Foto

Avspeglat – Veckans ord i Gems Weekly Photo Challenge

  Så har vi då kommit till det sista ordet för i år att tolka i Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Här är utmaningen att med bild /och/eller/ text – tolka det angivna ordet. Fritt fram för egna funderingar och tolkningar. Veckans ord är avspeglat. 

Vackert avspeglat i kanalen är husen i Hammarby Sjöstad. Vackert avspeglat i Hammarbykanalen är husen på andra sidan, Sjöstadssidan.   

Vi har under året fått ett ord i veckan att tolka och att se de olika deltagarnas tolkningarna har varit väldigt roligt. För mig är det som att att ha följt med på en resa. En resa genom länder, landskap, natur, fantasi, upplevelser, personliga händelser och  humor. En resa som verkligen berikat. Stort tack till Sanna som  gett oss “veckans ord” och stort tack till alla som varit med och tolkat.

Avspeglat

speglat, återspeglat, återkastat, yttrat/visat sig, tagit sig uttryck är några definitioner av ordet. Bilderna i inlägget är  julaftonsfärska och återspeglar lite av dagen.

Klockan 11. Järnvägsstationen och hela i Uppsala strålar.  Och solen speglar sig så fint i glasrutorna.

Jag var på väg för att träffa och barnbarnen och döttrarna med familjer.

Yngsta barnbarnet Williams glädje när han öppnade sina julklappar avspeglade sig i hela honom.

Max lycka gick inte heller att ta miste på. Ett stort paket. Tror han kunde gissa vad paketet innehöll.

Jaaaa!!!! Vilken lycka!

Den vackra dagen höll i sig och även när jag kom hem till Söder på eftermiddagen var solen vara uppe ett tag till.

Tullgårdsparken lyste vit. Solen hade börjat dala men lyckades passera Folksamhusens fönster och spegla sig i snön. 

Någon timme senare. Himlen har färgats i olika nyanser av rosa och som avspeglar sig i kanalen.

Utsikt från vår balkong mot Hammarbyslussen och kanalen.

Och lite senare.  Skymningen har sänkt sig och byts snart ut mot mörker. Men det är vackert då också med alla ljus som fortsätter att spegla sig i vattnet.

 

46 svar på ”Avspeglat – Veckans ord i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Vilken – U N D E R B A R – juldag !!!!
  Vilka härliga barnbarn.
  Vilka speglingar!
  Stockholm tar priset.

  Din kamera är otrolig – eller är det kvinnan bakom den, som ger mej så mycket vackert?
  (hjärtligt tack för julkort)

  1. Ja, det blev en väldigt trevlig dag. Och med så vackert väder. Och visst blev det fina och varierade speglingar. Helt klart instämmer jag i att Stockholm är fantastiskt. Särskilt i vackert väder-
   Att träffa barnbarnen och döttrarna betyder mycket och så roligt att se pojkarnas glädje över sina paket.
   Vad gäller fotona så är det en väldigt bra kamera och jag har tränat…
   Det är så roligt Ruth att du uppskattar mina bilder. Tack!
   Önskar dig en fin fortsättning på julen.

  1. Tack! Viss variation i avspeglingarna blev det. Och barnbarnens uttryckliga lycka var härlig att se och uppleva.
   Önskar dig också en god fortsättning.
   kram!

 2. Ja, det har verkligen varit många fina vinterdagar i Stockholmsområdet. Julaftonen var ju helt magisk, som man säger. Sådan glädje dina barnbarn visar. Så fint du skrev om vår fotoutmaning. Hoppas den fortsätter nästa år.
  God fortsättning på julen.

  1. Visst har det! Och snön lyser verkligen upp så fint. Och denna julafton blev extra fin och inte minst vad gäller vädret.
   Julen tycker jag mest är för barnen och det var så roligt att träffa barnbarnen. Deras glädje gick inte att ta miste på-
   Och fotoutmaningen har verkligen varit rolig och så givande på många sätt. Spännande att se många olika tolkningar av ett och samma ord. Tänk så smånga möjligheter det finns. Jag hoppas också innerligt att Gems Weekly Photo Challenge fortsätter nästa år.
   önskar dig också en riktigt god fortsättning på julen.

 3. Så många fina bilder, men ändå så vinner bilderna på barnen – julen är verkligen barnens högtid och bättre speglat går det väl inte att få. Ha en fortsatt fin julhelg. Kram

  1. Tackar! Ja, barnbarnens speglade verkligen sin glädje med hela kroppen. Så fint att se den. Och visst är julen barnens högtid.
   Önskar dig också fortsatt fina dagar.
   Kram!

  1. Tack! Ja, julvädret har har verkligen varit vackert både igår och idag. Inte direkt utesittarväder men ändå behagligt och med mycket sol.
   Önskar er också en fin kväll.

 4. Jag förstår hans lycka där över tåget! Sonen fick samma (men då var tågen röd/vita) för en massa år sedan och och vi har haft väldigt roligt med det genom åren, köpte till mängder med räls.

  1. Helt klart var Max lycklig. William likaså. Max hade verkligen önskat sig detta tåg- Har en massa finesser och det var både far, son och marfar som byggde ihop det. Max själv är suverän på att bygga ihop legokonstruktioner både med och utan anvisningar.bana. Tåg har Max i olika varianter och en hel del räls men detta nyutkomna “appstyrda” tyckte han var alldeles speciellt. Det tar upp ett helt rum.
   Kul att er son också hade ett liknande. Kan tänka mig att ni också hade roligt med det.

   1. Coolt att det är styrt med en app. Det fanns så klart inte då. Lego är jag uppvuxen med, vi byggde stora samhällen och allt mina bröder och jag. Jag tycker det är bland det bästa ett barn kan få för det är så fritt om man är lagd åt det hållet. Oftast brukar man ju följa bruksanvisningen första gången men sedan är det fritt fram. Sonen var en fena på att bygga ihop radiostyrda bilar med kugghjul och allt vad det nu är. Han slår mig på fingrarna med hästlängder! Och det får han gärna göra. Tyvärr så avtar ju intresset och nu var det länge sedan han rörde legobitarna som står i tre stora lådor under hela sängen (samt en massa är kvar hos mina föräldrar).
    Tips är att hålla koll på Tradera och Blocket, det finns alltid de som säljer och bitarna är ju oftast i superbra skick. Återbruk!

    1. Man kan styra det med en app. Och det är väl det och lite annat som är nytt. Max har mycket lego och hans farmor köper en hel del på Tradera och lite på Blocket. Klart billigare än det nya.Men detta tåg som Max fick i julklapp är helt nytt så det dröjer nog ett tag innan det kommer ut på begagnade marknaden.Återbruk gillas.
     Vi hjälps alla åt att bygga och det är verkligen utvecklande på många sätt. Detta att bygga ihop bilar, helikoptrar, städer och annat kan sysselsätta Max och oss andra hur länge som helst. Kan tänka mig att er son är/var en fena på att bygga.

 5. Om man bor så fint som du behöver man egentligen inte ens lämna lägenheten och första parkett för att leta bilder till fototeman. Du bor verkligen “idealiskt” till:-) Fotona är fantastiska och jag instämmer med Ruth – kombon kamera och fotograf är verkligen enastående.
  Åsså fick jag mig ett gott skratt också. Såg nämligen att ni verkar köra – precis som vi – med persienner i stället för dammsamlande gardiner. Ett väldigt klokt beslut, som fler borde anamma.

  Barnbarnen glädje var underbart att se. Bingo val av julklappar alltså:-)

  1. Tack! Ja, kameran är bra och jag håller på att få in lite snits på de manuella inställningarna. Och det fungerar om inte motivet rör sig snabbt. Helst inte alls.
   Vi tycker själva att vi bor bra och ibland är det helt ok att fånga bilder här hemma. I vardagsrummet,med direkt söderläge, behövs persienner och nu när det varit soliga dagar drar jag inte upp dem. (Är det mulet åker de upp.) Vi har vita, tunna rullgardiner som komplement. De är som en sorts “gardiner” och kan också sommartid behövas som solskydd- Och visst samlar gardiner en massa damm och tar även bort en hel del ljus.
   Barnbarnens glädje speglades verkligen i bilderna och de var så glada och tacksamma för sina presenter. Härliga killar!

  1. Tack! Det har varit några riktigt vackra dagar och så det är vackert att se hurdet speglar sig i kanalen.
   Det var så mysigt att träffa pojkarna och de blev verkligen lyckliga över sina paket.
   Önskar också sig fortsatt fina dagar.
   Kram!

 6. Ett härligt inlägg på veckans tema! Vilka härliga bilder på barnbarnen … deras lycka avspeglar sig verkligen i deras ansikten 🙂
  Fantastiska bilder från din balkong!
  Ha en fin annandag!
  Kram

  1. Tack! Ja, pojkarna blev verkligen glada över sina julklappar. Gick inte att ta miste på-
   Utsikten härifrån när skymningen och mörkret lägger sig är fin och är det klart väder är det än bättre.
   Önskar dig också en fin annandag.
   Kram!

  1. Tack! Önskar dig detsamma! Ja, barnbarnens lycka var så stor och min av att se dem.
   Önskar dig också en fin annandag.
   Kram!

  1. Tack!Ja, pojkarnas lycka var så härlig att se. De verkligen strålade.
   Önskar er också en fin annandag.
   Stor kram!

  1. Pojkarna är så fina och deras lycka speglade sig fint i deras ansiktsuttryck.
   Önskar dig också en trevlig annandag.
   Kram!

 7. Vacker bild med husen som avspeglas i Hammarbykanalen. Härligt också att få följa med under dagen med skiftningarna i ljuset och att få se barnbarnens glädje över julklapparna.
  Önskar dig en fortsatt fin annandag jul!

  1. Tack! Det är fint när skymningen och mörkret faller att se hur ljuset ändras och dess speglingar i vattnet. Och pojkarnas lycka gick det inte att ta miste på.
   Önskar dig också en trevlig annandag.

  1. Tack! Visst är ljus som speglar sig i vatten fint och nu när alla ljus tänds runt om blir det än mer påtagligt.
   Barnbarnen är verkligen fina och visst avspeglar sig deras lycka i både ansikte och kropp.
   Kram och god fortsättning.

 8. Som du skriver så avspeglar sig verkligen barnbarnens lycka när de har öppnat sina julklappar. Det första fotot från tycker jag är fantastiskt vackert. Skulle vara något för Lars Lerin att måla.
  Kram från Ingrid

  1. Verkligen en glädje att se barnbarnen stråla av lycka och de var så glada och tacksamma. Verkligen roligt att se. Jag är så förtjust i att från vår lägenhet se när skymningen och mörkret sänker sig och alla vackra ljus som avspeglar sig i vattnet.Tröttnar inte på denna vy.
   God fortsättning!
   Kram!

 9. Hej dina grabbar ser så himla rara och söta ut, och ögonen tindrar när tomten varit på besök. Avspeglar barnens äkta glädje! Alla andra speglingar är också fina, det är inte fy skam med den utsikten du har!
  Ja dagarna avlöser varandra, jag nyser fortfarande och sångrösten är borta, men det är det nog ingen som sörjer. Kvällskram från pörtet

  1. Pojkarna är så fina och ger mig och andra så mycket glädje. Det var så roligt att se deras lycka avspegla sig både i ögonen och i hela kroppen. Vi bor bra här och jag ser gärna på när skymningen sänker sig, mörkret faller och speglingarna visar sig i vattnet.
   Önskar dig snar och god bättring. Och Paula, jag hade gärna lyssnat till din sång.
   Kram och tankar till dig.

  1. Tack! Ja, det var så roligt att se deras lycka. För det var det verkligen. Stockholm har haft fint vinterväder och snön har lyst upp. Nu är det mesta av snön borta men solen lyser fint även idag. En långpromenad väntar.

 10. Du kom ju med facit liksom… Naturen så gudomligt vacker och barnens ögon är ju något man lever länge på 🙂 Härlig tolkning här! Att ha kanalen sådär på kvällen gör mig riktigt avundsjuk 😉

  1. Tackar för fina ord. Kanalen är vacker när skymningen faller och mörkret lägger sig. Och lite hav är den ju. Nåja, hav och hav. Men en del av östersjön. Du har ju mer öppna vatten hos dig. Och pojkarnas glädje som strålade var så rolig att se. De var så tacksamma och lyckliga. Julen är ju mest barnens högtid tycker jag.
   Önskar dig nu en god fortsättning.

 11. Jättefina bilder till veckans tema! Solnedgångens färger som avspeglar sig i vatten är alltid vackert även i en stadsmiljö! Glädje är också väldigt härligt att se när den avspeglar sig i barns ansikten. Ljuvligt!

  1. Tack! Och visst är det fint att även i storstan se solen spegla sig i vattnet. Och barnbarnens lycka syntes verkligen i deras ögon. Så fint att se.

  1. Tack! Och visst är det fint med skymnings och kvällsljuset. Lite extra när det speglar sig i vattnet här hemma. Kan titta länge på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *