Kina Peking Skyltar

Bubbla i Peking – Gems Wekly Photo Challenge

Bubbla är veckans ord att fritt tolka i Sannas roliga fotoutmaning, Gems Weekly Photo Challenge . Här finns också veckans övriga bidrag. Titta gärna in! Verkligen roligt att se alla olika tolkningar av ett och samma ord.

Utmaningen i sig är att med bild och/eller text – tolka ordet. Fritt fram alltså för egna funderingar. Och alla är välkomna att vara med att tolka de givna orden på sitt sätt.

Här i flaskorna finns bubbel och bubblor och som kom att avnjutas i glas.

Veckans “bubbla” – “bubblor” är från Peking och helt nyfångade.

Champagne och kan ostron passa bra ihop. (Under förutsättning att man tycker om det.) Testades på St. Regis hotellbrunch i söndags. 

Champagne till dessert smakar också gott. Testade på söndagens brunch.

När det gäller bubbla så kan man i trafiken i Peking också befinna sig i en bubbla och avskärma sig från annat än att titta framåt. En regel här och som fungerar utmärkt både  när man går, cyklar, kör moppe eller bil är att ha blicken stadigt fäst framåt. Det är de som kommer bakifrån som måste se upp. Dock lite klurigt i de stora korsningarna.Cyklat i Peking har jag gjort mycket och mer om det har jag skrivit  här i min gamla blogg.  En stor skillnad i Peking mot i Stockholm, vad gäller cyklandet, är att här är det ingen som tror att det är “Vätternrundan” som ska köras utan man tar  hänsyn till andra i trafiken. (Vilket jag inte direkt tycker att många Stockholnscyklister gör)

I sin egen bubbla när det gäller att ta sig fram. Att titta framåt är det som gäller.

Antalet bilar i Peking är enormt och vi ser och märker en väldigt stor ökning sedan vi senast var här. Och det är liksom inte de minsta bilarna som finns här utan det är de i formatet XXL som är påtagliga.  Men även de små elbilarna har ökat. Något som vi tydligt lagt märke till. Och de kan ju parkera lite varsom.

I en egen bubbla. Här kan två vuxna och två mindra barn få plats. Miljövänlig elbil.

Här en variant med fyra dörrar och p-plats är hittad. Känslan att åka i denna glasbubbla” kan nog vara lite instängd.

En kinesiskregistrerad "bubbla" från Volkswagen måste få vara med. på bEn “bubbla” av Volkswagenmodell. Bilar som inte är eldrivna är ovanliga i detta lilla format.

Denna läckra blå skapelse, en BMW, talade till mig. Bilen stod parkerad  på en trottoar nära vårt hotell, Och att köra den skulle i alla fall få mig att bubbla av glädje. Men jag skulle nog avstå i rådande Pekingtrafik.

Peking är en bubblande stad vad gäller allt

 

En bubbla med vinteridrott lyser upp i Peking vid Houhai området.

Kina ska ha OS 2022 och denna skulptur ska påminna om det.

46 svar på ”Bubbla i Peking – Gems Wekly Photo Challenge”

 1. “Bubbla i Peking” – det låter alldeles underbart! Bubblor är härliga. Ofta, men inte alltid 🙂
  “Gå loss” i trafiken i Peking verkar lurigt, men jag kan förstå att en blå skönhet kan locka.
  Bubbla på och ha det riktigt fint! 🙂
  Varm kram från Mia

  1. Ja, här finns det bubblor av många skilda slag och det är bara att välja. Jag kan trivas även i min egen bubbla genom att betrakta allt som händer runt mig.
   Jag bubblar på ett tag till.
   Vårkram till dig från Peking.

  1. Hola P!
   Tackar! Ja, här bubblar det på många sätt och jag också.
   Jag har hitintills haft en jättebra dag och nu dags för kvällens middag.
   Kram från oss.

 2. Vilka roliga bilar du hittat! Jag är väldigt förtjust i bilar och hade velat provköra flera av dem, även de små konstiga, men kanske mest BMW:n! Läcker 🙂 Bra tolkning av ordet bubbla!

  1. Tack! Och förgglatt var det ju också bland bubblorna. Här finns bilar av storlekar (gigantiska och i mini) och modeller som vi aldrig sett elle rhört talas om hemma. Jättekul så ögonen går runt. Ja, det finns mycket över lag att fästa blicken på. Du hade trivts här bland alla olika bilmärken.

 3. Jag förstår att ni njuter och har det härligt. Och maten i förra inlägget såg väldigt god ut.
  Så roligt att få läsa lite varje dag och se fina bilder från er resa!
  Stor kram och stort grattis ??

  1. Vi har det jättebra med fina och omväxlande dagar.
   Trivs gör vi helt klart!
   Stor kram! Och jätteroligt att du är med.

 4. Vilka härliga bubblor som du ger exempel på! När det gäller sorten på flaska så kombinerar jag inte den med ostron eftersom jag inte äter dem men till en god efterrätt skulle det sitta fint. Det verkar finnas väldigt många bilar att välja på och en liten känns onekligen smidigt i en stad som Peking. I alla fall så länge barnen är små…

  Kram och god onsdag!

  1. Vad gäller ostronen testar jag ett par, men jag är mer förtjust i andra skaldjur. Och visst passar champagne genomgående till det mesta man tycker om. Även desserter.
   Vi ser ju att dessa små elbilar ökat mycket och fullt förståligt. Lite mer skyddat och praktiskt än en elmoppe och absolut enklare att parkera. Och de kommer i mängder av modeller.
   Kram och trevlig onsdag.

 5. Champagen är gott, men ostronen får vara för min del.
  Så många fina och för mig originella bilar du fotat. Volkswagen bubblan min favorit, men kanske beroende på att jag har jobbat inom den koncernen i cirka 37 år.
  Bubblan längst ner, den bilden tycker jag mycket om,
  Du får vara med om en hel del i Peking och jag förstår att du trivs och minner dig tillbaka emellanåt. Står matsedlarna något på engelska, eller är det bara kinesiskan som gäller?
  Roligt att få se dina vackra bilder.
  Bra att det verkar vara fint väder, inget regn och inte för varmt. Vi har plus minus noll på termometern idag och solen skiner så fint. Fast snön ligger kvar, det är många minusgrader på nätterna.
  Ha det fortsatt trevligt,
  Kram!

  1. Ostronen brukar jag testa ett par stycken, men inte mer. Champagnen passade så bra till denna brunch och vi åt länge och njöt av allt gott och det vackra.
   Och vad gäller volkabubblor tycker jag om dem. Har haft ett par i mina dagar. Och dens som jag hittade här passade bar in i temat.
   Sista bububblan, skulpturen tycker jag om. Och Kina ska ju ha 2022 så jag tror det är därför den finns.
   Vi ser och upplever mycket och tar god tid på oss hela tiden. Ingen brådska.
   Vad gäller menyer så finns de ofta på engelska också men jag kan en del rätter på kinesiska så det brukar gå bra. Bilder finns alltid att tillgå, men om jag inte kan läsa matsedlarna (kan inga kinesiska tecken) så beställer jag kyckling rätter, för det kan jag.
   Vi har nu skönt vårväder men idag var luften inte så bra, så det kändes lite dimmmigt. Men imorgon lär den bli bättre.
   Jag passar på att titta öfr dig också.
   Varm kram!

 6. ÅH dessa är mina favoriter, älskar champagne, men även cava faktiskt va fina bilar he he lagom stora eller kanske små 🙂 fin kväll kram

  1. Cava finns dte gott om i Spanien och det är gott. Men champagne är ju extra festligt och här fyllde de på bara man tagit en klunk.
   Vad gäller bilarna här så är de stora verkliigen stora och de ssmå elbilarna verkligen små. Sen finns det några få i mellanstorlekar också. Men de är inte så många.
   Önskar dig en fin kväll.
   Natti, här är klockan nu efter midnatt.
   Kram!

  1. Tack! Ja, jag gillade också den sista bilden. Tror skulpturen ska stå där fram till vinter OS 20122. Men eftersom jag tycker om champagne så sfick det också vara med och lite andra typer av bubblor från Peking.

  1. Hela Peking bubblar och på många olika sätt och vis. Inte minst trafiken. Vill bara till att komma in i den. Gick ganska snabbt och följer man lokalbefolkningen så går det lite lättare. Ett glas bubbel passar bra i denna bubblande stad.

 7. Suveräna pinfärska bubblor:-) Börjar med att dregla igen – för tredje dagen i rad alltså:-) Även om jag inte dricker bubbel så hade jag njutit av ostronen – mums! Älskar dessa små gulliga moppebilarna. Moppebilarna vi har här rymmer ju max två personer så… Å det syns tydligt att det går bra för Kinas ekonomi. Den där lyxiga BMWn hade nog inte funnits där för 10-20 år sedan. Som ägare av den bubblan skulle jag vara vettskrämd varje gång jag körde den, med tanke på trafiken alltså.
  Bubbelskulpturen med den lilla tjejen i förgrunden är riktigt läcker:-) Bra jobbat!

  1. Tackar! DEt fanns annat än bubbel att dricka. Vad helst man önskade.
   Visst är moppebilarna söta och de har verkligen ökat i antal. Förhållandevis lätta att parkera också.
   Redan när vi flyttade hem 2010-2011 fanns det jättestora bilar och då var det mycket Porsche Cayenne och stora Mercedes som gällde och modeller av Volvi i storleksordningen som inte fanns i Sverige. Nu går ekonomin än bättre och de stora bilarna har ökat än mer. Och det har även de små moppebilarna. Vi ser en tydlig knig av dem.
   Att köra bil här har jag inte gjort men vi har svenska vänner som bor här och de kör själva. Många kineser har chaufförer…
   Bubbelskulpturen sla påminna om vinter OS som blir i Kina, i Harbin, i norr 2022.

 8. Haha, vad jag gillar din liknelse där med cyklisterna i Stockholm!

  Och så satt jag lääänge och tittade på fordonet som parkerats mellan trädet och stolpen. Hur f-n har de lyckats parkera där? Undrar om de har puttat in den!

  1. Ja, cyklisterna i Stockholm kör som om de vore med i tävlingar. Snabbt som attan och ofta utan att visa hänsyn. I Peking är cykeln ett transportmedel och man trampar på i maklig takt och visar hänsyn.
   Jag grunnade också hur de fått in den lilla bilen men har sett flera liknande parkeringar och dte är extremt ont om p-platser så det vill till att ta till vara möjligheterna och att vara uppfinningsrik.
   De ska ju även ha ut bilen…

 9. Bubbla – då tänker jag på såpbubbla, en färggrann sådan, som flyger iväg – vilket jag snart ska göra – flyga iväg!
  Fin tolkning av dig och tjusiga bilder, kul att se från Peking.
  Jag tackar dig här för kommentarer hos mig. Jag hinner inte riktigt med bloggvärlden just nu. Håller på att avsluta lite arbeten innan avfärd och sen är inte packningen ens påbörjad, ajaj.
  Kom precis på att det också precis är 5 år sedan jag och en väninna var i Thailand. Varmt och gott.

  Stor kram tvärsöver jordklotet!

  1. Tack! Bubblor finns det av många slag och här i Peking är det gott om dem. Champagnebubblorna och brunchen på St Regis hotell innehöll många och gatulivet gör det också. Ja, hela stan bubblar verkligen.
   Din resa närmar sig ju och jag förrstår att du är förväntansfull. Packningen ordnar sig nog.
   Här är det skönt vårväder och grönska börjar slå ut och med +16 grader är det behagligt.
   Ha det gott!
   Stor kram!

 10. Åh, jag läser att det är din födelsedag i dag! Stort grattis från mig! Så bra att få bubbla då i ditt kära Peking. Härligt och passande tema med bubblor på denna dag. 🙂 Champagnebubblor är ju de bästa!

  Imponerande hur du får ihop så innehållsrika och intressanta inlägg med fina bilder varje dag. Här hinns inte bloggarna med just nu.

  Hoppas dagen blev till stor belåtenhet. Skickar dig en riktigt varm grattiskram!

  1. Tack och tack! Vad roligt att du följer med via bloggen och har glädje av det.
   Ja, jag fyllde år och det kändes bra att göra det här i Peking, är ju lite av min stad och champagnebubblor tycker jag extra mycket om…
   Just nu blir det miljöbilder och inblick i det dagliga från Peking. Mer fokus på vissat saker kommer när vi är hemma igen.
   Du har ju mycket jobb så jag förstår att bloggarna får vila lite. Men det finns där med allt sitt intressanta och underhållande innehåll.
   Kram!

 11. Å inte vilken champagne som helst, Moet…så gott!
  Fina bubblor du lyckats fånga på bild.
  Har läst ikapp dina tidigare inlägg och njuter av dina foton , inte minst från den fantastiska brunchen!! Jösses så mycket mat, och allt såg så gott ut!!!
  Fortsätt njut av Peking!
  Kram!

  1. Taxk! Brunchen var verkligen väldigt bra och det är en upplevelse att äta här vad gäller både mat, dryck, muljö och service.
   Vi njuter på av denna svindlande och spännande stad som har allt av allt.
   Kram!

 12. Härliga bilder och massor med härliga bubblor, men champagne är inte riktigt min grej … och ostron har jag aldrig smakat!
  Många olika bilar, men läckrast är den blå BMW: n – wow!
  Fin bubbla som påminner om kommande OS!
  Fortsätt att njuta av dagarna i Peking!
  Kram

  1. Stan här bubblar av liv så man kan välja det man tycker om. Trpr du hade gillat de fina parkerna och där bubblar det av aktiviteter.
   Visst är BMWn tjusig. Hade jag kört den (dock inte i Peking) hade jag bufunnit mig i en annan bubbla. Bilbubbla.)
   Kram och trevlig torsadag från ett vårvackert Peking där körsbärsträden idag börjat slå ut.

  1. Tack! Firandet förlöpte lugnt på en av våra små favoritrestauranger. Och livet här är bubblande på många olika sätt och vis.
   Kram!

 13. Bra att elbilarna ökat. Mindre bra att de ska ha OS. Då riskernar min sömn att bli lidande. 😉
  Jag såg en tuff blå sportbil. Den vill jag ha.
  Kram Bosse

  1. Ja, det är detta med skönhetssömnen. Men det dröjer ju några år….Och ställer du om dig en vecka innan så klarar du dig bra.
   Här finns bilar av alla slag och både de tuffaste och dyraste har ökat såväl som de mindre. Så sammantaget blir det ju i mitten…
   Denna blå BMW var så läcker. Har inte alls sett denna modell i Europa.
   Kram och trevlig eftermiddag.

 14. Så mycket bubbliga bilder i ditt inlägg. Jag kan tänka mig att det är härligt att vara i Peking igen och se vad som hänt sedan ni var här sist. Skönt att elbilarna ökar i det stora landet Kina.

  1. Elbilarna ökar kraftigt, både de stora “Teslorna” och de mindre. Bra så. Och mycketvgörs för miljön överallt. Men dte är ju bilarna som också förstör luften i mångt och mycket.
   Peking är en stad som ständigt bubblar och det är lätt att jag här hamnar i min egen bubbla.

 15. Oh, vilken söt liten flicka där på sista fotot, hon vinner stort över alla hårda fordon! Och tänk, så är det, VINTER-OS går i Peking om fyra år! Hur ska det gå till? Var finns snön? Finns det några höga berg i närheten? Märkliga ställen de ordnar med vinterspel tycker jag. Nu under paralympics i Korea som följde direkt efter “vanliga” OS hade dom verkligen tuffa förutsättningar. Skidspå r och banor var under all kritik, o det berodde på att värmen kommit och förstört underlagen totalt. Och det är ju verkligen synd eftersom de med rörelsenedsättningar har jobbigt nog ändå…
  Men nog fick du allt med bra många bubblor och jag som just tagit mig ur min OS.bubbla! Kram från pörtet

  1. Snön är inga som helst problem för vinter OS ska gå i norra kIna och där är det både kallt och snö. Har varit där påiststival, i Harbin där OS ska äga rum. Här är det betydligt kallar och högre upp än i Pyonchang. Och vad gäller kIna så ordnar de allt. Vi var ju här under sommar OS 2008 och det var otroligt välordnat och smidit på alla sätt. Så en hel del friidrott och damfotboll.
   Visst är flickan söt där hon står vid bubblan.
   Har misst en del av paralumpics men lite har jag sett på tv.
   Kram och gof morgon.

  1. Här finns många varianter på det mesta. En stad som alltid bubblar.Jätteroligt att elbilarna ökat så mycket och de är verkligen smidiga.BMWn fastnade jag för. Här finns många häftiga bilar som jag aldrig sett i Europa.

  1. Tusen tack! Ja, resan hit är så bra men snart dags att resa hem och det blir bra det också.
   Önskar dig också en Glad Påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *