Skyltar Spanien Torrevieja

Humor, glädje och viss nostalgi i veckans “skyltning”

Söndag igen! Och dags för  den trevliga och roliga ”Skyltsöndagen” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med fri tolkning. Glädje, humor och viss nostalgi blir det i veckans blandade bidrag. Tittade just efter hur och med vad jag skyltade för ett år sedan och då såg det ut så här.

Glädjefyllt är det att gå längs have i Torrevieja . Och inte bara här. Jag går gärna längs hav /vatten var än jag är.

Humor och glädje

gör oftast tillvaron  både trevligare och mer lättsam. Och inte väger det mycket att ha med detta i väskan/bagaget heller  om man förflyttar sig. Men humorn med och lite distans blir det så mycket enklare och roligare.

“Happy people” – en social klubb, en rökklubb.  Tycker nog det luktar lite bränt gräs här.  Och med tanke på ambulansens placering så kanske någon fått mer bestående skador. Eller också är den där för säkerhets skull. Om något skulle hända.

"Happy people" - en "social klubb" i Torrevieja . I alla fall humor i skyltenVerkar lite suspekt här. Men jag ska testa vid tillfälle att gå in. Just när vi passerade igår var klubben stängd

Kreativa parkeringar gillar jag. Denna bil har i varje fall lagt märke till stoppskylten. Alltid något. Att sedan lyckas med att parkera på två övergångsställen är bra gjort. Träffsäkert om inte annat.

Kreativ parkering och kanske med viss känsla av humor. 

Kunde inte låta bli att stanna vid ett skyltfönster där det fanns mängder av kuddar av olika slag och med många olika djurmotiv. Skrattade gott åt bl.a. katterna och deras “selfiepinne”.

Katter, humor och glädjeOch precis som för andra som ska ta en “selfie” är det svårt att få med alla på bild. Ja, även två kan vara svåra att placera.

Viss nostalgi

är det idag den 13/5.  Jag “firar” 50 års jubileum av min studentexamen. Och fira ska jag. Lite oklart hur. Minns dagen så väl. En fantastisk dag på alla sätt och där alla ingredienser fanns med – spänning, fest, stolthet och en stor glädje och lättnad. Detta var sista omgången som tog studenten på “gammalt sätt” och med rejäla förhör just på studentdagen och innan dess ett antal studentskrivningar under våren.  Och hade man otur i det muntliga förhöret och inte lyckats så bra på studentskrivningarna så kunde man ev. bli kuggad, icke godkänd, och få gå om ett år.

Min studentskylt. Redan här var jag i resebranschen. Sommarjobb i Stockholm på bolaget “Tourist Sightseeing”  väntade. (Foto från 1968)

Vad var då typiskt för mig. En kulram var en kär leksak när jag var liten. Gick ingenstans utan den. Och kulramen användes flitigt. En segelbåt och en röd sportbil. Dåvarande pojkvän hade båda. Och både röda bilar, helst sportmodell och även båtar  har jag fortsatt att gilla.

Baksidan på studentskylten.

Glädje, lycka och frihet.  Och med stor fest på Karlberg slott.Idag, 50 år senare, glädjefylld nostalgi. 

 

Fler ”söndagsskyltare finns här!  Titta gärna in!

28 svar på ”Humor, glädje och viss nostalgi i veckans “skyltning””

 1. Men oj så mycket nostalgi med studenten! Jag var en glad student 1967. Som du skriver, vi var de sista (du i alla fall) som tog den “som man ska”. På gott o ont. Hade en i vår klass som fick gå ut bakvägen. Så grymt egentligen. Alla ekipage fick köra omvägen över Stortorget (detta var i Örebro) för att där, en i taget, få sin mogenhetscigarr tänd av skolans vaktmästare. Vet ej hur många bloss jag klarade! Så kul med din kulram! Vad var det som du fascinerades så av? Färger? Räkna? Roligt var det med alla skyltar. Kreativ parkering är underskattad här hemma. Borde praktiseras oftare! Haha! Önskar dig/er en härlig söndag! Kram!

  1. Både nostalgi och glädje med studentexamen och alla roliga minnen som finns. Visst var dte lite trist öfr de som inte klarade sig, men de hade oftast blivit “varnade”. Roligt med cigarrerna. Men jag kan tänka mig att det var svårt att blossa på där.
   Kulramen var med mig från det jag var ett år och tills jag fyllde fyra. Jag räknade och sen tyckte jag om färgerna.
   De kreativa parkeringarna här skrattar jag gått åt. Och lite kunde man väl testa hemma. Men å andra sidan blir det snabbt och lätt en dyr historia.
   Strålande sol här och jag njuter i skuggan.
   Stor kram och vi önskar er en fin söndag.

 2. Det var ett “riktigt” studentfirande! Festligt värre!

  Andra söndagen i maj är “Mother´s Day” i USA.
  13 maj också min käre makes födelsedag. Dottern bjuder på lunch.
  Och det regna. 🙁

  1. Jadå! Det var en minnesvärd dag på alla sätt. Så vi firar lite idag också. Alltid roligt med något att “fira” och glädjas åt.
   Vad trevligt med lunch hos dotterna denna “Mother´s Day och tillika din makes födelsedag den 13 maj.
   Kanske försvinner regnet.
   Här är det strålande sol men som vanligt är jag i skuggan. Ska se om jag kan följa när min passionsblomma slår ut från knopp till blomma. Brukar gå fort.
   Trevlig söndag!

 3. Härligt! Vissa dagar är verkligen mer minnesvärda än andra!

  Hmmm … Happy People, du vet vad det är för klubb va? 🙂 I Spanien är det ju tillåtet att sälja om det är inom ett slutet sällskap.

  1. Visst är det så- Och denna studentdag är en av dem. Och det finns en del till.
   Ja, “Happy People” vet jag inget om men i Sverige vore den klubben inte tillåten. Och inte vet jag om set som säjs tillför någon glädje. Snarar etvärt om . I alla fall på sikt.

 4. Väldigt trevlig skyltning som vanligt men bilderna från din student är verkligen lite extra. Även om några år har passerat så är du dig lik! Vilket klatschigt studentplakat! Mitt står kvar i klädkammaren och jag hade också en handmålad och personlig skylt. Ett fint minne.

  Kram och ha en fortsatt fin söndag!

  1. Tack, för fina ord. Ja, åren har passerat. Och åldern tar ut sin rätt på olika sätt. Men denna dag, min studentdag, minns jag så väl. Så rolig och festlig och med en häftig fest. Jag minns att pappa ordnat med någon som gjorde studentplakatet och hur stoly han sedan var. Fint minne även det. Nu är plakatat ett minne blott och finns på foton. Kul att du har ditt kvar. Och visst är det ett fint minne.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram!

 5. Stort grattis på jubileumsdagen! För egen del tog jag studenten på 70-talet då man egentligen i te skulle fira speciellt mycket alls. I alla fall inte med speciellt vackra kreationer, utan det skulle vara “mer vanligt”, men firade, det gjorde vi!

  1. Tack! Och det var en väldigt rolig dag! Och fest var det verkligen. Och jag tror vi var närnare 100 som firade “min studentdag”. minnesvärt än idag. Minns 70-talet och då var det liksom inte så mycket firande – mer som vanligt. Men roligt att ni firade.

  1. Ja, denna dag då jag tog studenten minns jag med stor glädje.Så roligt det var! Och sicken fest!
   Vad gäller “Happy People” så tror jag det är “gräs” som röks. Inte olagligt här i slutna sällskap.

 6. Vilket underbart bidrag till Skyltsöndag – igen alltså:-) Japp, rökare är för det mesta “happy people”. Jag borde ju veta då jag röker;-) Parkeringen är en höjdarbild och så typiskt för Costa Blanca. Love it!
  Älskar dina studentskyltar och är dessutom väldigt impad över att du minns när du tog ditt examen. Det har jag glömt för länge sedan, men har likadana minnen som du. Minns att min dåvarande bästis fick gå om ett år. Hon jobbar som psykolog idag…
  Studentskyltarna var betydligt charmigare då än vad de är nu tycker jag. Då var det riktigt “hantverk” som skapade skyltarna. Idag är det maskiner och alla visar bilder på bebisar…

  Som sagt en härlig Skyltsöndag här hos dig. Tusen tack för den och länken:-)

  1. Stort tack! Ja, rökare i vanlig bemärkelse tror jag inte dte var frågan om här på “Happy People”. Mer “gräs” och det är ju tillåtet i Spanien i slutna sällskap. Men i övrigt så tror jag viss att det stämmer
   Parkeringen gillar jag. Kreativt tänkande. Men Ama få npg hämta papperspåsen.
   Jodå, studentdagen minns jag så väl och allt runt om också.Så roligt! Kan tänka mig att du har liknande minnen.
   Jag vet att pappa hade ordnat med en vän som gjorde skyltenoch det var mycket hemlighetsmakeri bakom. Jag hade inte sett den innan. Och visst var det ett hantverk-

 7. I fjol firade jag 55-års jubileum sen studentexamen. Fina bilder från ditt firande. Din pappa ser så stolt på dig på bilderna. Jag tror du var pappas flicka. 🙂
  Ha en fin vecka!
  Kram!

  1. Ja, 55 år är ju mer. Men roligt att minnas den dagen. Jag vet att båda mina föräldrar var stolta för jag var först ut i släkten om att ta studenten. Önskar dig också en fin vecka.?

 8. Härliga studentminnen, som jag förstår att du firar varje år. En fin tradition har du!
  och som passar så bra i skylttemat.
  Jag skrattar gott åt parkeringen! Man kan ju inte annat…det är inte så noga hur man gör bara man gör, haha…
  Happy people verkar lite suspekt men nyfiken blir man ju.
  Ha en fin måndag Ditte!

  1. Nejdå! Här firas de inte någon gammal studentexamen varje år. Men i år var det 50 år sedan så då fick det bli lite extra. Annars inte alls.
   Ja, dessa kreativa parkeringar kan man ju se lite varstans både i Spanien och andra länder. Och det verkar fungera utan böter. Odtast.
   “Happy People” är absolut suspekt. Och dte är inte direkt tobak man röker där på klubben. I Spanien är det ju inte olagligt med att röka vissa narkotikaklassade preparat om det sker i slutet sällskap- Så jag avstår besök här.
   Måndagen har varit jättebra men en härlig heldagsutflykt.
   Hoppas du också haft det bra och att det fina vädret består.

 9. Att gå eller springa vid havet är så njutfullt?. Hahaha att ta selfie är en konst, en konst som inte jag hanterar så bra?/ Pernilla

  1. Vad gäller “selfie” är jag inte alls bra på det och tar sällan några. Men ibland så.
   Och visst är det en speciell känsla att springa eller gå längs havet. Behaglig!

 10. Vilka härliga nostalgiska skyltar du hittade där! 🙂
  Vilken tur också att jag hämtade en papperspåse att hyperventilera i när jag läste Leffes blogg nyss, den kom till nytta direkt igen här hos dig. Som dom parkerar… 😉

  1. Tack! Tänkte verkligen på dig där med den kreativa parkeringem. Men skönt att du hann hämta papperspåsen. Och det är ju bra att papperspåsarna finns för de kan användas i många sammanhang. Väldigt praktiska.

 11. Men åh, det där var nog veckans bästa skyltar! Så fina foton på dig, och du har bara blivit snyggare med åren! Kul också att du redan då hade lite av karriärvalet klart! I Finland kvarstår hela studentmojängen, med tentor hela våren och sen slutprov. Jag hoppas man inte längre tvingas gå om ett år om man missar i ett ämne, utan att man får plugga extra o göra ny tentamen. Själv tog jag aldrig studenten, jag hoppade av gymnasiet när jag fick fortsatt förtroende på mitt sommarjobb banken. Dottern tog inte heller studenten för hon blev gravid…ja, så kan det gå, men det blev väl bra ändå.
  Så roligt att du ville testa fota lite natur. Idag har du förmodligen chansen att fota mer natur på er njuttur. Här är det högsommarvärme och vi tog promenaden före elva. Nu blir det bara korta kisspauser fram till kvällen då jag ska gå o heja på byns fotbollslag som har säsongens första hemmamatch! Kram

  1. Tack för fina ord! men visst har åren gått och inte blir man yngre. Man klarar sig så bra ändå i livet och det vare sig om man är student eller inte. Det är ju inte den det hela hänger på. För mig blev det så och jag tyckte skolan var rolig. Och då inte bara studierna utan allt socialt också. Jag vet att båda mina föräldrar stöttade mig mycket och och jag blev också den första i släkten att just ta studenten och det gladde dem. Sen fortsatte jag plugga men had ereseledarjobbet i Stockholm på lov och helger.
   Och nu på pensionens dag så har det reserelaterade jobbet upstått på nytt. Jätteroligt.
   Jag har sett en hel del natur idag men jag tycker att Sveriges natur är väldans fin.
   Skönt med högsommarvärme hemma men fint att komma ut innan det blir för varmt.
   Tittar in senare i kväll till dig.
   Kram!

 12. Tog studenten 1972….den nya varianten.
  På den tiden var allt anti, ingen studentmössa var att tänka på!
  Det hade vissa i klassen bestämt.
  Inga föräldrar på skolgården men fest hade vi.
  Kul se din studentskylt. Nostalgi.
  Vilken kul kattkudde, den skulle min svärmor, som har katt, gilla.
  Titti

  1. Då var du några år senare och allt “anti” hade kommit. Minns detta! Men tur att dte blev fest i alla fall.
   Ja, studentskylten vet jag att pappa höll hemlig och han hade vänner som gjorde den och som skulle visa lite av mig. Ohc så blev det.
   Kattkudden är jätterolig! Och säger mycket. Inte bara om katter…

 13. Grattis till 50 år som student! ,-)
  Vilken härlig skylt ,-) Kul att ha kvar, en kulram det var ju både charmigt och ovanligt ,-)
  Kudden med katterna o selfiepinnen gillar jag ,-)
  Hur bilen har parkerat ,-)) klart det ska finnas regler men tycker att de är väl mycket lappande här hemma ,-)
  Havet, underbart jag älskar att gå vid vatten hav är underbart men en å eller sjö går också bra, rogivande och jag blir glad ,-)))
  Ha det fortsatt så fint, det tar ett tag innan jag lägger in kommentarerna jag får och tittar tillbaka, för det är massor men jag kikar alltid in till dig ,-))
  STOR KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Ja, det är roligt att fira det som går och just 50 år kändes värt att fira. Annars spelar saker och ting som en examen hit eller dit så stor roll. Men jag minns såväl denna dag och så roligt det var.
   Visst är kudden med latterna charmig och talande i sig.
   Att gå vid vattnet gör jag så gärna och det är rogivande. Hav behöver det ju inte vara.
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *