Trevligheter

Idag har vi firat

Idag har vi firat barnbarnet Williams fyraårsdag. Och det gjorde vi ordentligt, om än några dagar i förväg. Den 13/9-  2013 , en vacker septemberdag såg han dagens ljus. Vi höll den dagen på att ta upp segelbåten ute på båtvarvet strax utanför Stockholm  och jag vet att mina tankar inte direkt var på båten och att få upp den. Och när jag fick telefonsamtalet att lillprinsen var född lämnades  båtupptagningen därhän och det blev Uppsala nästa. Ett möte med alldeles nyfödda William väntade. Fyra år har redan passerat.

William bara några timmar gammal. Stor lycka för oss alla.

Idag har vi firat en fyraåring med konfettikanonStorebror Max skjuter av en av tre konfettikanoner och med hjälp av pappa Johan. Konfetti blev det och small gjorde det. Festligt värre.

Idag har vi firat Williams fyraårsdagPaket att öppna för födelsedagsbarnet. Mycket lego blev det och annat man kan bygga med. Väldigt uppskattat.  

Vi är många som är med och firar och stämningen är god.

Lite libanesiskt tilltugg smakade väldigt bra innan tårtans ankomst till bordet.

Pitabröd men hummus, kisir och yoghurtsås med vitlök och citron smakade väldigt gott till.

(Hummus är kikärtsröra med vitlök, sesampasta och citron. Kisir är en  bulgursallad med bl.a lök, bladpersilja, paprika, citron, gurka, tomatpuré och smaksatt med mynta, spiskummin och granatäppelsirap.)

Dagens tårta.

Både William och hans sorebror Max får  önska sig tematårtor till sina födelsedagar som deras moster Helen bakar. Och temat kan verkligen variera. I år hade William önskat sig en ”ketchuptårta” och visst skulle helen baka en sådan. Tårtan blev i form av en ketchupflaska med ett marsipanlager överst. Fyllningen bestod av olika lager med ”cookies & cream”, en blandning av oreo chokladkakor, creamcheese och grädde och  över detta ett lager  färska, lätt mosade jordgubbar.  Väldans gott!

William blev helt tagen när han såg sin fina ”ketchuptårta” och alldeles väldigt förtjust.

Vi har idag firat William som fyller fyra år med en fantastisk ketchuptårta. William blåser högtidligt ut sitt fyraårsljus innan han får ta första biten av tårtan.

Önsketårtor.

Willaims moster Helen är inte konditor, utan fysioterapeut (tidigare hette det sjukgymnast) men väldigt duktig på att baka och det med all fantasi närvarande. Mycket klurande är det för att få till alla detaljer. Pysslighet på hög nivå och det kommer då inte från mig.

Idag har vi firat med denna härliga ketchuptårtaWilliams fyraårstårta blev en speciell ”Ketchuptårta” och som det där lilla extra medföljde en flaska riktig ketchup för senare bruk. (Ålltså inte till tårtan)

Treårsdagens tårta var en ”Miniontårta”. Minionerna är små tecknade figurer, små encelliga varelser som är ute på olika äventyr.

Tvåårstårtans tema var Dinosaurietåget. Här är det tyrannosaurien Dino som adopteras av en dinosauriefamilj och med sina nya syskon får lära sig om olika dinosauriearter genom en tidsresa.

Ifag har vi firat en fyraåringWilliam, idag har vi firat dig. Några dagar för tidigt, men det blev ett rejält firande. 

 

26 svar på ”Idag har vi firat”

 1. Grattis i förskott till underbar härlig kille, så himla söt ,-)))
  Ja lego gillar våra barnbarn också!
  Vilka underbara tårtor, förstår att han är lycklig, konstnärlig moster ,-) det uppskattas förstår jag.
  Jag tänker tillbaka på vår första dotter ”barn” som föddes i natt ,-)
  Tiden går fort.
  Ha det jättefint
  KRAM Primrose ,-)

  1. Stort tack! Ska framföra ditt grattis i morgon!
   Lego är ju toppen och utvecklar ju barns kreativitet, möjligheterna att bygga är ju oändliga. Kul att höra att era barnbarn också tycker om lego.
   Tårtorna är verkligen som konstverk och det ligger mycket jobb bakom att få till det. Båda döttrarna har en kreativ ådra, men det kommer liksom inte från mig. Båda gillar att baka och laga mat och ”pyssla”, men Helen är nog bak/tårtkonstnären.
   Vad roligt att er första dotter också är ett septemberbarn. Skickar en grattishälsning till henne.
   Och visst går tiden fort. Vill till att hänga med.
   Kram!

 2. Stort, stort GRATTIS till födelsedagsbarnet!!!
  Helen är helt otroligt duktig på att göra tårtor. En ketchuptårta har jag då aldrig hört talas om, än mindre sett en. Helen är faktiskt en bakkonstnär. Å om inte det ordet finns, så borde de finnas för att beskriva Helens talang. Helt fantastiskt!

  1. Tack! Jag ska framföra detta. Visst är det originellt med en ketchuptårta, men nu var det en sådan William önskat sig. Och då ordnar moster Helen det. Tårtan var verkligen god och det ligger ett otroligt jobb bakom att få till allt. Mycket pyssel och hantverk här.
   Ordet bakkonstnär låter väldigt bra och jag tycker det kan börja användas. Bra tänkt där.
   Kan lugnt meddela att pysseltalangen och de bakkonstnärliga talangerna inte kommer från mig.

 3. Gokväll och tack för samtal i kväll!!!
  Helen är ju otrolig! Vilken konstnär hon är!
  William är ju bara för söt!! Vilken liten charmknutte 😀
  Kram P ♥♥

  1. Golväll! Tack själv! Jättetrevligt att pratas vid.
   Liv hade ordnat så goda tilltugg och oanpå det denna läckra ketchuptårta.Du had ehelt klart tyckt om den!
   Ett trevligt firande blev det och Wille är nu en stor kille på fyra år. Tänk första gåneg han kom till Torre, så liten han var.
   Men åren går.
   Kram!

 4. Grattis till William! Och waow, vilka fina tårtor! (För övrigt gillar jag ”fysioterapeut” bättre än sjukgymnast, som är ett lite konstigt ord. Men det tar väl lite tid innan det etablerat sig helt.)

  1. Fyra år har gått och i rask takt. Ja, Helen är som BP skrev en ”bakkonstnär”, ett bra ord. Och det ska ju mycket till med både lokistik och annnat för att få till det hela utseendemässigt också. Sedan ska tårtorna också smaka bra. Och det gör de verkligen.

   Fysiteapeut har ju länge varit ett mer internationellt ord och passar ju bättre in på yrket. Sjukgymnast är ju liye märkligt- en sjuk gymnast eller lanske menas att gymnastisera sjuka. Hmmm.

 5. Grattis i förskott till William! Tänk vad tiden går fort. Helt underbar tårta… hon är så duktig, moster Helen.
  Ha en fin söndag!
  Kram!

  1. Jag tackar å Williams vägnar! Och visst går tiden fort. Altför fort ibland.
   Ketchuptårtan var önskad och Helen fick till den så bra både utseendemässigt och även smaken var toppen.
   Önskar dig ockås en fin söndag.
   Kram!

 6. Så fin tårta till söta William då. Vilken fantasi hon har moster Helen och så duktig på att få till en tårta också. ( Det räcker ju inte bara med fantasi den ska ju skapas också) härligt med ”byggpresenter” när man fyller fyra.
  Trevlig söndag och stor kram.

  1. William hade önskat sig en ketchuptårta och han böev både glad och överraksad när han såg den. DEt är ju inte direkt vanligt med ketchuptårtor. Helen hade verkligen fått till den bra och allt är gjort från grunden. Ett rejält jobb med att tänka ut hur allt ska göras.
   Och visst är det fint med byggpresenter! Skaparlusten får flöda.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram!

 7. Ett bamse grattis såå klart, men gud vilka fina tårtor 🙂 visst är det kul att se dem små liven bli äldre 🙂 låter som en toppen dag kram

  1. Det blev en jättetrevlit kalas för William. Och så glad och överraskad han blev när den fina tårtan kom in. Verkligen!
   Tiden går så fort och ibland är det svårt att hänga med.
   Kram!

 8. Haha, vad rolig han är som önskar sig en ketchuptårta, kanske den första som någonsin gjorts!
  Hon är en så himla skicklig tårtmakerska och födelsedagsbarnet själv är en riktig liten goding.

  1. Visst var det ett originellt önskemål och jag tror nog att detta är den enda ketchuptårtan som gjorts. Och den var väldigt god! Försvinnande god!
   Båda systrarna har en del ”pyssligheter” i sig, men tyvärr har jag inte bidragit just till det.
   Vad gäller tårtan så är det mycket jobb med både logistik och annat innan den blir klar och allt görs från grunden.
   Och visst är William en ”going”! En stor sådan numer. Hela fyra år.

 9. Stort grattis i förskott till lillprinsen 🙂 Så fin han är! Och Helen är ju helt makalös med sina tårtor….hon får ta upp beställning på såna 🙂
  Stor kram och trevlig söndag

  1. Jag ska hälsa ”lillprinsen” och gratulera från dig. Han är verkligen fin. Så mysig och nu en stor kille på fyra år.
   Kalaset blev väldigt lyckat med livs goda libanesiska tilltugg och sedan den läckra ketchuptårtan. William blev verkligen förvånad och så glad. Tårtan var dessutom jättegod.
   Stor kram!
   Trevlig söndag!

 10. Ilka tårtor genom åren, men tror ketchuptårtan tar priset?.
  Gratta Wille från mig. Han var ju inte fyllda 1 år när jag träffade honom första gången.
  Kram/A-K

  1. Visst har dte blivit några olika tårtor, men jag ttor också att ketchuptårtan var den mest ovanliga. Verkligen ett annorlunda önskemål, Och den blev så fin och god dessutom.
   Tittade nu på fotot när du håller i Wille och ni är så fina. Tänk vad åren gått. Minns såväl när du och Ingrid då följde oss till flygbussen.
   Och visst ska jag gratta Wille från dig.
   Kram!

 11. Grattis till er fyraåring! Tänk så fort tiden går. Jag som är en ketchupfantast av stora mått och som brukar föräras flaskor av mina elever hade verkligen uppskattat detta mästerverk! Helt fantastiskt så duktig Helen är!

  Kram

  1. Jag tackar å Williams vägnar. Visst går tiden fort. Du kommer att märka det än mer som mormor.
   William hade önskat sig en ketchuptårta och hans min när den bars fram var obetalbar. Jag tror att dett månne vara den första Ketchuptårta som producerats, men nu har du en idé om hur den kan se ut som du kan visa de dina och eleverna. Men jag kan berätta att det tar tid, lång tid att få till allt. Och sedan själva innehållet…
   Helen är verkligen duktig och hon är ju inte direkt konditor. (Även om hon knådar ibland.Hon är ju fysioterapeut)

 12. Vilken fin fyraårsdag för den lilla stora mannen! Moster Helena ger jag konstnärsstatus i tårtbakning och utsmyckning!!.
  Nyföddbilden är underbar!
  Som vi alltid märker i stort och smått går tiden fort 🙂
  Stor kram

  1. Visst blev det! Och tänk så fort åren och tiden gått och går. Får ligga i för att hinna med.
   Ska framföra din utmärkelse till Helen. Vet att den kommer att uppskattas. Och visst har hon ett konstnärshjärta och en förmåga att få tilll det. Dock har detta inte kommit från mig. Är så glad för döttrarna och barnbarnen som berett och bereder mig så stor glädje.
   Stor kram!

 13. Grattis till födelsedagsbarnet – vet ju inte vilken dag han fyller men jag gratulerar ändå 🙂
  Vilket härligt kalas! Otroliga tårtor – wow! Lego är populärt – det var det enda Ludvig önskade sig när han fyllde 🙂

  1. Tack! Jag ska hälsa. PÅ onsdag är ”Dagen”, men det är enkalare att samla alla en helg så det fick bli lite firande i förväg också.
   Denna gång var dte ketchuptårtan som gällde men han har ju önskat annat andra födelsedagar och ”moster Helen” har bakat.
   Lego är ju toppen och kan ju varieras i det oändliga- Kul att Ludvig också önskade sig detta.
   Kram och trevlig måndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *