Stockholm

Blött – Hemma och omgiven av en del vatten

Riktigt blött har det varit i ett par dagar och lusten för promenader har i stort sett varit obefintlig. Trots den blöta onsdagen så blev det ett par vändor ut. Jag var på morgonen på rehabträning på Rosenlunds sjukhus, 2 km bort och senare på dagen var det dags för vaccination nr 2 på vår vårdcentral som ligger nära.

Gårdagen var inte mindre blöt men sprutan gav mig smärre biverkningar så jag höll mig hemma och den runda som blev var i princip att gå ut med soporna och ta ett varv runt ett par kvarter här på kajen. I övrigt nöjde jag mig med att vila mig i form i min fåtölj framför fönstret.

Stockholm. Södermalm. En svan kom simmandes i kanalen och hade tänkt sig vidar ein i slussen och till Mälaren Tror inte den brydde sig om att det var blött även i luften. En svan simmar lugnt i Hammarbykanalen och ska ta Hammarbyslussen för vidare färd in i Mälaren. Och den verkar inte bry sig ett dugg om att det är blött även ovanifrån.

Verkligt blött

har det varit så mina promenader har i princip varit inställda. Men i onsdags till rehabträningen klafsade jag fram mellan vattenpussarna Så det blev en promenad dit på 2 km och lika långt hem.Tyvärr var det inte kortare sträcka att gå tillbaka. Jodå, det går buss också och visst borde jag ha tagit den.

Besöket på Ringens vårdcentralen för att få spruta nr 2 gick snabbt och smidigt. Men regnet hade inte en tanke på att upphöra. Så det blev en rask promenad de 700 metrarna dit och hem. (Så nästan utan att veta hur det gick till hade jag avverkat 6 km.) Resten av onsdagen blev en lugn historia. Även gårdagen. Regnet fortsatte och eftersom jag inte var helt i form. Några smärre  biverkningar av vaccinationen gav sig till känna så vilade jag mig i form.

En del att titta på

Ofta finns det också en hel del att titta på här längs kajerna och i vattnet.

Stockholm. Södermalm. Hammarbykanalen. Någon som simmar. Blött var det. Både i vattnet och av regnet. Jag ser plötsligt något som rör sig i kanalen. På andra sidan. Först trodde jag det var en säl eller bäver. Hämtar kameran och zoomar in. Nej, då! Här kommer någon simmande. Och blött var det helt klart- Både i vattnet och från regnet. 

Alldeles vid Hammarbyslussen, på Södersidan, ligger ett kontorshus, “White arkitekter”. Här var det fasad jobb som pågick-

Stockholm . Södermalm. Blött fasadjobb. Fasadjobb och det såg blött ut. Men rejäla regnkläder gjorde förhoppningsvis nytta.

Mer spännande. Ett stort lastfartyg, Le Concorde, har ankrat upp tvärs över kanalen och placerat sig vid värmeverket, Hammarbyverket i stadsdelen Hammarby Sjöstad. Världens största i sitt slag och här det är återvinning som gäller. Värmeverket med sin skorsten och cisterner skymtar tvärs över kanalen och framför det har lastfartyget lagt sig. Fick ingen klarhet i om det hade med värmeverket att göra eller ej. Men antar det

Båtarna nere på kajen här är husbåtar som har sin kommunala platser här vid kajen. 

Plötsligt kommer en Djurgårdsfärja förbi, Djurgården II. Undrar vad den gör här. Men den har troligen haft ett uppdrag i Mälaren. I vanliga fall går den mellan Slussen och Allmänna Gränd/Gröna Lund på Djurgården.

Stockholm. Södermalm. Norra Hammarbykajen. Blött efter allt regnande men några få har trotsat regnet och gett sig ut. Blött är det förvisso efter två dagars regnande och antalet människor som promenerar längs  kajerna är få. Men en och annan har trotsat regnet och gett sig ut.

Jag trotsade också regnet en stund igår och gick ut. Runt några av kvarteren i närheten. Såg dessa tulpaner på vår innergård och de såg välmående ut där under träden.

Nu är det fredag och jag kan se lite tendenser till sol och blå himmel. Om jag tittar noga. Och det gör jag. Här väntar en utedag med i stunden okänt innehåll. Kanske blir det också en räkmacka till lunch.

 

30 svar på ”Blött – Hemma och omgiven av en del vatten”

 1. Det har verkligen regnat på bra här i vårt område, nästan för mycket på vissa håll med översvämningar som följd, har jag hört om på radion. Men, som sagt, idag är det uppehåll och nu tittar till och med solen fram en smula.
  Att du gick så pass långt i detta regn var bra gjort, för det blåste ju också så hårt, i alla fall hos oss och då är det allt lite jobbigare.
  Tråkigt att du fick biverkningar av vaccinet, jag mådde som vanligt, har ju ont ofta ändå, men det gick hur smidigt som helst. Bra att det är övergående.
  Vacker bild på svanen, den gillar jag verkligen.
  Men, vilken var det som simmade därute i det kalla vattnet? Det får vi inte reda på, men konstigt tycker jag att det verkar.
  Härliga bilder, trevligt att få se. Tulpanerna i “min” färg, njuter jag särskilt av.
  Trevlig fredag.
  Varm kram och var rädd om dig.

  1. Visst är det skönt att det regnat klart för nu. Här tog solen en rejäl sovmorgon men kom fram vid lunchtid. Skönt. Har varit på en fin tur idag i Lärkstan i Stockholm och i Humlegården. så trevligt.
   Jag traskade på i regnet i onsdags och blev genomblöt men det gick ju bra att bli torr igen.
   Igår var jag lite “låg” efter vaccinationen men idag är det som vanligt. Efter första sprutan hade jag bara lite ont i armen. Men så skönt nu med båda doserna avklarad.e
   Ute i kanalen trodde jag det först var en bäver men med zoomkameran såg jag att det var en som simmade. Visserligen hade han torrdräkt men jag undrade också varför han valde att simma här. Lär inte få veta-
   Visst är tulpanerna vackra och den här färgen tycker jag också mycket om.
   Önskar dig en fin helg och var rädd om dig du också.
   Stor kram

 2. Simma känns väl inget vidare….
  Passade bra med en lugn dag igår för dig med tanke på lite biverkningar.
  Inget regn i norr alls i veckan.
  Sol men ganska kyligt för årstiden.
  Lycka till med eventuell räkmacka.

  1. Här var det rejält blött men idag är solen tillbaka. Den tog sovmorgon men sen så- Skönt att ni sluppit regn. Hoppas värmen också nu kommer och håller solen sällskap. Här ska det bli fin sommarvärme i helgen och det ser vi fram emot..
   Tyvärr ingen räksmörgås idag men det blev väldigt bra ändå
   Trevlig helg

 3. Det händer alltid något utanför era fönster. Jag kände mig också ganska så seg dagen efter jag hade fått vaccinationen men redan dag två kändes det bättre tack och lov. Vi får väl hoppas att vädret vänder nu så att vi kan må lite sommarvärme. Här började dagen soligt men sedan mulnade det på igen. Nu verkar det inte kunna bestämma sig. Hoppas det blev en räkmacka för din del i dag för sådana kan man inte få för många av 😀

  Kram och god fredagskväll!

  1. Jadå! Här är det stor variation på det som händer. Dock sitter jag inte direkt på vakt men nästan alla fönster är mot kajen och vattnet.
   Efter första sprutan var det bara lite ont i armen men nu efter andra dosen var kroppen mer påverkad. Men idag var det helt ok.
   Hos oss var det tvärt om. Solen kom efter lunch och är kvar ännu.
   Tyvärr, ingen räkmacka idag. Men det blev bra ändå- Får satsa på en nästa vecka.
   Önskar dig också en trevlig kväll.
   kram

 4. Vi är “besprutade” på samma vårdcentral och det har verkligen varit jättesmidigt och bra på alla sätt och vis. Kände mig också lite vissen dagen efter spruta två men det gick ju över, tack och lov. Nu har ju t o m regnet tagit slut! Allt är på väg mot bättre tider!

  1. Nu ljusnar det på många plan. En skön lättnad-
   Aha, du var också lite vissen dagen efter. Idag är jag pigg igen och har tagit mig an “Humlan” och Lärkstan.
   Trevlig kväll.

 5. Svanar tycker nog inte så mycket om regn de heller men de har liksom inget val, fina är de iallafall, riktigt fina.
  Här var det varmt idag, trots det tog jag på vinterjackan av gammal vana, det var rejält svettigt upptäckte jag och den fick vila över axeln på vägen hem iallafall.
  Önskar jag hade en liknade utsikt som er ibland, vatten är ju min “grej”, fint är det.

  Ha en fin kväll Ditte.

  1. Nej, svanarna har inte så mycket val- Bara att “gilla läget”. Det är så roligt att se dem när de ligger i kanalen och väntar på att få slussa.
   Skönt med mer värme- Solen och mer värme kom även här idag men vid lunchtid. Har “gjort stan” idag men i gröna kvarter och balkongmiddag i kväll.
   Önskar dig också en fin kväll och en bra start på helgen.

 6. Lila tulpaner – guuuuuuu så läckra! Snacka om att vara synkad – jag la nämligen också upp tulpaner idag.
  Efter dina blöta turer så gissar jag att du precis som jag var överlycklig idag. Solen sken här sedan klockan 11. Helt underbart. Vilken skillnad, trots att det inte var speciellt varmt.
  Ja, hos dig händer ju mycket mera än hos mig. Den där killen i vattnet – undrar om han gjorde några undersökningar, för vad har han annars den röda kudden till…

  1. Sände en tanke till dig när jag såg dem. Tänk, ibland så är vi inne på liknande tankar. Jätteroligt! Är på väg in till dig nu.
   Jadå, idag blev det en riktigt bra dag. Gårdagens tillfälliga och dämpade tillstånd efter dos två av vaccinationen var borta idag och jag tog mig än Humlegården och Lärkstan med väninnan- Så trevligt. Här var solen en timme senare än hos dig men den kom.
   Simmaren som kom här vet vi inte vad han gjorde och någon dykare var det inte. Den röda kudden vet jag att man kan ha med som säkerhet ocj man sommar på “öppet vatten”. Kanalen är ju inte direkt öppet vatten men det är ju en hel del fartyg som passerar och med kudden så syns ju simmaren bättre. Undrar om han också simmade genom slussen. Lär inte få veta.

 7. Så gott att regnet äntligen har upphört. Sol och moln idag. Gillar sådant väder. Hellång himmel är väl bra, men lite moln som drar förbi är ganska gott.
  Gissar att det blev en god räkmacka på stan idag. Du borde vara testpersoner för räkmackor! Kram!

  1. Jag drog en suck av lättnad i morse när det inte regnade. Sedan kom solen här vi 12-tiden och är det är fortfarande blå himmel även om solen just nu lämnat vår balkong.
   Tyvärr! Ingen räksmörgås idag. Lite besviken blev jag men det fanns inga. Slog till på en god focaccia och ett glas vitt vin så hoppas ordningen med räksmörgåsen återkommer nästa vecka.
   Skulle gärna bli testperson för räksmörgåsar men har ännu inte fått just det uppdraget. Men det kanske kommer.
   Kram

  1. Mycket regn kom det men efter regnet kom ju solen. Den anlände till oss idag vid 12-tiden och den var efterlängtad.
   Här ska det bli fint i helgen och i början av veckan så vi hoppas
   Önskar dig en fin helg.

  1. Tack, jag mår bra idag. Men, tyvärr fick räkmackan utgå. Fanns ingen. Fick välja en focaccia och den var riktigt god.
   Trevlig kväll.

 8. Så fin bild på svanen ,-) Skönt att du är fullvaccinerad, vi har fått första sprutan ,-)) Ja ni får se mycket, någon som simmar ,-)) Bra med bra regnkläder, tvättade de fönster, så det regnat, översvämningar har vi haft, men vi måste ju ut ,-)) Många båtar i trafik. Min man och jag möttes på en båt!
  Vackra tulpaner, nu finns syrener här ,-) vilken doft! Tänk att kunna spara den doften!
  Ha en härlig helg! KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Jag tror inte svanen gillade allt regn men den kan ju inte skydda sig. Kul att den tar sig fram och tillbaka genom slussen.
   Är så glad att jag nu är klar med vaccineringen och idag mår jag bra igen.
   Kul att du och maken möttes på en båt. Har för mig att du berättat om det.
   Syrenerna är så vackra och de doftar så fint. Var idag förbi Humlegården och såg så vackra rhododendron som blommade för fullt.
   Önskar dig en fin helg.
   Kram

 9. Det blev ju en rätt bra prommis i alla fall, blött var det men jag hade rätt kul med kameran och kollar man in sista bilden så ser man hur grönt och fint allt blir.

  1. Jadå och jag inser betydelsen av att vara bättre utrustad just för regn. Regnjacka har jag men måste hitta annat än joggingskor som inte alls är optimala. De läcker
   Grönskan blev påtaglig igår- Var en sväng till Humlegården och det var så grönt, blommande och vackert. Inte minst alla rhododendron.

 10. Ja, nog har det regnat allt … ca 60 mm kom det sammanlagt här – nu får vi hoppas vi kan få njuta av lite soliga försommardagar!
  Så mycket att titta på från din balkong – det händer nästan alltid något!
  Ha nu en fin dag!
  Kram

  1. Verkligen! Och många har fått in vatten i sina hus. Men nu verkar det betydligt bättre.
   Jag var ju lite “låg” efter sprutan i onsdags kväll och i torsdags så regnet påverkade inte annat än humöret. Eller om det nu var vaccinationen som gjorde det.
   En hel del har vi att titta på så det piggar upp.
   Önskar dig också en bra lördag.
   Kram

 11. Grattis till stick nummer 2! Hoppas att biverkningarna har klingat av nu. Nästan bra att det passade på att regna när du ändå behövde vila upp dig. Underhållning utanför fönstret har du ju gott om också 🙂

  Ha en fin stor-lördag!

  1. Känns bra att det är klart. Biverkningarna försvann natten mellan torsdag och fredag så igår var jag mer som vanligt igen.
   Så att det regnade gjorde inte just mig så mycket men bra för växtligheten såg jag igår att det var.
   Underhållning med variation har vi helt nära- Riktigt rolig mellan varven.
   Önskar dig också en fin lördag.

 12. Inget vidare med regn men växtligheten måste ju ha sitt. Vackra tulpaner!!!
  Du gick ändå dina kilometrar utan att veta om det. Bra gjort!! Skönt att ha fått andra dosen och rehabträning.
  Du tycks alltid vara i farten och dessutom simmaren i det kalla vattnet.
  Trevlig lördag ♡
  Kram

  1. Det blev rejält med regn både i onsdags och torsdags så igår när solen var tillbaka kom växtligheten än mer igång. Och trots blötan kom jag ut. Mest för att jag hade ärenden. Men bra att ta en eller ett par svängar varje dag.
   Rehabträningen gör nytta och jag har lite mindre ont nu och inte konstant värk- Bra så. Sen tränar jag hemma ett par dagar i veckan och det gör sitt.
   Så skönt att andra dosen är klar för nu är det mindre begränsningar som snart gäller-
   Hoppas ni också snart får ert vaccin.
   Kram och trevlig helg.

 13. Jag skulle nog inte få ändan ur stolen där på balkongen utan skulle sitta klistrad, gärna med en kikare tillhands, mest hela dagarna! Det är en sådan otrolig kontrast mot när jag sätter mig på min altan och möjligen kan få syn på en granne eller en pippifågel per timme, om ens det, haha. Nu vet jag inte om jag skulle bli stressad över allt som händer hela tiden, numera är jag dålig på att kanalisera intryck, men nog ser det allt spännande ut. Som den simmande figuren här i kanalen. Verkar ju livsfarligt att simma bland alla farkoster! Men jag fick en känsla av någon typ av övning som kanske pågick.
  Hoppas du känner dig helt återställd efter sprutan. Jag fick inga symptom förutom lite ömhet i armen
  Kram

  1. Jag har kikare också, men den är bara med ut på balkongen ibland- Men man vänjer sig så jag sitter inte direkt klistrad och blickar ut-
   Han som simmade var nog en sån här som tränade för Vansbrosimningen eller så- Mne kanalen är ett illa valt ställe eftersom många stora fartyg kör här. Han hade i alla fall vett att ha en flytboj med sig.
   Jag blev pigg igen i fredags men var rejält dämpad hela torsdagen-
   Skönt att du inte blev dålig- Du har ju mycket att stå i.
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *