Spanien

Njutbar -veckans ord i Gems Weekly Photo Challenge

Njutbar är veckans ord att fritt tolka i Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Utmaningen i sig är att med bild och/eller/ text – tolka ordet. Här är det fritt fram för egna funderingar och alla är välkomna att vara med. Bilderna är gårdagsfärska och tagna under vår njuflykt ett par timmar resa norrut här på Costa Blanca .

Absolut njutbar utsikt i den spanska lilla byn GuadalestAbsolut njutbar utsikt i den lilla spanska byn Guadalest.

Njutbar njutflykt

Igår lämnade vi Torrevieja här på Costa Blanca för att ta oss en bit norr ut på en njutflykt (en utflykt som är extra njutbar) och sådana gör jag gärna, både hemma i Sverige, när jag är  på resande fot och gärna också här i trakterna runt den spanska sommarstugan.

Vi körde drygt någon timma norrut och när vi passerat Benidorm körde vi västerut in i landet och upp i bergen. Och förutom vackra naturupplevelser under hela turen  stannade vi några timmar både i den lilla bergsbyn Guadalest  och vid de vackra vattenfallen i Algar, “les font d´Algar. Mer om dessa vackra platser i bild och text kommer i inlägg under veckan.

Turen  gick från Torrevieja och norrut till Benidormoch därefter några mil inåt och uppför. Brant var det och riktigt kurvig väg på sina ställen. Och väldigt vakcert och grönt.

Här kommer ett  i mitt tycke njutbart smakprov. Håll till godo!

Utsikt från byn Guadalest och ner i dalen. 

Byns lilla torg inbjuder till att slå sig ner. Och visst gjorde vi det. En god lunch blev det i skuggan och den mysiga miljön gjorde sitt till. 

Guadalest och det lilla torget var smyckat med vackra rosor. Ljuvliga rosor mitt på torget.

“Les Fonts d´Algar”, vattenfallen i Algar

Vattenfallen i Algar, Costa Blanca

Den skuggiga miljön och närheten till vatten gjorde att det verkligen var grönt och frodigt inom hela området. 

 

Titta gärna in här för att läsa och se mer av veckans “njutbara” tolkningar

44 svar på ”Njutbar -veckans ord i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Hej Ditte!
  Fantastiska bilder!! Sååå vackert det är där. Har ju varit som många andra i Guadalest men minnet är kort eller kanske var det sällskapet som distraherade hahaha…år 2006…
  Ser framemot fler av dina bilder! Vad åkte ni med?
  Kram P ♥♥

  1. Tack! Vi tog en tur med “rosa bussarna” – Viajes Rosa. Perfekt att bli transporterad och på plats själv styra över sin tid. Och gott om tid hade vi våde vid vattenfallen och i Guadalest. Och väldigt vakcert på båda ställena och även i övrigt här uppe i bergen.
   Säkert var dte ditt sällskap 2006 som distraherade dig. Lätt hänt att dte blir så.
   Mer kommer i morgon.
   Stor kram

 2. Åh, vilket njutbart utflyktsmål på er “njutflykt”! Gillar verkligen det ordet. Vattnet på den översta bilden ser nästan overkligt blått ut. Så underbart att få uppleva dessa vyer och miljöer, det måste vara som balsam för själen.

  Stor kram!

  1. Jag trode också att jag så fel när jag såg floden här nere. Men det är så blått. INget filter är använt på bilden. Naturligt blått som känns onaturligt. Men så vackert.
   Det finns mycket vackert i näromgivningarna och fint att passa på att se sig omkring. Vidgade vyer tycker jag om. Och även vacker natur.
   Kram och jag önskar dig en bra vecka utan alltför mycket allergier.

  1. Det blev en väldigt vacker njutflykt på alla sätt. Och visst är dte roligt att vidga vyerna. Det finns många fina områden/byar här omkring och nu när det fortfarande är så grönt är det extra fint att njuta av dem och kombinera en utflykt med njutbara mål-
   Visst är njutflykt ett bra ord. Jag kom på det för ett par år sedan och en utfltkt som är lite utöver det vanliga kan då bli till en njutflykt.

 3. Jag förstår mycket väl att du talar om njutflykt. För visst är det en sådan utflykt som ni gjorde.
  Mycket vackert överallt, njutbart, verkligen.

  1. Visst var detta en riktig njutflykt! Väldigt lyckad på alla sätt och med så mycket vackert att se.

 4. Vilka vackra och njutbara bilder så jag förstår att ni var nöjda med den härliga dagen. Det måste vara perfekt att se sig omkring innan den intensiva högsommarvärmen är här. Känner verkligen att jag längtar efter vår resa när jag såg dina bilder.

  Kram och god kväll!

  1. God kväll! Det blev en väldigt trevlig njutflykt på alla sätt och med både fina upplevelser och vackra omgivningar. Fint att ta turer nu när det inte är så mycket folk och heller inte alltför varmt. Lagom av det mesta.
   Förstår att du längtar efter er resa och det kommer att bli jättebra.
   Kram!

 5. Hola! I Guadalest har vi varit flera gånger – senast i somras! Visst är det lite ”turistkommers” men mysigt ändå tycker jag. Och jag som älskar miniatyrer hade stor behållning av dockskåpsmuseet: Så fantastiskt! Strax utanför Guadalest ligger ett motorcykelmuseum som vi besökte för några år sedan. Jörgens val. ?

  I fonts d’Algar har vi varit två gånger. Vi har riktigt fina foton därifrån – typ ”Tarzanbilder” och motiv som ser ut att komma från en tropisk söderhavsö. Det är så vackert där!

  Ljuvlig värme i Estocolmo. Har varit varmt i snart två veckor nu – måste vara något slags rekord. ? Ska fortsätta i morgon med 27 grader! På torsdag blir det dock kallare igen – typ 19-20 enligt prognosen.

  Kram! ❤️

  1. Vi har varit i närheten av Guadalest flera gånger men då har det blivit andra bergsbyar vi besökt. Så nu var dte dags. Lagom med turister och visst är dte vackert. Vi passerade dockskåpsmuseeet men tittad ein i et par anadra. Men förstår att du hade stpr behåklning av det. Och visst åsg dte fint ut med alla små saker. Mne du vet det där “pilliga” är inte min grej. Motorcykelmuseet såg vi inte, men vi stannad eju i byn.
   Algar var en pärla. en kall sådan så badade gjorde inte vi. Men andra. Visst är det vackert här och vi hade god tid att ta in allt.
   Skönt med värmen i Stockholm och stan lever ju upp på ett annat sätt.
   Njut av värmen så länge den varar.
   Sitter nu på terrassen och dte är +23 och uret närmar sig också 23- Helt ok.
   Ha dte gott och hälsa Mr J. Och kurirupdraget är i hamnn. Alltså hos mig.
   Kram!

  1. Tänkte mig nog att du varit här. Ligger ju nära Benidorm dessutom. Ohc fint att passa på nu innan turistinvasionen kommer. Även Algar var ett trelvigt och vakcert möte.

 6. Otroligt vackra foton, ser ut som vykort!!! Fantastiskt!
  Fantastiskt var också att sitta på söder och njuta denna ja, man kan kalla det sommardag! Tänkte minsann på dej, för vi hade i tankarna att gå ner till Thaiboat, men såg att de öppnade först kl 17, så vi blev kvar på Götgatan 🙂 Sen tror jag vi missade tiden, min klocka stod nämligen kvar på portugisisk tid, haha!
  Kram och sov gott!

  1. Tack! Vi hade en jättefin tur och roligt är det ju att vidga vyerna. Vi har varit i andra bergsbyar men inte här. Och vattenfallen hade vi inte heller tidigare besökt.
   Var lite avis när jag såg var ni satt. Och ett besök på Thaiboat får ni ta en annan gång. Fina kvällar vill det där till att hänga på låset för det blir fort fullt nere på stranden. Men ni satt ju bra där ni satt.
   Kram och trevlig onsdag. Hoppas på en vilsam sådan för din del…

 7. Verkligen ett ord som passar dig. 🙂 Vackra bilder… förstår att det var en extra njutbar njutflykt. 🙂
  Ha en fin onsdag!
  Kram!

  1. Detta blev en väldigt lyckad “njutflykt” och det är alltid roligt att se sig omkring. Vare sig vid vattenfallen eller i den lilla byd Guadalest hade vi tidigare varit. Dock i andra byar upe i bergen. Finns mycket vackert att se.
   Önskar dig också en fin onsdag.
   Kram!

 8. Oj vilka bilder, Tror att du hittat paradiset på jorden. Njut av varje sekund =) Och tack för att du delar med dig av dessa fantastiska bilder. Önskar dig en fin onsdag.

  1. Tack! Det är roligt att utflykta och man vet kanske inte förrän efteråt om det blir till en “njutflykt. Detta blev en fin njutflykt. Här i trakterna finns många fina områden och det är trevligt att vidga vyerna.
   Önskar dig också en fin onsdag.

 9. Visst är det fint där uppe i Guadalest! Har varit där några gånger, fast senast gick vi inte ända upp utan letade mest efter den cyklande råttan 😀

  Härligt njutbar tolkning 🙂

  1. Väldigt vackert och njutbart och just nu inte så mycket folk. Men sommartid är det nog kö i de små gränderna. Vackra platser drar turister.
   Vi såg några cyklande råttor och lite annat men de fick stanna kvar. Hade ev. ett par katter på gång men de fick också bli kvar här.
   Trevlig onsdag!

 10. Gomorron!
  Tyckte att jag kände igen mig när jag såg första bilden på dammen. Den fanns inte där 1972, men 1992 fanns den. 1972 gick det åsnor med blöjor och fraktade turister. Tanter i svarta kläder satt och virkade på muren upp mot torget där ni åt. Däremot har jag inte sett vattenfallen irl.
  Förstår att det var en verklig njututflykt av bilderna att döma.
  Kram till er båda/A-K

  1. Vad roligt att du varit här för så länge sen. Härliga minnen. Kan tänka mig att Guadalest, som många andra orter, blivit mer och mer inriktad på turister. Men är det vackra trakter så kommer det ju besökare. Nu var det inte så fullt men det blir det ju i sommar.
   Vattenfallen i Algar och Guadalest blev en bra kombo.
   Kramar från oss till dig.

 11. Helt magiska bilder Ditte såå roligt att du delar med dig av dessa då vi oxå får njuta 🙂 kram å fin dag

  1. Tack! Det är trevligt med njutflykter och det finns mycket vackert här i omgivningarna.
   Önskar dig också en trevlig onsdag.
   Kram!

 12. Det såg verkligen vackert ut! Och vilket mysigt litet torg ni slog er ner på för lite lunch!
  Stor kram och trevlig onsdag

  1. Det blev en väldugt lyckad tur och perfekt att låta sig transporteras. Mycket fint att se och uppleva och gott om tid, nog så viktigt.
   Mysig lunchpaus med god mat blev det också- Här satt vi länge.
   Stor kram!
   Trevlig onsdag!

 13. Underbara bilder. Roligt att se för mig som inte har varit i Spanien sen jag var 21 år. Liftade från London till Fuengirola och hem igen. Men det har hänt mycket sen dess förstår jag :-).
  Kram från Ingrid

  1. Tack! Ja, Spanien har mycket fint och därifrån vi bor är det lätt att ta sig runt och vidga vyerna.
   Här har det hänt mycket sedan du var här som 21 åring. Här precis som överallt. Jag var på Mallorca första gången 1959 och bland de första turisterna som kom. Jag var 10 år då och idag känner man knappast igen sig. Men även där finns byar och platser dit turismen inte nått och det uppskattar jag.
   Kram!

 14. Vilken njutflykt den var otroligt njutbar vilka bilder, det måste ha varit otroligt att få se och njuta av allt det fina,
  Det är som en saga.
  Vilken sjö vilken färg!
  Vattenfallet, tack för att du visar foton, jättekul att få se.
  Ha det fortsatt jättefint KRAM KRAM Primrose ,-)

  1. Det var mycket vackert vi såg och upplevde denna dag och en riktig heldag blev det. En perfekt njutbar njutflykt.
   Och elva timmar var vi borta så gott om tid hade vo på oss. Nog så viktigt.
   Stor kram till dig!
   Trevlig kväll!

 15. Verkligen jättefint! Nu fick jag lust att sätta mig i bilen och bara åka en timme och se var jag hamnar. Nu kommer jag ju inte att göra det – skola och arbete att ta hänsyn till – men lusten finns. 🙂

  1. Tack! Det är verkligen fint här uppe i bergen och alltid roligt att vidga vyerna. Och helt perfekt för dig och maken att ta bilen och ge sig en timma eller två och se var man hamnar. Ja, jobb och skola är ju något att ta hänsyn till men kanske det passar en helg.Roligt med omväxling.

 16. Heisann, vakkert landskap som jeg bare såvidt har utforska. Har en venn av familien som vi har besøkt i Torrevieja for noen år siden. Takk for flotte bilder ;:OD)

  1. Tack! Detta är ju en bit norrut från Torrrevieja och det är fint att komm upp här och till vacker natur och fina byar.

 17. Vilka sagolikt vackra omgivningar! Det är så speciellt med den spanska arkitekturen, eller kanske är det överlag kring Medelhavsländerna. Gäller både pampiga stora byggnader likaväl som bostadshus. När infaller torrperioden när det inte är lika grönt och prunkande längre? Augusti som här? Nu ska jag läsa vidare, har en del att ta igen ser jag!

  1. Torrperioden här kommer i mitten av juni och varar till slutet av september och då blir det torrt tunt om. Men jag kan tänka mig att det här i vattenfallen och på högre höjder, i bergsbyarna och liknade. grönskar betydligt längre perioder. Eftersom det är högt blir det helle rinte lika hett.
   Det är roligt att se hur man byggt och här är det ju stora variationer och det är dte ju hemma också. Men där är vi mer vana vid det vi ser.

 18. Det ser verkligen ut att ha varit en njutbar utflykt! Fantastiska vyer och vackra bilder som förevigat er härliga dag!

  1. Det var det! Och väldigt mycket fint att se under resans gång och vid olika stopp. Finns mycket vackert och njutbart i trakterna i närheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *