Spanien Torrevieja

Viss planering kan underlätta

Gomorron! Ett tidigt inlägg idag eftersom dagen bjuder på en njutflykt.  Ett ord jag kom på för några år sedan och som innebär en utflykt som är extra njutbar. Om dagens olika resmål vet jag inte så mycket men det blir en heldagstur norrut från Torrevieja längs kusten och sedan upp i bergen. En hel del vacker natur och grönska blir det och i fina omgivningar. Så igår blev det viss planering inför turen.

Vacker grönska finns även i vårt närområde i Torrevieja.

Viss planering

är alltid bra och jag tog i går  på mig mina otränade “gröna ögonen” för att  komma igång med att försöka se fler detaljer i naturen. Jag ska trots allt på en naturnära resa och vill vara förberedd. Troligen missade mina ovana ögon en hel del men en god början var det.

Jag har nog blivit lite inspirerad av detta med natur, och det som kan finnas där, av bl.a. bloggvännenerna Anki och PaulaMen jag är ju en storstadsperson, dock med naturintresse, så efter viss planering blev mitt resultat under gårdagen följande.

Håll till godo!

 

En palmdunge i solnedgången

Viss planering kan underlätta om man ska träna sig i att följa en blommas utveckling. En av passionsblommorna på terrassen  håller på att slå ut.

Jag satt beredd med kameran i skugga för att fånga ögonblicket när den slog ut. Men missade ändå händelsen.

Sim-sala-bim! På några minuter, när solen sken på knoppen ,var passionsblomman utslagen. Och jag missade förloppet.

Grannens hibiskus var lättare att fånga på bild. Den var redan utslagen.

Tyvärr ville inte ödlan Östen visa sig vare sig under dagen eller kvällen. Men det gjorde däremot en katt. Poserade glatt på terrassen till det hus där den hör hemma.Ett gäng hundar på promenad har jag också sett. De kan lätt ses även av ovana ögon.

Grannens katt poserade gärna på sin terrass.

Så kom jag då till dagens eldprov. Att försöka fotografera ett bi. På terrassen har vi just nu en del bin som gärna slår sig ner i dessa rosa blommor. ( Vet  inte vad de heter. Men jag vet att vi “importerat” dem från vilt tillstånd. Och  de växer längs havet vid Playa de los Locos.) Vad gäller bina så tog jag minst 20 bilder för att få med ett av dem på bild. Och till sist så lyckades jag. De är ganska snabba på att byta blomma och med tanke på att jag är allergisk så var jag väldigt försiktig. Här tog envisheten över för ett borde jag kunna få med på bild.

Och ett bi var ungefär det jag fick till. Roligt är att det i alla fall finns nånga bin som trivs bland våra blommor.

 

Önskar alla en fin dag och det ser väldigt lovande ut här också.

 

 

32 svar på ”Viss planering kan underlätta”

  1. Tack! Vi har haft en jättebra dag och sett och upplevt en hel del. Men det tar på krafterna att “njutflykta”.
   Visst är dessa rosa “lavendlar” fina. Dessutom tåliga och behöver nästan inget vatten.

 1. Hej Ditte!
  Ha en bra resa i dag!!
  Fina naturbilder fick du till!! Jag tror blommorna där biet höll till heter hjärtreva…Tror 🙂
  Kram P ♥♥

  1. Hej! Vi har det jättebra och med mycket grönt på första stoppet och vattenfall . Säkert har du rätt vad gäller blomman. Och fin är den. Kram?

 2. Passionsblomma och hibiskus är så vackra och njutbara.
  Ett bra ord är njutflykt. Jag tror jag ska använda det jag också, för det säger ju precis vad det handlar.
  Njut fullt ut i naturen hela dagen lång!

  1. Visst är de! Och det är så intressant om man hinner se och fotografera passionsblommans framväxt. Men det går på några minuter. Och sedan blommar den ju bara en dag.
   Visst är “njutflykt” ett bra ord. Använd det gärna om och när det passar.
   Vi har haft en lång och njutbar dag och sett och upplevt mycket och ändå haft god tid att ta in allt. Och det tycker jag om. Vill inte skynda genom upplevelserna.

 3. Jag väntar varje dag med spänning att det ska komma någon blomma på vår passion….men plötsligt händer det 🙂
  Stor kram och ha en fin njutflykt!

  1. Blomman kommer och den tar bara god tid på sig. Stor kram! Vi har det väldans trevligt.??

 4. Jag tycker du har blick till det mesta, jag ser inte ens hälften på vad som blir bra på bild.
  Tror att växten på sista bilden skulle passa bra i min list. En annan blomma som jag funderar på är Steglits/papegojblomma. Vad tror du? Hoppas fu har en bra resa idag.
  Kram/A-K

  1. Tackar! Ibland har man tur också vad gäller att fånga något på bild.
   Vad gäller den rosa växtebn så kan du få skott av oss. Den växer så det knakar och är dessutom väldigt tålig. Tror säkert att även papegojblomman skulle bli bra. Vi får gå runt gemensamt och titta. Säkert hittar vi något.
   Vi har haft en toppenresa! Men dagen blev rejält lång.
   Kram!

 5. Det är verkligen inte lätt att fånga vissa djur på bild. Minns när vi bland annat skulle fotografera insekter och annat hos Bosse och som man fick kämpa. Men skam den som ger sig och nu har vi ett bi-bevis! Synd att inte Örjan ville vara med på bild. Hur som helst så hoppas jag att det blev en riktigt trevlig njutflykt!

  Kram

  1. Minns också dessa insekter och hur man kröp omkring. En verklig utmaning att få till det. Mindes det igår när jag försökte fånga bin på bild. Men envis var jag.
   Och njutflykten blev väldans trevlig men 11 timmar var vi borta. Så nu får jag vila mig i form till nästa gång.
   Kram och trevlig kväll.

 6. Envishet hjälper!!! Grattis till det gulliga fotot!

  Tror de fina röda blommorna är en sorts sedum (succulant). Den växer på sandstränder
  utefter Stilla Havskusten söder om San Francisco. Hjälper till att hålla sanden .
  Behöver inte vattnas.

  1. Tack! Vad bra att du troligen vet vilken växt det är. Vi har plockat ett skott just från en sandstrand och tagit hit. Och för oss är det bra med tåliga växter som inte behöver vatten. Vi är ju inte här under juli och augusti.
   Roligt att du sett dem söder om San Fran. Så nu finns det hopp att rabattn blommar även om de inte får vatten. Får se hur passionsblomman gör. Den vill ju ha mycket vatten men vi får väl klippa ner den igen och den blir torr.

 7. Ja, dessa snabba bissingarna är en utmaning att fotografera. Du lyckades iaf fånga en på bild. Jag är ju även fascinerad av våra passionsblommor som verkligen växer som ogräs i trädgården. Så fina de är men det är aldrig så lätt att få se när själva knoppen blommar ut. Kram

  1. Jag kämpade på för att hinna med i svängrana men bina rörde sig snabbare än vad jag gjorde. Men ett kom i alla fall med på bild. Alltid något. Visst växer passionsblomman som “ogräs” men den vill också ha mycket vatten så därför tog vi bort vår förra året i maj. Men inte hjälpte det. DEn är tillbaka. Hade säkert missat några rötter. Nu får den i alla fall stanna så får vi klippa bor det som vissnar.
   Nej, det är svårt att hinna med att se när de slår ut. Igår satta jag mig och stirrade för att få ett par bilder.
   Kram och trelvig kväll.

 8. Fint fångade naturbilder som vanligt! Du är så flink med kameran! Såg på Instagram vart njutflykten gick! Fint där! Vi var på stockholmsutflykt igår och besökte gemensamma vänner ?. Varmt som sjutton här, nu ligger Torre i lä enligt El Tiempo! Ska hålla i sig några dagar till!

  1. Tack! Jag tränar på med kameran och att åf till naturbilder med flygande bin är inte lätt- Inte heller att passa passionsblomman när den just slår ut.
   Vad trevligt med en tur till Stockholm och gemensamma vänner.
   Har sett att det är hett om öronen hemma och här har vi ifag kommit upp till +24. Men med tanke på att vi var på njutflykt var det lagom.
   Hoppas att ni åfr behålla det fina vädret ett tag till.

 9. Ska bli kul att läsa om er “njutflykt”. Undrar om ni hamnat på ställen som vi också besökt:-)
  Å du – jag är lika lite “grönögt” som du;-) Men jämfört med dig planerar jag sällan. Är ju asfaltbonde;-)

  1. Du har säkert varit i trakterna vi var till idag. Vi har varit nära tidigare men inte just här. En ltckad njutflykt blev det på alla sätt. Inlägg kommer i veckan.
   Skänkte en extra tanke till dig när vi passerade Benidorm i morse.
   Jga är ju också lite av asfaltsbonde men bodde mina 10 första år i den “gudsförgätna hålan” Töreboda i Västergötland. (Min mamma tyckte så och jag också.) Tursamt nog varvade vi tillvaron där med länga vistelser i Norge) Så kanske är det därför jag i viss mån planerar…

   Hoppas du har det drägligt i dessa fönsterbytartider.

 10. Härliga naturbilder på din blogg idag. Underbart, det känns som att sommaren är på väg hit också!
  Vi hade det svalare i Lissabon än vad det är här i Sverige idag!
  Kram och godnatt…..

  1. Tack! Välkommen hem! Kanske skönt att dte var lite svalare i Lissabon, för det såg “hett ut” ändå. Kanske då inte vädret. Och väldigt roligt förstår jag att ni haft.
   Antar att det är dax för dig att vila in ny form.
   Kram!

 11. Jättefina bilder och den där passionsblomman är så otroligt vacker. Såg på din instastory var ni varit och det såg helt fantastiskt ut med alla vattenfallen och klipporna. Väntar på det inslaget.
  Ha en skön vecka!
  Kram!

  1. Tack! Text och bilder från gårdagens njutflykt lommer inder veckan. Och det var verkligen en jättefin resa med så många fina upplevelser.
   Kram och önskae dig också en bra vecka.

 12. Helt underbara bilder !!!! jag njuter mig bort ett tag efter helg jobb men snart åker vi 🙂 kram å fin dag

  1. Tack! Ja, här kan man njuta sig bort ett tag. Skönnt snart med lite ledighet för din del och en tur till Grekland är alltid trevligt.
   Kram och trevlig kväll.

 13. Så vackra bilder! Passionsblomman är ett riktigt konstverk. Vad tålmodigt av dig att vänta på både den och biet för rätt fototillfälle.

  Men lite läskigt att behöva akta sig på grund av allergi. Här i Strängnäs har vi just nu getingar utanför fönstren. Fattar inte hur de kan vara så många? Jag tål inte att bli stucken, så jag aktar mig noga.

  Tack för den fina guideturen med “nya ögon” på djur och natur.

  Kramar!

  1. Tack! Passionsblomman slår ut så snabbt så man får sätta sig i en stol och titta på den så man är beredd.
   Och visst är det läskigt med allergier. Har förstått hemma att det är riktigt illa. Båda döttrarna är jätteallergiska och har åverkats mycket. Vad gäller getingar är jag allergisk…Här har jag inte knappt sett några, men ett gäng bin kommer och vill lukta på blommorna. Jag är även allergisk mot deras stick. Illa att du också är allergisk mot getingstick. Passa dig noga. men jag vet ju att dte inte alltid hjälper.
   Trevligt att du var med lite här bland djur och natur.
   Kram!

 14. Du lyckades ju alldeles utmärkt med att se detaljerna i det gröna! Så fina bilder på både växter och djur, stora som små.

 15. Ordet “njutflykt” har jag precis nu tagit,-)) Ett mycket bra ord ,-) Då tar jag med mig ordet och använder det själv sen talar jag om att jag tagit det från dig eller lånat det låter ju bättre du har ju ordet kvar ,-)))
  Härliga bilder och grannens katt är mycket söt, visst missar man mycket i naturen jag kom på att jag missat en vacker sak med passionsblomman!!??? Jag såg bara det blå, Men när du visar knoppen ser jag ju de rosa bladen……de hade jag inte lagt märke till tidigare!!! Förvånad själv……det gör ju blomman ännu vackrare.
  Hoppas njutflykten var härlig!
  Jag läser vidare.
  KRAM KRAM Primrose ,-)

  1. Vad bra att du anammat ordet “njutflykt” för det passar ju in till en hel del- Och det spelar ju ingen roll att jag hittat på det. Bara roligt om fler använder det- Du behöver inte alls nämna var du hittat det. Orden är ju gratis….Visst!Passionsblomman är verkligen vacker och detaljerna på den också. Det är fascinerande att se h´när den slår ut men då får man sitta på pass för det går på ett par minuter när solen lyser på knoppen. Ska försöka få till en serie bilder vid tillfälle.
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *