Spanien Torrevieja

Tillbaka i Torrevieja – Och till sommarstugetillvaron

Tillbaka igen. Nu i dagarna är det tre  och en halv månad sedan jag lämnade Torrevieja för att ta del av  den svenska/nordiska sommaren. Den sommar som jag tycker så mycket om. Men nu när sensommaren hemma mer och mer övergått till höst, byter jag vistelseort och förlänger sommaren som här pågår ett bra tag till. Och med lite svalare väder i antågande känns det än bättre för mig. (Är ju helst inte i solen) Här i Torrevieja väntade även sommarstugan på oss.

En av stränderna inne i stan, Playa de Los Locos, hade delvis försvunnit ut i havet i samband med fredagsnattens rejäla oväder.

 

Att vara tillbaka känns bra

Hav och vatten lockar mig och har nog alltid gjort det. Som en magnet dras jag dit. Och både här i Torrevieja, liksom hemma, blir det dagliga promenader och oftast med havet/vattnet i närheten. Riktigt vad som fascinerar mig vet jag inte. Å andra sidan känns det inte viktigt att veta det heller.

Strandlivet är däremot inget alls för mig annat än att gå med fötterna i vattnet eller sitta en stund i skuggan på en uteservering. Och vill man ägna sig åt strandliv finns flera olika stränder  både inne i stan och strax utanför. Några mer välfyllda än andra. Men man kan alltid hitta sig en egen vrå. Jag tror att folk ofta kommer tillbaka till den strand där de “brukar att vara” och helst också intar den plats på stranden som de också brukar ha.

För att se att stan var sig lik tog vi oss en titt.

Tillbaka igen i Torrevieja. Här Playa de los Locos, en av stränderna i stan.Lite annorlunda. En del av stranden Playa de los Locos hade blivit “smalare” efter regnet. Havet går upp en bra bit högre än det brukar.

En egen vrå finns alltid.

Vid Playa del Cura hade det byggts en ramp och stolar för rörelsehindrade. Finns ytterligare några sådana längs stadens stränder. Gott initiativ.

 

De kreativa parkeringarna fortgår. Inga överraskningar här. Och både övergångsställe och gatuhörn fungerar bra.  Bilarna blockerar ju inte heller för andra.

 

Calabrio, ett tapasställe vi ofta återkommer till, låg också kvar. Och med samma ägare. Trevligt att vara här igen. Ja, det mesta var sig ganska likt på stan.

Våra tapas bestod av en kikärts och kycklinggryta som smakade bra. Och här ingår alltid en tapa när dryck beställs. (Priset är ca 1,50 euro)

Igår missade

jag kalaset och födelsedagsfirandet av barnbarnet William som fyllt fem år i veckan. (Men jag firade honom i tisdags…)Via bilder  fick jag ändå vara med på ett hörn. Och precis som vanligt hade Williams moster, Helen, bakat en tårta enligt hans önskemål och det blev en “Paw Patrol” tårta. (Paw Patrol är en tecknad tv-serie för barn där sex hundvalpar är ledda av en tekniskt intresserad pojke. De jobbar tillsammans med att skydda sitt lilla samhälle. Här är inget jobb för stort och ingen valp för liten för att vara med. Gemenskap, problemlösning och sociala färdigheter finns genomgående med.)

William firas. Moster Helen finns behjälplig och mamma Liv fotograferar. (Foto Gunilla Ingius. )

William beundrar sin fina tårta. (Foto Helen Fernholm)

Visst är tårtan fin! Och helt gjord från grunden.

 

28 svar på ”Tillbaka i Torrevieja – Och till sommarstugetillvaron”

 1. Så härligt att bara kubb länmna sådär ? Ja det biter neråt nu på kvicksilvet, jag hade 6 grader natten till söndag. Njut på nu och trevligt att du vart uppdaterad från 5 åringens kalas ?

  1. Jag trivs bra med att kunna “äga min tid” och efter att ha haft en fin sommar hemma så blev det bra med en vända hit igen. Lite trist att missa Williams födelsedagskalas men jag fick ändå vara med på ett hörn. Fint så!
   Önskar dig en bra vecka.

 2. Oj, så det såg ut på Los Locos! Har sett Cura på samma vis för många år sedan.
  Vilken tårta och vilket pyssel för att få till den. Beundransvärt ! Där skulle nog mitt tålamod tryta.
  Ha det fortsatt gott och njut för mig också.
  Många kramar/A-K

  1. Los Locos hade krymt men det ordnar nog snart till sig. På Cura hade de fyllt på sant så där märktes det inte.Visst blev tårtan fin! Och allt gjort från grunden. Myckket tid tar det och sen tålamodet och förmågan att få till figurerna. Dessutom var tårtan också försvinnande god.
   Många kramar från oss.

 3. Men vilken alldeles fantastiskt fin och personligt tårta! Minst sagt imponerande och rena mästerverket 😀

  Kan tänka mig att det känns skönt att kunna förlänga sommaren på det viset och njuta av värmen. Min svägerska flög ner i dag så jag hoppas hon får en härlig vecka!

  Kram och ha en fortsatt fin måndag!

  1. KÄndes trist att inte vara med på Williams femårskalas, men vi firade i veckan innan jag åkte. Har ju varit med de andra åren. Och visst blev även årets tårta jättefin. Och allt gjort helt från grunden av Helen.Väldigt roligta att båda pojkarna önskar sig tematårtor och vad som ska vara i fyllningen och sedan skapar och modellerar Helen. Lång tid tar det att få till allt. Mycket pill och tålamod. (Hon har inte ärvt detta efter mig…)
   Och här blir sommaren förlängd. DEt är fortfarande runt +30 dagtid och kvällarna blir lite svalare. Men jag håller mig i den svalare skuggan.
   Önskar dig också en bra måndag. Det som är kvar av den.
   Kram!

 4. Det går inte att att ta miste på att William är nöjd över sin tårta och det med all rätt, för den är jättefin! Duktig moster har han verkligen!
  Så skönt det måste vara att vara tillbaka på stugan igen, nu när den värsta värmen är över för i år.
  Här märker vi av hösten alltmera fastän det har utlovats lite mera värme igen några dagar.
  Ha det gott!

  1. Moster Helen är verkligen en tårtmästare. Och det är så roligt att pojkarna får önska sig en “tematårta” till sina födelsedagar. Ja, du känner ju igen detta från ditt barnbarn. Och Helen gör allt från grunden, inga halvfabrikat här. Överlag har hon ett stort intresse för att baka.
   Visst är det fint att vara här igen och den värsta värmen är borta.Men det är ändå runt +30 dagtid och lite svalare på kvällarna- Men vi är i skuggan och vid havet fläktar det skönt.
   Hösten hemma är också fin. Minns Skördefestdagarna när jag varit på Åland. Verkligen trevligt. Men lite höst hemma hinner jag med när jag återkommer till Stockholm.
   Ha det gott du också.

 5. Det är inte dumt att ha flera favoritplatser och möjlighet att byta miljö emellanåt. Man liksom “laddar om”. Det får gärna vara vid havet. En känsla av frihet kan jag tycka.
  5-årskalas kräver sin tårta! William har verkligen fått en utav “rätta kalibern”. 🙂
  Ha det fint!
  Kram!

  1. Så känns det! Men Stockholm och skärgården där ligger mig väldigt varmt om hjärtat och jag har ju vait hemma i Sverige hela sommaren och trivts väldigt bra med det. Och nu är det fint att var här för en tid. Och visst inger havet en känsla av frihet.
   Tyvärr missade jag Williams kalas men jag firade honom i förväg och visst fick han sin tårta. Så fin! Och av källor vet jag att den också var försvinnande god.
   Ha det fint du också.
   kram!

 6. Den tårtan var den maffigaste jag sett, och vilka tindrande barnaögon, helt klart en imponerad kille! Nästan synd att hugga in i tårtan och förstöra konstverket.
  Visst är människan ett vanedjur, o om man hittar sin lilla vrå där man trivs så söker man sig gärna dit igen. Däremot har jag noll förståelse för dem som vill vistas mitt i myllret på stranden med ständig risk att antingen få en skopa sand från sandaler över sig eller att bli påtrampad. Som sillar i en ask, men man vänjer sig väl. Ha en skön afton

  1. William var så lycklig över sin tårta och den var just så som han önskat. (Förra året var det en ketchuptårta han önskat. Men inte med ketchup…) Och Williams moster hade gjort allt från grunden. Handlaget är inte ärvt från mig.
   Att vistats mitt i ett strandmyller förstår jag inte alls. Nu mer är jag ju aldrig på stranden, annat än för ev. bad. Men jag vill ha gott om plats och inte trängas. Tror att spanjorerna har stranden som träffpunkt och de kommer ner i stora sällskap. Jag skulle inte vilja vänja mig vid detta. Men det finns många stränder runt om så man kan välja. Tur är det.
   Kram!

 7. Visst tar dom här regnen hårt på stränderna. Men det brukar fixa till sig när dom har lagat dom igen. Var dom nu får all sand ifrån?
  Vilket härligt kalas han hade, William, och vilken otrolig tårtkonstnär hon är Helen! Fantastiska verk 🙂

  Ha en fin kväll!

  1. De är duktiga här på att snabbt få stränderna tillbaka till den mer vanliga formen. Bra så! Undrar om de har ett sandupplag i stan. Williams kalas missade jag i år och den fina tårtan också. Men fin var den och god var den. Helen har verkligen det rätta handlaget. Och stort tålamod. Allt görs från grunden. Och hon har inte ärvt denna talang och kreativitet från mig. Önskar er också en fin kväll. Myser på terrassen med god mat och dryck.

 8. Din typ av strandliv tilltalar mig, parkeringsanarki verkar vara en del av medelhavskulturen. Jag har också en liten släkting som älskar Paw Patrol , tårtan var jättehäftig. Första bilden var annorlunda. Jag har aldrig sett något liknande.

  1. Stranden i sig är inget längre för mig. Men det finns ju annat. Parkeringsanarki gillas och den triggar kreativiteten. Visst var tårtan fin! Och även försvinnande god enligt uppgift. Paw Patrol kan jag inte mycket om men William vet desto mer. Kul att du också har en “junior” som gillar dem. Det regnade väldans mycket här natten mellan fredag och lördag och då rann en hel del av sanden ut i havet. Så på flera stränder och de hade här inte hunnit fylla på med sand. Men den kommer efter hand.

 9. Vilken fantastisk tårta till ditt gulliga barnbarn! Och fina bilder från Torrevieja också. Märkligt att vattnet går längre upp på stranden, jag hade gissat på att det skulle vara tvärtom. Å andra sidan var det väl nästan varmare och torrare här uppe i Norden i somras än i södra Europa. Fortfarande helt ok väder här uppe, men det börjar bli kyligare, inte så varmt som jag ser att det är på dina bilder. Ha det fortsatt fint!

  1. Tårtan blev väldigt uppskattad och precis som William önskat sig. God lär den också ha varit.
   I början av sommaren vet jag att Stockholm hade varmare än Torrevieja och det är ovanligt. Att stranden är borta beror nu på allt regn som var i fredags natt och då har de inte ännu hunnit med att få ordning på stränderna. Sedan är det också högt vatten. Men i veckan så blir det mer vanligt igen.
   även sensommaren har varit fin hemma och jag hade kunnat var kvar ett tag till i Stockholm men då hade vistelsen här blivit så kort. Tycker att det är bra med fyra veckor här. Hösten hinner jag med hemma i oktober.
   Önskar dig också fina höstdagar/sensommardagar.

 10. Hej Ditte!
  Tack för snabba titten i går! Hoppas du inte fått nån förkylning, OK du kände nåt innan vår träff :-D…Icke skyldig i så fall…hu och hu.
  Milde tid vilken tårta! Mästerrverk!Tänk om mina bb skulle önska en tårta av mig hahaha…Jaja det går att köpa.
  Kram P ♥♥

  1. God sen kväll!
   Jodå, jag är jätteförkyld men det var ju på gång när vi sågs. Du är icke skyldig…
   Visst blev Williams tårta fin! Och försvinnande god lär den också ha varit. Allt gjort från grunden. Och handlaget här med att få till allt har då inte ärvts från mig. Visst går tårtor att köpa men smakmässigt slår de nog inte Helens. Och William hade också bestämt innehållet i fyllningen av den spm också ordnades.
   Vi hörs när jag är piggare.
   Kram!

 11. Visst är det alltid roligt och inte mins intressant att kolla vad som har förändrats, tillkommit och är kvar när man återvänder till en stad, som man har varit i många gånger. Å alltid hittar man ju några förändringar. Nya hus har byggts, restauranger har bytt ägare med mera. Roligast är dock när man kan konstatera att ens “stamställen” är kvar, för även om urvalet i Torrevieja liksom i Benidorm är enormt, så återvänder man ju ändå gärna till “de säkra korten”.

  Williams tårta är helt enkelt magnifik! Helen är en tårtkonstnär. Allt från grunden – otroligt!!! Nu har hon inte lärt sig tårtkonsten från dig som du säger, så vem har hon ärvt den av?:-)

  1. Vi brukar ta ett varv och se vad som hänt. Men stan är ganska stor så det får bli ett i andra delen av stan också.Men kul att stamställena finns kvar. Visst blev Williams tårta fin! Och enligt säkra källor smakade den också väldans bra. Varifrån anlagen till detta med tårtor och bakverk kommer vet vi inte, men hon är också väldans bra på allt vad matlagning heter. Kanske har jag och hennes pappa på något sätt inspirerat. Hur som har döttrarna utvecklat sina talanger och sina personigheter på ett sätt som jag verkligen gläds över.

 12. Ett stort GRATTIS till 5-åringen!
  Din dotter är helt otrolig som tårtmakare. Säkert på fler saker också!
  Ligger Cartagena långt ifrån dig i Spanien????
  Kram

  1. Tackar! Och visst blev tårtan fin! William var överlycklig.
   Vad gäller Cartagena så ligger det ca sju mil söderut längs kusten. En jättefin gammalstad. (Skrev om den och trakten i ett blogginlägg i våras)
   Kram!.

 13. Vilka fina tårtor hon gör 🙂 Förstår att det kändes lite sorgligt att inte vara med , men du fick ju fira honom lite innan du åkte hit!
  Stor kram!

  1. Visst är tåran fin! Hon får då verkligen till dem. Någon smakbit blev drt inte för mig denna gång men tårtan lär ha varit försvinnande god.
   Trist att inte vara på plats i år men så blir det ibland. Och jag var med och firade i förskott.
   Stor kram!

  1. Helen är verkligen duktig på att göra tårtor och de är även väldigt goda. Kalaset blev lyckat och jag vet att Liv hade ordnat så fint. William var så nöjd och glad med allt.
   Här har vi det väl varmt i mitt tycke, men det ska väl bli svalare hoppas jag.
   Ha det fint du också.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *