Stockholm

Vegas i “Vitan” – svängig musikkväll i Vitabergsparken

Vi gjorde i går kväll som många, många andra. Vi följde med “strömmen. Och målet var  Vitabergsparken här på Söders höjder. Denna stora park/friluftsområde inrymmer också en scen där  Stockholms Parkteater främst under juni och augusti ger en hel del föreställningar och det är gratis entré som gäller.  Igår var det åter dags för föreställningen “Vegas i Vitan”. En säker favorit i repris. Artisterna Karl Dyall, Rennie Mirro, Joachim Bergströn och Blåsarsymfonikerna ger publiken lite Vegaskänsla och föreställningen baserades på låtar som Frank Sinatra Dean Martins och Sammy Davies Jr. haft med i sina repertoarer.

Vegas i Vitan - Las Vegas har för ett par kvällar kommit till VitabergsparkenKarl Dyall, Joachim Bergström och Rennie Mirro på scenen i Vitabergsparken. 

 

Lite stämning av Las Vegas

infann sig igår kväll på Södermalm, i Vitabergsparken, och i Parkteaters regi. Vi var på plats redan klockan 17.30 och  med picnickryggsäcken rejält laddad. Föreställningen skulle börja 19 men besökarna var på plats i god tid, långt öfre oss, så för vår del var det direkt tal om att välja och vraka bland platserna. Men jag hittade oss platser långt fram, en aning på högerkanten och med “god sikt”.

Parkteatren har föreställningar runt om i Stockholms parker och även i förorterna och är populära inslag i Sommarstockholm. Särskilt dessa vackra kvällar.

Vitabersteatern var fyld denna kväll då en släng av Vegas kom hit. En timme kvar tills föreställningen ska börja. och det är tämligen fullsatt. Många picknickkorgar är med.

Vännerna PO och Birgitta kom också för att se kvällens föreställning. Och plats fanns bredvis oss.

Parkteaterns chef och konstnärliga ledare Sissela Kyle önskade oss välkomna och så var det då dags  att “luta sig tillbaka” på de ryggstödslösa träbänkarna och tänka sig att man var i Las Vegas. Och musikmässigt var det så. Men en svensk, vacker och ljummen augustilväll kan nog slå det. På sitt sätt.

Sissela Kyle, Parkteaterns chef och komstnärliga ledare presenterar kvällens föreställning; Vegas i VitanSissela Kyle slutar nu i år som chef och konstnärlig ledare för Parkteatern. Ett jobb hon haft sedan 2014.

Föreställningen är igång

och publiken också. Hög stämning från början till slut.  (Många nya nummer i år och en del gamla “örhängen” var förstås med. Jag såg även förra årets upplaga  av föreställningen och har i ett blogginlägg, som finns här,  berättat mer om artister och orkester. )

Karl Dyall och Rennie Mirro.

Joachim Bergström och Karl Dyall.

Så kom då slutnumret som blev en hyllning till Lill Babs, Jerry Williams och “Avichii”. Ett “medley” där hela publiken, från sina platser, var med både i sång och dans. Härlig stämning och glädje.

Inför slutnumret. Artisterna och Blåsarsymfonikerna samlar sig. Full fart blev det.

Här är Lill Babs, Jerry Williams och Avicii med i slutmedleyt. Fart och fläkt var det i augustikvällen. 

 

32 svar på ”Vegas i “Vitan” – svängig musikkväll i Vitabergsparken”

 1. Jag kan verkligen förstå att det blev en fartfylld och trevlig kväll. Så trevligt också att ni fick sällskap av era vänner. Ibland springer på varandra här nere 🙂
  Stor kram och trevlig torsdag

  1. Det blev det verkligen! Och det blev också en skön kväll vädermässigt. Viktigt det också- Ja, ibland ses vi ju i Torre och ibland här. Världen kan vara liten ibland.
   Önskar er också en fin torsdag.
   Kram!

 2. Det låter som en helt underbar kväll. Bra väder, god stämning, mycket med folk och härliga uppträdanden. Jag har sett dessa herrar, två av dom, på TV uppträda, mycket duktiga, bjuder på sig själva och kan dansa suveränt.
  För många år sedan var jag på en föreställning i Vitabergsparken med Carl Anton, det var också trevligt.
  Roligt att se dina fina bilder.
  Ha det bra,
  Varm kram till dig.

  1. Tack! Vad roligt att du minns ditt besök här i Vitabergsparken med Carl Anton. Vet att jag också, när han hade program härifrån, följde med mamma hit. Vi bodde då i Solna och Söder kändes lite långt borta. Och idag bor jag ju här. Dessutom ganska nära Vitabergsparken. DE blev en jättefin kväll och med så bra underhållning. Tur med vädret hade vi också.
   Ha det fint du också!
   Stot kram och många tankar.

 3. Vilken härlig ensemble i Vitan! Kul att träffa PO och Birgitta också! Vi bor ju om möjligt ännu närmare varandra i Torre numera och ses då och då därnere.
  Och de fina kvällarna verkar fortsätta här ett tag till! ?

  1. Visst var det! Och både musik och dans var så bra. Och enl fin kväll blev det. På alla sätt. Jätteroligt att också träffa PO & Birgitta.
   Vi tackar och tar emot de fortsatt fina kvällarna-
   Ha det gott!

 4. Gokväll!
  Förstår att det var en helt sagolik kväll med underbar musik och fint väder. Tror att musiken hade passat mig perfekt med Frankie och Sammi- stuk.
  Kram till er båda/A-K

  1. Gokväll! Det var en jätteifn kväll med mycket sång, musik och dans.Jättefint vaäder var det också. Du hade gillat att vara med oss här.
   Kram från oss till dig.
   Mail kommer i kväll….

 5. Vilken mysig kväll det måste ha varit! De är ju så otroligt duktiga dansare också, jag gillar både Karl Dyall och Rennie Mirro. Joachim Bergström måste jag däremot kolla upp. Jag skulle också gå på sådana evenemang om vi bodde närmare, extra mysigt att det är utomhus i en så fin miljö. Ha det fint!

  1. Det var en jättetrevlig kväll och tur med vädret hade vi.Och när det är föreställningar här i Parkteaterns regi går vi ofta. Nära är det också. Kvällen var jättefin och en väldigt bra föreställning med både sång och dans. De är så duktiga. Och även Joachim Bergström, som inte är lika känd passar så bra in.
   Ha det gott!

 6. Vilken mysigt och bra kväll på alla vis. Det händer verkligen mycket hos er just nu. Så praktiskt att kunna ha picknickkorgen med sig och njuta av lite gott.

  Kram och god kväll!

  1. Det blev det! En jättefin kväll och med så bra artister. Och detta är helt kostnadsfritt. En fin skatteåterbäring på kultursidan till stockholmarna och andra som besöker stan. Visst händer dte mycket och det är så roligt. Och att ha med sig en picknickkorg med gott att äta och dricka är extra trevligt. Gångavstånd hem är också en fördel…
   Kram!

  1. En gång i ungdomen var jag med mamma här och lyssnade på Carl Anton. Vi bodde då i Solna och det kändes långt bort att ta sog till Söder. Nu bor vi i närheten så det blir ofta en tur hit till “Vitan” vare sig det är underhållning eller inte. Området är fint hela året om.
   Gårdagens föreställning var så bra och med härlig musik och dans. Vi hade me den god picknick och tur med vädret hade vi också.
   Kram och trevlig kväll.

 7. Oh så härligt! Bara artister som jag gillar. Dessutom en gratis föreställning. Många i publiken och vackert väder. Mer kan man inte begära! Kramar
  Jäklar Ditte, min förra kommentar försvann! Finns i skräpkorgen???

  1. Det blev en jättefin kväll med både sång, dans och härlig musik. Vilka artister! Helt full var det på publiksidan. Och så brukar det. och dina kommentarer fnns med. Men jag måste godkänna alla kommentarer innan de publiceras.
   Kram och många tankar itll dig.

 8. Vilken perfekt augustiafton! Inte visste jag att Sissela var chef där, henne gillar jag skarpt, men även Birro ochDyall är härliga. Och så mycket folk sen! Förmodligen många fler än alla som bor i mitt lilla samhälle. Hoppas picknicken smakade!

  1. Det blebv en jättefin kväll på alla sätt. Skönt augustiväder, härlig underhåll och fin miljö. Även vår picnic med tillhörande vin smakade väldans bra. Jodå, det var fullt så tur att vi ändå kom i hyfsat god tid för en bra sittplats.
   Kram och trevlig kväll.

  1. Illa! Undrar varför…Måste jag ta reda på för jag vill gärna att du ska vara hos mig. Ser nu din första kommentar. DSå den vill vara hos mig.
   Kram!

 9. Härligt med fullsatta läktare denna helt underbara och varma augustikväll. I år har verkligen vädret varit en bästa supportern för alla utomhuskonserter med mera.
  En kollega till mig la upp några bilder på Instagram. Å även hon tyckte att det var en otroligt lyckad kväll. Härligt:-)

  1. Kvällen i Vitan blev väldigt lyckad och med härlig stämning och väldigt bra artister. Det svängde rejält. Att augustikvällen var fin var ett stort plus. Jag la också ut lite på Instagram för att dela med mig. Kul att din kollega till dig var på plats och att hon ockås var nöjd och delade med sig via Insta.

  1. Det blev en väldigt fin kväll med så bra underhållning. Många söker sig hit till Vitabergsparken och allt i Parkteaterns regi är gratis, Stockholmarnas kulturella skatteåterbäring. En bar sådan.
   Kram och trevlig fredag.

 10. Vilken härlig kväll ni fick! Fantastiskt med parkteatern och att det är fritt inträde och allt 🙂
  Lyssnade förresten på Rennie Mirros trevliga sommarprat som satte punkt för årets sommarpratare för i år häromdagen. Skulle inte ha haft nåt emot att se honom (och dom andra) uppträda också 🙂

  Ha en fin fredag!

  1. Det blev en jättetrevlig kväll på alla sätt och tur med vädret hade vi. Väldigt bra och fartfylld underhållning med jättebra artister och allsång på slutet för att hedra Aviccii, Jerry Williams och Lill Babs. Häftigt! Rennie Mirros sommarprat har jag inspelat och ska lyssna på det snarast.
   Önskar dig också en bra fredag.

 11. Men vilken upplevelse, bra artister ser jag 🙂 förstår att du njuter för fullt av allt trevligt ni har 🙂 kram å fin fredag

  1. Jättebra artister och full fart och god stämning! En vacker augustikväll i parken med god picknick och dryck. Och trevligheter vill vi gärn aha många av.
   Kram och trevlig fredag-

 12. Vad härligt att “följa med” dig på detta event! En kombination av Stockholm och Las Vegas, det var inte dåligt det. Två fantastiska städer!

  Det här med parkteater är verkligen ett underbart koncept. Jag förstår att picknickkorgen kom väl till pass. Roligt att ni fick god sikt och att det var så lyckat.

  Stor kram

  1. Det var verkligt bra underhållning och dessa artister gillas verkligen. Att det sedan var en vacker augustikväll gjorde upplevelsen än bättre. Picknick med tillhörande dryck passade också bra.
   Stor kram och trevlig helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *