Kina Peking Resor utomlands

Brunch “all inclusive” i Peking på hotell St. Regis

Söndagens brunch på hotell St. Regis i Peking blev precis lika fantastisk som vi mindes den från förr. Och det är ju alltid ett vågspel att “komma tillbaka till något”- men vi blev lika positivt överraskade nu som då. Senaste gången vi åt brunch här var 2012, i november, så mycket kunde ha ändrats. Men icke! Både kvalité på maten och servisen var på topp.

Brunchen har olika prisnivåer beroende på vilken dryck man väljer till.  Man kan dels välja helt alkoholfritt där bla. te, vatten, läsk, juice och alkoholfri öl ingår. Ett annat alternativ är att välja vin och då bestämmer man vilket vin man vill ha till vilken mat – rött, vitt eller rose´.  Och det är  “fina” importerade viner som gäller. Vi valde alternativet med genomgående champagne och personalen står ständigt beredda att fylla på glasen i vilket alternativ man än väljer

Hotell St. Regis i Peking och en brunch med genomgående champagne väntarVälkomnande och flott lobby på hotell St. Regis.

Och vi slog oss ner och pustade lite efter den fyra km långa promenaden hit. Behövligt för det var varmt, +16.

Brunch “all inclusive”

Bord hade jag ringt och bokat från Stockholm och oftast är det bar att boka bord här någon vecka innan eftersom brunchen här är väldigt populär både bland kineser och oss utlänningar. Och det är just söndagar den serveras. (Övriga dagar serveras lunch och midda à la carte. Inom hotellet finns fler restauranger att välja på, allt efter önskemål om mat och skulle man önska “aftrenoon tea” så finns en restaurang även för det. I lobbyn finns en trevlig bar och att slå sig ner där en stund är klart behagligt.

Brunchen består av många olika stationer, med både kinesisk och västerländsk mat. Olika kockar finns vid de olika stationern och tillagar de varmrätter som önskas allt efter ens eget önskemål.Och dessa rätter bärs sedan fram till bordet.

Till vänster syns skaldjursbordet med hummrar, olika sorters krabbor, havskräftor, varianter av räkor, musslor i mängder, lax i olika skepnader, sushi och mycket annat.  Till höger är den kinesiska avdelningen med  det mesta man kan tänka sig inklusive Pekinganka med alla tillbehör. Längst bort i bild ligger dessertbordet. Härutöver finns en pastakock, en ostronstation med tillbehör, och en grillavdelning där man själv väljer vilket kött som ska grillas och hur man vill ha det tillagat. även val av tillbehör finns här. För egen del kom jag aldrig til de varma rätterna.

Även en  mycket välfylld ost, sallads och charkuteriavdelning fanns där allehanda delikatesser från Italien, Frankrike och Spanien fanns med. Inget alls saknades och jag orkade inte en testa allt.

En bråkdel av skaldjurs och lax/fiskbordet.

Ostronstationen med tillbehör. (Kan hoppas över om man vill. Jag ville det inte…)

En del av kinesiska avdelningen. Man plockar ihop det som önskas av grönt och kött som sedan wokas och bärs till bordet. Här finns även “Pekinganka” med alla tillbehör.  (Återkommer till ankan i ett separat inlägg)

Brunch med genomgående champagne känns lyxigt. Och St Regis i Peking kan det här.r. Lite att börja med.

Man kan bara äta sig mätt och jag valde noga. Eftersom skaldjur är en klar favorit så blev det en hel del av dessa godingar.

Och så lite desserter.

Vackert att se och så gott. Väldigt svårt att välja. Svårt att välja och tur att de kom i små portioner. Och önskades ost räknade jag til att utbudet av franska, italienska och spanska dessertostar uppgick till ett tiotal. Flamnerade crèpes med olika fyllningar och tillbehör hade även de en strykande åtgång. Men jag orkade inte. Man kan bara äta sig mätt.

Längst fram en chokladskapelse med salt lakrtits. Helt Ljuvlig.

Mängder av fräsch frukt av allehanda slag och väldigt vackert presenterat.

Vad vi tyckte?

Söndagens brunch var precis lika bra som tidigare gånger vi ätit här men viss prishöjning har skett på fem år. Priset ligger idag på ca 600 – 800 svenska kronor/person, beroende på vilken dryck som väljs. ( Billigar för barn eller kostnadsfritt för de allra minsta.)  Vi vet att det i Peking finns fler hotell som erbjuder dessa bruncher som är  utöver de vanliga men vi satsade på lite nostalgi här.  En fördel här på St. Regis är att matsalen är ganska liten så att det blir en lugn och behaglig miljö som känns personlig  och att vi som gäster är det viktigaste.

Mätta och mycket belåtna promenerade vi även de fyra kilometrarna hem. Och det vackra vårvädret var med oss.

(Är man i Stockholm och är sugen på en riktigt bra brunch  och tycker om asiatiska influenser rekommenderas verkligen Berns asiatiska restaurang. Visserligen ingår inte drycken, men visst går dte även där att få cahampagne om så önskas- Ingår dock inte i priset. )

Detta är också ett bidrag till en färgglad vecka som bloggvännen Gärdsmygen initierat.

 

42 svar på ”Brunch “all inclusive” i Peking på hotell St. Regis”

 1. Men vilken delikat brunch så jag förstår mer än väl att ni var nöjda med den. Allt såg verkligen smakfullt och delikat ut minst sagt! Härligt att ni blev nöjda med ert återbesök 😀

  Kram och god måndag!

  1. Brunchen var suverän. Och lika nöjda var vi nu som första gången vi åt den 2008. Senast var 2012, men den håller måttet. Bra så!
   Kram och natti! (Klockan är här nu 23.30) Men jag önskar dig en trevlig kväll.

 2. Å herregud vad jag dreglar! Ett helt fantastiskt utbud, inte bara för magen utan absolut för ögonen också. Ögongodis av högsta klass säger jag bara. Extra plus till att kockarna “lagar” maten efter beställning. Precis som du hade jag nog hållit mig först och främst till skaldjursdelen och ostronen. Älskar ostron men har då aldrig lyckats öppna dom utan att blivit skadad om man säger så.
  Ett helt underbart och “smakrik” inlägg:-) Nu fortsätter jag med att dregla ett tag;-)

  1. Denna brunch var helt enastående. Vi har ätot den flera gånger tidigare och varit väldigt nöjda och så även nu. Ostronen öppnades när man valde dem. Det fanns en “ostronöppnare ” på plats.
   Här blev det både färg och smak och mycket läckert i dagens inlägg-
   Sände dig faktiskt en tanke här bland skaldjuren…

  1. Det blev verkligen lyckat och vi tillbringade tre timmar här. Väldigt gott alltsammans och miljön är så lugn och fin. Kändes roligt att vi gick hit igen.
   Jag tror du också tyckt om besöket.

 3. Visst är det vackert, konstnärligt och imponerande – MEN- sånt där överväldigar mej, precis som när jag
  kommer in i ett stort shoppingcentrum; känns som att jag inte kan handskas med allt som erbjuds.
  Känner mej helt bortkommen.
  – Så otroligt mycket mat!
  Undrar vad dom gör med det som blir kvar? Tänker då i synnerhet på skaldjuren, som inte
  tål rumstemperatur särskilt länge, även om dom ligger på is.

  Glad iaf att ni var stornöjda med festen!

  1. Jag tycker det är roligt någon gång att gå hit och nu var det fyra år sedan senast. Och vi blev inte besvikna. I övrigt håller vi oss till små lokala kinesiska restauranger som vi också tycker mycket om. Men lite flärd ibland är också trevligt tycker jag. Och denna matsal här är ganska liten så det blir en lugn och skön miljö. Nog så viktigt. Maten som blir kvar lämnas vidare till de som behöver dem. För visst är det så att skaldjur inte kan sparas.
   Vi var väldigt nöjda och det blev en festlig eftermiddag och vi passade också på att fira min födelsedag lite i förväg med besöket.

  2. Jag tycker det är roligt någon gång att gå hit och nu var det fyra år sedan senast. Och vi blev inte besvikna. I övrigt håller vi oss till små lokala kinesiska restauranger som vi också tycker mycket om. Men lite flärd ibland är också trevligt tycker jag. Och denna matsal här är ganska liten så det blir en lugn och skön miljö. Nog så viktigt. Maten som blir kvar lämnas vidare till de som behöver dem. För visst är det så att skaldjur inte kan sparas.
   Vi var ävldigt nöjda och det blev en festlig eftermiddag och vi passade också på att fira min födelsedag lite i förväg med besöket.

 4. Där har jag ätit! På tal om ankan, den som jag ännu idag kan sakna är ankan som vi åt på restaurangen nästan mittemot hotellet som ni bor på. Finns den restaurangen kvar? Och farbrorn som jag köpte frukost hos, cykelfarbrorn kallade jag honom för. Nära skolbusshållplatsen! Kram från ett blåsigt Fuengirola

  1. Jag förstår det! Och även denna gång var brunchen lika bra som vi mindes den. Ja, “ankan” mitt emot oss är en jättebra restaurang. VI har också ätit anka där och kansk eblir dte nu igen. Vi var där härom kvällen och dte blir ännu ett besök där- Vi har ätnkt mycket på dig här ska du veta. 4 kronors finns inte och inte “Sole mio”. Men April är kvar. Jag ska titta idag eftre cykelfarbrorn men jag tror inte han är kvar.
   Mycket är sig likt och en hel del nytt.
   Kram från ett vårlikt Peking.

  2. Brunchen var lika fin nu som när vi var där för en fyra-fem år sedan. Servicen likaså och miljön.
   Ankrestaurangen finns kvar och vi har varir där. Dock åt vi ingen anka den kvällen. Kändes för mycket. “Sole mio” är borta liksom “4 Kronors”.
   Ska ta en titt efter cykelfarbrorn. Men jag tror inte han är kvar. Kvar är däremot April gourmet.
   Här är det skönt vårväder med +16 idag och vi har haft tur med luften.
   Bara i lördags när vi var till muten var det kyligt och snö. Men fint att se muren i vinterdräkt.
   Kram från oss. Vi saknar dig! Har tänkt på dig.
   Och du! The Den är stängt.

 5. Oj vad gott och lyxigt det där såg ut! Men jag tycker du var lite vek som inte orkade testa allt… 😉 😀

  Såg fantastiskt gott ut! Ha det fortsatt toppenbra 🙂

  1. Go morron!Lite vek var jag. Men å andra sidan valde jag noga och tog det jag tycker allra, alllra bäst om. Så det blev mycket skaldjur. DEt blev en fantastisk brunch på alla sätt. Och vi gick dit och hem, åtta km, kändes bra.
   Vi har det väldans bra och fortsätter med det.
   Önskar er en fin tisdag.

 6. Jisses Amalia vilket överflöd! Jag skulle gått som åsnan mellan hötapparna o inte vetat var jag skulle börja…men hade nog fastnat bland skaldjuren jag också. Och champagne till brunch, jo jag tackar, fick ni inte hicka på hemvägen, fniss!
  Det ser ärligt talat underbart ut, både maten, miljön och personalen. Förstår att det var värt sitt pris och nostalgikicken var säkert stor!

  1. Jag gick flera varv innan jag ens började äta. SEdan valde jag väldigt noga. Nej, ingen hicka men vi gick genom en vacker stor park och tittade på alla kineser som var ute och söndagsgick. Här är det mycket aktiviteter i parkerna på helgerna med både körsån, dans, thai chi och mycket annat.
   Nu var det fyra-fem är sedan vi var här senast så det var dags igen. Och det blev så lyckat på alla sätt.

 7. Så utruleg fantastisk brunsj !!
  Eg sit akkurat med ei tørr brødskive med skinke og ost, og kjenner at
  eg kunne absolutt foretrekke ditt brunsjtilbud 😉
  Ha ei flott veke i Kina.
  Helsing Anne-Mari

  1. Det var verkligen både gott och så vackert upplagt. Men det är ju bara ibland som det blir en liknande brunch och tur är väl det.
   Vi har det väldigt bra och nu är det också fint åvrväder här. Så slönt!
   Ha det gott!

 8. Det kallar jag lyx brunch i klass!! Så otroligt fint och färgglatt upplagt . Det är bara en syn för ögat. Jag kan bara äta mig mätt med blicken av all lyxig gourmet. Jag hade gärnat varit med och hållt dig sällskap.
  Kram

  1. Det var det!Och jag tittade först länge och valde noga. Tog bara det jag verkligen allra helst villle ha,
   Och uppläggningarna är i en klass för sig. Du had ehelt klart gillat detta.
   Kram!

  2. Det var det!Och jag tittade först länge och valde noga. Tog bara det jag verkligen allra helst villle ha,
   Och uppläggningarna är i en klass för sig. Du hade helt klart gillat detta.
   Kram!

  3. Det var det verkligen. Så gott! Och skaldjur och champage och mycket mycket mer. Svårt baar att välja. Mne jag var noggrann i valen.
   Du had everkligen trivts här med allt.
   Kram!

 9. Vilken lyxig brunch! Och alla dessa efterrätter! Mycketoch svårt att välja mellan… för man kan ju bara som du säger äta sig mätt. 🙂
  Ha det bra!
  Kram!

  1. Ja, helt suverän! Jag tittade länge innan jag valde och det fanns verkligen så mycket gott. För min del blev dte fokus på skaldjur.
   Önskar dig också en fin tisdag! Här är det vår på riktigt nu och passande med vårdagjämningen.
   Kram!

  1. Visst är det! Och det blir ju inte direkt varje dag…
   Roligt att det nu här var lika bra som när vi var här för fem år sedan.

 10. Gomorron Ditte!
  Oj, det där såg riktigtlyxigt, färgglatt och gott ut!
  Ha det så trevligt där borta i vårvädret!

  1. Go kväll! Ja, detta var väldigt gott och trevligt på alla sätt. Roligt när man kommer tillbaka för sjätte gången och det fortfarande inte har tummats på kvallité eller service. Och nu var det ändå fem år desan vi var här.
   Och visst är våren här.
   Ha det bar ni också.

 11. Oj! Snacka om en riktigt storslagen brunch … känns väldigt lyxig! Hur som helst så ser det fantastiskt gott ut … och jag förstår att ni var nöjda med ert besök där.
  Ha nu en bra fortsättning på eftermiddagen/ kvällen!
  Kram

  1. Här är det lyxigt vad gäller mat, service och miljö – men gästerna är precis som folk är mest. Restaurangen är ju ganska liten med dryga 100 sittplatser och det gör att det blir en väldigt lugn atmosfär.
   Vi var väldigt nöjda , men är det också med små “hålet -i-väggen- ställen”. KOntrasterna här i stan är verkligen med överallt.
   Kram!

  1. Det är väldigt roligt att komma tillbaka till något och att det är “lika bra”. Lite nostalgi för oss att gå hit på champagnebrunch. Väldigt gott och väldigt trevligt. Men vi trivs lika bar på de små restaurangerna och vi har ju även våra favoriter i “Chackapong” också. Minnesvärda de också.

 12. Oj va gott och så fint gjort jag förstår att det måste varit en njutning att äta där 🙂 o att återkomma med samma kvalitè kram kram

  1. Så vackra uppläggningar och så gott! Dessutom en service som väl motsvarar de 5*hotellet har. Verkligen en höjdpunkt, men vi trivs lika bra på de små restaurangerna med bara några få bord.
   Jättteroligt att kvalitén var spm vi mindes och väldigt roligt att komma tillbaka hiy till St. Regis och nu för sjätte gången.
   Kram!

 13. Läser dina kinesiska inlägg med intresse, vilka trevliga äventyr! Och den dör brunchen…..!!! Både vackert och läckert i alla bemärkelser!
  Ha det fortsatt bra! Krame till er båda!

  1. Här är det full fart och så roligt att vara tillbaka. Mycket nytt och en hel del väldigt bekant. Vi trivs!
   Brunchen var toppen och roligt att det fortfarande är samma goda standard.
   Vi har dte bra och milslånga promenader blir det och även buss och tunnelbana.
   Kramar till er från oss.

 14. Men så mycket gott! Och så vackert upplagt det var!
  Så roligt att ni var lika belåtna som sist ni besökte det.
  Stor kram

  1. DEét var en fantastisk brunch och lika bra som vi mindes den. Jättegott och väldigt fint på alla sätt.
   Stor kram!

 15. Åhhh, detta väcker många härliga minnen hos mig 🙂
  Så gott, så många timmar med mat och dryck 🙂
  Me like 🙂

  Kram och tack för att du skriver !

  1. Du ska veta att du är med oss i tankarna. Vi passerade både “Just make” och det hus där du senast bodde. Ja, vi bodde ju också där ibland, så med oss är du.
   Du var även med i tankarna på St. Regis och är ju en del av vårt liv i Peking.
   Stor kram från oss. Hälsa de dina!

  1. Helt outstanding! Och den håller den höga klass som den gjorde för snart 10 år sedan då vi första gången åt den. Men visst har rätter bytts ut och de har förnyat sig. Här går förändringarna snabbt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *