Trevligheter

Att fira gör jag gärna – Liten har blivit stor

16 september, 2019

För dryga sex år sedan, den 13 september 2013, föddes William, vårt yngsta barnbarn. Och i lördags var det så dags att fira honom på sexårsdagen. Rejält! För att bli sex år är stort. Stort på många sätt.

 Liv, Williams mamma, hade gjort fina dekorationer. Och vilket pyssel att få till ballongfigurerna.

 

Att fira

olika saker tycker jag är trevligt, både i mindre och större skala. Och denna dag var det William som var huvudpersonen. Jag kommer så väl ihåg den dag han såg dagens ljus och hur vi  på förmiddagen höll på att ta upp vår segelbåt. Men mina tankar var inte alls på plats vad gällde upptagning av båten. Tankarna befann sig  i Uppsala hos min dotter Liv. Och så äntligen, på eftermiddagen den 13 september, fem timmar efter att William såg dagens ljus, var både jag och hans moster Helen på plats.

Att öppna paket är roligt och William önskat sig en hel del Lego och det finns ju numer i mängder av varianter. Han öppnade paketen och strålade mer och mer.

Att fylla år och att fira är alltid roligt. Barnbarnet William fyllde hela sex år Att fylla år och att fira är något William verkligen uppskattar.

 Både William och hans storebror Max  har på sina födelsedagar fått  önska sig en “tematårta” som deras moster Helen gör helt från grunden. Och tematårtorna har varierat under årens lopp- Alla jättefina . Men kanske var den ketchuptårta som William önskade sig när han fyllde fyra år  den han blivit mest överraskad av.

Dagens tårttema var en repris från förra året, från den tecknade serien “Paw Patrol” – Tasspatrullen. Då missade vi kalaset och tårtan eftersom vi hade rest till Torrevieja. Men givetvis hade vi då firat William i förväg. Och fira kan man göra i omgångar.

Att fira sin födelsedag och få önska sig en tematårta är uppskattat. Här "Paw Patrol" - Tasspatrullen. Att fira och få en tårta som man själv önskat är en absolut en av höjdpunkterna tycker William. 

Det blev ett väldigt trevligt kalas och vi var ett tjugotal släktingar och vänner som var med och firade. Vår yngste prins har så fyllt sex år och är en stor skolkille som börjat i förskoleklass.

En så fin kille. Väldigt roligt att fira dig på din sexårsdag. En så fin kille. Och väldigt roligt att fira dig William på din sexårsdag.Har nu lämnat firandet hemma

Har nu lämnat firandet hemma

och landade igår i ett varmt och väldigt fuktigt Torrevieja. (Det är +30) Hos oss var allt sig likt och allt oväder hade lämnat vårt lilla hus i det skick det var i juni. Men alla här i trakten har inte haft denna tur utan mycket förstörelse har förekommit och mycket vatten har spolat bort både bilar och vägar. Hos min vän Ami finns det väl dokumenterat i detta blogginlägg med film.

Hos oss välkomnade ett par passionsblommor. och det äralltid lika trevligt.

 

Du Kanske Också Gillar

40 Kommentarer

 • Svara Ami 16 september, 2019 | 13:39

  Visst är det roligt att vara med och fira. Och vilka tårtor moster gör. Men även barnens mamma verkar ha den kreativa ådran, jättefina ballonger!
  Härligt att du välkomnades av passionen.
  Ses vi inte innan så blir det väl på fredag som vanligt 😊
  Stor kram

  • Svara Ditte 16 september, 2019 | 16:52

   Visst är det! Och åren har gått så fort. Båda döttrarna har den här kreativa ådran, men den kommer inte från mig i alla falla. Men jag har i alla fall varit uppmuntrande i det kreativa.
   Passionen är nu ansad för den hade brett ut sig väl mycket. Säkert försvann några knoppar också. Men det kommer nya.Ni har ju bidragit till att den trivs.
   Trevligt att ses på fredag.
   Stor kram!

 • Svara wiolettan 16 september, 2019 | 15:08

  Grattis i efterhand till William.
  Han ser verkligen stolt och lycklig ut. Bara detta att få en egen tårta, tillverkad och bakad efter ens eget önskemål. Det har jag aldrig varit med om men jag förstår att det är speciellt.
  Lego, det är ju mycket bra present, roligt och lärorikt att hålla på med.
  Härliga bilder du visar ifrån födelsedagen.
  Tänkte skriva välkommen hem, men så såg jag att du både kommit och åkt igen.
  Passionsblommorna så fina.
  Ja, jag har läst om ovädret i Spanien och många har råkat riktigt illa ut. Skönt att det var bra där ni bor.
  Ha det fint och varm kram till dig.

  • Svara Ditte 16 september, 2019 | 17:01

   Jag ska gärna framföra din hälsning till William. Och det var så roligt att fira honom. En stor kille nu, men lika go, glad och vänlig som alltid. Han var så söt när han önskade oss välkomna till kalaset och så rart tackade för presenterna. Lego är så bra och nu finns det så många olika varianter.
   Jag var hemma ett par dagar och sedan bar det av igen. Denna gång blir det kort tid här och jobb under tiden.
   Den 30/9 ska jag på en jobbresa till Krakow. Så intressant och roligt. DEt har varit ett rejält oväder i delar av Spanien men vår stad har klarat sig ganska bra. Ytterområdena har drabbats hårt.
   Passionsblomman hade växt sedan jubi när maken åkte hem så den har vi ansat idag. Troligen försvann också några knoppar men det kommer ju nya.
   Ha det bra du också.
   Varm kram Ja, det är också väldigt varmt temperaturmässigt. Just nu kl 17 är det +31 i skuggan där jag är. Alltför varmt i mitt tycke.

 • Svara Ama de casa 16 september, 2019 | 15:46

  Stort GRATTIS till fina William lite i efterskott! Men som sagt, fira får man göra i omgångar, det är fullt tillåtet 🙂

  Hon är verkligen suveränt duktig på att göra tårtor Helen! Vilka mästerverk hon gör, fantastiska!

  Välkomna tillbaks till Spanien – ni tajmade återkomsten fint nu när ovädret är över. Skönt att allt hade klarat sig så bra 🙂

  • Svara Ditte 16 september, 2019 | 17:06

   Jag tackar å Williams vägnar. Och en fin kille är det. Gillar det här med att fira och att göra det i omgångar. Helens tårtor är i sin helhet gjorda från grunden och de är också väldigt goda. Så denna gång också. Systrarna komplettera varandra när det gäller det kreativa men detta kommer inte från mig. Inte mer än att jag uppmuntrat.
   Vi har ju inte varit här sedan i juni så det kändes lagom med en tur nu. Och huset hade klarat sig utan direkta men av allt oväder. Jag stannar bara en dryg vecka för jag har sedan resejobb på gång. Men Torrevieja finns ju kvar.

 • Svara Geddfish 16 september, 2019 | 16:30

  Så fin kille William är! Stor nu! Paket är alltid trevligt.

  Ja, min Lowe blev också 6 år denna månaden.
  Jag har två äldre barnbarn, William 21 och Elin 17 som fyllde i juni. Men ingen har haft riktiga kalas. Känns lite ovant, får jag säga. Hade jag bott närmare hade det tett sig annorlunda.

  Stor kram!

  • Svara Ditte 16 september, 2019 | 17:15

   William är så go! Och visst är det en stor kille som börjat förskoleklass. Tiden har gått så fort. Ja, Lowe och William – två skolkillar. Både Max och William brukar ha kalas då vi alla ses. Lite av en tradition. Kalasen brukar vara en lördag eller söndag så att vi alla kan komma Minns ju så väl när han föddes och hade förmånen att komma till Uppsala och hålla honom när han var fem timmar gammal. Minns det så väl. När Max föddes bodde vi i Peking så honom träffade jag i verkligheten när han var tre månader. Men jag hade ju sett honom via “skype”.
   Avstånden gör det ju lite knepigare och man vet ju inte hur tåg eller bussar går.
   Stor kram från skuggan och +31 klockan 17. Alltför varmt för min del…

 • Svara Emma, Sol som sol? 16 september, 2019 | 16:34

  Ja, jisses, mycket vatten! Såg en bild nere vid stranden här hos oss och det var bara lera i vattnet.

  Vilken häftig tårta, hon är duktig hon! Och klart man ska firas ordentligt när man fyller sex!

  • Svara Ditte 16 september, 2019 | 17:19

   Mycket vatten har det varit både söder och norr om stan och i inlandet i närheten. Men inne i stan är det helt ok. Stranden har inte fått tillbaka sin sand men den kommer.
   Vad gäller William firades han rejält med stort kalas för släkt och vänner. Och han bar så glad för sin tårta som moster gjort och för allt annat som hans mamma ordnat.Lycka var också allt lego och andra presenter. Så “liten” har blivit stor och börjat skolan. Åren går fort.

 • Svara Eva 16 september, 2019 | 17:41

  Ja men vilken sötnos han är, och visst är det skoj att fira de små 🙂 fina ballonger 🙂 låter toppen att åka i väg nu till varmare breddgrader 🙂 njut på …kram

  • Svara Ditte 16 september, 2019 | 18:28

   William är så “go”. En liten prins har blivit en stor. Och det blev ett så lyckat kalas på alla sätt och vi var många släktingar och vänner som ville fira honom. Och då passar det ju bra med kalas på en helg.
   Jag blir inte borta så länge för jag har i slutet av månaden resejobb som väntar.
   Kram!

 • Svara Anette 16 september, 2019 | 19:23

  Den där ketchuptårtan minns jag. Har ju följt dig under några år och hunnit se många fina bakverk som moster Helene åstadkommit. Jag blir lika imponerad varje gång, hon är suverän.

  • Svara Ditte 16 september, 2019 | 20:42

   Ketchuptårtan minns jag också, väldigt väl. William också. Men Helen är väldigt duktig på att få till tårtorna och allt görs från grunden. Men hon är fysioterapeut så kanske har hon det i händerna. Även årets tårta var väldigt god och William hade ju bestämt vad den skulle bestå av. Och så blev det.

 • Svara BP 16 september, 2019 | 19:35

  William är ju sååååå himla söt och charmig, hans ögon kan man som alltid drunkna i. Kul med lego i present, världens bästa “leksak”, lärorik och kreativ. Ja och så var det tårtan. Helen är så otroligt skicklig, jag skulle aldrig åstadkomma sådana konstverk. Å Livs ballongbläckfiskar(?) är suveräna dom också. Då du säger att tjejerna inte ärvt det från dig, så har kanske Bosse ett finger med i spelet;-)
  Välkommen till värmen i Torrevieja. Bra tajming, för är har det bara varit 12-13 grader och grått. Första dagen på bra mycket länge att frukosten intogs inomhus och inte på balkongen.

  PS. Såg översvämningarna på tvn. Torrevieja verkar ha klarat sig hyfsat bra som tur är. DS.

  • Svara Ditte 16 september, 2019 | 20:40

   Visst är William fin! Och många blickar får han. Och ögonen! Att det dessutom är en go kille som önskar sina gäster välkomna och tackar för att vi kommit och för alla fina presenter gör honom än finare. Lego är perfekt och utvecklar så mycket. Tårtan var helt enligt Williams önskemål även om han han förra året också önskade sig en liknande. Ketchuptårtan minns vi alla fortfarande. Kul att båda döttrarna gillar det kreativa men det kommer som sagt inte från mig och inte deras pappa. Däremot har vi alltid uppmuntrat detta. Vad gäller Bosse kom han i i deras liv i senare år.
   Vad gäller värmen här så är det i mitt tycke alltför varmt. Jag svettas och då gör det ont i mitt skadade och behandlade ansikte. Men jag får ut och gå antingen tidigt om mornarna, inte så troligt. Men kvällarna är bättre vädermässigt. Lite svalare. Just nu, klockan 20.30 är det +29. Skickar genast lite sol och värme till dig så att di både kan äta frukost på balkongen och sitta där och läsa.
   Torrevieja stad har klarat sig bra i ovädret. Men söder och norr om stan har det varit illa. Bra så. Och vårt lilla hus var helt intakt.

 • Svara Klara Ovida 16 september, 2019 | 19:54

  Grattis till er alla med denna fina killen! Fira i familjen är underbart <3
  Gott att allt är intakt i sommarhuset och ha det så gott nu!
  Stor kram!

  • Svara Ditte 16 september, 2019 | 20:31

   Stort tack! Och William är verkligen en fin kille! På alla sätt. Väldigt roligt att fira honom. Liten har blivit stor.
   Sommarhuset var helt i ordning och det är vi glada för- Många hus, bilar, vägar och annat har blivit rejält förstörda av ovädret.
   Tankar till dig. Stor kram!

 • Svara Znogge 16 september, 2019 | 21:07

  Vilket härligt firande av William och så fin han är! En riktig tjejtjusare misstänker jag 😉 I alla fall om några år… Moster Helen är verkligen fenomenal på att göra tårtor och vilken känsla att få önska precis den man vill! Jag som är ett stort fan av Heinz ketchup blev en smula avundsjuk där…

  Så skönt att ert hus hade klarat sig bra trots ovädret som varit.

  Kram och god kväll!

  • Svara Ditte 16 september, 2019 | 21:16

   Kalaset blev så lyckat på alla sätt. Och en liten prins har blivit stor. Minns så väl när jag höll honom fem timmar gammal. Och visst är han “söt”. Dessa ögon kan en drunkna i och visst är flickorna förtjusta i honom. Han är dessutom så rar, omtänksam och godhjärtad och det betyder mycket. Moster Helen är en fena på tårtor och allt görs från grunden. Ketchuptårtan minns vi och William fick dessutom en flaska ketchup med tårtan. Tror inte den användes. Inte där.
   Sitter nu ute i den ljumma kvällen. Det är +28 grader nu strax efter klockan 21. Behagligt. Men dagen idag var alltför varm med +32.
   Kram!

 • Svara Paula 16 september, 2019 | 22:21

  Tänk, oavsett hur gammal den lilla spjuvern William blir så är han ju lillpojken, eftersom han har en storebror! Men kanske kommer det flera barnbarn, vem vet!
  Och ni har landat i stugan, jag har följt ovädren och konstaterat att det som började norr om Torrevieja även spillde över där …inte kul, men det hade ju förstås kunnat vara värre…
  Ni har trettio grader och här har vi haft max temp på 9 grader idag, dessutom hård blåst. Hade gärna tagit på mig både långkalsonger, mössa och vantar, men det får allt vänta. Kylan ska släppa till slutet av veckan, så detta är nog mest ett skrämselskott. Ni får ha de så skönt nu efter och ta igen er och minnas tillbaka på trevliga resor. Kram

  • Svara Ditte 17 september, 2019 | 10:12

   Så är det ju! Lillebror förblir han. Ett rejält oväder var det i delar av Spanien och just själva stan, Torrevieja, har klarat sig ganska bra. Men söder och norr om stan har mycket blivit förstört. Vi bor ganska högt upp i stan så det var en fördel nu. Strax söder om stan evakuerades hästar och hundar på en gård för man visste att den skulle spolas bort. Och allt är borta men fint att djuren och de som bodde där kom iväg i tid.
   För min del blir det denna gång en kort visit men vi ville se till huset efter ovädret och trots värmen, i går +32, är det trevligt att vara här igen. För mig drygt en vecka för sedan väntar i i slutet av september resejobb till Krakow.Spännande, intressant och roligt. En väldigt trevlig stad är det.
   Kram!

 • Svara KajsaLisa 16 september, 2019 | 22:22

  Han ser ut att trivas med födelsedagen, ballonggubben gillar jag. Har också en i släkten som gillar Paw Patrol, tårtan som jag misstänker är hemmagjord blev jättekul.

  • Svara Ditte 17 september, 2019 | 09:05

   William trivdes. Både med kalas och själva födelsedagen. Tårtan var väldigt god och det är så roligt med tematårtorna som killarna önskar sig.Kul med ballonggubbarna/bläckfiskarna. Jag hade aldrig fått till dem. Sex år har gått fort. Minns så väl när jag höll William första gången, då fem timmar gammal.

 • Svara Susjos 16 september, 2019 | 22:44

  Grattis till 6-årskillen! Vilket härligt firande, och som sagt mosters tårtor går inte av för hackor, jösses så läckra de är, var tvungen att kika in länken på ketchuptårtan också, säger bara wow! Fina minnen att få hålla om honom bara fem timmar gammal! ♥
  Så mysigt att få komma ner till den spanska sommarstugan i värmen ( nåja lite för varmt på dagarna förstår jag) och se de vackra blommorna, och få sitta ute om kvällarna! Idag var det riktigt kyligt här i Sverige, burr!
  Kram!

  • Svara Ditte 17 september, 2019 | 10:06

   Det blev ett väldigt trevligt kalas och vi var många som ville fira William. En stor kille nu. Tårtorna som Helen under åren bakat på killarnas beställning är verkligen häftiga. Och så goda. Hon gör precis allt från grunden. Tiden har gått fort. Minns så väl den dag han kom till världen och hur Helen och jag skyndade oss till Uppsala.
   Fint med en tur hit till den spanska sommarstugan. Men det är väl varmt för mig. Kvällarna passar mig fint när det är svalare och fint att sitta ute länge. För min del blir det drygt en vecka här och sedan väntar roligt resejobb till Krakow.
   Kram!

 • Svara Biggeros 16 september, 2019 | 22:49

  Vilken tur du hade att huset står kvar och inga vattenskador. Tänker på de andra som har fått sina hus förstörda och bilar förflyttade i vattenansamlingarna. Otrolig kraft moder jord har och vad lite man kan göra just vid katastrofens stund. Vi hade massiva översvämningar i bl.a Jerez för två år sedan men vi klarade oss pga av att vi bor högt.
  Grattis till ditt fina 6 åriga barnbarn och vilken fin tårta din dotter har bakat=))
  Kram

  • Svara Ditte 17 september, 2019 | 09:02

   Hos oss och på gatan i stort hade ingen drabbats av ovädret. Men vi bor ganska högt upp i stan. Men mycket, särskilt söder om Torrevieja, har legat under vatten och förstörts. Djuren på en häst och hundgård hann de evakuera och allt är borta där vad gäller byggnader. Vi har sett många bilar under vatten och även en del hus. Fint att ni också klarade er när Jerez fick så mycket vatten. Men att bo högt upp, lägesmässigt, är ibland en fördel.
   Tack för grattishälsningen till William.
   Och visst är tårtan fin! God var den också.
   Kram!

 • Svara Susan 16 september, 2019 | 23:02

  Hola! Vilken fin kille! Och som vanligt är tårtan ett riktigt konstverk! Härligt att passionsblomman välkomnade dig till sommarstugan! Tog med ett skott hem från vår och den tycks ha rotat sig i balkonglådan i väntan på omplantering inomhus.

  Ikväll har vi hälsat på senaste tillskottet i familjen: Dottern L födde en son igår tio dagar före beräknad ankomst. Men det var nog tur då den ”lille” vägde 4300 gram och var 53 cm lång. 😎

  • Svara Ditte 17 september, 2019 | 08:57

   Visst är William fin! Och han strålade i kapp med tårtan. Ett lyckat kalas blev det.
   Kul att du tog hem ett skott. Ska nog också göra det. Har inte tänkt på det innan. Vi har nu ansat och tuktan den för den hade verkligen växt sedan juni då den ansades förra gången.
   Vad roligt med en ny familjemedlem. Grattis! Men tur att den lille kom redan nu med tanke på storleken.
   Kram och hälsa Mr J.

 • Svara Bosse Lidén 17 september, 2019 | 07:42

  Vilka duktiga och kreativa döttrar du har. Kan inte förstå att charmtrollet blivit så stor. Jag har på distans varit med nästan hela hans liv och gillar tematårtor. Dessutom gillade jag lego som grabb och det är något som utvecklar användaren på många sätt.
  Passionsblomman tröttnar jag aldrig på att få se här. Vilken tur för er och stackars dem som blivit utsatta därnere. Jag önskar dig fina veckor därnere. Med tanke på allt blåsande här på sista tiden låter som perfekt tajmat att det blev söder ut. Måste varit ett tag sedan du var nere sist.
  Kram från gubbe som faktiskt njöt av morgoncykelturen. Nästa vindstilla och sol. Men endast 10.5 grader.

  • Svara Ditte 17 september, 2019 | 08:53

   Döttrarna har en del av det kreativa som jag saknar. Och på lite olika sätt. Ja, att fylla sex år är stort. Tiden har gått fort. Vet ju att du varit med länge och följt den lille “prinsen” som nu blivit stor. Väldigt roligt att Helen får till tematårtor till barnens födelsedagar. Och de är väldigt goda också och helt gjorda från grunden.
   Passionsblomman välkomnade med en blomma och en stor knopp. Och visst är den fin. Igår blev den tuktad för den hade växt och spritt sig som ogräs från juni och till nu.(Det var i början juni jag reste hem.) NU blir det en dryg vecka jag är här för jag har sedan lite resejobb hemma.
   Trevligt ed en morgontur på cykel och dessutom i sol och vindstilla.
   Kram!

 • Svara JoY 17 september, 2019 | 07:54

  Vilken fin 6åring som ser så nöjd och glad ut, kul tårta, det har lagts några timmar på den.

  • Svara Ditte 17 september, 2019 | 08:47

   William var så nöjd med att fylla år och uppskattade verkligen sitt kalas.Tårtan inte minst och bläckfiskballongerna som han mamma fått till med mycket knep och knåp- Vad gäller tårtan vet jag att den tar lång tid att göra. Men god var den och som William önskat

 • Svara Mia 17 september, 2019 | 09:15

  Jag har hört att Spanien drabbats av oväder, tänkte på er då. Vad bra att ert hus hade klarat sig på alla sätt. Så skönt med litet fräsch blomster igen, kan jag tänka mig…

  • Svara Ditte 17 september, 2019 | 10:17

   Delar av Spanien har drabbats väldigt hårt av ovädret men just Torrevieja har klarat sig hyfsat. Illa är det norr och söder om stan där hela bilar är under vatten och hus har rasat eller skadats rejält- Så även både söder och norrut.
   Vår lilla “stuga” var opåverkad och det är vi tacksamma för. Vi bor på en höjd, en backe upp från centrum, och det är ju en fördel när det regnar mycket. Stränderna är påverkade och en hel del annat men kommunens arbetare försöker få till det.
   Roligt att passionsblomman och hibiskusen överlevt sommaren. Blommor piggar upp.

 • Svara Anki 17 september, 2019 | 13:41

  Trevligt med kalas! Grattis i efterskott till William! Han ser såå nöjd ut!
  Har funderat hur och om ni drabbades av ovädret, men läste svaret här ovan … skönt!
  Kram

  • Svara Ditte 17 september, 2019 | 14:48

   William var så nöjd med sitt kalas och var glad för alla presenter. Mycket lego i olika varianter fick han och det kan man ju göra så mycket med.
   Trakterna söder och norr om Torrevieja har drabbats hårt av oväder och med stor förstörelse som följd. Men själva stan här har jämförelsevis klarat sig hyfsat. Vårt hus och terrass var intakt och det är ju i dessa sammanhang bra att bo högt upp i stan.
   Kram!

 • Svara Marja 18 september, 2019 | 01:24

  Vilken söt födelsedagskille! Tänk vad tiden går fort… jag minns också när han föddes och det känns ju som bara för ett par år sedan. 🙂
  Ha det så fint i sommarstugan. Skicka hit lite värme, här börjar vi ha frostnätter.
  Kram!

  • Svara Ditte 18 september, 2019 | 09:07

   Visst går åren fort! Och jag minns också så väl när han föddes och jag skyndade mig från båtupptagning och till Uppsala. Sex år har passerat. Och en jättefin kille är det. Vad gäller värme så skickar jag genast lite. Här är det gott om den varan. Kram

  Kommentera