Stockholm Trevligheter

Nytta och nöje – Kan med fördel kombineras

Dagen IAND var kommen – alltså  Inköp Av Ny Dator. Jag har en längre tid funderat på detta eftersom min nuvarande kamrat, “kamrat MacBook Air” är lite ålderstigen och har under sina år i trogen tjänst hos mig förlorat lite av sin hastighet. Och detta trots ett batteribyte för ett par år sedan. Hen ä fortfarande arbetsför och gör nytta men har nästan gåttt ner till 75% av sin kapacitet. Frågan är hur snabbt arbetsförmågan kommer att minska. Med tanke på att denna, min trotjänare till vän, reser med mig överallt och att vi tillsammans  sett och upplevt mycket vill jag ogärna se att vissa brister finns. Men så är det.

Medborgarplatsen i Stockholm tisdag eftermiddag. Vi stannar till en stund här på “Snaps”, på väg till Webbhallen för ev. ett nytt datorinköp-

Att förena nytta med nöje

är trevligt och något jag gärna gör. Igår blev det så. Lite beroende på hur man ser det. Gårdagens datorinköp i kombination med “pitstop” på Snaps, behaglig augustipromenad på Söder och middag tillsammans med vänner på “lokal”-  på “Lokes bar” blev en bra förening.

Min trofasta  MacBook Air d.ä.  kom i min ägo i oktober 2010 då vi bodde i Peking. Den inköptes i Stockholm och gjorde starx effter sin första långresa tillsammans med mig. Och många resor har vi gjort, både korta och långa.

Att köpa en ny dator är att kombinera nytta och nöje.Den nya MacBook Air är inhandlad och för att vara riktigt nostalgisk  packades den i en kasse inköpt i Peking.

Götgatan på Söder, med Globen i bakgrunden.

Vi strosade i långsam takt österut på väg mot kvällens mål, Lokes bar, som ligger alldeles i närheten av Sofia kyrka.

Medborgarplatsen märkt med rött. Och vi fortsatte mot Sofia kyrka och Vitabergsparken.

Att slå sig ner på Skånegatan som är en av alla Stockholms “popup parker”  är alltid trevligt. (En hel del gator både på Söder och runt om i stan har under sommaren stängts av för biltrafik och utrustats med soffor och planteringar. Och restauranger och caféer har också popat upp.)

På Skånegatan slog vi oss ner en stund innan vi fortsatte.

Sofia kyrka uppe i Vitabergsparken vinkade åt oss i kvällssolen .

Framme.

Då och då bestämmer vi middagsträff med vännerna Susan & Jörgen på den mysiga kvarterskrogen Lokes och det är alltid lika trevligt. Så även igår.

Här är det personlig service och Susan, som är stamgäst, har sitt eget vinglas. Ett dubbelt- står till höger.

Susan, Jörgen och Bosse. Tre goda råbiffar av malen oxfilé och en perfekt entrecote. Så gott!

Bosse och jag vandrade hem i den sköna augustikvällen och noterade att ett par parkområden i närheten av oss hade piggats upp med både solsängar och picnickbord.  Inte just välbesökt denna kväll men ett bra initiativ.

Bara att slå sig ner om man vill.

Kvällen var vacker så en stund på balkongen kändes som ett bra slut på en bra dag. Tänk att nytta och nöje kan fungera så bra tillsammans.

En vacker kväll.

Så dagens uppgift.

Att bli vän med min nya dator. Viss utmaning är det och vi lär inte bli riktiga vänner idag. Men med viss tid tillsammans så ska det bli bra. Riktigt bra. Och MacBook Air d.ä.  får också hänga med.

 

32 svar på ”Nytta och nöje – Kan med fördel kombineras”

 1. Det kan man verkligen säga var en dag som bjöd på såväl nytta som nöje! Grattis dessutom till din nya Mac. Hoppas att ni ska trivas lika bra tillsammans 😀 Men det kommer ni säkert att göra för en gång Mac, alltid Mac. Så trevligt man gjort på Södermalm och skapat rum och träffpunkter i staden. Bra jobbat med tanke på att det är så centralt.

  Kram och ha en fortsatt bra onsdag!

  1. Det blev en riktigt bra dag och skönt att komma till skott med den nya Macen. Vi får väl börja träna oss på att sällskapa-
   Söder är verkligen extra trevligt nu sommartid och många mötesplatser har skapats. Ja, i andra delar av Stockholm också. Men det är ju här jag bor.
   Önskar dig också en fortsatt bra onsdag. Vet ju att det är mycket första skolveckan…Minns!
   Kram!

 2. Härligt med ny dator, kanske snart dags för det hos mig också.
  Min har också rest en hel del.
  I Thailand har vi en extra dator men den är inte så samarbetsvillig längre!
  Titti i Umeå där det för tillfället regnar.

  1. Det känns verkligen bra, men den andra har jag som reserv. Jga vill ju ha allt samlat så därför har denna rest med mig. Nu blir det väl så ett tag framöver att jag använder båda hemma. Men när jag reser blir det en som får följa med.
   Inget regn ännu i Stockholm så i kväll blir det Parkteatern i Vitabergsparken med trevligheter och picnick.
   Ha det gott!

 3. Vilken härlig augustikväll! Vi visste ju att ni var på Lokes, så vi tänkte minsann på er! Fin avslutning på kvällen ser jag! Och lycka till med nya skriv- och resekompisen!

  1. Visst blev det! Vi tänkte på er också! Ja, den nya skriv och resekompisen får så sakteliga vänjas in. Bäst att ta det i lugn takt- Men den verkar riktigt bra.

 4. Stort GRATTIS till din nya kompis! Glöm nu bara inte att döpa “honom”. Elektronikpryttlar som fått namn brukar hålla längre, det är iaf min erfarenhet;-) Å din trotjänare förtjänar nog att gå i pension, så som han fått jobba. Å du som gör mycket bildbehandling behöver ju faktiskt en snabb dator.

  Snaps är ett av våra favo ställen som du vet. Lite sympatiskt där att de inte tar kreditkort i baren.

  Pop-up ställena på Söder är betydligt mysigare än de i Vasastan och runt Odenplan, där restauranger och caféer inte hängt på att utöka sina uteserveringar. Synd.

  Lokes bar har du ju skrivit om förut. Kul att läsa att maten alltid verkar vara perfekt tillagad där.

  1. Tack! Ja, han, för det är en han, ska få ett namn men jag är inte jlar ännu på vilket. min gamle vän har jobbat hårt så den kan lite bit för bit få gå i pension. Får börja med att gå ner till 75%. VI har haft snart åtta fina år ihop och det är bra så. Snaps har bra spanläge, men i år har vi tyvärr bara vart där några gånger. Men det är ju långt kvar av säsongen. Kul att du också gillar stället. Maten på LOkes är bra och extra bra är den när “Hoa Hoa” själv står i köket. Servicen är alltid på topp och prisläget väldigt bra. En perfekt kvartersrestaurang dit “”kändisar som vill vara sig själva också gärna kommer. Finns plats för alla. Och det gillas.

 5. Vad roligt med ny dator! Samtidigt som det är jobbigt, för det är ändå så nytt och man vill gärna förändra.
  Lycka till med den nya kompisen!
  Tänker på min dator som nu är 4 år och jag hoppas den håller ett bra tag till.
  En fin kombination av nytta och nöje, ser jag!
  Ha en fin kväll, kram!

  1. Den nya Macen blir säkert en god vän den också. Men det tar lite tid att komma överens. DEn har väldigt bra prestanda men jag måste också lära mig en hel del nytt. Får väl kämpa på. Men jag har ju kvar min gamla som tur är.
   Har just varit på en fantatsisk föreställning i Vitabergsparken, “Vegas i Vitan” med Karl Dyall, Rennie mirro och Joakim Bergström. Så bra!!!
   Kram!

 6. Hola! Tack för igår! Som vanligt mycket trevligt och ”uppsluppet”! Bättrade verkligen på skrattrynkorna! Såg att Jesica hade varit inne och gillat mina foton på FB. Många kunder samlade – även Bibbi går hos henne! Roligt att föreställningen var bra! Det gäller att vara där i tid! ?

  Vi har varit nere på teatern ikväll. Styrelsen m respektive fick en guidad tur av inredningsarkitekten för de nyrenoverade lokalerna. Blev så bra!

  Kram och hälsa Mr B!

  1. Hola! Stort tack själv för igår. Jodå, skrattrynkorna förbättrades även rejält hos mig. Kul att Jessica gillade dina foton. Flera kändisar för henne.
   Föreställningen var jättebra och en fin hyllning på slutet itll Lill Babs, Jerka och Avicci. Riktigt bra! Full fart! Kul med ett besök på teatern och extra roligt med nyrenoverade lokaler. Kul att de blev bra.
   Mr B hälsar till er. .
   Kram!

 7. Vilken underbar dag, perfekt att förena nytta med nöje! Å södermalm har så mycket att bjuda på, nu vill jag dit och njuta av kvarterskrogar och pitstops!
  Kram!

  1. Visst blev det en bra dag! Och fint att förena nytta med nöje. Visst har Södermalm mycket att erbjuda och det är en skön stämning. Gott om kvarterskrogar är det och trevliga “pitstop” finns det också.
   Kram!

 8. Grattis till nya datorn! Hoppas det kommer att visa sig vara ett bra köp! Det vet man aldrig förrän det gått några månader, tycker i vart fall jag. Du gör i alla fall som jag, tar datorn med dig vart du än reser. Många nöjer sig med telefonen eller platta, men de är ju inte mycket att skriva på, eller för all del, läsa tidningen på om man har litet nedsatt syn.

  Fin dag, goda vänner är gott att ha, trevligt att träffas.

  1. Tack! Veta kan man aldrig, men min gamla trogna MacBook Air har troget följt mig i åtta år så jag är hoppfull nu för hans ersättare. Och det finns ju garanti. Men jag har vartit så nöjd med Mac. Datorn är alltid med mig och det är en väldigt god vän. Telefinen kan inte här alls konkurrera. Eftersom jag också oftast tar mina bilder med kamera så lägger jag bilderna på datoen och redigerar dem där. Och sedan lägger jag en del på hårddiskar och i “molnet”. Återkommer med raopprort om hur jag och nya datorn trivs itllsammans när vi funnit varandra. Men ännu så länge är det min gamle vän som är i bruk. Tar ett tag att lära sig den nya. Men jag har börjat…
   En fun dag blev det på alla de sätt och bra att förena nytta med nöje.

 9. Visserligen är det bra kvalitet i en Mac men att du hålt din vid liv i 8 år är fantastiskt. Det verkar hända en del på Söder nu, får nog åka in en dag, jah har inte hunnit efter semestern. Fin kvällsbild över Hammarbykanalen.

  1. Min gamla Mac har hängt med i åtta år och är fprtfarande tämligen pigg. Kommer dock ta ett tag innan jag bekantat mig med den nya Mr Mac så bra att den gamla är en trogen vän.
   Söder är fortfarande livfullt och med skönt stämning.

 10. Jag kommer ihåg, när det nödvändiga på resor, var PJs och tandborste och tandkräm
  och kanske papiljotter. Kamera och filmrullar. “Times they are a changin` ” 🙂

  1. Minns detta också! Men visst ändrar sig tiden och vi en del med den. Bra på många sätt men mindre bra på andra.

 11. Stort GRATTIS till din nya kamrat! Grattis också till en trevlig träff med “gamla” kamrater på Lokes. Lite orättvist där med vintilldelningen men det går väl att lösa med att beställa in ett till vinglas för dom som fått för lite… 😉

  Ser verkligen mysigt ut på söder såhär i sommartider 🙂

  Ha en fin dag!

  1. Tackar! Ja, han är under “lära-känna-stadiet än så länge. Vi tar det i lugn takt. Min gamla trotjänare är ju helt ok, men lite trött och sliten. Alltid jätteroligt att träffa S&J. Man får verkligen motionera skratt musklerna rejält. Vad gäller vinglaset så unnar jag S detta. Och visst beställde jag dubbla- av de enkla. Gick hur bra som helst.
   Söder är mysigt och här finns alltid något på gång. Om man så önskar…
   Trevlig torsdag!

 12. Ja du det kan vara besvärligt att byta vi bytte från en vanlig laptop till macbook stor skillnad, men nu så kan jag inte tänka mig annat 🙂 kul att börja om men oxå tidskrävande , mysiga bilder så jag hoppas du får en fin dag på alla vis kram

  1. Jag har haft min gamla MacBook Air sedan den kom ut på marknaden och är supernöjd. Men den är nu åtta år och sliten så det blev en ny med större prestanda och helt annan skärm. Kul att du också är nöjd med din. Min Mac är ju med mig överallt så vi är verkliga vänner. Önskar dig också en bra dag. Kram!

 13. Bara idel ädel trevligheter? Var råbiffen god? Jag har aldrig vågat testa att äta det.
  Hoppas att du kommer att komma överens med den nya datorn.
  Många kramat till dig och Mr B/A-K

  1. Jadå! Och trevligheter tycker vi om. Råbiffen var jättegod, men jag skulle inte äta den “var som helst”. Ibland tar jag en sådan, men som sagt – det beror på vilken restaurang det är.
   Den nya datorn känns väldigt bra, men jag har inte kommit i gång med den ännu. Mer bara testat.
   Kramar och hälsningar till dig från mig och Mr B.

 14. Grattis till nya bästisen, även om hon är en yngre årgång så är det ju ändå samma princip…så¨du ska se att du snart lär dej de nya finesserna. Min dotter är sedan några år en Mac-användare, vilket jag tycker är synd. Förut hjälpte hon mig med allt som hade med datorer att göra, numera får jag då jag ställer frågor svaret: jag vet inte, jag har ju en Mac…
  Lite nostalgiskt kändes det nog eller hur? Jag har skaffat en begagnad laptop som reserv ifall min stationära skulle rasa, man vet ju aldrig. Men den står faktiskt o samlar damm än så länge…
  Lycka till med nya arbetskamraten/Kram

  1. Tack! Och den gamla Mr Mac finns kvar ett tag till. Nu har jag båda. Kan inte skiljas från en så gammal god vän så abrubt. Han får utfasas långsamt. Mycket långsamt. Vad gäller dig så tror jag du klarar dig bra men det är ju skillnad på en mac och en annan dator. Hade som första laptop en annan.
   Maken har en stationär men jag använder mest min gode vän, Mr Mac son är en laptop.
   Kram!

 15. Grattis till nya datorn. Vilken trevlig och innehållsrik dag. Nu tar det kanske en stund att “gå” in den nya. Tur att du kan ha den gamla parallellt.
  Kram

  1. Tack! Ja, den gamla får mycket långsamt fasas ut.Den är en kär gammal vän. Och dne nya har mycket nytt att ta in och till sig. Får ta det i långsam takt.
   Och hela dagen blev väldigt trevlig.
   Kram!

  1. Söder har varit väldigt somrigt nu och många möjligheter till möten har det funnits på de bilfria gatorna där serveringar/restauranger flyttat ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *