Stockholm

Ett nytt år – Och med många dagar att fylla

Ett nytt år är här och visst hoppas och önskar vi alla att året  ska bli bra. Så bra som möjligt.  Vad man sedan tycker är bra kan ju skifta. För egen del vill jag fortsätta med att göra något jag tycker är extra roligt varje dag. Och även att dagligen också försöka göra någon annan människa glad.Sen hoppas och önskar jag att det ska bli möjligt att resa igen. Har några långresor som jag verkligen skulle vilja göra. Resor som jag dumt nog skjutit upp. En tanke också inför det nya året är att just inte skjuta upp saker jag vill göra. Gäller både i mindre och större skala.

Stockholm. Södermalm. Norra Hammarbyhamnen.Nyårsafton tidig kväll. Några började redan tidigt att skjuta in ett nytt år. Några tyckte redan i tidiga kvällen att det var dags att skjuta in ett nytt år.

Några nyårslöften

finns inte och har inte funnits sedan mitten av 60-talet och vid ett tillfälle. Vad jag lovade? Jo, att inte börja röka. Och att det blev löftet berodde på att jag hade kamrater som rökte och mina föräldrar “hotade” med att dra in mina resor; skid, sommarsemestrar och språkresor om jag började röka. Så det var inget svårt löfte att hålla. Jag har inte heller senare i livet rökt. Inte annat än enstaka gånger i mer vuxen ålder, under studietiden, feströkt vid enstaka tillfällen. Men att andra röker har jag aldrig haft något emot.

Ett nytt år

Gårdagen, nyårsafton, tillbringade vi hemma. De ursprungliga planerna var att fira in det nya året på Grand Hotell i Stockholm, vilket vi gjort några gånger. Men vi avbokade det hela. Visserligen gällde covidpass och man har här hela tiden vidtagit stora åtgärder för att minska smittorisken. Och Grand Hotell finns kvar.

Förra året var vi också hemma men vi har varierat oss en del. Några “svenska nyår” har vi varit i Thailand, nyårsafton 2018 tillbringade vi i Torrevieja.  Året därpå tillbringade vi nyår ombord på fartyget Birka Stockholm och det blev då också en tur och retur över Ålands hav.

Vi började kvällen med champagne och lite tilltugg. Krustader i minimodell; med “min skagenröra”.  Vad som skiljer den från en “mer vanlig” är att jag har i matlagningsyoghurt som jag blandar med lika delar Hellmans majonnäs, lite pressad limesaft och rivet skal av en halv lime. (I övrigt räkor, dill, hackad rödlök och svartpeppar.) Den andra minikrustaden fyllde jag med en laxröra.( Vill man inte använda minikrustader kan man ju smörsteka bröd eller ta en bit fröknäcke eller vad man tycker)

Stockholm. Södermalm.Ett nytt år är på ingång och vi värmer upp med champagne och snittar. Ett nytt år är på ingång och vi förbereder oss lite lätt. 

Vad gäller fyrverkerier är jag kluven. Jag tycker det är fint att se dem. Men om smällare tycker jag inte. Och här hemma på kajen hördes inte en endaste smällare igår. Bra så.  Tanken på att  invänta 12-slaget  för att skjuta upp raketer verkade inte riktigt vara anammad. Himlen lystes upp, med ojämna mellanrum och mer eller mindre, från klockan 19 till 24.30.

En del rök låg hela kvällen över kanalen och på kajerna, både  på Södersidan och i Hammarby Sjöstad.

Senare på kvällen

Middag skulle vi ha. (Men den till förrätten tänkta och inköpta färska hummern fick utgå. Man kan bara äta sig mätt. Hummern klara sig ytterligare en dag.)  Hummern fick alltså utgå och krustaderna blev en ersättning för den. I övrigt  blev det en fantastisk bit oxfilé med rödvinssås som jag köpte i Östermalmshallen häromdagen. Till detta hasselbackspotatis och en vanlig sallad. Och som dryck denna afton en Amarone della Valpolicella Classico .

Riktigt gott! Och en oxfilé som “smälte” i munnen.Östermalmshallen och slaktaren där levererade verkligen.

 Och innan vi nästan visste ordet av var det dags för 12-slaget. Ja, redan 30 minuter innan var maken och jag stationerad på balkongen med jackor på och med kameran beredd. Men inte helt enkelt att fånga fyrverkerierna i stillbilder. Tvärs över kanalen, i Hammarby Sjöstad, i Lumaområdet, såg det ut så här.

Stockholm. Södermalm. Hammarby sjöstad. Fyrverkerer. Klockan är 24 och ett nytt år är här;.Välkommen 2022Midnatt och ett nytt år är här.

Nedanför oss, på kajen hade många samlats för att fyrverkerierna. För vår del har vi absolut första parkett på balkongen. Och ute är vi ju.

Åt andra hållet, mot Hammarbyslussen Skanstullsbron och Skansbron såg det ut så här strax efter midnatt. Och vi stod kvar ett tag på balkongen och skålade in det nya året. .

 

36 svar på ”Ett nytt år – Och med många dagar att fylla”

 1. Har man saker man vill göra så är det väl bäst att passa på innan det är försent.
  Instämmer således till fullo.
  Fullt med fyrverkerier här igår också, jösse vad det brakade loss här.
  Katterna blev nyfikna och satt i fönstret för att se vad det var, skönt att de inte blir skrämda av det.

  Hummer är gott, fast det andra där hos er såg ju smaskens ut det också.

  Ha en god fortsättning på det nya året Ditte.

  1. Visst är det så. Har i några fall, vad gäller resor och annat, varit väl saktfärdig. Tyvärr. Men det ska bli ändring på det.
   Kul att katterna var intresserade av fyrverkerierna och inte rädda.
   Hummern får vänta tills idag. Man kan ju bara äta sig mätt.
   Önskar dig en god fortsättning och hoppas du och fru Guldkrycka får ett riktigt bra år.

 2. Vackra bilder med raketer. Visst är det snyggt med raketer på avse.dd tillåten plats!
  Här sköts och knallade det precis hela dagen och kvällen igår, men jag brydde mig inte. Jag var bänkad vid TVn och en digital bingolott.
  Vaknade kl 04 och fick se värsta fyrverkeriet. Blåljus, rök och stor brand på andra sidan gatan. Otäckt. Vinden låg på så det kunde härjat i hyreshusen här.

  God fortsättning på 220101!
  Stor kram!

  1. God fortsättning! Tack, fick till några bilder men det är svårt att fånga dem på stillbilder.Här fungerade alla fyrverkerier jättebra. Tillstånd krävs och vakter/poliser åkte runt i bil och hade koll. Man får ju inte skjuta hur som helst och inte när som helst.
   Illa med branden i grillen. Rent sabotage. Hoppas ingen blev skadad. (Tycker ju att polisen/vakter kanske kunde varit ute och patrullerat hos er också så kanske detta inte hänt.) Här slutade fyrverkerierna klockan 00.30 men vakter körde under natten och det känns alltid bra.
   Önskar dig en lugn kväll och natt.
   Stor kram

  1. Har tyvärr missat att göra dessa två långresor som jag/vi haft i åtanke. Men om de inte blir av så överlever jag det. Har rest mycket ändå och har härliga upplevelser med mig. Inte minst från de fyra åren i Kina.
   Men det finns annat än resor som kan göras och som jag inte gjort. Ska ändra på det.
   Här hade vi fina fyrverkerier och vi har ju första parkett. Men det är svårt att fånga dem på bild. På film är det lättare.
   Ha det fint.
   Önskar dig en riktigt god fortsättning.

 3. God fortsättning på det nya året! Ni fick en fin kväll med god mat och dryck, och fyrverkerier på parkett!
  Lustigt nog firade vi också ett nyår på Birka Paradise, men det var året 2018-2019.
  Nu hoppas vi på att 2022 blir ett bra år.
  Stor Kram!!!

  1. Tack!Önskar dig också en god fortsättning.
   Ja, det blev bra. Saknade inte Grand även om det brukar var väldigt trevligt. Kändes nu som för mycket folk i omlopp.
   Kul, att vi har liknande tankar vad gäller detta med nyår. Tänk att ni också firat det på Birka och nu tänkte på Grand.
   Stor kram

 4. Så skönt att det inte gick nån nöd på er denna nyårsafton! 😀
  Det gjorde det inte på mig heller, enligt nästan identiskt koncept: champagne och god mat och mycket fyrverkerier på himlen. Sällskapet var avbokat efter ett positivt covid-test.
  Nu önskar vi oss ett bra nytt år!

  1. Absolut inte! Vi är flexibla och ändra planerna kändes helt ok. Förstår att det var liknande hos dig.
   Visst önskar vi oss också nu ett år som blir mindre begränsat.

 5. Likartad meny hos oss här hemma.
  Inte mycket till fyrverkerier och smällare, skönt det.
  Visst hoppas vi på ett bra kommande år både gällande begränsningar, utflykter ut i världen och en del annat.
  För tillfället håller vi oss i norr men ser framtiden an…..
  God fortsättning.

  1. Väldigt gott blev det och vi saknade inte Grand och Vinterträdgården nämnvärt. Hummern äter vi i kväll. Blir bra
   Vad som sker vet vi ju inte men vi sparar på våra långresor ett tag till. Och blir de inte av så överlever vi ju det.
   Önskar dig också en god fortsättning.
   Trevlig kväll.

 6. Så trevlig afton det blev för er del och maten såg väldigt god ut måste jag säga. Festlig också.
  Nu ser vi fram emot kommande bra dagar och ett fint år.

  Kram och god fortsättning!

  1. God fortsättning! Tack, det blev en lyckad kväll och utan ett besök på Grand hotell. Men det kändes inte optimalt. Maten blev bra och hummern tar vi hand om idag. Kommer fortsättningsvis att köpa kött här i Östermalmshallen. Så bra kvalité.
   Visst ser vi fram emot fina dagar på det nya året.
   Kram och trevlig kväll.

  1. Hit går vi då och då och äter men även slår oss ner i Cadierbaren. Nyårsfirandet med middag här i Vinterträdgården brukar vara så trevligt. Ibland har vi också bokat övernattning vid nyår trots att vi bor på Söder.
   Men det kommer fler nyår och ett besök här gör vi då och då- Men kanske med mindre gäster runt oss.
   Önskar dig också ett gott nytt år.

 7. Jag tillhör nog dem som märkt allra minst av alla restriktioner under förra året. Jag reser såpass sällan nuförtiden att jag inte märkte någon större skillnad utom att jag inte kunde umgås med familjen inomhus under sommaren.
  Men jag håller helt med dig att du ska försöka uppnå de önskemål du har utan att för den skull bli dumdristig och ta onödiga risker!
  Fyrverkerier vill jag helst avskaffa, av miljöhänsyn och med hänsyn till djur och även en del människor som mår dåligt av oljudet. Minns hur flyktingarna reagerade för några år sedan, speciellt barnen återupplevde bombningarna när de hörde fyrverkerierna. Läste att det finns ljudlösa raketer, varför använder man inte dem i större utsträckning.
  Daniel klarade sig bra, han var rädd precis när det lät som mest, och ute ville han inte vara på kvällen men det gick fort över. Han är nog den hund som bryr sig minst av alla jag har haft.
  Nu önskar jag dig en god fortsättning och så fortsätter vi som förut med livet och bloggandet och försöker ge guldkant på tillvaron!
  Kram

  1. Skönt så! Jag har ju rört mig en hel del under året men undvikit trängsel och att resa kollektivt i rusningstrafik. Men jag har handlat och rört mig en hel del ute och träffar vänner.
   Vi var ju i Spanien i somras och i oktober och där är man mer försiktig och nog med avstånd än här hemma.
   Tycker att jag haft det ganska bra trots begränsningar.
   Fyrverkerier är inte min favorit heller men här hade man tillstånd och det var under ganska begränsad tid. Vakter åkte runt på kajen och hade koll. Helenfamiljens Curre, en labrador, bryr sig inte om fyrverkerier och det är ju bra så.
   Ljudlösa fyrverkerier kanske förekom en del här för det var inte så mycket smällande.
   Skönt att Daniel inte blev så skrämd. Men visst vore det ju bra om man förbjöd fyrverkerier. Nu krävs det ju i alla fall tillstånd. Bra så.
   Önskar dig ett bra år och visst fortsätter vi med livet och bloggandet och sätter lite guldkant på det vi kan.
   Kram

 8. Vilka fina bilder du fått till. Fyrverkeribilder som räcker länge.
  Tycker att fyrverkerier vid midnatt är helt ok, men att det borde stanna vid det.Hundar för illa, hästar far illa…
  Vilken fin nyårssupe ni åt! Oxfilé, det är sådant jag inte har mig på. Tror att jag skulle förstöra det dyrbara köttet.
  Detcär väl så att man inte ska skjuta upp något. Men just nu så får det man inte ska skjuta upp vara i Sverige. Men jag förstår att många ger sig av till turistmålen igen…. Man tänker olika.
  Ha det fint! Kram

  1. Det är svårt att hinna med att fånga fyrverkerier men några bilder var det. Trots att man höll på ett tag så var det bara en kortare stund som det smällde. Här hade man tillstånd och vakter kom i bil och kollade.
   Vi bokade av vårt tänkta besök på Grand och det kändes helt ok. Och detta kött från Östermalmshallen var bara nästan att vända i pannan- Så mört. Men att steka till många, då får man nog satsa på helstekt i ugn. Ska testa det också när vi blir fler.
   Vi reser inte just nu, i varje fall inga långresor. Vi var ju i Spanien i höstas och maken ett par veckor nu i december och där är man betydligt mer noga med det mesta än här.
   Jag tror att avstånd är viktigt och är bra på det. Men jag isolerar mig inte och har inte gjort det på hela året utan handlar och gör det som jag i stort sett brukar göra. Men med större försiktighet.
   Ha det fint du också.
   Kram

 9. Önskar dig en god fortsättning på det sprillans nya året, och jag hoppas att du lyckas verkställa allt du vill göra. Å det tror jag nog att du kommer att gå i hamn med.
  Maten du visar är helt i min smak, och hummern kunde ni ju avnjuta idag. Då blir det två festmåltider på raken. Inte dumt alls att börja ett nytt år på det sättet. Östermalmshallen levererar alltid, och då betalar jag gärna lite högre priser.
  Vad gäller fyrverkerier så tycker jag att man borde kunna stå ut med cirka en halvtimme en gång per år. Självklart under ordnade former. Här är det ju kommunen som står för spektaklet som även i år var enastående. Roligt förresten att dina fyrverkerier hade mycket blått i sig. Det hade “mina” inte alls. Skoj att se nåt nytt.

  1. Tackar! Ja, visst hoppas vi på ett bra år. För mig är ju hälsan prio ett men hoppas också kanske kunna genomföra i alla fall en av de långresor gärna vill göra. Så dumt att vi inte tagit ett rejält tag i det tidigare. Men å andra sidan är det ju en mer världslig sak.Hoppas på mindre bergänsningar men å andra sidan så tycker jag att jag har goda möjligheter att göra mycket av det jag vill och önskar. Bra så. Och ett socialt liv har jag ju. Nog så viktigt för mig.
   Hummern åt vi idag. Riktigt god. Hötorgshallen gillar jag också och de har ju delvis ett annat utbud Men bra att kombinera båda hallarna. Betalar gärna lite extra för att få kvalitet på köttet.
   Tycker som du vad gäller fyrverkerierna . Inga problem alls här. Vet inte vem/vilka som ordnade det men ordnat var det och vakter i bil som hade koll.
   Kul att kommunen står för era fyrverkerier. Här vet jag inte men de var verkligen sprakande och väldigt vackra.
   Här var det mycket blått och grönt och en hel del rött. Men jag hann inte riktigt med.

 10. Dina föresatser, att göra något roligt varje dag och att varje dag göra någon glad, tar jag med mig och försöker följa.
  Inte heller jag har givit några nyårslöften men ett nytt år lockar ändå till förändring. Förändringar behöver inte vara så stora men förhoppningsvis leder de till förbättring.
  Er nyårsafton såg riktigt mysig ut. Ibland kan det vara helt underbart att betrakta festligheter på avstånd.
  Jag hoppas att de resor du gärna vill göra kan genomföras under 2022.
  God fortsättning på det nya året.

  1. God fortsättning! Och visst hoppas och önskar vi oss ett gott 2022. Vad det sedan innebär kan ju variera. Vad som är viktigt tycker jag är att man försöker göra det man mår bra av både i kropp och “själ”.
   Vi hade andra planer för nyår men det kändes inte så lockande att ge sig ut på en större baluns. Och Grand hotell finns kvar.
   Hoppas att ni också hade en ett fint nyårsfirande.
   Ha det gott.

 11. Vilket jättebra nyårslöfte! Smart drag av dina föräldrar där, dom visste hur dom skulle få dig att hålla löftet 🙂
  Vilken smarrig nyårsmat! Vi avbokade också firande ute på lokal med en massa människor och firade själva hemma. Skålade in det nya året uppe på taket med ett par grannar och kollade på fyrverkerier som avfyrades runt om på olika håll. Jag tycker inte heller om smällare, helt onödigt, och spanjorernas dagfyrverkerier är helt obegripliga för mig.

  God fortsättning till dig och B önskar vi båda!

  1. Mina föräldrar var kloka och generösa men ställde vissa krav. Helt ok.
   Nyårsmaten var supergod och den färska hummern åt vi i går.
   Här är fyrverkerierna väldigt reglerade och på kajen hos oss åkte vakter runt och hade bra koll. Några dagfyrverkerier förekom inte. Och utsikten från vår balkong över nejden är ju häftig. Några smällare fanns inte. (Tror att de också i princip är förbjudna nu i tätbebyggda områden.)
   Vi önskar er god fortsättning och en trevlig söndag.

 12. Jag utgår ifrån att ni inte saknade Grand det allra minsta! Ni hade ju både läcker mat, dryck och ett fantastiskt sceneri alldeles utanför.
  Här var det fyrverkerier så det både räckte och blev över. Vi bestämde att äta middag hos Thanya, som behöver alla gäster hon kan få. Resten av kvällen höll vi till i lägenheten och var mycket nöjda med det!
  Även här undvek vi folksamlingar!
  Kramar och God Fortsättning!

  1. Nej, någon större saknad blev det inte. Kändes inte lockande just nu med en massa människor runt om. Blev bra så här hemma och väldigt gott. Fyrverkerierna kom som bonus och det brukar de göra.Minns hur det brukar vara på den fronten här i trakten där ni är. Mycket som smäller.
   Trevligt med middag hos Thanya och sedan vara hemma hos er i den ljumna kvällen.
   God fortsättning önskar vi er.
   Kram

  1. Tack! God fortsättning! Tycker det blev en trevlig och “god” nyårsafton här hemma. Och fyrverkerierna var riktigt fina och pågick inte så länge.
   Önskar dig också en fin söndag.
   kram

 13. Det där känner vi oss igen med. Det är så viktigt att resa och se de delar av världen som man önskar medan orken finns och kroppen vill. Mysingen och jag pratade om det nu i nyår. Vilken tur att vi åkte så mycket i början av den tiden då vi träffades. För nu skulle det knappast gå att göra några långresor. Det som vi inte kom till som var ett önskemål var till Afrika, men det får vara.
  Ni hade en fin nyårsafton vad jag kan utläsa. Utsikten var ju superb och den är svår att slå. Maten likaså. Då Mathias var här senast hade han varit till Östermalmshallarna och köpt oxfilé som han tillagade. Det blev så otroligt gott. Det ser också så gott ut på din tallrik.
  Härliga bilder du visar av raketerna. Jag låg i sängen vid tolvslaget, men tog en bild tidigare på kvällen, blev inte bra alls.
  Bra knep som dina föräldrar tog till för att du inte skulle börja att röka.
  Hoppas att du och din man får ett finfint år 2022.
  Varma kramar till dig.

  1. God fortsättning!
   Just en resa i södra Afrika finns i våra tankar men lär få stanna där som läget är nu. Vi är också glada för de resor vi gjort och minnena och upplevelserna finns kvar.
   Det blev bra med en nyårsafton hemma i år. God mat och dryck och festliga fyrverkerier. Bra utsikt hade vi ju också-
   Östermalmshallen har bra varor och när det kommer till “finare kött” vill jag helst inte köpa det paketerat. Vad roligt att Mathias hade med oxfilé till er och lagade till den. Kan tänka mig den blev god.
   Numer är det inga nyårslöften men jag håller fast vid att varje dag försöka göra något som jag tycker är extra rolig liksom att glädja någon annan på något sätt.
   Jag önskar dig och Mysingen ett så gott år som det är möjligt.
   Varm kram

 14. Fyrverkerier är vackra och festliga, men det ska var stora rejäla och inte bara en massa smällare. Maten såg väldigt god ut. Vilket bra nyårslöfte att inte skjuta upp saker. Det ska jag faktiskt försöka hålla i år. God fortsättning.

  1. God fortsättning!
   Här blev det både vackert och festligt och inga smällare alls. Och bra utsikt hade vi från balkongen.God mat åt vi också så det blev en lugn hemmakväll.
   Vi avbokade det vi tänkt oss och det kändes bra att inte vistas ute bland så många okända människor. Det kan vi göra en annan gång.
   Önskar dig nu det bästa inför 2022.

  1. Det blev väldigt bra att vara hemma i år och utsikten ingår. Så nöjd med den.
   Visst hade det varit trevligt med ett nyårsfirande på Grand och i Vinterträdgården men nu kändes det inte riktigt aktuellt att mingla bland så många gäster. Grand finns ju kvar.
   Önskar er också god fortsättning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *