor varm kram till dig och i tanken, även en stor vacker och BLÅ Hortensia…din favoritfärg!
  Köp en, köp flera…man måste ta vara på det vackra som finns i ens närhet!
  KRAM!

  1. Jag är också så glad och tacksam för det stöd och den hjälp jag får. Men i det hela ligger just som du skriver en stor sorg och saknad. Att jag inte kan. Att benen inte bär, inte orkar. Att ryggen inte orkar. Tänker så mycket på resor jag har ogjorda. Men du vet att jag är seg och ”jävligt” envis. Och envisheten är både min bästa och sämsta egenskap I det här fallet det bästa.
   Stort tack för din omtanke.
   Och detta med svårigheten att röra mig blir tyvärr mer och mer en begränsning. Men visst rår vi på dem.
   Kram

 8. Nej vad tråkigt att höra att din rygg krånglar så …❤Men fantastiskt vilken hjälp man kan få ändå…☀️
  Du är en riktig kämpe ! Det vet jag sen gammalt…🌷🌷🌷
  Kram Vivi

  1. Ja, det är så trist men jag är väldigt glad och tacksam för den fina hjälp jag får.Jag kämpar på och envis är jag.
   Saknar dig mycket!
   kram

 9. Måste säga att jag är väldigt imponerad över hjälpen och hjälpmedlen du har fått. Sverige är fantastiskt, eller hur!!! Kul att se att du har funnit dig till rätta med stolen bland annat. Det behövs ju så lite, egentligen för att göra livet drägligt.
  Å att du fortfarande kan gå så långa sträckor tycker jag är inte bara beundransvärt utan även ett mirakel. Fortsätt bara på den inslagna vägen.
  Känner precis igen mig med alla platser där man kan vila ryggen. Finns nästan inga begränsningar, även suggor med skyltar går bra;-)

  PS. Vi har nästan likadana Pappelina köksmattor – rätt ”söder”-färg, helt klart:- ) DS.

  1. Jga tycker det är helt enastående med den hjälp och det stöd jag får och fått. Visst är detta fantastiskt! Vad gäller arbetsstolen är den bara så bra. Flexibel och användbar till det jag behöver. Och till detta kommer en arbetsterapeut som kommer hem och ställer in den. Inte nog med det utan ser hur min vardag är hemma och vad jag kan behöva för att den ska fungera så bra som möjligt. Och kostnadsfritt
   Jag går och går men ibland har jag svårt att ta mig hem. Går liksom inte att röra benen. Men ett ”elskåp” eller papperskorg där jag kan vilahjälper mycket.
   Har tänkt mycket på dig också och undrar så hur du klarar dig att ta dig runt. Men vi verkar ha liknande strategi. Antar att vi delar smärtan.
   Mattan gillas. Och du; Jag hade inte tänkt just på ”söderfärg”. Men så är det ju.

  1. Envis är jag. Absolut! Ett släktdrag! Och jag är så glad för all hjälp och stöd från så många håll. Ett tag till hänger jag med.

 10. Åh vad jag lider med dej, så tufft du måste ha det med smärtan, men du är envisheten själv har jag förstått, du ger dej inte i första taget!
  Tack för vackra blommor, men det är Du som ska ha ett stort fång av dem!
  Å så tacksamt att det finns så bra hjälp att få med arbetsterapeuter och sjukgymnaster, det underlättar säkert en hel del!
  Stor varm kram!

  1. Envis är jag och det är både min bästa och sämsta egenskap. Men här är den bara till nytta. Jag är rejält smärttålig men när jag inte känner att jag kommer hem är det kärvt- Skarpt läge. Nej, jag ger mig INTE. Inte innan jag absolut måste.
   Jag är så glad och tacksam över den hjälp jag fått och som jag får och det gör min vardag här hemma lite enklare. Arbetsstolen är helt suverän.
   Min fysioterapeut är superbra och vi jobbar bra tillsammans. Hon ser och hon vet utan att jag behöver säja något…
   Stort tack för din omtanke. Men att ge upp gör jag inte.Inte än…
   Kram

 11. God kväll kära Ditte!
  Jag beundrar din envishet och långa promenader trots det onda. Själv ”häckar” jag vid köksbordet i stort sett hela dagarna. Skulle ha gått promenad idag men funkade inte då Ö skulle i väg och vi är hundvakter mellan 11-14.30 till Ö:s sons hund. Du ska se hur det ser ut här i huset varje dag. Mattor, soffor, stolar står inte som de ska. Tur att det går att släppa ut honom och vår hund mellan varven. I mina drömmar hoppas jag att vi framöver kan ses i värmen nere i Torrevieja.
  Många kramar/A-K

  1. God kväll!
   Jag gnetar på och ger mig inte. Siktar helt klart på att vi ska ses i T senare i vår. Och jag gör som klockan går och går.
   Kan ju inte slå mig till ro med att det gör ont. För det gör det. Men det är ju inte farligt i sig. Och jag kan ta värktabletter innan för att förebygga smärta.
   Förstår att du har en del att syssla med med två hundar och en katt.
   Tack för omtanken!
   Många kramar

 12. Vad duktig och disciplinerad du är med dina övningar! Anders började känna sig bra i armen och började fuska med träningen (som han verkligen hade varit noggrann med innan). Då smög sig ontet på lite grann igen så nu tränar han dagligdags igen. Bland annat med gummiband och armhävningar mot dörrposterna till köket och han känner sig genast bättre igen. Viktigt med träning (säger hon som verkligen är en slarver med sånt…).
  Bra att det finns såna hjälpmedel också, som stolen till exempel. Keep up the good work!

  Ha en finfin dag!

  1. Min chans nu är just träningen och att röra mig. Kul att det gav resultat att Anders kom igång igen. Jag kör hemma och det fungerar bra och sedan en gång i veckan tillsammans med en fysioterapeut. Helt otroligt att ha på rehab ha en personlig tränare med mig so följer och ser vad och hur jag gör. Och så kommer det förbli under våren.
   Arbetsstolen är perfekt och kan användas väldigt flexibelt. Och ett kompletterande tangentbord med mus avlastar också en del.
   Tack för pepp och stöttning.
   Önskar er en fin tisdag.
   Ha det gott.
   kram

 13. Så bra att du får så mycket hjälp…både av olika personer och olika hjälpmedel. Vilken tur att det finns så mycket att tillgå. Sen hjälper det klart till att du själv håller igång annars är inte hjälpmedel och råd till nån större nytta. Av vad jag har förstått så är du väldigt envis och energisk och det är bra egenskapare att ha vid en rehabilitering. Lycka till med träningen! Kram

  1. Jag är både glad och tacksam över den fina hjälp jag får och har fått tillgång till bra hjälpmedel här hemma. Och selen, ”ryggstödet” jag har på mig när jag är ute hjälper till bar den också- Jag är envis och tämligen energisk och det hjälper mig mycket. Men mot smärtan så hjälper just inte detta.
   Tack för omtanken.
   Kram

 14. Inte visste jag att din vardag förändrats så mycket. Det syns inte av, i dina underbara promenadskildringar. Egentid med en duktig expert låter som en trygg bas. Bra hjälp i hemmiljön och nödvändiga förändringar. Ett träningsschema som ska följas varje dag. Håller med om att det är rätt tufft att andas med mask på, när pulsen höjs. Funkar inte alls med kombinationen glasögon, som snabbt immar igen. En kombination av att acceptera och vara nöjd med det som går att göra/uppleva och försöka göra övningarna rätt och kontinuerligt är en bra bas. Att vara en fighter, kämpe och vara envis är en viktig krydda. Bamsekram

  1. Tyvärr är det så. Och ofta vill jag inte ens tänka på det. Men då och då gör verkligheten sig rejält påmind.Jag är ute mycket och det ger energi, skingrar tankar och hjälper till att stärka kroppen. Kroppen är i sig stark men med rygg och höftbesvären har den försvagats en hel del. Tyvärr. Men jag är envis, i detta fall en bra egenskap men jag blir också arg när jag vill mer än kroppen förmår och jag inte hänger med.
   Den dagliga träningen gör sitt till och likaså att jag tränar tillsamman smed en fysioterapeut en gång i veckan. Arbetsstolen har också underlättat en hel del. Är verkligen glad och tacksam för den hjälp jag får.
   Stort tack för omtanken.
   Varm kram

 15. Detta var nyttigt för mig att läsa. Jag fick lära mig en hel del och även veta att det går att få hjälp. Du är otroligt energisk och envis och det hjälper dig enormt, kan jag tänka mig. För då det blir så att kroppen inte vill som förut kan man nedslås, men det vägrar du göra. Toppen.
  Jag känner igen mig i mycket av det du skriver. Har fått anpassa mig till att inte orka gå som förut, för höft, rygg och ben, men jag försöker.
  Mysingen sa igår till mig, det blir nog så att vi inte kan åka på några flera bussresor, för du orkar inte sitta i 2 timmar och du orkar inte gå en halvtimme. Så är det nog, men jag tänker inte på det utan tror att det hela tiden ska bli bättre.
  Så fint att det kommer folk hem som hjälper dig, ser till vad du kan behöva och att du har fått hjälpmedel, det gläder mig.
  Jag har upptäckt att husväggar också kan vara bra som stöd.
  Sköt väl om dig och var rädd om dig.
  Varm kram!

  1. Envis är jag verkligen, på gott och ont. Men just här är det på gott. Jag tycker jag fått så bra hjälp och är väldigt tacksam för det. Nej, kroppen lyder inte alltid och jag får snabbt ont. Men smärtan i sig är ju inte farlig och jag kan förebygga den genom att ta smärtlindrande innan jag går ut.
   Tänkte på dig när jag skrev och du verkligen fått anpassa dig mycket och ändrat ditt dagliga liv.
   Och visst mår man bättre av att tänka positivt. Jag har alltid med en kudde, från Clas Olsson, som formar sig efter ryggen när jag åker bil, buss eller flyger. Har den även här hemma i min fåtölj. Är en sorts skum som formar sig. Kanske något för dig. Tror den kostat 135 kr. Ska ta en bild av den och skicka till dig.
   Kanske kan du också hemma få en liknande arbetsstol som jag har. Den har hjälpt så mycket.Kommer från Hjälpmedelscentralen.
   Vi delar mycket men du har dessutom ditt hjärta som du måste ta extra hand om.
   Många tankar och tack för din omtanke.
   Stor kram

 16. Men va tråkigt att läsa att du har dom problemen nu, men ack sådan tur att det finns hjälp att få som du säger kring dig <3 känner igen att stå vid spisen gör min smärta i längdryggen ( kotkompression där) gör att jag är helt slut när maten är klar känner mest av det så jag står stilla en längre tid. Hoppas allt kommer bli lättare för dig varm kram o vackra bilder <3

  1. Besvärligt har jag men jag vet ju vad det är och det är en tröst, även om det är en klen sådan. Jag får väldigt god hjälp och är både glad och tacksam för den. Min arbetsstol är väldigt bra och den används även i köket. Hjälper mycket att sitta- Kotkompressionen är ett av mina problem och då hjälper stolen för jag kan bara stå 15 min i taget. Men maken tar hand om det mesta av matlagningen och jag bistår. Hoppas du kan få adekvat hjälp du också. Här tränar jag hemma dagligen och med en fysioterapeut en gång i veckan. Och dagliga promenader. Smärtan finns med promenaderna stärker också skelettet.
   Kram!

 17. Puh, det låter jobbigt Ditte, men jag förstår att du är en envis kvinna och gör vad du kan för att kroppen ska fungera så bra som möjligt. Det här är den största baksidan av åldrandet, tycker jag. Att kroppen inte hänger med. Jag har inga stora problem, men de små problemen är tillräckligt irriterande för mig.

  Under bar bild du har på orkidéerna. Tänk sådana lyckades jag med förr, numer sköter jag dem nog ”för bra”, alltså vattnar för ofta. Visst stämmer det med att phalaenopsis trivs bäst när man glömmer bort dem.

  Önskar dig allt gott!

  1. Jobbigt är det verkligen men jag tränar på och är inte rädd för smärtan. Men jag tar ofta en värktablett i förebyggande syfte om jag ska ut. Envisheten hjälper mig en hel del och jag är så glad för fin hjälp jag får och fått. Arbetsstolen hemma är så bra och användbar. Underlättar mycket för mig. Men visst är det irriterande att kroppen inte vill och heller inte är följsam- Tror mycket på den dagliga träningen och den hjälp jag får av min duktiga fysioterapeut.
   Orkidéer är de enda växter jag har inomhus och precis som du mår de ibland bra av att glömmas bort.
   Önskar dig också det bästa-
   Tack för din fina omtanke.

 18. Så jobbigt du har det, men så bra att du kan få så mycket hjälp och bra hjälpmedel. Detta måste underlätta.
  Din positivitet och energi hjälper säkert också till. Och promenaderna är säkert viktiga också.
  Tack för blommorna och jag skickar tillbaka en stor bukett av påskliljor från Wales till dig!

  1. Stundtals är det riktigt kämpigt med värken och att jag vill mer än det jag förmår. Men envisheten är bra och den dagliga träningen likaså- Tack för fina påskliljor från dig. Har idag ute sett snödroppar så våren är på gång.
   Önskar dig en bra vecka med mycket vårkänsla.

 19. Härligt att du fått så mycket stöd och hjälp för att klara vardagen. Jag lider med dig och din värk … och jag önskar så att träningen ska ge ett så bra resultat som det bara går!
  Önskar dig allt gott!
  Kram

  1. Bra stöd och hjälp får jag och arbetsstolen jag fått hem är en ”pärla”. Fungerar bra även i köket.Värken är stundtals illa men jag kan ta en värktablett innan jag ger mig ut så förbygger jag i alla fall lite smärta. Hoppas mycket nu på träningen och jag är både flitig och envis.
   Stort tack för omtanken.
   Kram

 20. Den nya fina stolen med olika inställningar verkar ha blivit din nya bästa kompis! Visst är det jättebra med all hjälp det finns att få för att få en smidig vardag! Noterar också det extra tangentbordet, jag har alltid sagt att jag inte vill ha en laptop för mina armar och händer fixar inte att skriva på den. Jag behöver en vettig arbetsställning när jag knattrar på tangenterna. Så jag har en skiva under databordet där tangentbordet dras fram i rätt arbetshöjd.
  Visst är det trist när kroppen strejkar. Jag var hos doktorn igår, känner att det är något som inte är bra, men det kan finnas många orsaker. Så vi börjar med blodprover som jag ska få ta här i byn imorgon bitti.Har väntat o väntat och tänkt att det inte är någon brådska så länge vi har pandemin o alla resurser behövs, men till slut orkar man ju inte när ingen ljusning finns i sikte att vi kunde bli av med eländet… Hoppas du har en bra avlastande säng att vila i också, nog så viktig när ryggen krånglar.
  Krya-kramar från pörtet

  1. Stolen är så bra! Och den är i bruk en hel del. Väldigt lätt att rulla runt i och fungerar fint i köket också- Jag är så glad och tacksam för all hjälp och allt stöd jag får- Arbetsterapeuten gav tipset om tangentbord med mus och nu varvar jag mellan laptoppens tangenter och detta. Variationen är bra. Så bra du ordnat det med skivan under så du får det i rätt höjd. Nu när jag fått stolen så ordnar den en del med rätt höjd-
   Ja, när kroppen inte vill men man själv så är det knepigt.
   Bra att du nu ska ta prover så du kan få veta vad som inte är bra och vad som är det. Bra att du inte väntade utan tog tag i detta. Livet pågår här och nu. Trots pandemi-
   Vi köpte nya sängar i höstas och som är riktigt bra – Väldigt viktigt och ger bra avlastning.
   Nu tar jag också smärtstillande innan jag ger mig ut på promenader så att jag kan förebygga smärta. Har fungerat riktigt bra.
   Hoppas du får någon klarhet i dina besvär för vet man är det enklare att hantera.
   Kramar och många tankar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *