Skyltar Stockholm

Årets första skyltning – Skyltsöndag #347

Söndag! Och det är också ett nytt år. Välkommen 2022!   Här på bloggen innebär söndagar också att det är dags för “Skyltsöndag.” Ett tema som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag gäller och tolkningen är väldigt fri.Veckans skyltning, årets första, har delvis en röd tråd. I varje fall finns en del rödaktiga inslag i bilderna i övrigt är det  en del gott och blandat.

Stockholm. Södermalm. Ett tännkvärt budskap på ett fint kort. "The world needs more women like you"Perfekt i årets första skyltning och som inledningÅrets första skyltning inleder jag med ett kort jag fått. Tycker att budskapet passar alla oss kvinnor.

Årets första skyltning

Vi tar oss ett par dagar tillbaka.Till nyårsafton 2021 och är på Södermalm. I mina hemmakvarter. Jag passerar, som jag ofta gör, Götgatan.Och  här ligger bl.a. Gunnarsons konditori.  Ett välbesökt sådant. Både för att slå sig ner eller att man tittar in för att köpa med sig något hem. För egen del blir det mest valnötsbröd jag köper här. Vad gäller bakverken och  skyltningen tittar jag helst men utan att köpa. Blev dock lite frestad denna nyårsafton att köpa med en nyårsbakelse. Men frestelsen avstod jag.

Bra innehållsförteckning vad gäller Gunnarssons nyårsbakelse.

Skulle någon nu önska en nyårstårta så fanns den i liknande utförande och smak.

Jag passerade Systembolaget vid Ringens köpcentrum. Här var det många i kö. Dubbla led och vakter på plats som påminde om avstånd i kön.  Tänk att så många missat att nyårsafton alltid i Sverige infaller den 31 december och just då vill stå i kö för att handla. Jag passerade med ett leende på läpparna.

Kön utanför Systembolaget klockan 14 var lång. Suckade  bara.

Kändes  absolut betydligt lugnare hemma. Jag hade läst om att fyrverkerierna vid 12 -slaget hemma på kajerna skulle ske under ordnade former. Men visst kanske inte exakt hur.

Stockholm . Södermalm. Hammarbykanalen. Ett av kustbevakningens fartyg passerar. PLatsar helt klart i årets första skyltningNyårsaftons eftermiddag. Ett av kustbevakningens fartyg  passerar nedanför oss Hammarbykanalen. Kanske skulle de ingå i de “ordnade formerna.” I alla fall platsade bilden här i årets första skyltning.

Här skymtar skylten “Arrowhead”bakom rökridån efter 12-slaget och de pågående fyrverkerierna. Detta är ett företag som jobbar med att få fram och utveckla olika dataspel.

Stockholm. Södermalm.Fyrverkerier. Årets första bild som också platsar i årets första skyltning denna Skyltsöndag. Bild tagen strax efter midnatt och det blivit både en ny dag och ett nytt år. Och det är 2022 års första bild. En given plats också i årets första skyltning.

 

Också en skylt

Hittade  en gammal bok som jag fick med mig när vi flyttade hem från Peking; “Dittes lilla röda”.  Den får idag tjänstgöra som skylt.I boken ska jag f.o.m. idag skriva ner med två meningar om den dag som passerat. Och eftersom jag tänker fortsätta med att dagligen göra något jag blir extra glad av/över och även att dagligen glädja någon annan  så kan det blir intressant att när året är slut att få en sammanfattning.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

Till sist men inte minst

ett stort, varmt och innerligt  grattis till mina älskade döttrar som fyller år idag. Ni var älskade när ni kom och vi har under alla år gett mig så mycket glädje och kärlek. Tack för att ni finns och berikar mitt liv.

Förra året firade vi er dag i Hagaparken med nära och kära och i år slår vi till och firar i veckan som kommer. Önskar er en riktigt fin födelsedag.

30 svar på ”Årets första skyltning – Skyltsöndag #347”

 1. Födelsedagsgrattis till döttrarna.
  Kul med Dittes lilla röda.
  Skriver dagbok varje dag vilket gjorts i mer än 50 år säkert.
  Alla finns kvar!
  Nyårsbakelsen ser lockande/mättande ut men kanske väl mycket choklad för min smak.

  1. Tack! Vi har firat lite idag med en av dem och mer firande med båda blir det på tisdag.
   Min “Lilla Röda” fick jag i Peking men hade glömt bort den. Nu är den i bruk och det ska bli två meningar/dag.Dels en om vad jag gjort som varit extra roligt och dels en där jag har försökt att glädja en annan person utanför familjen.
   Oj! Helt fantastiskt att du skrivit dagbok i 50 år. Vad roligt! Och helt fantastiskt att titta tillbaka på.
   Jag har skrivit dagböcker från alla “långresor” sedan 70-talet och fram till 2019 och har nog ett 15 böcker böcker. Ska nog ögna igenom dem.
   Vad gäller bakverk så hoppar jag gärna över om det inte är speciella tillfällen eller att dotter Helen bakat. Dessa nyårsbakelser skulle jag inte velat smaka.
   Önskar dig en trevlig kväll-

 2. Dittes lilla röda, den boken ser häftig ut 😀 den får du fylla med skojsamheter!

  Det nya årets skyltar, ja de är kul att skylta med. 2022, ett år med många härliga sifferkombinationer!

  Jag skulle aldrig köa en Nyårsafton, vare sig det gäller det ena eller det andra. Men jag köade faktiskt för första gången utomhus på torsdagen till Systembolaget, då jag inte hade haft möjlighet att ta mig fram de tidigare dagarna och ville ha lite bubbel och vitt vin. Rött vin har jag alltid hemma. Men det var en kort kö.

  Trevlig skyltsöndag! Grattis till döttrarnas födelsedag <3
  Stor kram, fina Ditte!

  1. Tack! “Dittes lilla röda” som jag fick i present när vi bodde i Peking ska fyllas med två meningar per dag. En med det som jag gjort och som jag tyckt varit extra trevligt/roligt. Och en med en situation där jag på något sätt glatt någon utanför familjen.
   Ett nytt år är det och som väntar på att vi ska fylla det. Lika bra att passa på med det.
   Kön hos dig vid systemet var ju betydligt kortare för här stod människor i över 30 minuter noterade jag. Och klart att du skulle ha både vitt vin och bubbel hemma.
   Tack, jag ska hälsa döttrarna och gratulera.
   Önskar dig en fin kväll.
   Stor kram

 3. Gunnarssons är definitivt ett konditori med fantastiska bakverk! Många frestelser att falla för men passerar man ofta är det nog klokt att lägga band på sig. Systembolaget en nyårsafton? Suck säger jag bara. Som vanligt bjuder du på härliga bilder och så fint med en egen “lilla röda”! Sist men inte minst, stort grattis till era fina döttrar!

  Kram

  1. Jag passerar förbi Gunnarsons nästan varje dag så jag nöjer mig med att titta. Men valnötsbröd köper jag då och då. Och visst kan det ibland bli lite mer.
   Visst är det märkligt med kö till Systemet en nyårsafton. Vet att det var likadant dagen före julafton. Undrar om det månne var samma personer som köade.
   Min “lilla röda” är nu i bruk. Känns kul-
   Tack för grattishälsningen till döttrarna. Ska framföra den
   Kram och trevlig kväll.

 4. Ja tänk att nyårsafton och midsommarafton alltid kommer som en överraskning för så många……själv älskar jag framförhållning =) Snyggt skyltat! Och visst behöver världen kvinnor som oss!

  1. Tack! Lite gott och blandat i skyltväg men dock lokalt. Visst är det lustigt! Här är det ju datumen tämligen spikade.
   Och visst bidrar vi kvinnor till mycket av det mesta.

 5. Så fin skyltat Ditte! Gillade det fina röda kortet som du fått, och din lilla röda bok. Grattis till dina fina tjejer, hipp hipp hurra!
  Å just ja, vet du att under nyårsmiddagen kom vi på att prata om din pappa, min man är så imponerad av honom och delade med sig av detta till våra vänner, så kul!
  Ha en fortsatt fin dag, som tyvärr varit dimmig och lite väl slaskig!
  Kram!

  1. Tack! Lite hopplock fick det bli. Visst är det röda kortet fint! Och jag gillar budskapet som gäller alla oss kvinnor. Så kul att jag hittade boken Dittes “Llla röda” och vet att jag fick den i present när vi bodde i Peking. Nu ska den tas i bruk och jag ska skriva ner en sak som gör/gjort mig lite extra glad varje dag. Och även hur jag kan ha glatt någon annan utanför familjen.
   Tänk, ett år har gått och dags igen för tjejerna att fylla år. Förra året var vi ju i Ekotemplet Hagaparken och firade.
   Vad roligt att din man kom att tänka på pappa här under er middag och delade med sig till era vänner. Pappa kom att betyda mycket för många och på olika sätt.
   Dimmigt och slaskigt har det varit men en av höjdpunkterna idag var en spontan middag med dotter Helen och co. här på Söder.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram

 6. Grattis till döttrarna!
  Och den första skylten, kortet, det är fu väl värd. För precis då är det! Du verkar vara en otroligt positiv och glädjehittande person, som går på vägar som du väljer!
  Ha det fint! Kram

  1. Tack! Ska hälsa döttrarna.Är så glad för dem och de har gett oss och många andra så mycket glädje.
   Första skylten/kortet gillar jag. Ligger mycket i det. Vi kvinnor kan!
   Ofta är jag positiv men jag har också ett himla temperament. Och helt rätt. Jag följer inte direkt utstakade vägar.
   Ha det fint du också. Kram

 7. Stort, stort GRATTIS till Liv och Helén! Härligt att kunna skylta med två så fina döttrar:-)
  Å resten av skyltningen var som alltid riktigt, riktigt bra. Älskar den första röda skylten och så “Maos lilla röda” fast i Ditte-tappning. Nästan som en “riktig” dagbok. Tror du kommer ha mycket nöje när du summerar årets 2022 och kollar i dagboken vad du har gjort och när.

  Ja, ju äldre man blir ju mera logiskt är det ju att INTE skjuta upp saker. Ändå gör man det, vilket ju ofta har med “åldersskvanker” att göra, liksom våra ryggeländen till exempel.

  Gunnarssons bakverk är en fröjd för ögat, riktiga konstverk. Duktigt gjort av dig att stå emot frestelsen. Det tröstar mig att söderborna är lika korkade som alla som bor norr om stan. Ja, du minns väl en liknande bild jag tog utanför Systemet i Täby Centrum. Hur korkad får man bli.

  Din första skyltning 2022 får MVG:-) Tusen tack för att du skyltar och länkar:-)

  1. Tack! Ska hälsa döttrarna. (Och dig har de bra koll på från bloggen-) Döttrarna har gett oss så mycket glädje genom alla år. Minns så väl när vi hade förmånen att få bli deras föräldrar och den 14 mars 1981 mötte dem för första gången. Så pyttesmå, bara drygt två månader och vägde runt 2 kg.
   Dittes “Lilla röda” blir en bra anteckningsbok för att notera det där lilla extra jag vill ha varje dag. Hade nästan glömt att jag hade den och den är helt oanvänd- Men ska tas i bruk idag.
   Visst är det så att våra åldersskavanker ibland får oss att skjuta upp saker. Men jag ska försöka ändra på det. Ja, inte ryggen då, för den kan jag inte påverka så mycket.
   Tittar gärna i fönstren hos Gunnarssons men har inga problem med att avstå dessa bakverk.
   Minns dina bilder från Systemet i Täby och här såg det ut så på julafton och nu även nyårsafton. Tror många tappat bort ordet framförhållning.
   Jul och nyår infaller ju alltid vid samma datum hos oss.
   Tar tacksamt emot detta MVG på årets första skyltning. Och du ska veta att detta Skylttema gillar jag verkligen. Jag kommer att hänga på och med glädje.

 8. Grattis till dina fina tjejer! Hoppas ni får ett hejdundrande kalas, eller åtminstone en mysig samvaro! Dittes lilla röda var ju så fin! Vem har ens kommit på idèn?? Och du har haft den i gömmorna och nu kände du att den ska komma till användning? Fantastiskt!
  Pressen visade många långa köer till Systemet, jag känner som du, varför lämna inköpen till sista stund? Jag handlade redan innan jul och köpte då det som skulle räcka över bägge helgerna, en whisky, och den räcker kanske även till påsk?
  Det fartyget hade både pondus och attityd, precis som försvarsmakten ska ha!
  Fin skyltning, kram från pörtet

  1. Stort tack för hälsningen till döttrarna. Jag har träffat “hälften” idag på middag och på tisdag träffas vi tillsammans men barnbarnen för en heldag i Uppsala. Lycka1
   Blev så glad när jag hittade “Dittes lilla röda” . Fick den i present i Peking men hade glömt bort den. “Maos lilla röda” fanns ju en gång. Boken togs i bruk idag. Och det ska varje dag komma dit två meningar.
   Vi har också alltid hemma det vi vill ha och i god tid. Det finns, som hos dig, ett lager.
   Skrattade gott år Kustbevakningen som passerade. Och det skulle ju vara skjutande under ordnade former så jag tänkte att detta kanske var en av dem.
   Kram

 9. Systembolaget har beslutat 1 person på 10 kvm yta framöver. Den i Timrå där dottern jobbar blir det max 15 personer inne i butik. Du har en fin och varm skyltning. Dittes lilla röda såg trevlig ut. KBV gillas alltid, jag har förresten en vän som är stationerad på en… du kanske minns att jag fick ett SMS där det stod: Är du vaken så ut och fota mig nu från Helena?

  1. Bra att systemet tar sitt ansvar. Tycker det gör det med bravur. Men min fundering är om man måste komma just före stängningsdags en nyårsafton. Kanske mer framförhållning vore bra hos en del besökare.
   “Dittes lilla röda” fick jag i present när vi bodde i Peking men hade glömt bort den. Men den togs i bruk idag och ska följa mig under ett år. Två dagliga meningar. Kanske den hänger med i två år.
   Minns det sms du fick från KBV. Kul! Här är det alltid roligt att se dem. Jag följer gärna det mesta som händer här i kanalen. Så roligt.
   Önskar dig god fortsättning.

  1. Tror det kanske var trevligare med några glas ute än att köa till bolaget. Vi gör det aldrig. Man kan ju gå i stort sett när som…
   Mao kanske vänder sig i sitt mausoleum när han får veta det här. (Har passerat där en gång av misstag.)

 10. Stort GRATTIS till döttrarna!

  Snyggt skyltat igen 🙂 Duktigt av dig att avstå bakelsefrestelsen och himla fin bok den där “Dittes lilla röda” 🙂

  Ha en fin start på veckan!

  1. Tack, jag ska hälsa dem och gratta från dig.
   Hos Gunnarsons tittar jag gärna i skylten för jag tycker de gör det så bra. Men bakelser har jag inga svårigheter att avstå. Däremot köper jag gärna hem både deras valnötsbröd och annat matbröd. Oftast bakar ju Bosse vårt matbröd men bra med lite komplement.
   “Dittes lilla röda” tog jag i bruk igår. Så roligt att hitta den i gömmorna och ett roligt minne från Peking.
   Önskar dig också en bra start på veckan.

 11. Ett försenat Grattis till döttrarna!
  Dittes lilla röda, ser ut som en väldigt trevlig bok – fint minne.
  Snyggt skyltat som alltid och passande bilder!
  God fortsättning på det nya året!
  Kram

  1. Tack och Tack! Ska hälsa döttrarna! Min “lilla röda” har tagits i bruk och så roligt att jag hittade den. Ett fint minne och present från den tiden vi bodde i Peking.
   Önskar dig också en god fortsättning och visst hoppas vi på ett bra år.
   Kram

 12. Verkar som min kommentar bara försvann. Grattis till döttrarna! Din lilla röda gillar jag. Jag behöver skriva upp det mesta annars är det helt borta efter ett tag. Det samlas kanske för mycket i hjärnan så den behöver rensas precis som en dator. Kram

  1. Oj då! Ja sånt händer! Nu är din kommentar här och på plats. Jag måste godkänna dem innan de publiceras.
   Tack, ska hälsa döttrarna. Tänk så fort åren går.
   Blev så glad när jag hittade “min lilla röda” och jag tog den i bruk i går. Här ska jag skriva två meningar varje dag. En om det som hänt eller det jag gjort som gett extra glädje. Och en mening där jag noterar med vad/på vilket sätt jag kunnat glädja någon annan. (Ett leende eller hälsning t.ex. )
   Visst kan det samlas för mycket i hjärnan och på hög- Känner igen det.
   Kram och god fortsättning

 13. Grattis till Helen och Liv!! Dina fantastiska döttrar!
  Dagbok skrev jag många år i några 5-års som försvunnit…och sen i årsdagböcker sen många år. Men kan knappt läsa, så slarvigt har jag skrivit hahaha…Har ju bloggen när jag skrev varje dag men den kan ju försvinna.
  Så fina bilder i din blogg. Ja systemkön är svenskar i ett nötskal 🙂 Obegripligt! Säger jag som inte varit inne på ett Systembolag på 40 år säkert…
  Gunnarssons har jag ju minnen från som du vet. Ingrid bodde ju i porten bredvid några år. Dessutom innan så gick man dit och fikade innan dansen på olika ställen när man hade råd. Så mysigt på övervåningen där. Vet inte om den finns fortfarande.
  Bakelsen hade jag köpt. I bland kan man väl festa lite 😀 Bosse hade nog gillat den 😀
  Kram och God fortsättning!! P ♥♥

  1. Stort tack! Ska hälsa båda från dig i morgon då vi ses för en heldag i Uppsala med barnbarnen.
   Dagbok skrev jag lite förr och sedan 2007 har det ju också blivit blogg. Men i “min lilla röda” ska jag skriva två meningar varje dag under 2022. En om det jag gjort som jag uppskattat extra mycket och en mening om när jag gjort någon annan person glad.
   Kameran är ju med mig och det blir lätt att den åker fram. Och vad gäller systemkön förstår jag inte. Var liknande noterade jag dagen före julafton. Jodå, övervåningen på Gunnarssons finns kvar och är lika populär än idag. Lär nog bestå. Jag går sällan hit numer för jag tycker priserna inte motsvarar det jag får. Men ibland köper jag hem deras valnötsbröd som vi tycker om. I övrigt bakar ju Bosse vårt matbröd.
   Bosse hade absolut gillat bakelsen. Dessa blir för mäktiga för mig men jag tittar gärna på dem genom fönstret.
   Vi önskar dig också god fortsättning .
   Varm kram från Bosse och mig.

 14. Så mycket gott det finns hos Gunnarsons konditori.
  Ja, tänk, folk måste gilla att köa. 😉
  Läcker bild på fyrverkerierna.
  Grattis i efterskott till döttrarna!
  Fin bok att skriva ner sånt som ger glädje och även glädja andra.

  1. Jag äter inte så mycket av det söta men jag tittar gärna i fönstren. Och då och då köper jag deras matbröd som är väldigt bra.
   Undrar om inte en del gillar att stå i kö. Man kan ju undra om alla varit förhindrade att ha framförhållning.
   Tack, för hälsningar till döttrarna och vi har firat nu i efterskott och i uppsala. Jättetrevligt.
   I år ska jag ta mig för att skriva ner ett par meningar dagligen. Får se var jag hamnar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *